Шукати в цьому блозі

Translate

Статистика сайта

Відвідувачі по країнам
Відвідувачі за останні 24 години
четвер, 30 липня 2009 р.

Основа бюджету громади Андрушівського району - раціональне землекористування

В Андрушівському районі відбулося засідання виконавчого комітету. В його засіданні, як член виконкому, взяв участь головний спеціаліст відділу Держкомзему у Андрушівському районі Олександр Байбула.

Основне питання - звіт про результати виконання бюджету міста за перше півріччя цього року. Як відомо, головне джерело його дохідної частини, є надходження за використання земельних ресурсів, зокрема орендна плата та земельний податок з фізичних і юридичних осіб.

На звітний період заплановані кошти надійшли в повному обсязі і як наголосив міський голова Михайло Сушко, для забезпечення повного надходження вищезазначених коштів Андрушівською міською радою налагоджена тісна співпраця з відділом Держкомзему у Андрушівському районі та земельною інспекцією. Завдяки такій співпраці проводиться аналіз даних державного земельного кадастру та спільні перевірки землекористувачів, що дозволяє оперативно встановлювати порушників і приводити їх діяльність до правових норм.

На виконкомі було акцентовано увагу на забезпеченні надходжень до спеціального фонду розвитку міського бюджету. Кошти спецфонду конче потрібні місту, адже використовуються для капітального будівництва, а основним джерелом їх надходжень є продаж земельних ділянок несільськогосподарського призначення, тому міській раді необхідно активізувати ринок земель міста. Із практичних кроків було запропоновано: передбачити в бюджеті кошти на завершення робіт по виготовленню проекту відведення земельної ділянки площею 0,80 га. для промислових потреб, та проведення серій земельних аукціонів.

Вирішено також посилити контроль за виконанням рішень міської ради у сфері земельних відносин суб’єктами господарювання на території міської ради.

Практичну допомогу в цьому питанні міській громаді нададуть спеціалісти районної землевпорядної служби.

понеділок, 20 липня 2009 р.

Особливості жнивної кампанії в Андрушівському районі

В приватних господарствах області розпочалися жнива. Одночасно із обмолотом ріпаків йде збирання озимої пшениці, жита та ячменю. Про особливості жнивної кампанії в Андрушівському районі репортаж нашої знімальної групи.
В оренді у приватної агрофірми "Світанок", яку очолює Герой України Тетяна Засуха 25 тисяч гектарів. Наша знімальна група побувала в господарстві коли йшов обмолот ріпаку, під яким тут 777 гектарів. До речі, ріпак агрофірма вирощує у трьох районах області: Ружинському, Андрушівському і Бердичівському, загальною площею 3150 гектарів. Особливості жнивної кампанії у господарстві в тому, що тут на практиці був задіяний мобільний збирально-транспортний загін, який на семінарі напередодні жнив показували керівникам районів у приватному підприємстві „Імпак”. У „Світанку” в збиральний загін увійшло 27 високопродуктивних комбайнів „Кейс” та „Нью Роланд”, 30 автомобілів, станція технічної допомоги, пожежна машина, заправник та два трактори з плугами для локалізації пожежних осередків.
В середньому за день один такий високопродуктивний комбайн обмолочує більше 20 гектарів, а всі разом збирають ріпак з 450 гектарної площі. Не секрет, що маючи таку потужну техніку господарство за три дні завершить обмолот ріпаку і перейде до збирання пшениць, жита та ячменю. З наявних в області посівів на сьогодні агрофірма вже зібрала ріпак із 48% площ, отримуючи в середньому по 26 центнерів зерна і намолотивши вже понад 4 тисячі тонн.

четвер, 16 липня 2009 р.

До уваги мешканців Андрушівського району та всіх землекористувачів

Відділ Держкомзему у Андрушівському районі Житомирської області започатковує роботу «гарячої лінії» з питань земельних відносин та діяльності державного органу земельних ресурсів.

В телефонному режимі на запитання землекористувачів будуть відповідати:

17 серпня з 10.00 год. до 12.00 год. - головний спеціаліст відділу Байбула Олександр Павлович;
14 вересня з 10.00 год. до 12.00 год. - заступник начальника відділу Салійчук Петро Олексійович;
21 вересня з 10.00 год. до 12.00 год. - провідний спеціаліст відділу Байбула Наталія Михайлівна;
12 жовтня з 10.00 год. до 12.00 год. - головний спеціаліст відділу Масира Петро Васильович;
09 лиспопада з 10.00 год. до 12.00 год.- начальник відділу Радецький Володимир Іванович.
Свої запитання громадяни можуть задавати по телефону: (8-236) 2-17-94.

середу, 15 липня 2009 р.

Андрушівка Вікіпедія

Основні дані
Країна: Україна
Регіон: Житомирська область
Район/міськрада: Андрушівський район
Код КОАТУУ: 1820310100
Засноване: 1683 рік
Статус міста з 1975 року
Населення 11 000 (2000 р.)
Площа 6,8 км?
Густота населення - 1 617 осіб/км?
Поштові індекси 13400-13405
Телефонний код 04136
Координати 50°01'42' пн.ш. 29°01'27' сх.д. / 50.028333° пн.ш. 29.024167° сх.д.

Відстань
Найближча залізнична станція Андрушівка
До обл./респ. центру - автошляхами 49 км
До Києва - автошляхами 180 км
Міська влада
Адреса: 13401, Житомирська обл., Андрушівський р-н, м. Андрушівка, пл Леніна, 7, Міський голова Бойко Володимир Іванович

Андрушівка, Андрусівка — місто, районний центр Андрушівського району. За переписом 2000 року в Андрушівці мешкало 11 тис. чол. Статус міста Андрушівка отримала у 1975 році, до цього було селищем. Розташоване на березі р.Гуйва, має залізничну станцію.

понеділок, 13 липня 2009 р.

Підготовка господарств Андрушівського району області до проведення жнив

В південних районах області розпочалися жнива, однак масового розмаху цей процес поки що не набув. Тому на базі сільгосппідприємств Андрушівського рацону був проведений обласний семінар з питань підготовки до збирання ріпаків та зернових культур.
На смінар були запрошені голови райдержадміністрацій, начальники районних управлінь агропромислового розвитку, керівники та спеціалісти обласних служб АПК, науковці. Проходив семінар за участю заступника гови облдержадміністрації Миколи Дейсана та начальника головного управління агропромислового розвитку Миколи Дідківського.
На полі державної сортодослідної станції села Зарубенці присутнім було продемонтсровано обряд зажинків, за давньою традицією керівництву області вручено коровай, а також надано право скосити перший хлібний сніп заступнику голови облдержадміністрації Миколі Дейсану. Затим учасники семінару оглянули посіви зернових культур, ознайомилися із технологією вирощування, дослідними ділянками та підготовкою до збирання врожаю. Як відзначалося, згідно поставленого завдання голови облдержадміністрації, в цьому році до 50 відсотків площ необхідно засіяти районнованими сортами зернових не менше першої рапродукції.
Учасники семінару відвідали пункт очистки насіння дочорнього підприємства «Оранта», де ознайомилися із технологією очистки та зберігання насіння, підготовкою складських приміщень. На підприємстві три очисні лінії, потужність очистки кожної до 75 тонн зерна на годину.
В приватному підприємстві "Імпак" присутні оглянули зведений механізований загін району для збирання зернових культур та ріпаку. Продемонстровано було також наладку і регулювання вущлів та агрегатів зернозбиральної тезхніки, грунтообробних і посівних машин. Особливу увагу було звернуто на охорону праці та проти пожежну безпеку під час проведення жнив. В цьому підприємстві вже завершують збирання ріпаку та озимого ячменю, в середньому отримуючи на круг по 43 центнери зерна. Госпордарство спеціалізується і на вирощуванні картоплі. Під цією культурою тут 600 гектарів. Підприємство співпрацює з німецькою фірмою "Європлан" і рентабельність його більше 50 відсотків. Тому актуальними були питання розвитку насіннєцтва картоплі і поширення сортів через приватний сектор.
На пленарному засідання було обговорено підготовку господарств області до проведення жнив, роботу аграрного фонду на продовольчому ринку і цінову політику на зерно врожаю 2009 року.

пʼятницю, 10 липня 2009 р.

Аварія на а/д Житомир-Сквира в Андрушівському районі

О 23 годині на а/д Житомир-Сквира в Андрушівському районі водій автомобіля «КамАЗ», 32-річний мешканець м.Сквира, здійснив наїзд на автомобіль "ДАФ", що стояв на узбіччі. 48-річний житель м.Дніпропетровська, який був водієм вантажівки, в момент зіткнення знаходився перед своїм автомобілем. Від отриманих внаслідок дорожньо-транспортної пригоди тілесних ушкоджень він загинув на місці пригоди.

четвер, 9 липня 2009 р.

Співпраця Держкомзему з органами місцевого самоврядування в Андрушівському районі

За ініціативою відділу Держкомзему в Андрушівському районі відбувся семінар для керівників органів місцевого самоврядування, землевпорядників та депутатів сільських, селищних, районної ради, де розглядались актуальні питання сучасних земельних відносин.

Зокрема, про особливості застосування вимог Закону України "Про оцінку земель" надавав роз’яснення заступник начальника Головного управління Микола Ковтуненко.

Про сучасні методики розрахунку нормативної грошової, експертної грошової оцінки земель доповідав заступник директора Житомирської регіональної філії дочірнього підприємства "Укрспецзем" - О.М. Пришляк.

Начальник відділу Держкомзему в Андрушівському районі Володимир Радецький доповідав про особливості ведення державного земельного кадастру, та звернув увагу на поліпшення якості складання статистичної звітності по формі 6-ЗЕМ, 2-ЗЕМ.

Всі учасники семінару отримали вичерпні відповіді на поставлені питання.

Підсумки семінару підвів голова районної ради Валерій Шпаківський.

середу, 8 липня 2009 р.

Чебуречний бізнес в колишньому туалеті

На місці колишнього входу в туалет 28-річний Роман Слончак із райцентру Андрушівка Житомирської області відкрив кафе ”Смакота”. Там продають пиріжки, пончики, піцу, хот-доги, біляші, пише «Газета по-українськи».

— От як так можна! Раньше там туалет був, люди нужду справляли, а зараз з того всього роблять ”Смакоту”, — каже 31-річна Ніна Діюк, продавець фотокіоску. — Понімаєте, асоціюється. Людей я тих не осуждаю. Вони готують добре. Для мене брезгливим є саме місце. Я коли взнала — то ото як людину вдарить легко током, так і мене сіпонуло. Це місце заплямоване, заклеймоване.

Кафе розташоване на автовокзалі між третьою платформою Бердичівського напрямку та четвертою — Попільнянського. У металевих синіх дверях зроблене віконце для покупців, висить цінник. Хот-дог коштує 4 грн, біляш — 3,50, піца по-домашньому — 2 грн за 100 г. Пиріжки з капустою, м’ясом, яблуками, повидлом, горохом — 1,3–2 грн. На стіні праворуч жовта вивіска ”Смакота”. Поруч стоїть лавка. Люди чекають автобуса і їдять пиріжки. Чути запах гарячої випічки. Продавець кричить: ”Дідусю, ваші пиріжки готові”. Чоловік ховає їх у великий пакет.

— Я буду в середу. Так що приготуйте мені знову такі ж із сиром, — каже.

— Із сиром — то мої улюблені пиріжки, — ділиться з ”ГПУ” 68-річний Микола Сушко. – Купив собі шість штук. Я в селі Зарубинці живу. Кожного понеділка, середи й п’ятниці їжджу в Андрушівку. Постоянно беру пиріжки. Я не сразу почав купляти. Трохи було протівоєстєствєнно, того шо раньше стояв туалет, а зараз ”Смакота”. Було шось відталкующе. Як це пиріжки продають, де туалет був? Але основне — вкусові качества пиріжка. А вони смачні. Там ваніль є. Мою огиду перебороло желаніє попробовать пиріжки із сиром. І ціна тут менша.

Про старий туалет люди згадують неохоче.

— Туалет був дуже страшний, — каже жінка, яка не хоче називатися. — Безплатний. То можете представити, який мав вигляд. Дірки замість унітазів, умивальник.

Добре пам’ятають колишній туалет таксисти, які працюють на автовокзалі.

— Смерділо страшенно, — згадує 42-річний водій Ігор Гуркун. — Особенно літом. Ми паркувалися метрів за 20 від нього. Коли почався ремонт, думали з колегами, що продаватимуть там хозтовари. Потім якось ввечері написали ”Смакота”. Я ще фари включав. Кажу, шо за фігня. Мабуть, хтось добре заплатив, що на такому місці дозволили відкрити. Зараз бабло побіждає зло. Я в той магазин не хожу. Із тих людей, які купують, сначала сміялися, а потом привикли.

Власник кафе Роман Слончак займався виїзною торгівлею. Їздив селами, продавав те, що люди замовляли. Справа була не дуже вигідною. Працівники автопарку вирішили відкрити платний туалет. А місце, де був старий, запропонували Романові взяти в оренду.

— Ми подумали: можна було б відкрити магазин і пекти пончики, пиріжки, — розповідає 50-річна Віра Слончак, мати Романа. — Я добре готую, на свадьбах куховарила багато. А автовокзал — це саме те місце, де люди хочуть свіженького поїсти.
Слончаки зробили капітальну стіну, яка відгороджує кафе від нового туалету. Плитку залишили стару, продезінфікували. Помили все й побілили. Заклад відкрили у вересні минулого року.

На кухні ”Смакоти” стоїть мікрохвильова піч, холодильник, є витяжка. На стіні висить бойлер. На стільчику замішане тісто, на іншому — сира піца. Це фірмова страва ”Смакоти”.

— Коли предложили робити в цьому кафе, я зайшла й побачила, що тут порядок, гарно, чисто, все як положено. Погодилася зразу, — каже 27-річна Наталя Омельченко, продавець кафе.

— Спочатку було тяжко, бо люди сміялися й гидували, — згадує Віра Слончак. — Ми їх запрошували всередину, щоб показати — у нас чисто. Тройний фільтр стоїть. Каналізацію маємо. Потрошку людей ставало більше. У нас же все свіженьке і смачненьке. За день до 300 штук випічки продаємо.

— Ми проводили перевірку перед відкриттям ”Смакоти”, — коментує Віктор Пташник, виконувач обов’язків головного санітарного лікаря Андрушівського району. — Там усе відповідає санепідеміологічним нормам.

Газета по-українськи

Архів блогу