Шукати в цьому блозі

Translate

Статистика сайта

Відвідувачі по країнам
Відвідувачі за останні 24 години
середу, 25 лютого 2009 р.

Раціональне землевпорядкування в Андрушівському районі – основний фактор ефективного використання земель сільськогосподарського призначення

Андрушівський район розташований в південно – східній лісостеповій частині Житомирської області. Територія району займає 95,647 тисяч гектарів. Сільськогосподарські угіддя становлять – 76,061 тисяч гектарів , з них орних земель – 63,645 тисячі гектарів, сінокоси і пасовища – 7,246 тисячі гектарів, багаторічні насадження – 1,087 тисяча гектарів. Сільськогосподарські угіддя району включають різноманітні ґрунти, але переважну частину території складають родючі ґрунти. В південно-західній частині переважають чорноземи, а в північно-східній – сірі лісові.

Одним із факторів ефективного використання земель являється розмір землекористувань. За період проведення земельної реформи в районі було сформовано господарські структури, засновані на різних формах власності і господарювання та з різними розмірами землекористувань. Тим самим були створені передумови для розвитку підприємництва в сільському господарстві.

До земель державної власності зараз відносяться 34,665 тис.га. або 36% території району. Землі приватної власності становлять 60,982 тис.га (64%).

На сьогодні в районі є 39 сільськогосподарських підприємств різних форм власності, працює 45 фермерських господарств та 2 сільськогосподарські кооперативи, які орендують землю у жителів району та місцевих громад.

Одним із провідних сільськогосподарських підприємст в районі є приватне підприємство "Імпак" (директор Маліновський Сергій Васильович), яке спеціалізується на вирощуванні зернових, картоплі, овочів та олійних культур (ріпак). Воно орендує 2638,46 га.сільськогосподарських угідь по Великомошківецькій, Гальчинській, Забарській, Маломошківецькій, Нехворощанській сільських радах та по Андрушівській міській раді. У ПП «Імпак»,яке використовує сучасну техніку та технології, урожайність овочів в 2008 році склала 500 центнерів з гектара, а моркви - більше 800.

ТОВ "Спіка"(засноване підприємством-резидентом Російської Федерації) займається вирощуванням зернових культур. Станом на початок 2009 року орендує 4046,31га.сільськогосподарських угідь в нашому районі по Великомошківецькій, Глинівецькій, Забарській, Зарубинецькій сільських радах.

ТОВ Укр-Агро РТ (підприємство засноване підприємством-резидентом Естонської республіки) спеціалізується на вирощуванні зернових культур. Станом на 01.01.2009 року орендує в межах району 7170,81 гектарів сільськогосподарських угідь по Бровківській, Лебединецькій, Любимівській, Міньківецькій та Мостівській сільських радах.

Великі площі сільськогосподарських угідь (7544,19га.) по 9 сільських радах орендує ПСП Агрофірма "Світанок"(с.Ковалівка Київської області), яка спеціалізується на вирощуванні зернових культур та цукрового буряка. Враховуючи те, що діяв квотний принцип вирощування буряків та виробництва цукру, посіви їх були сконцентровані лише на землях, які орендує Агрофірма «Світанок». Посівна площа даного господарства в 2008 році становила 1741 га. Даним господарством вироблено біля 50 тисяч тонн цукросировини при середній урожайності 290 центнерів з гектара.

Не можна не відмітити ПОСП "Надію", яке утримує птахівничу ферму на власній кормовій базі. В 2008 році дане підприємство орендувало 855,7683 гектарів сільськогосподарських земель по Андрушівській міській та Зарубинецькій сільській радах.

Особливе місце в районі займають фермерські господарства. Серед них провідне місце займає СФГ "Демитра", яке використовує 456,37 га. сільськогосподарських угідь різних форм власності. У цьому фермерському господарстві займаються вирощуванням овочів, картоплі, зернових культур. Вони мають другий в Україні, по величині, урожай гібридів капусти швейцарської фірми «Сингента» в 2008 році.

СФГ "Шателюк" використовує 1076,26 гектарів сільськогосподарьких угідь, СФГ "Січ" – 278,21га., СФГ "Шевченківське" – 800,54 га., станом на 01.01.2009 року. Дані підприємства займаються вирощуванням зернових культур.

В цілому по району за 2008 рік, в розрахунку на 100 гектарів сільськогосподарських угідь, на 19 % зросло її виробництво.

Пристойні результати у землеробстві можливі лише за наявності надійного забезпечення технікою. Сільгосппідприємствами району придбано 53 одиниці високопродуктивної техніки, на загальну суму більше 25 мільйонів гривень. Найбільше технічних засобів закупили товариство «Укр агро РТ», приватне підприємство «Імпак», ПОСП «Надія».

Але не буває і без проблем. Наявність складної процедури та високої вартості надання послуг при реєстрації, перереєстрації та внесенні змін до договорів оренди земель сільськогосподарського призначення ускладнює юридичне оформлення землекористування та унеможливлює своєчасний обробіток угідь. Непроста фінансово-економічна ситуація вимагає від кожного керівника господарства шукати шляхи підвищення економічної ефективності господарювання.

На сьогодні можна зробити висновок, що лише врегулювання земельних відносин на новому законодавчому рівні, сприятиме стабільності та ефективності функціонування системи сільськогосподарського землекористування, зорієнтованої на вирішення питань продовольчої безпеки країни, досягнення добробуту громадян і розвиток сільських територій, вирішуватиме найпроблемніші питання формування цивілізованого ринку земель сільськогосподарського призначення.

Володимир Радецький,
Начальник відділу Держкомзему в Андрушівському районі
понеділок, 16 лютого 2009 р.

Федорчук Павел Степанович

Павел Степанович Федорчук (16 февраля 1914, Ивниця - 24 февраля 1979, Москва) - Герой Советского Союза, в годы советско-финской войны командир взвода отдельного саперные батальона 62-й стрелковой дивизии 13-й армии Северо-Западного фронта, лейтенант.

Биография

Народився 16 лютого 1914 року в селі Івниця Андрушівського району Житомирської області. Українець. Родился 16 февраля 1914 года в селе Ивниця Андрушевского района Житомирской области. Украинец. У 1936 році призваний в ряди Червоної Армії. В 1936 году призван в ряды Красной Армии. У 1939 році закінчив курси молодших лейтенантів. В 1939 году окончил курсы младших лейтенантов. Учасник радянський-фінської війни 1939—1940 років. Участник советско-финской войны 1939-1940 годов. Член ВКП(б) /КПРС з 1940 року. Член ВКП (б) / КПСС с 1940 года.

Указом Президії Верховної Ради СРСР від 7 квітня 1940 року за відвагу і мужність, проявлені в боях з білофіннами лейтенанту Павлу Степановичу Федорчуку присвоєне звання Героя Радянського Союзу з врученням ордена Леніна і медалі «Золота Зірка» (№ 361). Указом Президиума Верховного Совета СССР от 7 апреля 1940 года за отвагу и мужество, проявленные в боях с билофиннамы лейтенанту Павлу Степановичу Федорчук присвоено звание Героя Советского Союза с вручением ордена Ленина и медали «Золотая Звезда» (№ 361).
В 1941 році закінчив курси удосконалення комскладу інженерних військ. В 1941 году окончил курсы усовершенствования комскладу инженерных войск. Напад нациської Німеччини на СРСР застав П. С. Федорчука на будівництві зміцнень на Західному Бузі. Нападение нациськои Германии на СССР застал П. С. Федорчука на строительстве укреплений на Западном Буге. Його рота вступила в бій з фашистами в першу ж годину війни. Его рота вступила в бой с фашистами в первые же час войны. У Сталінградській битві П.С.Федорчук брав участь вже на посаді заступника командира 14-го гвардійського мінно-саперного батальйону. В Сталинградской битве П.С.Федорчук принимал участие уже в должности заместителя командира 14-го гвардейского минно-саперные батальона.

Пізніше Федорчук командував понтонно-мостовим батальйоном. Позже Федорчук командовал понтонно-мостовым батальоном. Його сапери забезпечили переправу радянських військ на річках Сейм, Десна, Дніпро, Тетерів. Его саперы обеспечили переправу советских войск на реках Сейм, Десна, Днепр, Тетерев. У квітні 1945 року 85-й понтонно-мостовий батальйон під його командуванням наводив мости на Одері і Шпреї, на річковій системі каналів «Хавель» в районі Потсдама і Бранденбурга. В апреле 1945 года 85-й понтонно-мостовой батальон под его командованием наводил мосты на полу и Шпреи, на речной системе каналов «Хавель» в районе Потсдама и Бранденбурга.

С 1946 года подполковник П.С.Федорчук - в запасе. Працював начальником Московського міського управління хлібопродуктів. Работал начальником Московского городского управления хлебопродуктов. Жив в Москві. Жил в Москве. Помер 24 лютого 1979 року. Умер 24 февраля 1979 года. Похований в Москві на Кунцевському кладовищі. Похоронен в Москве на Кунцевському кладбище.

Нагороджений орденом Леніна, двома орденами Червоного Прапора, двома орденами Вітчизняної війни 1-го ступеня, двома орденами Червоної Зірки, медалями. Награжден орденом Ленина, двумя орденами Красного Знамени, двумя орденами Отечественной войны 1-й степени, двумя орденами Красной Звезды, медалями.

суботу, 14 лютого 2009 р.

Подарували вогник надії

Діти народжуються на світ для радості. Але часом природа обділяє їх найціннішим - здоров’ям. І тоді горе оселяється в родинах, гнітить батьківські серця, їм здається, що вони залишилися наодинці зі своєю бідою. Але світ, як кажуть, не без добрих людей. Є такі, для яких добро й милосердя стали життєвою потребою - це адвентистське агентство допомоги та розвитку в Україні, яке очолює В. П. Гануліч. Його представники обігріли увагою, теплом своїх сердець дітей-інвалідів, котрі проживають в Червоному, Крилівці, Малих та Великих Мошківцях, більшість яких входить до Червоненської організації молодих людей з функціональними обмеженнями «Повір у себе».
Гості завітали до діток не з порожніми руками - вручили їм подарунки, в яких був одяг, іграшки, навіть мобільні телефони. Звісно, батьки були вдячні, що з ними розділили їх біль і проблеми, а в діток промінчики радості засвітилися в очах, бо ніхто їм не дарував ще таких подарунків, а головне - в їх сердечках зародилися іскорки надії і любові до життя. Додавало впевненості й те, що їхньою долею цікавляться, вони можуть розраховувати на підтримку. А тому тепло й зворушливо посміхалися діти і пастору церкви адвентистів сьомого дня м. Андрушівка В. А. Горянському, спеціалісту відділу в справах сім’ї молоді та спорту райдержадміністрації Н. О. Пінчуковій, керівнику Червоненської філії центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді О. В. Чепурній, голові Червоненської організації молодих людей з функціональними обмеженнями «Повір у себе» Ю. В. Нагребельній, коли ті вручали їм подарунки.
А батьки дякували цим людям за високу гуманність, доброту й милосердя та зичили їм світлої долі.

За дорученням батьків
Василь Гребенюк
Новини Андрушівщини

Андрушівська міжрайонна виконавча дирекція ФССзТВП повідомляє

У зв’язку з набуттям чинності Законів України “Про державний бюджет України на 2009 рік» від 26.12.2008 року № 835 та «Про внесення змін до деяких законів України щодо зменшення впливу світової фінансової кризи на сферу зайнятості населення» від 25.12.2008 року № 799, Андрушівська міжрайонна виконавча дирекція Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності повідомляє:

1. Зменшено розмір страхових внесків на соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, для роботодавців з 1,5 % до 1,4 % від суми фактичних витрат на оплату праці найманих робітників.
2. Страхові внески до Фонду нараховані з 1.01.2009 по 12.01.2009 року мають справлятися роботодавцями за ставкою 1,5 %, із заробітної плати, а нарахованої за робочі дні, з 13.01.2009 року - 1,4 %.
3. Розмір страхових внесків, що сплачують наймані працівники, та пільгові розміри страхового тарифу для окремих категорій страхувальників-роботодавців (0,5% та 0,7 %) залишаються без змін.
4. Зменшено розмір страхових внесків для осіб, які беруть участь у загальнообов’язковому державному соціальному страхуванні у зв’язку з тимчасою втратою працездатності на добровільних засадах з 2 % до 1,9 % від суми оподатковуваного доходу (прибутку), відповідно з 1.01.2009 року по 12.01.2009 року - 2%, з 13.01.2009 року по 31.01.2009 року - 1,9 %.
5. Прожитковий мінімум для працездатних осіб з 1.01.2009 року становить 669 грн., відповідно максимальна межа заробітної плати, з якої справляються страхові внески до Фонду становить з 1.01.2009 року - 10035 грн. Відповідно ця сума є максимально допустимою межею при обчисленні допомоги по тимчасовій непрацездатності і допомоги по вагітності та пологах з розрахунку на місяць.

Інна Янковська,
провідний спеціаліст АМВД ФССзТВП
Новини Андрушівщини

Його вберегло і своє, і чуже небо

Афганістан - це чиїсь знівечені долі, на півподиху обірваний шлях, як вогонь, пекуча пам’ять і біль на усе життя. Тривожать вони і досі душу й сни воїна-інтернаціоналіста Михайла МАЦЮКА з Павелок, який майже два десятиліття не скидав військової форми.

Йому судилося побачити світу, побувати не в одній «гарячій» точці і вижити. До Афганістану була у його житті Чехословаччина, правда, уже після тривожного 1968-го… В цій країні з 1974-го по 1976-ий проходив Михайло строкову службу. Військова справа припала йому до душі, тому й вирішив залишитися в армії. Уже будучи прапорщиком, служив в Ленінградському військовому окрузі - був авіамеханіком у вертолітному авіаполку.
У 1982-му - нове випробування - Афганістан. 15 вересня їх, понад 130 військовослужбовців, на транспортному ІЛ-76 із Ташкента відправили на Кабул, де базувався 50-ий авіаполк, в котрому, в складі ескадрильї, мав служити і він, Михайло Мацюк.
Чужа земля зустріла хлопців небаченою досі спекою, якоюсь незрозумілою тривогою, що холодила душу, і горами - неприступними, величними і таємничими, а головне - чужими, які стануть чи не найважчим випробуванням. І саме в горах - їх ущелинах, на вершинах, плато і хребтах мужніли наші юнаки, там падали від ворожих куль, виживали під градом душманського вогню і сивіли, вирвавшись живими зі смертельного пекла…
Їх аеродром знаходився в Кабулі, жили поруч в наметах, дерев’яних будиночках нашвидку спорудженого військового містечка. Спокою не знали ні вдень, ні вночі. Готували до вильотів МІ-8, ремонтували ті, котрим пощастило вирватися з-під чужого вогню і сісти на свій аеродром. На вертольотах доставляли боєприпаси, продовольство, солдатів на точки, забирали звідти поранених і вбитих. Відважні екіпажі літали на виручку своїм, супроводжували військові колони, вступали в нерівний бій, коли ті опинялися затиснуті “духами” на важких гірських дорогах… Добре, коли поверталися усі, а часто й втрачали у чужому небі своїх орлят…
Щодо афганців - то вони люди, як люди. Жили бідно і ставилися до наших, радянських, здається, мирно.
- Ми ж тоді вірили в те, що прийшли їм на допомогу, і чесно виконували свій інтернаціональний обов’язок. То вже потім стало відомо про темні політичні ігри. Як би там не було, а ми, солдати, залишалися вірні військовій присязі, - з гордістю розповідає М. П. Мацюк.
- Двадцять націй і народностей проживає на території цієї невеликої країни, - ділиться далі спогадами мій співрозмовник. - Тож вдень афганці посміхалися нам, тиснули руку шураві, а вночі стріляли в спину. Якось, коли з хлопцями заступили на нічний дозор, звернули увагу на те, що в одному з вікон будинку, розташованого під горою, як світломузика мигає червона гардина - то відкривається, то закривається. Так повторювалося часто. А потім на нічний аеродром зі сходу на машинах, де були прилаштовані міномети, налітали душмани, покривали його смертельним вогнем і так же раптово зникали. І ми зрозуміли, що то якийсь сигнал. Доповіли начальству. З’явилися два БТР-и, обстріляли вікно, будинок. Настав спокій.
- Які епізоди з тієї війни зринають в пам’яті найчастіше? - запитую.
- Пройшли роки та я не забуваю нічого. Зокрема, Баграм, куди вилітали двома МІ-8, доставляли своїм продукти, ракети до установки «Град». Один вертоліт робив посадку, а наш прикривав, кружляючи над плато і стріляючи з кулеметів по горах, звідки вогнем поливали “духи”. Здавалося, від вогню розплавиться не лише машина, а й гори. Тоді, щоб вижити, зробили залп з «Граду», і ті 40 снарядів, що летіли один за одним, трохи “заспокоїли” ворога. А потім полетіли на точку, де сигнал подавав поранений розвідник, забрали його, щоб не потрапив у полон, бо страшно збиткувалися душмани і над полоненими, і над мертвими…
Іноді наших “крилатих” хлопців, уже мертвими, повертало нам чуже небо. Так було в Газні, коли під час нічного злету загинув у всіх на очах екіпаж бойової машини…
Це чи не найстрашніше - провести друзів у політ, а потім… не зустріти. 16 чоловік втратила за рік наша ескадрилья. Цього забути не можна.
Дивували афганські гори. Що не скеля, ущелина, навіть камінь - то і краса, і западня. Від них віяло невідомістю і жахом.
М. П. Мацюка особливо вразив Башіан, де мали приземлитися на невеличку площадку, щоб відремонтувати хвостовий гвинт у підбитого вертольота. Побачене вразило. Перед хлопцями було чудо - прямовисна скеля в 9-поверховий будинок з вирубаними в ній вікнами-бійницями, з яких вели вогонь “духи”, але не можна було відвести очей від велетенського ісламського бога Будди, викарбуваного прямо на скелі й покритого позолотою.
В цих місцях колись проходив з військами Олександр Македонський, який сказав пророчі слова: «Афганістан не можна перемогти, його можна лише пройти». Він не здолав Афганістан, а його солдати здерли з Будди трохи золота...
Пройшов через нього і Михайло Прокопович Мацюк. Повернувся додому живим. Щастило ще й тому, що на чужій землі служив пліч-о-пліч із земляком, сусідом Василем Пухтієм. Той залишився служити в Санкт-Петербурзі і донині живе там, вони підтримують зв’язки.
Рік і 20 днів ніс Михайло службу в Афгані, а вже як забрали на Батьківщину їх ескадрилью, потрапив туди його троюрідний брат Віктор Бернадин. Його життя обірвали “духи”… В Кабулі розминувся він зі своїм двоюрідним братом Миколою Габзівським. Той повернувся на рідну землю, але вже пішов у вічність.
А Михайлу Мацюку потім ще довелось літати понад рік в 1985-86 р.р. в небі Сирії, в 1992-му на МІ-6 - над Придністров’ям…
В 1993-му вийшов на пенсію. Має нагороди, гарну і дружну родину - двох синів і двоє онуків. І просить стиха Бога, аби на їх долю не випало жодної «гарячої» точки…

Валентина Василюк
Новини Андрушівщини

Шановні воїни-інтернаціоналісти!

Вітаємо Вас з Днем вшанування учасників бойових дій на територіях інших держав, 20-ю річницею виведення радянських військ з Афганістану (15.02.2009 р.), Днем Захисника Вітчизни (23.02.2009 р.), зичимо міцного здоров’я, усіх гараздів у вашому житті.

Василь Шикір,
голова районної спілки воїнів-інтернаціоналістів
Новини Андрушівщини
пʼятницю, 13 лютого 2009 р.

Його ім’я пов’язане з Андрушівкою

21 січня в Житомирі в обласній науковій бібліотеці ім. О.Ольжича проходила Всеукраїнська науково-краєзнавча конференція „Україна від епохи УНР до початку ХХІ ст.”, присвячена 125-річчю від дня народження І. А. Фещенка-Чопівського. Учені й краєзнавці з Києва і багатьох областей України на пленарному засіданні виступили з дослідженнями життєвого шляху Івана Адріяновича, визвольних подій за незалежну Україну. Великий інтерес викликали доповіді краєзнавців у роботі секцій „Краєзнавчі студії Великої Волині” й „Постаті Великої Волині”.
Доля розпорядилася так, що одна із сторінок життя І. Фещенка-Чопівського пов’язана з Андрушівкою. Тому розповім про найбільш важливі віхи життя видатного сина України.

20 січня 1884 року в Чуднові у начальника поштової контори Адріяна Андрійовича та його дружини Марії Михайлівни Фещенків-Чопівських народився другий син - Іван. Закінчивши двокласну народну школу, він у серпні 1893 року вступив до Житомирської класичної гімназії. У лютому 1901 року в родину прийшло горе: від туберкульозу помер батько. Щоб підтримати матір і молодшу сестру, ученицю Маріїнської гімназії, Іван став підробляти репетиторством. Цим заробітком він оплачував і своє навчання.
У 1903 році, після успішного закінчення гімназії, Фещенко-Чопівський здає іспити до Київського політехнічного інституту, обравши хімічний факультет, щоб вивчитися на технолога-цукроварника. У своїх спогадах він пізніше напише, що на вибір професії вплинув „загальний інтерес до упромисловлення країни, крик моди”.
Події 1905 року призвели до закриття інституту, і Фещенко-Чопівський приїжджає на практику до Андрушівської цукроварні, однієї з найстаріших на Україні, що належала Терещенкам. „Цей промисловий об’єкт, - згадував він, - творив підставу економіки цієї спокійної і мальовничої волинської околиці зі старовинною українською культурою. Зрозуміло, що нові обставини не залишилися без впливу на зацікавлення й світогляд молодого адепта технічних наук; а головне вони доповнили знання природничих наук, виробили інтуїцію, загострили вразливість, відкрили очі на азарт у боротьбі з силами природи”.
Практика стала не лише виробничою, а й політичною. Саме в Андрушівці столичний студент вперше прилучився до політичної боротьби революційних подій 1905 року: „радикально настроєне громадянство метушилося: по містах відбувалися мітинги, виносилися радикальні постанови”. На цукроварні Іван з інженером-хіміком підготували і провели збори службовців і околичних економій. Для цього Фещенко-Чопівський підготував п’ять промов, з якими виступив на зборах. Сам Іван Адріянович підсумовує спогади про цю діяльність так: „Аби я довше затримався б у малій Андрушівці, де кожний, навіть найслабший „активіст” був на обліку у місцевої жандармерії, довелось би дорого заплатити за молодечі свої пошуки”.
Весною 1906 року політехнічний інститут відновив свою роботу, і щасливий випадок змінив долю юнака. Під час студентської екскурсії до сталеварень Придніпров’я він захопився величчю металургійного процесу, залишив хімію і з великим ентузіазмом присвячує подальші свої інтереси металургії. Його покликання підтримав відомий металург-винахідник професор В. Іжевський. Наукові відрядження до Бельгії, Німеччини й Англії стали відправними у його науковій кар’єрі. На Всеросійському з’їзді металургів у Петербурзі молодий вчений робить доповідь, яка привернула увагу фахових урядових кіл. Його наукові інтереси пов’язані з цементацією заліза, що в майбутньому принесе Фещенку-Чопівському міжнародне визнання.
Перша світова війна застала ученого в Німеччині, де він проходив стажування з метою підготовки до професорського звання. Повернувшись до Києва, Іван Адріянович займається викладацькою і науковою роботою в Київському політехнічному інституті.
У 1917 році І.Фещенко-Чопівський - голова Київської губернської ради - увійшов до Центральної Ради. Завдяки діловитості та економіко-господарчим знанням він невдовзі був призначений керівником промислового департаменту Генерального секретаріату промисловості й торгівлі. На особисте прохання М. С. Грушевського готує дослідження про природні багатства та господарчі можливості України. У 1919 році побачила світ його наукова двотомна праця „Природні багатства України”.
10 березня 1918 року Рада Народних Міністрів УНР запросила Івана Адріяновича обійняти посаду народного міністра промисловості, а вже через два дні він подає проекти законів на затвердження.
У квітні 1918 року в результаті перевороту, очолюваного гетьманом Скоропадським, Фещенко-Чопівський був заарештований і 17 днів перебував у в’язниці. Потім під час поїздок Україною збирає статистичні, економічні й економіко-географічні матеріали, які згодом прислужилися вченому для написання першої україномовної двотомної „Економічної географії для середніх шкіл”, а також праці „Цукрова промисловість України”.
В уряді В. Винниченка Фещенко-Чопівський отримує портфель міністра народного господарства. Він активно виступає за розрив України з Росією і проголошення незалежної УНР.
З квітня 1919 року він - заступник посла та радник з господарчих питань Української дипломатичної місії в Румунії. Та незалежною Україна не стала.

Іван Савицький,
заступник директора Городківської ЗОШ І-ІІІ ст.
Новини Андрушівщини

Ветеран про ветеранів

Фронтовики Великої Вітчизняної війни, війни в Афганістані, учасники бойових дій на територіях інших держав єдині в тому, що пізнали всі страхіття людського кровопролиття.
Хоча це були різні війни за своїм характером, змістом і масштабами бойових дій, але нас об’єднує самопожертва і воїнське братство.
З батьківською любов’ю і увагою ми, сивочолі ветерани, сприймаємо радість і біль, які пов’язані з війною в Афганістані. Ми разом з воїнами-афганцями сумуємо і віддаємо данину поваги загиблим нашим землякам, вічна їм пам’ять.
Нам, ветеранам двох бойових поколінь, потрібно донести до свідомості людей, а особливо підростаючого покоління, правду про те, що пролита кров наших воїнів у боротьбі з фашизмом, на афганській землі та в інших “гарячих” точках планети - це плата за мир на землі і незалежність нашої держави.
Слава і низький уклін кожному, хто з честю вистояв у ті страшні роки війни, а у непростий нинішній час знаходить сили, щоб працювати, любити, виховувати дітей і внуків.
На нас, учасників Великої Вітчизняної війни, війни в Афганістані та учасників бойових дій на територіях інших держав покладено велику відповідальність, бо ми - жива пам’ять, історія нашої держави. І ми повинні робити все, щоб наші діти, внуки і правнуки виростали справжніми українцями.

Михайло Семенов,
ветеран війни, полковник у відставці
Новини Андрушівщини

Обережно, шахраї в Андрушівці!

В Андрушівці та селах району з’явилися невідомі, які відвідують помешкання громадян, представляючись конторолерами, що перевіряють газові лічильники, іноді називають себе благодійниками і збирають гроші для інтернатних установ.
ШАНОВНІ ГРОМАДЯНИ! Не впускайте шахраїв у свої будинки, не давайте їм грошей!

Новини Андрушівщини

Увага, розшук - Куліш Олексій Кузьмич!

Андрушівським РВ УМВС України в Житомирській області розшукується Куліш Олексій Кузьмич 11.10.1935 р. н., українець, одружений, проживає за адресою с. Лісівка, вул. Польова № 17.
30 січня 2009 року, близько 9 години ранку він вийшов з дому і до цього часу не повернувся. Місце перебування Куліша О. К. невідоме.
Прикмети: на вигляд 70 років, зріст 180 см., худорлявої статури, волосся русяве, коротке, глухонімий.
Був одягнений: шапка-вушанка темного кольору, синя куртка, штани темні, черевики чорні.
При встановленні місцезнаходження Куліша О. К. просимо повідомити за адресою: м. Андрушівка вул. Корольова, 4, Андрушівський РВ УМВС України в Житомирській області. Контактні телефони: Код: (8-041-36) тел.: 2-16-69; 2-18-61; 2-11-44 або “02”.

Новини Андрушівщини

Ідентифікуйте тварин вчасно

Відповідно до п.10 Постанови Кабінету Міністрів України від 1.03.2007 року № 348 до переліку документів, які подаються сільськогосподарськими підприємствами та фізичними особами до районних управлінь агропромислового розвитку для отримання бюджетної дотації за вирощений і проданий на забій молодняк великої рогатої худоби, входить витяг з Реєстру тварин чи довідка, видані місцевою радою, де вказано ідентифікаційний номер тварини, серію і номер паспорта та ветеринарної картки до паспорта.
З огляду на те, що протягом 2007-2008 років власники тварин порушували семиденний термін проведення ідентифікації тварин, тобто ідентифікували і реєстрували худобу безпосередньо перед вибуттям чи забоєм, в кінцевому результаті призвело до неузгодженості при нарахуванні державної дотації.
З метою упередження таких неузгодженостей з 1.01.2009 року велику рогату худобу необхідно ідентифікувати в такі терміни:
- тварин, народжених у 2009 році, - не пізніше 3-місячного терміну від дня народження;
- тварин, народжених у 2010 році, - не пізніше одного місяця від дня народження;
- тварин, народжених у 2011 році, - не пізніше семиденного терміну від дня народження, але раніше, ніж тварина залишить господарство.
Починаючи з 2009 року, для отримання державної дотації на молодняк великої рогатої худоби обов’язково необхідно проідентифікувати тварину до тримісячного віку.
Вартість послуги з ідентифікації і реєстрації ВРХ з 1 грудня 2008 року становить 60 (шістдесят) грн.
З 1.01.09 року вступила в дію заборона на переміщення і забій неідентифікованих свиней від юридичних осіб.
З 1.04.09 року вступить в дію заборона на переміщення і забій неідентифікованих свиней у фізичних осіб. Тому всіх свиней, які знаходяться в підсобних господарствах фізичних та юридичних осіб, необхідно терміново проідентифікувати та зареєструвати в агентстві з ідентифікації і реєстрації тварин.
Вартість послуги становить 39 грн. 60 коп. за одну голову.
Звертатись в управління агропромислового розвитку (ІІ поверх, кабінет № 24).

Микола Сеніч,
агент по забезпеченню ідентифікації і реєстрації тварин в Андрушівському районі
Новини Андрушівщини

До уваги пішоходів

У період з 28 січня 2009 року та до особливого розпорядження на вулично-дорожній мережі області проводяться профілактичні заходи „Пішохід”, в ході яких основна увага зосереджена на виявлення та припинення порушень ПДР з боку пішоходів.

До відпрацювання задіяно максимальну кількість особового складу Державтоінспекції.
Незважаючи на профілактичні заходи, що вживаються з метою зниження рівня аварійності та тяжкості її наслідків, частка дорожньо-транспортних пригод, скоєних за участю пішоходів, залишається досить значною.
В поточному році в області зареєстровано 41 пригоду, внаслідок яких 12 чоловік загинуло, 35 - травмовано. Із зазначеної кількості 17 ДТП сталися за участю пішоходів, що складає 41,5% від загальної кількості дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, в яких 3 чоловіки загинуло і 14 отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.
7 дорожньо-транспортних пригод скоєно з вини нетверезих пішоходів, в результаті чого 7 чоловік травмовано.
Коли мова заходить про трагедії, в нашій уяві виникають картини стихійних лих, авіаційних та морських катастроф, пожеж. І в останїню чергу з’являється думка про ті трагедії, які щодня відбуваються на автошляхах.
Незважаючи на профілактичні заходи, частка дорожньо-транспортних пригод, скоєних за участю пішоходів, залишається досить значною.
В поточному році на вулично- шляховій мережі Андрушівського району зареєстровано 27 пригод, внаслідок яких 6 чоловік загинуло, 33 - травмовано. Із зазначеної кількості 6 дорожньо-транспортних пригод сталися за участю пішоходів, в яких 2 чоловіки загинуло і 4 отримали тілесні ушкодження різного ступення тяжкості.
Випадки фатальні. Їх важко передбачити, але можна запобігти. Адже це трапляється на дорозі, де діють закони дорожнього руху, які “виносять вирок” тим, хто їх зневажає. Зараз кожен третій загиблий на дорозі пішохід, сам у цьому винен. Життєві негаразди навалюються на плечі горомадян важким тягарем, і людина, йдучи на роботу чи додому, не сприймає навколишнє, думає тільки про свої проблеми, а тому часто ризикує життям.
На жаль, основна кількість наїздів на пішоходів трапляється в темну пору доби, що є одним з основних факторів, які сприяють трагедіям на дорогах.
Слід пам’ятати, що з настанням сутінків необхідно бути максимально пильними та обережними. Рухатися треба тротуарами, а якщо вони відсутні, по краю проїзної частини, назустріч транспорту. В одязі повинні бути світловідбиваючі елементи, білий колір. Люди повинні зрозуміти, що Правила дорожнього руху - це суворий Закон дороги, дотримуючись якого, вони захищають себе від нещасних випадків, від лиха.

Анатолій Тушак,
інспектор відділення ДАІ Андрушівського району, майор міліції
Новини Андрушівщини

Розвиток тваринництва району у 2008 році

2008 рік став стабілізуючим у тваринницькій галузі району.

Минулорічні показники по поголів’ю худоби, виробництву та реалізації тваринницької продукції майже не відрізняються від показників 2007 року. Але є й позитивні напрацювання у розвитку галузі.
Незважаючи на те, що три сільськогосподарські підприємства ліквідували молочно-товарні ферми (СТОВ “Українська Агропромислова група” с. Старосілля, де утримувалося у 2007 році близько 200 голів ВРХ, ВАТ “Андрушівське” та СТОВ СП “Спіка”, де нараховувалося відповідно 90 та 600 голів великої рогатої худоби), в цілому по району вдалося утримати майже на рівні минулорічного поголів’я ВРХ і наростити корів молочного напрямку продуктивності на 81 голову.
Завдяки державній фінансовій підтримці, яка надавалася у 2008 році за приріст поголів’я корів молочного та м’ясного напрямку продуктивності, у семи господарствах збільшилося загальне поголів’я корів на 315 одиниць. П’ять господарств отримали по даній постанові близько 900 тисяч гривень спеціальної дотації.
Для покращення генетичного потенціалу великої рогатої худоби у СФГ “Шателюк” с. Волосів створений та пройшов державну атестацію і реєстрацію племінний репродуктор по розведенню Української чорно-рябої породи ВРХ молочного напрямку продуктивності, який в недалекому майбутньому зможе реалізовувати нетелі та племінний молодняк для поповнення основного стада корів в господарствах району.
В районі впроваджуються інвестиційні проекти для розвитку тваринницької галузі.
В даний час проводиться реконструкція Котівського відгодівельного комплексу, де у 90-х роках проводилася відгодівля великої рогатої худоби. На сьогодні цей об’єкт перепрофільовується у свинокомплекс, де планується утримувати понад 20 тисяч свиней.
Слід відмітити, що стабільний розвиток тваринницької галузі забезпечується завдяки наполегливості і вмінню господарювати більшості наших керівників сільськогосподарських підприємств. Найкращі із них це: Срібний Борис Романович із СТОВ “Старокотельнянське”, головний зоотехнік цього ж господарства Ружицький Олександр Теофанович; Клименко Володимир Борисович із СТОВ “Добробут” с. Волиця; Юянець Петро Володимирович із СТОВ “Хлібороб” с. Степок; Шателюк Іван Іванович із СФГ “Шателюк” с. Волосів.
У цих господарствах стабільно утримується значна кількість великої рогатої худоби, в тому числі молочне стадо, розвивається свинарська галузь.
Значний вклад у розвиток тваринництва вносять рядові працівники, які своєю напруженою, наполегливою і нелегкою працею, сумлінним ставленням до роботи щоденно примножують здобутки господарств. Це доярки Миронюк Г. А, Ткачук К. А., свинарка Аврамець Н. А., телятниці Ревчук В. П. та Моргун Н. А. із СТОВ “Старокотельнянське”, доярка Васільєва Р. М. із СФГ ”Шателюк”, доярка Шпакович В. С. із СТОВ “Добробут”, доярки Юрчук С. О., Мисник Т. А., телятниці Гебрич В. О. і Оселедчук В. Ф. із СТОВ “Хлібороб” та багато інших трудівників ферм. Низький уклін їм за сумлінну працю.

Віталій Весельський,
начальник відділу організації виробництва, переробки та маркетингу сільськогосподарської продукції управління АПР
Новини Андрушівщини

Братам-афганцям

Земля афганська! Скільки сліз і горя
Ти завдала батькам і матерям.
Зібрать ті сльози, мабуть, буде море-
Страшне й пекуче, що й не снилось нам.

Було їм 19, тільки й жити,
Радіти сонцю, співу солов’їв.
Щось планувати, мріяти, творити,
Своїм змужнінням тішити батьків.

Стрічати в полі сонячні світанки,
Життю радіти, вірити, кохать.
Та довелося надягнуть “афганку”
І йти в чужу країну воювать.

Що випало їм пережить - то жах,
Це навіть важко передать словами.
Можливо, і сміявся їх Аллах,
А наш Бог плакав разом з матерями.

Бо смерть сліпа. Вона не знає сліз.
Бере і молодих, і старших віком,
Когось «тюльпан» додому чорний віз,
А хтось вертавсь живий, але каліка.

Той невблаганний смерті чорний крук
Не обійшов ні наш район, ні місто.
Грабовський Льоня, Станіслав Томчук
Вернулись у домівку, як «груз 200».

Бернадин Вітя й наш земляк Джура
Постали в чорнім камені навічно.
Хоч чверть століття - немала пора -
Лишаються для всіх двадцятирічні.

Та час лікує, злинули роки,
Народжуються люди, помирають.
Вже почали сивіть ті юнаки,
Котрі Афган й понині пам’ятають.

Ігор Пташник
Новини Андрушівщини

Виплата допомог

Чи проводиться у 2009 році виплата у подвійному розмірі допомоги по догляду за потерпілою дитиною до досягнення нею трирічного віку?
В. М. Шишацька. м. Андрушівка.

Відповідь: Ще Законом України “Про Державний бюджет України на 2008 рік та про внесення змін до деяких законодавчих актів України” внесені зміни до механізму надання деяких видів допомог, передбачених Законом України “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”.
Зокрема, вищевказаним законом виключено абзац третій пункту 10 статті 30 Закону України “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”, який передбачав проведення у подвійному розмірі виплати допомоги по догляду за потерпілою дитиною до досягнення нею трирічного віку, оскільки ці виплати регулюються Законом України “Про державну допомогу сім’ям з дітьми”.
Отже, виплата допомоги по догляду за потерпілою дитиною до досягнення нею трирічного віку у подвійному розмірі на 2009 рік не передбачена.

Наталія Хом’як,
головний спеціаліст по компенсаційних виплатах постраждалим від аварії на ЧАЕС управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації
Новини Андрушівщини

Дороги афганської війни

З 1979 по 1989 рік в Афганістані інтернаціональний обов’язок виконували 160 тисяч українських воїнів. 3 тисячі 360 солдатів додому з цієї війни не повернулися (3 тисячі 280 українців загинули, 80 зникли безвісти). Півтора року проходив там дійсну військову службу і Микола Васильович ДРАПАК.

Провівши сина в армію, мама молила Бога, щоб додому повернувся живим і здоровим. Виходець з робітничої сім’ї, дев’ятнадцятирічний юнак спочатку служив у Ленінакані, що у Вірменії, а потім за кермом вантажівки півтора року їздив крутими дорогами чужої країни. Бував у Кабулі, Кундузі, Кандагарі, Баграмі, Мазарі-Шаріф та багатьох інших містах далекого і чужого Афганістану.
Півроку підвозив пальне з бази на точки. Пізніше доставляв нашим воїнам боєприпаси та продукти.
Прямовисні скелі та урвища, дороги, завалені камінням, сонце, яке розпікало повітря так, що й дихати важко, а пальці, обпечені об гарячий метал машини, - цього не забути ніколи. Його КАМаз не раз потрапляв під обстріл “духів”, кожен з рейсів був смертельно небезпечним. А вижити в складних умовах допомагали вірна солдатська дружба і взаємовиручка.
Микола Васильович не любить розповідати про свою військову службу, бо важкі спогади, розтривоживши душу і серце, ще довго зринають у пам’яті.
...У 1988 році після демобілізації повернувя додому, у своє рідне село Кривче, що у Борщівському районі Тернопільської області, працював водієм. Пізніше сестра Світлана покликала до себе, на Житомирщину, звідки пішов вчитися в Одеську духовну семінарію.
Завзятому й працьовитому, щирому і чесному юнаку запала в серце чорноока красуня-односельчанка, яка вчилася на економіста-бухгалтера в Київському інституті народного господарства. Незабаром побралися. І ось понад вісімнадцять років Микола Васильович та Олександра Михайлівна Драпаки живуть і працюють в Новій Котельні.
Він - місцевий священик, вона - сільський голова. Підросли вже й дітки - Наталя навчається в Житомирському фармацевтичному коледжі, а Святослав - школяр. Батьки змалечку привчили сина й доньку до праці, вони допомагають не лише по господарству, а й під час ремонту церкви, адже дерев’яний храм потребує неабияких коштів та догляду.
В селі про цю сім’ю говорять лише гарні і теплі слова, дякують за поради і підтримку.
Моя розповідь про старшого сержанта, афганця Драпака Миколу Васильовича буде не повною, коли не скажу про те, що вже багато років поспіль він, місцевий священик, щоліта, у вільний від основної роботи час, сідає за кермо автомобіля і відвозить на елеватор щедрий врожай з новокотельнянських ланів. Не цурається й іншої роботи.
Запитати у М. В. Драпака, чому він став священиком, я не посміла, бо розумію, що у людини, яка пройшла пекло афганської війни, в серці завжди була віра у Всевишнього, то чому б щодня не служити Йому вірою і правдою.

Марія Олексюк
Новини Андрушівщини

Біду здолаємо разом

Діяльність районної організації Товариства Червоного Хреста ґрунтується на засадах людяності, доброти й милосердя. Це чи не найпрекрасніші людські якості особливо зараз, коли стосунки між людьми, на жаль, дуже часто стають «ринковими», тобто прагматичними. Сьогодні, як ніколи, суспільство потребує милосердя, любові й людського тепла, бо в ньому все більше стає самотніх людей, дітей-сиріт, дітей-інвалідів, хворих на туберкульоз, СНІД.
Природні катаклізми, війни та збройні конфлікти в різних точках планети, відголоски яких сягають і української землі, а також епідемії підступних хвороб приносять людям багато болю, горя й сліз.
Районна організація Товариства Червоного Хреста докладає немало зусиль, щоб зменшити біль та страждання людей, підтримати їх у скрутну хвилину Так, у минулому році була зібрана гуманітарна допомога продуктами харчування, одягом, коштами на суму 11 тис. 389 грн., яку роздали понад 150 малозабезпеченим громадянам району.
При потребі вони мають можливість користуватися послугами медико-соціальної кімнати - зробити масаж, перев’язку, необхідні ін’єкції, виміряти тиск.
У нас є пункт прокату медичного інвентаря, та, на жаль, через фінансову скруту не маємо змоги задовольнити потреби всіх, хто звертається.
Ми проводили ряд благодійних акцій: до 90-річчя Товариства Червоного Хреста, Міжнародного дня боротьби з туберкульозом та СНІДом, Міжнародного дня інвалідів, а також на Різдвяні свята. Вшановуємо також воїнів-афганців, ветеранів Великої Вітчизняної війни, безоплатних донорів.
Районна організація Червоного Хреста тісно співпрацює з місцевими органами влади, громадськими організаціями, відповідними управліннями та відділами райдержадміністрації, підтримує тісні зв’язки з учнями Гальчинської ЗОШ І-ІІІ ст., школярі якої вирощують лікарські рослин і передають нам.
Хоча б частково вирішити проблеми, пов’язані зі здоров’ям, утамувати чужий біль намагаються і працівники нашої патронажної служби, в полі зору яких перебуває понад 250 підопічних.
Але через брак коштів районна організація Товариства Червоного Хреста не може втілити в життя чимало добрих намірів. Ми щиро вдячні за постійну підтримку благодійникам - приватним підприємцям В. Є. Гринишину, С. В. Маліновському, В. В. Дущенко, Д. В. Ткаченку, пастору Андрушівської Помісної церкви Заповіту Ісуса Христа В. О. Добровольському, директору ПОСП «Надія» В. І. Семенюку.
Не стоять осторонь наших проблем і голова райдержадміністрації К. І. Курсон, голова районної ради В. Б. Шпаківський, заступник голови райдержадміністрації В. І. Горкун, керівник апарату райдержадміністрації С. А. Казмірчук, заступник голови районної ради О. В. Мельник.
Районна організація Червоного Хреста працює в тісному контакті з районною радою ветеранів, відділами у справах сім’ї, молоді та спорту, культури, освіти райдержадміністрації, службою у справах дітей, центральною районною лікарнею, центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, управлінням соціального захисту населення, редакцією райгазети.
Зрозуміло, що виконання наших статутних завдань та гуманітарних програм залежить від бюджету Товариства. Наповнює його організація за рахунок благодійних внесків та добровільних пожертвувань.
Тому ми щиро вдячні усім керівникам підприємств, установ, організацій, окремим громадянам, спонсорам, волонтерам Червоного Хреста, міському голові М. Г. Сушку, сільським головам, особливо О. Л. Франчук з Лебединець, котра вже реалізувала марки за 2009 рік, В. В. Ящуку з Любимівки за людяність і розуміння, підтримку, за те, що сіють зерна доброти, любові до ближнього.

Людмила Кравчук,
голова районної організації Товариства Червоного Хреста
Новини Андрушівщини

Медпрацівник за покликанням Валентина Леонідівна Кожем’якіна

Валентина Леонідівна Кожем’якіна - медпрацівник за покликанням. Коли у жінки запитують про її трудовий стаж, вона з гордістю каже, що в неї його 68 років.
Це не помилка: Валентині Леонідівні - медсестрі протитуберкульозного кабінету, кожен відпрацьований рік, згідно коефіцієнту, в заліку подвоюється.
Вона любить свою далеко не просту роботу, віддається їй сповна, безвідмовна у виконанні службових обов’язків. Ось так у взаєморозумінні вже тривалий час В. Л. Кожем’якіна працює поруч з лікарем-фтизіатром Г. В. Толкач.

Новини Андрушівщини

Про укладення колективних договорів

У Законах України «Про оплату праці» та «Про охорону праці» є пряме визначення обов’язковості закріплення певних положень у колективному договорі. Як це узгоджується з принципом добровільності укладення колективного договору?
В. І. Поліщук. м. Андрушівка.

Відповідь. Міжнародними нормами, зокрема Конвенцією МОП № 98 (ст.4), Рекомендацією МОП № 91 (р.11.п.2.1), Європейською соціальною хартією (переглянутою, ст.6) передбачено укладення угод на добровільних засадах, а під Колективним договором «розуміють усяку письмову угоду щодо умов праці та найму, яка укладається, з одного боку, між роботодавцем, групою роботодавців або однією чи кількома організаціями роботодавців та, з другого боку, однією чи кількома представницькими організаціями працівників, належним чином обраними і уповноваженими згідно із законодавством країни».
Положення Закону України «Про колективні договори і угоди», яке визначає правові засади розроблення, укладення та виконання колективних договорів і угод, не порушує названих міжнародних норм.
Під час вирішення питання щодо доцільності укладання колективного договору слід ураховувати, що лише достатньо повний і змістовний колективний договір може забезпечити стійкі відносини між працівниками і роботодавцями, чітко визначаючи права та обов’язки сторін, стати надійним правовим підґрунтям для створення належних умов праці, в тому числі й охорони та оплати праці. У колективному договорі можна врахувати особливості діяльності певного підприємства, використати його можливості і ресурси в інтересах працівників для розвитку виробництва.
Потребу укладення колективного договору обумовлено також тим, що до нього має бути включено нормативні положення, якщо в актах законодавства є пряме визначення обов’язковості закріплення цих положень у колективному договорі. Так, приміром, подібні вимоги є в законах України «Про охорону праці», «Про оплату праці», «Про відпустки», інших актах законодавства.
Відповідальність юридичної особи, власника або уповноваженого ним органу за неукладення колективного договору (наприклад, коли не було ініціативи з боку жодної із зазначених вище сторін), то вона чинним законодавством не передбачена.
Але на осіб, які представляють власника або уповноважений ним орган чи профспілки або інші уповноважені трудовим колективом органи і ухиляються від участі в переговорах щодо укладення (зміни, доповнення) колдоговору, або навмисно порушили строк (не розпочали переговори протягом 7 днів після отримання письмового повідомлення від іншої сторони про початок переговорів), або не забезпечили роботу відповідної комісії у визначені сторонами строки, накладається штраф до 10 неоподаткованих мінімумів доходів громадян і вони несуть також дисциплінарну відповідальність аж до звільнення з посади. Це передбачено ст. 17 Закону України «Про колективні договори і угоди», а ст. 18 цього ж закону передбачено, що зазначені вище особи, з вини яких порушено чи не виконано зобов’язання щодо колдоговору, притягуються судом до адмінвідповідальності у вигляді штрафу у розмірі до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян згідно з порядком, визначеним Кодексом України про адмінпорушення. Вони також несуть дисциплінарну відповідальність аж до звільнення з посади.
Згідно з пунктом 9 ст. 38 Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» виборний орган первинної профспілкової організації на підприємстві, в установі або організації приймає рішення про вимогу до роботодавця розірвати трудовий договір (контракт) з керівником підприємства, установи, організації, якщо він порушує цей закон, законодавство про працю, ухиляється від участі у переговорах щодо укладення (змін, доповнень) колдоговору, не виконує зобов’язань за колективним договором, допускає інші порушення законодавства про колективні договори.
Звільнення в такому разі проводиться за ст. 45 КЗпП України.
Якщо власник (уповноважений ним орган) або сам керівник підприємства не згоден з такою вимогою виборного профоргану, він оскаржує дане рішення до суду у 2-тижневий строк з дня отримання рішення. Подання скарги призупиняє процес звільнення до винесення рішення судом.
Якщо рішення профоргану не виконано і не оскаржено, то виборний орган первинної профорганізації у цей же строк може оскаржити до суду дії (бездіяльність) посадових осіб органів, до компетенції яких належить застосування ст.45 КЗпП України.
Слід зважити на те, що працівник є головним потенціалом підприємства, його сутністю й основним багатством. Від того, який психологічний клімат у колективі, наскільки працівники почувають себе соціально захищеними, як буде проходити процес відтворення робочої сили і в подальшому задіяно цей трудовий потенціал, суттєво залежить успіх підприємства в конкурентній боротьбі. Це пов’язано з тим, що кожне конкретне підприємство має свої ресурсні можливості для підвищення рівня оплати праці, матеріального стимулювання якісної і продуктивної праці, встановлення доплат і надбавок працівникам до тарифних ставок, посадових окладів понад рівень, визначений законодавством України, Генеральною і галузевими, регіональною та територіальною угодами. Тому колективний договір є можливістю для реалізації цих вкладень.
Консультації з питань несвоєчасної виплати, погашення заборгованості із заробітної плати, соціально-трудових відносин можете отримати по прямій телефонній «гарячій лінії»:
47-47-19 - Бойм Світлана Миколаївна - заступник начальника управління - начальник відділу соціально-трудових відносин, зайнятості населення та політики оплати праці головного управління праці ОДА;
За телефоном 2-11-34 ви можете спілкуватися зі мною.

Володимир Кондратюк,
начальник відділу з питань праці та організаційно-кадрової роботи управління праці та соціального захисту населення
Новини Андрушівщини

Патріотами не народжуються

В Городківській ЗОШ І-ІІІ ст. пройшло ток-шоу “Я так думаю” на тему “Як ти розумієш поняття “патріот”?”

“27 грудня 1979 року були введені десантні війська Радянського Союзу в Афганістан, а 15 лютого 1989 року, ступаючи із сином по мосту через Амудар’ю, генерал Громов символізував цим переходом закінчення для радянських військових афганської війни. 10 років! Чи не забагато? Дорогою ціною розплачувалися наші юнаки за все. А ціною було - життя”, - схвильовано розповідав Сергій Євгенович Ткачук, колишній воїн-афганець, вчитель нашої школи, який був шанованим гостем цього заходу.
Він називав друзів-побратимів, які загинули в Афгані, померли від ран вже після закінчення там війни. Хвилиною мовчання вшанували учні пам’ять нашого випускника - Станіслава Томчука, який повернувся додому в чорній цинковій домовині, і всіх, хто поліг на полі бою.
Воїни-афганці... Хто вони? Тепер ми називаємо цю війну помилковою... Учні сперечалися, відстовали свою точку зору, але з повагою називали Сергія Євгеновича та його побратимів героями, воїнами-миротворцями, ветеранами, котрі здійснили подвиг - вчинок, який вимагає подолання труднощів, граничного напруження волі і сил, а за своїми наслідками має надзвичайно важливе значення.
Патріотами не народжуються. Ними стають в процесі виховання, становлення особистості.

Галина Щербакова,
педагог-організатор
Новини Андрушівщини

Кримінальна хроніка з 2 по 9 лютого 2009 року в Андрушівському районі

В період з 2 по 9 лютого 2009 року в Андрушівському РВ УМВС України в Житомирській обл. зареєстровано 36 заяв і повідомлень про злочини та пригоди.
6.02.2009 року до райвідділу міліції надійшло телефонне повідомлення від громадянина С. з с. Великі Мошківці про те, що невідома особа в ніч з 5 на 6 лютого 2009 року викрала з будинку громадянки Т. три мішки цукру. Перевірку проводять працівники сектору дізнання міліції.
6.02.2009 року до РВ УМВС звернувся громадянин В. з Новоівницького та повідомив про те, що з його автомобіля зник мобільний телефон «NOKIA» А-6555. Перевірку проводять дільничні інспектори міліції.
7.02.2009 року до Андрушівського РВ УМВС України в Житомирській області звернувся громадянин 3. з м. Андрушівка та повідомив про те, що невідомі особи викрали огорожу з оцинкованої сітки “рябиця”. Перевірку проводять дільничні інспектори міліції.
8.02.2009 року дільничними інспекторами міліції в с. Стара Котельня при огляді господарства громадянина Ш. було виявлено подріблену рослинну масу зеленого кольору схожу на наркотичну сировину - «конабис». Перевірку проводять дільничні інспектори міліції.

Новини Андрушівщини

Привітання з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав

15 лютого 1989 року радянські війська були виведені з території Афганістану. До мирного життя поверталися не за роками змужнілі, посивілі чоловіки, брати, сини, онуки, позаду яких залишалися жорстокі будні десятирічної війни, а попереду - адаптація до мирного життя.
Десять років українські родини, чиї сини, брати і батьки брали участь у військових діях, з нетерпінням чекали на цей день. Однак не для всіх він прийшов радісним і щасливим. Тисячі співвітчизників, серед яких і наші земляки, так і не повернулися до рідної домівки. А скільком війна скалічила життя!
В нашому районі проживає 53 воїни-афганці, 61 учасник бойових дій, які чесно виконували свій військовий обов’язок на Кубі, в Сирії, Єгипті, Чехословаччині, Югославії та інших країнах світу.
...Більшість з колишніх воїнів-інтернаціоналістів і сьогодні в строю - мирною працею продовжує вірно служити Батьківщині.
Ми схиляємо голови перед світлою пам’ятю загиблих. А всім, хто пройшов через горнила жорстоких воєн, бажаємо міцного здоров’я, сили духу, родинного щастя та благополуччя.
Нехай завжди над всіма нами буде мирне небо.

К. І. КУРСОН,
голова районної державної адмiнiстрацiї.
В. Б. ШПАКІВСЬКИЙ, голова районної ради.
Новини Андрушівщини

Президент України нагородив орденом "За Мужність" голову Андрушівської районної спілки воїнів-інтернаціоналістів

За вагомий особистий внесок у розвиток ветеранського руху, мужність і самовідданість, виявлені під час виконання військового обов`язку, вирішення питань соціального захисту та реабілітації ветеранів війни, патріотичне виховання молоді та з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав і Дня захисника Вітчизни Президент України Віктор Ющенко нагородив орденом "За Мужність" III ступеня Шикіра Василя Яковича – голову Андрушівської районної спілки воїнів-інтернаціоналістів.

ДОВІДКОВО: Указ Президента України від 06.02.09 № 74/ 2009 "Про відзначення державними нагородами України".

Свято краси

Все мудре, світле й чисте - від учителя. Краплину за краплиною переливає він свою творчість в учнів, щоб стали вони особистостями, щоб залишили після себе гарний слід на землі.
Багато наших здібних і талановитих учнів стали студентами вузів, прекрасними фахівцями. Ми, вчителі, радіємо кожній зустрічі з ними. А нещодавно все село було свідком цікавої події - у школі відбулася демонстрація моди. Організувала це свято краси для учнів і жителів села студентка II курсу Міжнародного інституту моди і дизайну при Київській академії перукарських мистецтв Ірина Довбня (на фото в центрі). Створені Іринкою костюми (взуття, головні убори, прикраси, макіяж) дуже пасували дівчаткам 6-9 класів, які із задоволенням їх демонстрували, відчуваючи себе моделями. Кожен костюм - це частинка душі дівчини, яка його пошила. Ірина навчила дівчаток рухатися під музику і манерою поведінки розкривати характер кожного костюма. А назви їх говорили про себе: “Літній ранок” (Давидюк Наталя), “Нічна фантазія” (Тичина Юля), “Влада меча” (Назарчук Юля), ”Перевтілення“ (Яценко Наташа), “Темна леді” (Лівандовська Оля), ”Легке безумство” (Макарчук Аліна), театральний костюм продемонструвала Іванова Яна, а сучасний побутовий - Опанасюк Оксана. Крім показу мод, дівчатка підготували мюзикл “Світло і пітьма”, а ведучими свята були Карпуша Юля та Гродецька Віка.
Ми, педагоги, віримо, що в майбутньому Іра стане відомим дизайнером. Хай Божа іскра, яка є в цій дитині, розгориться яскравим полум’ям.

Валентина Герасимчук,
вчителька Мостівської ЗОШ І-ІІ ст.
Новини Андрушівщини

В Андрушівці намагались незаконно приватизувати дитячий оздоровчий табір "Чайка"

Дитячий оздоровчий табір «Чайка», який, відповідно до чинного законодавства, є спільною власністю територіальної громади, неправомірно вибув із спільної власності. Такий факт встановлено під час проведеної прокуратурою області перевірки в Андрушівському районі.

Як повідомила начальник відділу прокуратури області Роксолана Гребенюк, внаслідок певної реорганізації господарств-засновників дитячого табору, оздоровчий заклад перейшов у власність Андрушівської районної ради, про що у жовтні 2008 року районна рада отримала свідоцтво на право власності.

Про це Житомир.info повідомляє прес-служба прокуратури області.

Однак, під час перевірки встановлено, що попередні засновники – голови сільськогосподарських підприємств продали свої частки на підставі письмових доручень та надали право двом громадянам від імені підприємств підписувати цивільно-правові договори. Таке порушення законодавства спричинило низку інших правопорушень, внаслідок яких на нерухоме майно районної ради – дитячий оздоровчий табір «Чайка» балансовою вартістю понад 2,2 млн. грн. стали претендувати нові власники – три комерційні підприємства.

З метою захисту та відновлення порушеного права власності територіальної громади прокуратурою області 22 січня 2009 року до господарського суду Житомирської області пред’явлено позов про визнання недійсним договору купівлі-продажу частки у статутному фонді колективного підприємства – дитячий оздоровчий заклад «Чайка», незаконно укладений між окремими підприємствами та про визнання недійсними усіх інших рішень, здійснених на незаконних підставах.

Окрім того, 9 лютого 2009р. прокуратурою Андрушівського району порушено кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем та службового підроблення службовими особами сільськогосподарських підприємств за частиною 2 ст. 364, частиною 2 ст. 366 Кримінального кодексу України.

Житомир.info
четвер, 12 лютого 2009 р.

Андрушівська центральна районна лікарня

Адреса: 13400, м. Андрушівка, вул. Тітова, 34
Електронна адреса: acrl@an.zt.ukrtel.net
Факс: (04136) 2-17-91

Управління охорони здоров'я Житомирської облдержадміністрації

Андрушівська районна санітарно-епідеміологічна станція

Адреса: 13400, м. Андрушівка, вул. Тітова, 2
Електронна адреса: sanstan@an.zt.ukrtel.net
Тел./факс: (04136) 2-17-92

Головний лікар
Хом’як Валентина Андріївна
Телефон робочий: (04136) 2-17-92
Телефон домашній: (04136) 2-23-13

Головний бухгалтер
Поліщук Віра Федорівна
Телефон робочий: (04136) 2-17-92

Зав.санітарно-гігієнічного відділу
Пташник Віктор Михайлович
Телефон робочий: (04136) 2-17-92
Телефон домашній: (04136) 2-32-01

Лікар-бактеріолог
Очередько Людмила Іванівна
Телефон робочий: (04136) 2-15-58
Телефон домашній: (04136) 9-46-52

Лікар-епідеміолог
Меньок Людмила Юхимівна
Телефон робочий: (04136) 2-17-92
Телефон домашній: (04136) 2-25-94

Лікар з гігієни харчування
Шумська Світлана Іванівна
Телефон робочий: (04136) 2-17-92
Телефон домашній: (04136) 2-20-32

Управління охорони здоров'я Житомирської облдержадміністрації
середу, 4 лютого 2009 р.

Графік особистого прийому громадян в Андрушівській районній державній адміністрації

з 09.00 до 13.00

Голова райдержадміністрації
Курсон Катерина Іванівна
середа

Перший заступник голови
Борисов Олег Анатолійович
понеділок

Заступник голови
Горкун Володимир Іванович
п'ятниця

Заступник голови
Балюк Олександр Віталійович
вівторок

Керівник апарату
Казмірчук Сергій Андрійович
четвер


розпорядження голови №58 від 04.02.09 року

вівторок, 3 лютого 2009 р.

Аналітична довідка по зверненнях громадян у 2008 році

З метою виконання вимог Указу Президента України від 07.02.08 № 1092008 “Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування”, розпорядження голови облдержадміністрації № 48 від 14.02.08 з даного питання, в районі прийнято розпорядження голови райдержадміністрації № 94 від 25.02.08 року, яким затверджено відповідні заходи щодо виконання вимог документів зазначених державних органів по всебічному і вчасному розгляду звернень громадян відповідно до вимог законодавства, підвищення ефективності цієї роботи.
Увага керівництва райдержадміністрації, відділів та управлінь райдержадміністрації, виконкомів міської, селищної, сільських рад постійно акцентується на необхідності підвищення відповідальності посадових осіб за забезпечення на всіх рівнях державної виконавчої влади і місцевого самоврядування, всебічного, кваліфікованого, неупередженого, об’єктивного і своєчасного розгляду звернень громадян. Це здебільшого дає можливість оперативно вирішувати порушені жителями району питання та задовольняти законні їх вимоги.
На виконання вимог Закону України “Про звернення громадян” в районі виключно важливе значення надається особистому прийому громадян. В райдержадміністрації, районній раді, органах виконавчої влади і місцевого самоврядування району, затверджені та доведені до населення графіки особистого прийому громадян, увійшло в практику проведення виїзних прийомів громадян в селах району. За 2008 рік керівництвом райдержадміністрації проведено 85 виїзних прийоми, прийнято 413 чол. Працює телефон “Гаряча лінія”, його номер оприлюднено в місцевій газеті “Новини Андрушівщини”.
Загальним відділом райдержадміністрації систематично здійснюється аналіз звернень громадян, надається необхідна практична на методична допомога щодо організації роботи із зверненнями громадян безпосередньо в місті, селищі та селах району.
За 2008 рік перевірено та надано практичну і методичну допомогу в роботі зі зверненнями громадян виконкомам Малоп"тигірської, Бровківської, Зарубинецької, Лебединецької, Глинівецької, Великомошківецької, Крилівської, Антопільської, Гальчинської, Городківської, Нехворощанської, Іванківської, Степківської, Старокотельнянської, Каменівської, Забарської, Маломошківецької сільських рад та Червоненської селищної ради. За результатами перевірок підготовлено довідки на засідання колегії райдержадміністрації, прийняті відповідні розпорядження голови райдержадміністрації. Крім того, на засіданні колегії розглянуто питання про забезпечення в районі реалізації громадянами конституційного права на звернення згідно вимог Указу Президента України від 07.02.08 № 1092008 та про організацію роботи зі зверненнями громадян в районі протягом 2007 року, І кварталу 2008 року та за підсумками роботи 1 півріччя, прийнято відповідні розпорядження.
Протягом 2008 року до райдержадміністрації та органів місцевого самоврядування району надійшло 5030 письмових звернень, що на 3,5 % більше проти відповідного періоду минулого року та 5180 усних звернень, що також більше на 7,5 % проти відповідного періоду минулого року. З урахуванням колективних звернень всього зверталось 11590 чоловік.
На особистому прийомі в керівництва райдержадміністрації побувало 842 чол.
Через вищестоящі органи влади, редакції газет надійшло 62 звернень, що більше в порівнянні з відповідним періодом минулого року лише на 1,6 %.
Зменшилась кількість колективних звернень до райдержадміністрації, виконкомів міської, селищної, сільських рад району з 122 за 2007 рік до 102 за 2008 рік. Також зменшилась більше ніж у 2 рази загальна кількість повторних звернень з 19 до 8.
У зверненнях громадян порушено 10272 питань, що на 6,0 % більше ніж за відповідний період 2007 року. Чільне місце займають питання сільського господарства, землекористування в сільській місцевості та реформування агропромислового комплексу - 3099, які становлять 31,7 %. Серед інших основних питань є питання соціального захисту (1586), що складають 15,4 відсотків, житлові 11,5 %, забезпечення законності та охорони правопорядку 6,5 %, комунального та дорожнього господарства 5,6 %, повернення грошових заощаджень та вкладів – 4,2 %, праці 3,8 %, освіти, виховання і навчання дітей 3,4 %, охорони здоров’я 2,6 % .
Райдержадміністрацією вживаються заходи щодо належного розгляду та вирішення порушених в зверненнях питань. Особлива увага приділяється зверненням пільгової категорії громадян. До райдержадміністрації протягом 2008 року надійшло 24 звернення від інвалідів учасників війни та бойових дій, членів сімей загиблих військовослужбовців, від членів багатодітних сімей – 10, від ветеранів праці, пенсіонерів – 155. За результатами розгляду пільгових звернень станом на 01.01.09 182 жителям району виділено одноразову допомогу на суму 120471 грн. Крім того надавалась допомога виконкомами місцевих рад району.
Робота по забезпеченню виконання вимог Закону України “Про звернення громадян”, відповідних Указів Президента України, розпоряджень голови облдержадміністрації, інших нормативних документів продовжується і знаходиться на контролі в райдержадміністрації.

понеділок, 2 лютого 2009 р.

Охорона здоров'я у населених пунктах Андрушівського району

У 2008 році у населених пунктах Андрушівського району функціонувало 38 лікарняних закладів системи Міністерства охорони здоровя України місткістю на 182 ліжка, з них центральна районна лікарня на 137 ліжок, 2 дільничні лікарні на 45 ліжок, районна поліклініка, 8 сільських лікарських амбулаторій загальної практики сімейної медицини яких відвідало 276013 хворих, 16 фельдшерсько-акушерських та 14 фельдшерських пунктів в яких отримали медичну допомогу 97590 чоловік.
Проблеми охорони здоровя в районі вирішують 58 лікарів, 239 середніх медичних працівників. Атестовано на вищу кваліфікаційну категорію 15 , першу – 27, другу – лікарів.
Укомплектованість лікарями амбулаторної ланки складає біля 60,5 %, середніми медичними працівниками 94,3 в 2008 році проти 93,7 % в 2007 році.
По підсумках року в амбулаторних закладах відбулось 280,6 тис. відвідувань, що складає 7,5 відвідувань на 1 жителя. Прийнято і проліковано 160662 хворих, 22,6 тис. жителів обслуговано лікарями на дому, 15,9 тис. жителів – швидкою допомогою.
В районі успішно розвивається така стаціонарно заміняючи форма як стаціонар на дому, де проліковано за 2008 рік 2268 хворих, що складає 791,1 на 10 тис. населення при оптимальному показнику 700.
Забезпеченість ліжками денного стаціонару 21,5 на 10 тис. населення при оптимальному показнику 20.
На протязі року в районі відбулось 380 пологів, що на 24 більше ніж у 2007 році.
Показник забезпечення штатними посадами сімейних лікарів на 10 тис. населення 5,65 в 2008 році, обласний показник за 2007 рік 3,98.
Укомплектованість фізичними особами штатних посад 78,05, по області за 2007 рік 81,75.
Відсоток обслуговування населення сімейними лікарями в районі 88,08, по області в 2007 році 64,21, з них дітей по району 41,8, по області за 2007 рік 42,88 %.
Досить гостро стоїть в районі проблема захворюваності на туберкульоз. Показник захворюваності складає 99,8 на 100 тисяч населення при обласному 87,3.
В 2008 році зареєстровано один випадок захворювання на туберкульоз у дитини, що складає 16,4 на 100 тисяч жителів при обласному показнику 5,9.
З метою раннього виявлення хворих на туберкульоз проведено профілактичні огляди 22,6 тис. жителів району при плановому завданні 19,0 тис.
Флюорографічно обстежено 16,5 тис. населення при плані 16,0. Відсоток виявлення захворювань на туберкульоз при флюорографічному обстеженні складає 64,3 на 100 тис. населення.
Залишається в районі значною проблемою захворюваність злоякісними новоутвореннями, яке складає 327,0 на 100 тисяч населення при середньо обласному 165,8. Позитивним показником є те, що виявлення раку у занедбаному стані Ш -1V стадії складає 17,5 на 100 тисяч жителів при обласному 18,2, що дає надію на кращі можливості для лікування і продовження життя людей. Дорічної летальності від злоякісних новоутворень у 2008 році не було.
Складними залишаються демографічні показники. Загальна смертність населення складає 185,2 випадків на 100 тисяч населення при обласному показнику 183,9.
В районі проводився диспансерний нагляд та оздоровлення ветеранів війни та осіб, прирівняних до них. На безкоштовне лікування ветеранів війни виділено 91912 тис.грн., на зубопротезуванням 42 осіб використано 14805 тис.грн., проведено санаторно-курортне лікування 32 осіб, в Бердичівському шпиталі ветеранів війни проліковано 28 ветеранів війни, оздоровлено в стаціонарах району 544 ветеранів.
На протязі року приділялась увага ремонту приміщень, зміцненню матеріальної бази.
Лікувально-профілактичні заклади району в 2008 році акредитовані на 100 відсотків. Ліцензію на право займатись медичною практикою, обігом наркотичних засобів продовжено до 2011 року.

Списки власників земельних часток (паїв) в Андрушівському районі

АНДРУШІВСЬКИЙ РАЙОН

у разі виявлення особи, яка має право на земельну частку (пай) рекомендуємо звернутись у відділ Держкомзему у Андрушівському районі, що знаходиться за адресою: м. Андрушівка, пл. Леніна, буд. 1, тел. 2-17-94, начальник відділу - Радецький Володимир Іванович.


Андрушівська міська рада

КСП ім. Шевченка

1. Савич Василь Тимофійович
2. Вознюк Карпо Миронович
3. Климчук Микола Олексійович
4. Кирилюк Лідія Григорівна
5. Бондарчук Віктор Іванович
6. Веровчук Ганна Сергіївна
7. Рудюк Василь Степанович
8. Броніцька Олена Олександрівна
9. Демянюк Килина Корніївна
10. Солопій Ольга Василівна
11. Біленька Світлана Миколаївна
12. Рудюк Анатолій Миколайович
13. Савіцький Василь Леонідович
14. Кирилюк Володимир Васильович
15. Дем’ян Галина Василівна
16. Хоров Петро Антонович
17. Побережний Петро Сергійович
18. Осадча Лариса Володимирівна
19. Хорова Ніла Олексіївна
20. Кондратюк Олена Опанасівна
21. Корсак Олександра Мефодієвна
22. Мислива Ніна Петрівна
23. Кулик Іван Матвійович
24. Заблоцька Ганна Олександрівна
25. Артем’єва Анастасія Макарівна
26. Веровчук Віктор Іванович
27. Дем’янюк Іван Васильович
28. Кулик Надія Іванівна

ВАТ „Андрушівське”

1. Тулубінський Йосип Іванович

Антопільська сільська рада

1. Цивінська Антоніна Іванівна
2. Жабінський Валентин Броніславович
3. Ящук Ганна Петрівна

Бровківська сільська рада

1. Очеретяний Олександр Никифорович
2. Відюлін Юрій Дмитрович
3. Максимчук Алла Миколаївна
4. Чорний Олександр Борисович
5. Нижник Віктор Миколайович
6. Іваненко Микола Григорович
7. Коржук Ніна Григорівна
8. Зеленська Марія Олександрівна
9. Дубчак Парасковія Василівна
10. Соловей Василь Олексійович
11. Родцевич Василь Миколайович
12. Войцехівська Євгенія Федорівна
13. Войцехівський Василь Іванович
14. Іваненко Марія Іванівна
15. Демихіна Катерина Дмитрівна
16. Висоцька Ольга Василівна

Великомошківецька сільська рада

1. 1.Чупай Єлизавета Корніївна
2. 2.Сокольчук Лісавета Антонівна
3. 3.Горностай Михайло Савелійович
4. 4.Поліщук Марія Ільківна
5. 5.Сокольчук Микола Іванович
6. Ханеєв Олександр Петрович
7. Ванат Антоніна Харитоніва

Волицька сільська рада

1. Бондарчук Анатолій Петрович
2. Демянчук Ганна Євтухівна
3. Іванюк Володимир Антонович
4. Гуменюк Ольга Прокопівна
5. Євдощук Юрій Петрович
6. Маковський Володимир Едуардович
7. Орєхова Галина Степанівна
8. Ейдель Володимир Якович
9. Бурківський Олександр Миколайовиич
10. Болтенко Василь Дмитрович

Волосівська сільська рада

1. Осіпчук Ніна Василівна
2. Грищенко Марія Павлівна
3. Вересняк Елізавета Дмитрівна
4. Фольварков Михайло Федорович
5. Ступак Євгенія Григорівна
6. Шевчук Ніна Йосипівна
7. Татарчук Ганна Тимофіївна
8. Пахар Клавдія Амвросіївна
9. Курач Григорій Григорович
10. Сладь Івану Борисовичу
11. Вересняк Марія Григорівна
12. Адамович Віктор Володимирович
13. Матвійчик Микола Аркадійович
14. Грищенко Костянтин Фелімонович

Гальчинська сільська рада

1. 1.Чуйко Наталія Степанівна
2. 2.Коток Єлизавета Федорівна

Глинівецька сільська рада

1. Мулярчук Любов Марківна
2. Телечук Ольга Василівна
3. Герасимчук Лізавета Христофорівна
4. Голуб Іван Володимирович
5. Матушинська Тетяна Готлібівна
6. Герасимчук Юрій Володимирович
7. Палій Надія Василівна
8. Горностай Віктор Леонідович
9. Мороз Михайло Аркадійович
10. Колодюк Антоніна Пилипівна
11. Гуц Явдокія Миколаївна
12. Комендант Андрій Олександрович
13. Микитенко Віктор Леонтійович
14. Олійник Антоніна Фоківна
15. Герасимчук Надія Тихонівна
16. Яремчук Надія Харитонівна
17. Черниш Володимир Павлович
18. Мулярчук Євгенія Гаврилівна

Городківська сільська рада

1. Возна Марія Федорівна
2. Коцюк Олексій Антонович
3. Пискун Ганна Карпівна
4. Горбань Петро Сергійович
5. Бунич Валентина Михайлівна
6. Колісніцька Вікторія Архипівна
7. Рокитенець Валерій Анатолійович
8. Святюк Ганна Іванівна
9. Лебединська Антоніна Федорівна
10. Пискун Ганна Павлівна

Забарська сільська рада

1. Мельник Євгенія Францівна
2. Колодницька Федора Михайлівна
3. Ратушний Олександр Васильович

Зарубинецька сільська рада

1. Максимчук Любов Петрівна
2. Семенюк Віра Олексіївна
3. Рудюк Ганна Ільківна
4. Стельмах Антоніна Яківна
5. Денисюк Дмитро Германович
6. Максимчук Олександр Олександрович
7. Кравчук Ганна Петрівна
8. Галушко Катерина Талімонівна
9. Жиганов Олександр Миколайович
10. Ляшенко Ольга Степанівна
11. Савчук Ярина Василівна
12. Музиченко Поліна Андріївна
13. Хомяк Галина Іванівна
14. Денисюк Володимир Вікторович
15. Курівська Францішка Іванівна
16. Затилюк Григорій Федорович
17. Никодюк Іван Григорович
18. Савчук Ганна Демидівна
19. Огородник Антоніна Степанівна
20. Говорадло-Гуменюк Лідія Йосипівна
21. Дмитрук Віра Андріївна
22. Родзінська Олімпіада Никодимівна
23. Яковенко Олександра Василівна
24. Драйчук Володимир Федорович
25. Говорадло Ніна Володимирівна
26. Савчук Віктор Григорович

Іванківська сільська рада

1. Погорілий Василь Сергійович
2. Польова Марія Яківна
3. Голумбйовська Василина Лукянівна
4. Польова Катерина Степанівна
5. Гулевич Горпина Федорівна
6. Лебідь Ганна Одокіївна
7. Губін Ганна Петрівна
8. Чуріна Лідія Іванівна
9. Гарбар Галина Степанівна
10. Майківець Іван Пилипович

Івницька сільська рада

1. Аніщенко Галина Іванівна
2. Гречанюк Євген Петрович
3. Ткачук Степан Артемович
4. Кур’ята Цезар Адамович
5. Сябрук Галина Володимирівна
6. Мостіпака Павліна Миколаївна

Каменівська сільська рада

1. Погорилюк Явдокія Леонтіївна
2. Кулик Леоніда Казимирівна
3. Тарасюк Андрій Михайлович
4. Пеньківська Яніна Станіславівна
5. Сергійчук Антоніна Степанівна
6. Іщук Горпина Адамівна
7. Кучерявенко Микола Степанович

Крилівська сільська рада

1. Пасічник Степанида Миронівна
2. Копаниця Павло Іванович
3. Невмержицька Надія Борисівна
4. Ковалюк Хіонія Корніївна
5. Копаниця Федір Миколайович
6. Нагребельний Валентин Володимирович
7. Нагребельна Антоніна Іванівна
8. Вереімчук Петро Федорович
9. Бирук Анатолій Вікторович
10. Поліщук Марія Тимофіївна
11. Кулик Мотря Яківна
12. Качура Валентина Іванівна
13. Закусило Микола Олександрович
14. Пасічник Марія Григорівна

Лебединецька сільська рада

1. Харчук Ніна Аврамівна
2. Плахотня Катерина Федорівна
3. Стадник Марія Павлівна
4. Рогаль Ярослав Володимирович
5. Міняйло Ліна Миколаївна

Любимівська сільська рада

1. Прохорчук Єфросинія Яківна
2. Березюк Галина Василівна
3. Ільченко Ольга Олександрівна
4. Головко Петро Іванович
5. Шептицька Марія Григорівна
6. Надвірнюк Федір Васильович
7. Бинькова Лідія Семенівна
8. Левчун Антоніна Павлівна
9. Левицька Яніна Вікторівна
10. Хомич Марія Євгенівна
11. Вільхович Ольга Філімонівна
12. Прохорчук Ніна Василівна
13. Збруцька Ганна Олександрівна
14. Казмірчук Микола Васильович

Маломошківецька сільська рада

1. Шклярук Любов Матвіївна
2. Анарухович Олексій Олександрович
3. Пальчинський Петро Францович
4. Поліщук Ігор Миколайович
5. Грузда Петро Федорович
6. Тимченко Станіслава Аврамівна
7. Шелепа Тамара Федорівна
8. Пальчинська Катерина Михайлівна
9. Струтовська Домна Василівна
10. Стельмах Надія Григорівна
11. Сторощук Онисія Харитонів

Малоп’ятигірська сільська рада

1. Кравчук Євдокія Тодосівна
2. Мрочко Іван Михайлович
3. Радкевич Антоніна Іванівна
4. Шевчук Олександра Трохимівна
5. Іщук Марія Степанівна
6. Мукомел Віктор Миколайович
7. Северенчук Степанида Петрівна
8. Тучак Надія Тодосівна

Мостівська сільська рада

1. Опанасюк Павліна Олександрівна

Нехворощанська сільська рада

1. Шабайда Варвара Іванівна
2. Курівський Андрій Михайлович
3. Кулик Федір Ілліч
4. Бецко Микола Антонович
5. Житинська Тетяна Володимирівна
6. Павлушко Лідія Леонтіївна
7. Пономаренко Сергій Йосипович
8. Дубина Ольга Сидорівна
9. Доманська Уляна Тодосівна
10. Верезумський Олександр Леонович
11. Томчук Надія Гнатівна
12. Гриневич Віра Матвіївна
13. Кравчук Єфросинія Андріївна

Новокотельнянська сільська рада

1. Гуменюк Василь Іванович
2. Карпик Олександр Іванович

Павелківська сільська рада

1. Юрченко Галина Яківна
2. Безверха Павліна Іванівна
3. Артемчук Зінаїда Олексіївна
4. Стадник Тетяна Миколаївна
5. Шиховець Ольга Павлівна
6. Гаєвський Йосип Іванович
7. Печенюк Катерина Матвіївна
8. Печенюк Павло Охремович
9. Стадник Микола Іванович
10. Дущенко Надія Федорівна
11. Опанасюк Олексій Миколайович
12. Сафонюк Василь Оникійович
13. Білошицька Наталія Іванівна
14. Давидюк Володимир Олександрович
15. Юрченко Федір Захарович
16. Веріємчук Павло Віталійович

Старокотельнянська сільська рада

Старокотельнянське КСП:

1. Цибульська Василина Кіндратівна
2. Куколенко Олена Пархомівна
3. Мельник Олександра Мануілівна
4. Поплавський Сергій Станіславович
5. Дацюк Полікарп Феодосійович
6. Самусь Ольга Пилипівна
7. Крошко Євдокія Іванівна
8. Кириллов Сергій Олексійович
9. Талько Валерій Олександрович
10. Сусловець Олександр Володимирович
11. Крошка Лідія Степанівна
12. Мирончук Василина Пилипівна
13. Свистун Зосим Никифорович
14. Іванченко Надія Якимівна
15. Мирончук Андрій Степанович
16. Галушко Кирило Іванович
17. Кузьмич Володимир Іванович
18. Яремчук Марія Петрівна

Старосільське КСП:

1. Дорошець Іван Харитонович
2. Оверчук Володимир Михайлович
3. Сторожук Валентина Михайлівна
4. Шпакович Йосип Іпполітович
5. Галушко Афанасія Павлівна

Степківська сільська рада

1. Баранівська Ольга Власівна
2. Капуцін Анастасія Адамівна
3. Баранівська Мальвіна Андріївна
4. Круглій Леоніда Кирилівна
5. Гудзь Любов Миколаївна
6. Когут Ольга Сергіївна
7. Юрчук Віталій Олексійович
8. Калінчук Анатолій Станіславович
9. Кузмінська Марія Дмитрівна
10. Сердюк Леоніда Пархомівна
11. Оселедчик Микола Анатолійович
12. Мостіпака Надія Іванівна
13. Кулагіна Ганна Андріївна
14. Рудь Федір Іванович
15. Яремчук Надія Макарівна

Червоненська селищна рада

Котівське КСП:

1. Атаманюк Петро Іванович
2. Верук Анатолій Соловейович
3. Ковбасюк Петро Ульянович

ВАТ „Червонське”

1. Юхимчук Олександр Сергійович
2. Газієвська Галина Юхимівна
3. Мельник Віктор Петрович
4. Купінський Віктор Олександрович
5. Котелянчук-Поліщук Параска Олександрівна
6. Титарчук Павло Полікарпович
7. Колодяжний Віктор Миколайович
8. Іванченко Олександр Васильович
9. Іванченко Валентин Миколайович
10. Прилуцька Зоя Яківна
11. Нагорний Валентин Григорович
12. Гортовлюк Людмила Миколаївна
1. 13.Мордюк Броніслава Станіславівна
2. 14.Нікешин Сергій Оверкович
3. 15.Демчук Андрій Матвійович
4. 16.Стрктовська Пелагея Федорівна
5. 17.Грузда Тетяна Ярославівна
6. 18.Собко Павліна Павлівна
7. 19.Березовка Євдокія Григорівна
8. 20.Прилуцький Валентин Дмитрович

Яроповицька сільська рада

1. Гуменюк Марія Максимівна
2. Якименко Галина Федорівна
3. Стралківська Марія Королівна
4. Черниш Віктор Володимирович
5. Кирилюк Ганна Іванівна
6. Буланчук Надія Федорівна
7. Стовбун Станіслава Антонівна
8. Савченко Надія Йосипівна
9. Черниш Харитина Іванівна
10. Якименко Марина Миколаївна
11. Гончарук Єфросинія Кононівна
12. Козюченко Тетяна Петрівна
13. Гунько Софія Мусіївна
14. Добринець Лідія Григорівна
15. Паламарчук Михайло Юхимович
16. Павлівська Надія Олександрівна
17. Книшенко Антоніна Григорівна

Архів блогу