Шукати в цьому блозі

Translate

Статистика сайта

Відвідувачі по країнам
Відвідувачі за останні 24 години
четвер, 28 вересня 2006 р.

Містом Андрушівкою, що на Житомирщині, прокотилася хвиля крадіжок

Злодій "бомбив" магазини побутової техніки та установи, де стояли комп’ютери. Не пропускав і приватних помешкань.

За півтора роки місцеві мешканці втратили власності на 60 тисяч гривень.

Півтора роки правоохоронці намагалися упіймати серійного крадія у Андрушівці. Спеціалізувався він на побутовій та комп’ютерній техніці. Страждали від візитів злодія магазини, навчальні заклади та приватні садиби.

Ілона Кубкова, заступник директора Андрусівського професійного ліцею: "В січні 2006-го року в Андрусівському ліцеї була скоєна крадіжка комп’ютера. Так як ми готуємо за спеціальністю – оператор комп’ютерного набору і конторський службовець, нам дуже необхідна база комп’ютерна. Але сталася прикра необхідність. Ми звернулися до працівників міліції районної за допомогою".

Не чинила великої перешкоди для крадія й сигналізація у магазинах побутової техніки. Якщо він не міг її вимкнути, просто вичікував зручної нагоди.

Віктор Бабич, власник магазину побутової техніки: "Справа в тому, що того дня ми робили ремонт. Перекривали дах в магазині, асфальтували. І кілька днів була сигналізація відключена. Мабуть, зловмисники знали це, нібито вони місцеві. Вони знали, що сигналізація відключена, і виламали решітку, вирізали решітку. Там достатньо були грубі грати. Мабуть, дуже потужними кусачками. Залізли і винесли мобільні телефони деякі".

Деякі з підприємців потерпали від візитів крадія по кілька разів.

Віктор Сірий, продавець магазину побутової техніки: "12 липня 2005-го року була скоєна крадіжка в нашому магазині. Коли я зайшов в середину, то був сквозняк сильний, були пусті вітрини, були винесені відеокасети, магнітофони, кухонний комбайн було вкрадено і декілька пилососів на загальну суму близько 8 тисяч. Через год так же само виломали решітку і стікло вибито, на магазині побито. І винесено ще на більшу суму - близько 12 тис. В тому числі і музикальний центр, і відеоплеєри і домашні кінотеатри".

Через деякий час правоохоронці вийшли на місцевого мешканця. Вирішили перевірити. Коли завітали до нього додому, то всі сумніви про його причетність до крадіжок відпали остаточно.

Сергій Тушак, в.о. заступника начальника Андрушівського РВ міліції: "В ході проведення обшуку в його помешканні було вилучено ряд речей, які належать до магазинів, з яких було скоєно крадіжки. Загалом непрацюючий громадянин підозрюється у скоєнні 6-ти крадіжок на території Андрушівки на загальну суму більше 60 тисяч. На даний час порушена кримінальна справа, проводиться слідство".

У своєму ремеслі чолов’яга використовував потужні промислові лещата і фізичну силу.

Затриманий раніше вже мав негаразди із законом. Був засуджений за квартирні крадіжки. Цього разу йому загрожує 5 років ув’язнення.

Сергій Кацан, Алла Ващенко
НТН
середу, 27 вересня 2006 р.

До дня працівників освіти

27 вересня у м.Андрушівка відбулися урочистості з нагоди Дня працівників освіти, участь в яких взяли: начальник управління освіти і науки облдержадміністрації О.Пастовенський, керівництво району, громадськість. Кращих освітян нагороджено грамотами та цінними подарунками. Відбувся святковий концерт.

andrushevka.fo.ru

Сессія райради в м. Андрушівка

27 вересня в м. Андрушівка відбулася сесія райради. Заслухано питання: про хід виконання районної програми ”П’ятиріччя освіти Андрушівщини” та стан медичного обслуговування сільського населення. Затверджено районні програми: ”Розвиток архівної справи” і ”Підтримка районних дільничних інспекторів міліції”. Участь у роботі сесії взяли: начальник управління освіти і науки облдержадміністрації, депутат райради О.Пастовенський та голова РДА К.Курсон. За результатами роботи сесії прийнято відповідні рішення.

andrushivka.fo.ru
суботу, 9 вересня 2006 р.

Чем дальше от столицы - тем больше проблем

200 тысяч сельских жителей стоят на учете на бирже труда. На самом же деле безработных гораздо больше, признают в Государственной службе занятости.

Парадокс нашего времени - жители села без работы, а поле бурьяном заросло. Землю обрабатывать невыгодно, объясняют крестьяне. Во многих агрохозяйствах зарплата примерно такая же, как пособие по безработице.

В Гордышовском колхозе когда-то работало пол-села. Только доярок было 20. Сегодня счет идет на единицы.

Частное предприятие имени Шевченко со дня на день могут объявить банкротом. И таких в районе большинство. Из 16 только три работают, что называется, на зависть соседям. Хозяин агрофирмы винит государство, которое отвернулось от и села и бывших колхозников. Дескать, обленились.

В районном Центре занятости другая информация. Не на 60 вакансий, говорят, директор дал заявку, а на три. Зарплату предлагал 400 гривен. Да и то - виртуальных.

В центр занятости крестьяне тоже идут не очень охотно. Даже за пособием по безработице.

Не пошел Виктор и на открытие новой биржи труда. Оборудованной по последнему слову техники. Зато съехалось в Андрушевку столичное начальство. Открытию еще одного Центра руководитель Государственной службы занятости, конечно, рад. Но особых иллюзий по поводу трудоустройства селян не питает.

Пока сельским жителям предлагают устроиться в ближайшем райцентре. Вакансий хватает. В основном, разнорабочие, зарплата - минимальная. Желающих немного.

Валерия Семенюк
пʼятницю, 8 вересня 2006 р.

Андрушівський Центр зайнятості відсяткував новосілля

8 вересня у м. Андрушівка, на Житомирщині, в рамках розширеної наради державної служби зайнятості «Про підсумки роботи державної служби зайнятості за січень–липень 2006 року та шляхи реалізації стратегічних завдань у 2006 році», відбулося урочисте відкриття Андрушівського районного центру зайнятості.

В заходах взяли участь: голова Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та праці Іван Бондарчук; голова правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, заступник Міністра праці та соціальної політики України Наталія Іванова; директор Державного центру зайнятості - керівник виконавчої дирекції Фонду Володимир Галицький; заступник голови Житомирської облдержадміністрації Володимир Руликівський; директор Житомирського обласного центру зайнятості Ігор Іщенко.

– Відкриття нового приміщення районного центру зайнятості – важлива подія для населення Андрушівського району. Досі 15 спеціалістів центру здійснювали прийом відвідувачів у невеличкому одноповерховому приміщенні, зведеному ще 1964 року.

Новий переобладнаний центр зайнятості сприятиме підвищенню якості надання соціальних послуг клієнтам служби зайнятості та ефективності її роботи, зменшить напруженість на ринку праці району, - зазначила у вітальному слові заступник Міністра праці та соціальної політики України Наталія Іванова.

У новому приміщенні робочі місця фахівців центру розташовані відповідно до вимог Єдиної технології обслуговування незайнятого населення. Відвідувачі, зокрема, мають можливість самостійно працювати з різноманітною інформацією з метою свого подальшого працевлаштування, використовуючи весь банк наявних вакансій, а також інформацію про підприємства, на яких може бути використана їхня праця. Роботодавці мають можливість підбору працівників на замовлення, здійснення їх професійного навчання та підвищення кваліфікації, у т.ч. безпосередньо на робочому місці, проведення співбесіди з претендентами на роботу, зокрема, й у приміщенні центру зайнятості. Передбачено також дитячу кімнату, де можна залишити малюків, поки їхні батьки будуть зайняті пошуками роботи.

Нині державна служба зайнятості – єдина в українському суспільстві державна установа, яка на засадах соціального страхування надає на безоплатній основі широкий спектр послуг як громадянам, що звертаються у пошуках роботи, так і роботодавцям щодо забезпечення їх робочою силою.

Реалізація активної політики на ринку праці, сучасні методи інформування населення про попит і пропозицію робочої сили та реальні інвестиції в людський капітал дозволили суттєво скоротити реальне безробіття, збільшити обсяг та рівень зайнятості серед економічно активного населення.

За даними Держкомстату, ситуація на ринку праці України у І кварталі 2006 року характеризується збільшенням порівняно з відповідним періодом минулого року на 405,8 тис. осіб обсягів зайнятості населення віком 15-70 років (до 20,4 млн. осіб) та рівня зайнятості з 55,9% у І кварталі 2005 року до 57,1% у І кварталі 2006 року загальної чисельності осіб економічно активного віку. У міській місцевості рівень зайнятості збільшився за рік лише на 0,4% (з 55,7% до 56,1%), у сільській місцевості він зріс на 3,3% (з 56,2% у І кварталі 2005 року до 59,5% у І кварталі 2006 року).

Кількість безробітних, визначених за методологією МОП, у віці 15–70 років у цілому по країні у І кварталі 2006 року, порівняно з показником у І кварталі 2005 року, скоротилася на 167,6 тис. осіб та становила 1,7 млн. осіб. Серед безробітних майже три чверті складали мешканці міської місцевості (1,3 млн. осіб), решту – сільські жителі (462,4 тис. осіб). Зменшення кількості безробітних селян, призвело до зростання обсягів зайнятості населення у сільській місцевості (для вікової групи 15–70 років – на 307,1 тис. осіб, або на 5%; працездатного віку – на 166,8 тис. осіб або на 3,1%).

Збільшення економічної активності населення у сільській місцевості (на 272,6 тис. осіб або на 4,1%) відбулося за рахунок зростання кількості економічно активних селян як працездатного (на 136 тис. осіб), так і пенсійного віку (на 136,6 тис. осіб). Рівень безробіття населення віком 15–70 років (за методологією МОП) у цілому по країні у І кварталі 2006 року, порівняно з відповідним періодом минулого року, знизився на 0,8 відсоткового пункту та становив 7,9% економічно активного населення зазначеного віку. Серед населення працездатного віку він знизився також на 0,8 відсоткового пункту та становив 8,5% економічно активного населення цієї вікової групи. Зазначений показник був вищим серед міського населення (8,9%) порівняно з сільським (7,7%).

Дві третини реальних безробітних під час пошуку роботи скористалися послугами державної служби зайнятості. Серед сільських мешканців – майже кожний реальний безробітний. У І півріччі 2006 року комплекс різноманітних послуг та матеріальне забезпечення в державній службі зайнятості отримали 1,8 млн. незайнятих громадян, з них 1,4 млн. осіб мали статус безробітного.Майже половина безробітних (697,8 тис. осіб) – мешканці сільської місцевості. За станом на початок липня 2006 року в базі даних державної служби зайнятості було 26,2 тис. вакансій для працівників сільського господарства, на одне робоче місце претендувало 7 незайнятих громадян. Водночас практично в усіх регіонах у сільській місцевості не вистачає вчителів, лікарів, медичних сестер.

Для задоволення потреби в кадрах у сфері надання послуг на селі, розвитку підприємницької ініціативи та орієнтування безробітних громадян на самостійну зайнятість державною службою зайнятості проводиться їх навчання за професіями, які дозволяють відкрити власну справу. Безробітним одноразово виплачується (за їх бажанням) допомога по безробіттю для зайняття підприємницькою діяльністю. Основними напрямами організації підприємницької діяльності безробітними на селі є фермерство, птахівництво, тепличне господарство, торгівля, пошив одягу, автосервіс, транспортні послуги.

Для організації безробітними підприємницької діяльності у І півріччі нинішнього року було виплачено одноразову допомогу по безробіттю 4,4 тис. селян, які залишилися без роботи.

Чисельність працевлаштованих службою зайнятості безробітних сільських мешканців за 6 місяців нинішнього року склала 155,5 тис. осіб та порівняно з відповідним періодом минулого року зросла на 15,6%.

З надання дотації роботодавцю у сільській місцевості працевлаштовано 24,4 тис. осіб. Стримуючим фактором розвитку підприємництва на селі є низький професійно-кваліфікаційний рівень переважної більшості селян, потенційна неготовність їх до самостійної діяльності. Частина селян, які бажають започаткувати власну справу, не має первинного капіталу, банківські кредити є практично недоступними.

Станом на 1 липня нинішнього року на обліку в центрах зайнятості перебувало 373,7 тис. безробітних, які проживають у сільській місцевості, з них 181,9 тис. безробітних – власники земельних та майнових паїв.

Вирішенню проблем зайнятості мешканців села сприятиме прийняття Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про зайнятість населення», яким передбачено визначення належності до зайнятого населення громадян-власників (користувачів) земельних ділянок, які здійснюють на цих ділянках господарську діяльність.

Довідково:

Протягом січня-липня 2006 року послугами державної служби зайнятості скористалися 1 млн. 893,5 тис. незайнятих громадян. Чисельність незайнятих громадян, охоплених активними заходами сприяння зайнятості населення, становила 1 млн. 55,6 тис. Рівень охоплення незайнятих громадян активними заходами сприяння зайнятості збільшився до 55,7% проти 52,0% у відповідному періоді минулого року. Чисельність громадян, працевлаштованих за направленням служби зайнятості, становила 646,5 тис. осіб, у тому числі 24,3 тис. безробітних були працевлаштовані шляхом надання дотацій роботодавцям із коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття, а також 17,3 тис. безробітних отримали одноразово виплату допомоги по безробіттю та організували власну справу. Рівень працевлаштування незайнятих громадян збільшився до 34,1% проти 31,9% у січні-липні 2005 року.

Чисельність громадян, які проходили професійне навчання, становила 126,9 тис. осіб; 282,2 тис. осіб брали участь у громадських роботах.

Архів блогу