Шукати в цьому блозі

Translate

Статистика сайта

Відвідувачі по країнам
Відвідувачі за останні 24 години
середу, 21 липня 2010 р.

Спортивне рибальство - це здорово!

Минулої суботи в урочищі «Стаськова гребля» проходили обласні змагання зі спортивного рибальства. Для місця проведення наш район обрали не випадково. В останні роки тут багато робиться для зміцнення спортивної бази. Зарибнено водойму площею 57,7 га такими породами риб як товстолобик, амур, короп. В червні цього року запустили сто тисяч підрощеного однорічного коропа та закупили на вирощування сто вісімдесят тисяч личинок коропа. Виділяються кошти для благоустрою території бази, де люблять відпочивати андрушівчани. Та повернемось до урочища, де вже стартували учасники змагань - команди з трьох чоловік, які прибули з обласного центру та різних районів. Кожен рибалка вудив з берега протягом трьох годин. По улову визначали переможців. Перше місце присудили членам Андрушівської організації УТМР у складі Олександра Саморокова, Андрія Владики і Анатолія Хоменка. Нагороди за першість - премія в сумі 1000 гривень, перехідний кубок і диплом І ступеня. Друге і третє місця зайняли відповідно команди рибалок з Володарськ-Волинського та Чуднівського районів. Вони одержали грошові винагороди - 700 та 500 гривень і дипломи відповідних ступенів. Найбільшу рибину пощастило впіймати нашому Андрію Владиці. Як і передбачалося умовами змагань, йому вручили цінний подарунок та грамоту. Наприкінці хочеться подякувати райдержадміністрації, районній раді і її депутатам, усім, хто підтримав нашу організацію у добрій справі по охороні флори та фауни нашого району, по організації відпочинку жителів Андрушівщини.

Анатолій Семеняка,
голова районної організації УТМР
Новини Андрушівщини

Про молоко, корми і сільські проблеми

Приватно-орендне сільськогосподарське підприємство «Колос», що у Новій Котельні, - одне з тих господарств, де зуміли зберегти тваринницьку галузь, приділивши належну увагу молоковиробництву. І керівникові В. А. Марищенку, і спеціалістам та рядовим трудівникам коштує це немалих зусиль.
Орендуючи 1000 гектарів паїв своїх сельчан, підприємство має виробляти продукції стільки, щоб окупити затрати, видати зарплати, проплатити внески до всіх фондів (в цьому, на жаль, якраз і мають заборгованість), розрахуватися з орендодавцями, ще й мати хоча б якийсь прибуток, бо біг на місці для товаровиробника - це крок до банкрутства. В таких ось далеко не простих умовах «Колос» працює, а його директор Володимир Аркадійович каже, що тільки від тваринництва можна щодня мати живу копійку. - Ми власними силами наростили поголів’я і довели його до 250 голів, з них 110 - корів. Сьогодні надій від кожної становить в середньому 14 кілограмів - на 5 більше відповідного періоду минулого року. Товарність продукції складає 89 відсотків. Посприяли цьому масовий весняний розтел корів, належна кормова база Щоб не втратити досягнутих рубежів у осінньо-зимовий період, - продовжує В. А. Марищенко, - кормовиробництво поставили в даний час на передній план. Вже маємо 250 тонн тюкованого сіна. Другий укіс люцерни переробимо на сінаж - не буде ризику, що в дощовий липень трава не висохне. Із соковитих кормів в осінньо-зимовому раціоні буде лише силос - посіяли для цього майже 100 гектарів кукурудзи. Буряків у господарстві немає. Концкорми виготовляють на власному млині. На порозі - хлібні жнива. В ужинку будуть ярі зернові і озимі. Останні вродили не так рясно, як на них сподівалися, однак вцілому види на врожай непогані. Жнивуватиме господарство своїми силами, техніка хоч і стара, але механізатори дбайливо лагодять її і бережливо експлуатують. У господарській казні поки немає грошей на нову і не скоро будуть. Новокотельнянці не хочуть брати кредитів, кажуть: щоб позичати, треба мати чим віддавати не тільки взяте, а й великі суми банківських процентів. Директор по натурі оптиміст. І все ж у розмові чулася тривога, що село старіє, що основна робоча сила - пенсіонери, які вже випрацювалися. Потрібна ділова державна програма підтримки села, омолодження сільськогосподарського виробництва. Це так же важливо, як і фінансова підтримка вітчизняного товаровиробника, який може нагодувати країну і молоком, і м’ясом, і хлібом. Тільки, щоб йому не спізнившись підставили надійне плече.Треба, щоб так сталося, доки живуть і трудяться на нашій землі самовіддані селяни-працелюби. Таких у ПОСП "Колос” сьогодні - всього 30 чоловік - істинних хліборобів, які не мислять себе без поля і ферми, без досвітніх ранків і заколисаної солов’їною піснею сільської тиші.

Лідія Наконечна
Новини Андрушівщини
вівторок, 20 липня 2010 р.

Музей - наша духовна скарбниця

За словником С. Ожегова музей - це установа, яка займається зібранням, вивченням, зберіганням і експонуванням предметів-пам’яток історії, матеріальної і духовної культури, а також освітянської та популістської діяльності. В цих культурних, наукових закладах ретельно зберігається пам’ять про людей, тварин, про речі і події.

Наприклад, в німецькому місті Вальєроде створений музей пташиних кліток, художнього скла - у Львові, метеликів - в Інституті ботаніки м. Києва, пожежної техніки - теж в столиці нашої держави, українського козацтва - в Одесі, музей хліба - на Дніпропетровщині. Створюється музей підводників в Херсоні ... В Червоненській ЗОШ І-ІІІ ст. уже понад 20 років існує історико-краєзнавчий музей, який в 2004 році Міністерством освіти України визнаний зразковим. Він був заснований з ініціативи О. В. Сторожука - колишнього директора цього навчального закладу при сприянні вчителів історії Г. І. Сабодаш, М. Г. Протас, А. М. Пишняк, В. С. Бачинського. Вони провели титанічну пошукову роботу, зібрали велику кількість експонатів, налагодили зв’язки з воїнами-визволителями селища, уточнили списки полеглих в боях за Червоне. Завдяки цій роботі встановили, що наймолодшим солдатом, який героїчно загинув в боях за наше селище, був Григорій Аркадійович М’якушев, якому 29 грудня 1943-го виповнилося 19, а 30-го його скосила ворожа куля. Матеріали музею використовували учні, котрі брали участь в конкурсі «Що я знаю про Перемогу», оголошеному районною радою ветеранів. Діти із задоволенням вивчають історію свого краю, цікавляться життям тих, хто в свій час творив її. Отож подібні матеріали можна знайти саме в музеї, де ознайомлять з надбанням духовних скарбниць, проведуть цікаві екскурсії юні екскурсоводи Анатолій Лабунець, Юлія Панова, Марина Богайчук. В цьому році учні брали участь в обласному конкурсі "Шляхами війни”, використавши місцевий матеріал про ветеранів Великої Вітчизняної війни Дубровського П. Г. та Коваля Л. П. Про музей можна говорити багато, але найголовніше - він діє, поповнюється експонатами, його відвідують школярі, жителі селища, гості, які проявляють неабиякий інтерес до історії селища, цікавляться кожною дрібничкою. Керує роботою музею високовідповідальна, творча, ініціативна вчителька історії місцевої школи Турська Ю. В. Разом із своїми учнями вона доклала немало зусиль, щоб серед експонатів були матеріали про історію підприємств Червоного, археологічні знахідки, предмети старовини. Особливої уваги заслуговує стенд, де зібрані фотоматеріали про колишніх учнів школи, які стали відомили науковцями, політичними й громадськими діячами, артистами. У Книзі відгуків багато теплих слів адресовано юним історикам і краєзнавцям, які працюють під девізом: "Хто не знає свого минулого, той не вартий щасливого майбутнього”. А музей живе, юні екскурсоводи зустрічають гостей хлібом-сіллю, запрошують дзвоником до школи і до музею. Хочеться побажати щасливого майбутнього всім дітям та плідної роботи шкільному музею.

Леоніда Дюсенбаєва,
с. Червоне
Новини Андрушівщини

Підсумовуючи зроблене

Протягом першого півріччя 2010 року працівниками відділу державної виконавчої служби Андрушівського районного управління юстиції досягнуто певних позитивних результатів. Протягом зазначеного періоду підлягало виконанню 6195 виконавчих документів за рішеннями судів та інших органів (посадових осіб) на загальну суму 23487 тис. грн. В результаті проведених державними виконавцями виконавчих дій завершено 3520 виконавчих документів на загальну суму 5800 тис. грн., що складає 57 % від кількості виконавчих документів, які фактично підлягали виконанню. З них закінчено провадження 1790 документів на загальну суму 2372 тис. грн.

Леся Павлушко,
начальник відділу державної виконавчої служби Андрушівського управління юстиції
Новини Андрушівщини

Про діяльність дитячої школи мистецтв в рамках Національної програми "Діти україни"

З інформації директора дитячої школи мистецтв О. В. Яремчук на колегії райдержадміністрації

В порівнянні з минулим роком збільшено набір учнів до школи. Сьогодні тут навчається 232 дитини. Діють філіали в селищах Червоне та Новоівницьке, де навчається 41 учень. У школі працює 19 викладачів, діють фортепіанний, народний, струнно-смичковий та відділ музично-теоретичних дисциплін. У 2008 році відкрито клас духових інструментів. Відповідно до Закону України «Про позашкільну освіту» навчання в школі платне. За погодженням з районною радою, яка є засновником школи, вартість навчання становить від 15 до 45 гривень в місяць, що є середньою по області. Безкоштовно навчаються діти-сироти та діти, позбавлені батьківської опіки, ті, що мають статус потерпілих від Чорнобильської катастрофи; якщо вони із сімей, де двоє і більше дітей навчаються в школі. Плата за навчання таким дітям зменшена на 50 відсотків. При школі діють творчі колективи. У 2009 році створено дитячий духовий оркестр. Учні школи беруть активну участь в культурно-мистецьких заходах району, вони призери обласних та Всеукраїнських конкурсів. Головною проблемою є недостатній норматив фінансування, який розраховується як в галузі культури - на одного жителя, а не як в галузі освіти - на одного учня, хоч заклад належить до позашкільної форми навчання. Обмежене фінансування не дає можливості збільшити набір учнів.
У школі не вистачає викладачів-професіоналів. Потребує невідкладного вирішення питання про приміщення школи, поновлення матеріально-технічної бази, бібліотечного фонду, придбання інструментів для духового оркестру. Ці та інші питання ,як було сказано на колегії, будуть вирішуватися найближчим часом.

Новини Андрушівщини
понеділок, 19 липня 2010 р.

Як ми ярмаркуємо?

Як і в більшості провінційних містечок, в Андрушівці центром, де можна придбати речі першої необхідності та продукти харчування, а також почути останні новини, є місцевий ринок.
Щодня, навколо автостанції з вагончиків і лотків приватні підприємці й реалізатори торгують постільною білизною, шкарпетками, одягом і взуттям, а також м’ясом, рибою, овочами та фруктами. Більшість цих торгових точок облаштована згідно санітарних вимог - до прилавків є вільний доступ, доріжки не заставлені ящиками з товаром. Та й продавці тепер стали уважнішими до прохань покупців, допомагають їм підібрати той чи інший товар, привозять його на замовлення. А нам приємно, коли чуємо від них слова вдячності за придбану річ. Звісно, в такому випадку також дякуємо за уважне ставлення. Крім «маленького» ринку, що навколо автостанції, є у нас ще й «великий», куди щонеділі приїздять із своїм товаром підприємці з Житомира, Бердичева, Брусилова, Червоного, Новоівницького та інших міст і селищ Житомирщини й інших областей України. Організацією торгівлі займаються працівники кооперативного ринку, вони ж контролюють якість та проводять лабораторний аналіз продуктів харчування, слідкують за порядком на території ринків. Кожному з нас доводиться купувати там різноманітні товари. А от як приходиш на ринок восени чи навесні, коли дощить, то доступитися до торгових лотків складно, бо навколо болото, калюжі. Та й сельчани, які продають овочі й фрукти, виставляють свій товар перед собою на землю, бо вільних прилавків немає. От на «великому» ринку біля м’ясного павільйону весь торговий прилавок завішаний килимами, гардинами, шторами. Для одного продавця розкішно, коли інші туляться із своїм товаром, як ось цей підприємець, що торгує посудом просто на асфальті - під стінами контори ринку. Жваво йде торгівля у м’ясному та молочному павільйонах. А от приміщення старого м’ясного стоїть не відремонтоване і без призначення, а там могли б, наприклад, розмістити свій товар ті, хто торгує просто неба. Про вирішення цих та інших проблем, що заважають успішній роботі наших ринків, про перспективи на майбутнє хочеться почути від керівництва райспоживспілки та дирекції кооперативного ринку.

Людмила Кулик,
м. Андрушівіка
Новини Андрушівщини
середу, 14 липня 2010 р.

Статистична інформація Андрушівського району

Сільське господарство: станом на 1 липня в господарствах району реалізовано на забій худоби та птиці (у живій вазі) 187,3 т, вироблено 3137,7 т молока, 8087,8 тис. шт. яєць.
Всього поголів’я: ВРХ - 4783, в т.ч. корів - 1981, свиней - 2473, овець та кіз - 175, птиці - 90174.
Середній надій молока від корови - 1703 кг, середня несучість курки-несучки - 147 яєць.
Транспорт: за січень-червень перевезено 504 тис. осіб.
Будівництво: за перше півріччя 2010 року виконано будівельних робіт на суму 95 тис. грн.
Населення: за аналогічний період народилося 147 осіб, померло - 310. Загальна кількість шлюбів - 70, розлучень - 46.

неділю, 11 липня 2010 р.

Сельская учительница вырастила 11 тысяч кустов конопли

В Житомирской области милиция обнаружила на огороде у сельской учительницы свыше 11 тысяч кустов конопли.

Об этом сообщили в пресс-службе УМВД Украины в Житомирской области со ссылкой на начальника отдела борьбы с незаконным обращением наркотиков Сергея Дзюбенко.

По его словам, речь идет о нынешнем рекорде незаконного посева наркотического сырья в области.

Дзюбенко уточнил, что эти 11 тысяч 220 растений конопли обнаружено стражами порядка в Андрушевском районе Житомирской области.

Начальник отдела по борьбе с незаконным обращением наркотиков УМВД Украины в Житомирской области отметил, что 79-летняя пенсионерка выращивала коноплю для сбыта из-за необходимости средств на свое лечение.

"Такая ситуация является типичной, поскольку в подавляющем большинстве случаев хозяевами незаконных посевов наркосодержащих растений являются пенсионеры, которые таким образом пытаются хоть как-то подправить свой мизерный бюджет", - сообщил Дзюбенко и добавил: "Как правило, это для них заканчивается плачевно – и денег не заработали, и штраф придется платить".

Он отметил также, что уничтоженную коноплю милиции пришлось вывозить из домохозяйства пенсионерки КамАЗом.

В целом в рамках проведения оперативно-профилактических мероприятий "Мак-2010", которые продолжаются летом на территории области, за июнь работники милиции выявили десятки фактов, связанных с выращиванием запрещенных наркосодержащих культур.

середу, 7 липня 2010 р.

Державна автомобільна інспекція інформує в м.Андрушівці

У червні на території нашого району скоєно шість дорожньо-транспортних пригод, у двох з них учасники дорожнього руху отримали тілесні ушкодження та одна людина загинула. 13 червня о 7-й годині ранку житель м. Андрушівка Зануденко М., керуючи мопедом "FADA” по вул. Житомирській зіткнувся з автомобілем "FORD”, що рухався попереду. Водій мопеда від отриманих травм помер в лікарні. Шановні водії та пішоходи! Не нехтуйте елементарними правилами дорожнього руху, обов’язково слідкуйте за станом проїзної частини дороги - це є запорукою вашого здоров’я та життя.

Ярослав Кременчук,
інспектор з дізнання ВДАІ
Новини Андрушівщини
вівторок, 6 липня 2010 р.

В Житомирской области 3-летний ребенок попал под удар молнии

В Андрушевском районе Житомирской области в результате удара молнии 3-летняя девочка попала в реанимацию.

Как сообщили в пресс-службе Главного управления МЧС Украины в Житомирской области, чрезвычайное происшествие произошло вечером 5 июля в селе Старая Котельня. Девочка вместе с мамой находилась в поле, где их и застала гроза. Чтобы быстрее добраться домой, женщина посадила ребенка себе на плечи и побежала. Молния попала в девочку, которая сразу потеряла сознание.

Ребенок доставлен в реанимационное отделение Андрушевской центральной районной больницы.

суботу, 3 липня 2010 р.

У податківців - ювілей

2 липня 2010 року податківці України відзначають 20-річчя державної податкової служби та професійного свята - День працівника державної податкової служби України.

З цієї нагоди проведемо маленьку екскурсію в історію створення податкової інспекції в Андрушівському районі та познайомимо вас з людьми, які її очолювали в різні періоди. Державна податкова інспекція в нашому районі створена 2 липня 1990 року на базі районного фінансового відділу. Першими інспекторами податкової інспекції стали працівники відділу прибутку: Жоган Марія Василівна, Соконюк Валентина Вячеславівна, Онуфрієнко Людмила Яківна, Корнійчук Віктор Архипович, Поліщук Валентина Миколаївна, Опанасюк Володимир Зіновійович. Очолила податкову інспекцію Січова Ніна Петрівна, яка після закінчення в 1955 році Харківського фінансово-кредитного технікуму 35 років працювала у районному фінвідділі. В податковій інспекції Січова Н. П. працювала 6 років. За сумлінну працю і високий професіоналізм нагороджена знаком "Відмінник фінансової служби СРСР” та медаллю "Ветеран праці”. Солопій Степан Броніславович очолював інспекцію у 1997-1999 та у 2002-2008 рр. Під його керівництвом податкова інспекція придбала власне адмінприміщення. В кінці 1999 року начальником ДПІ в Андрушівському районі призначено Святюка Євгена Петровича, який до того працював керівником у районному відділенні держказначейства. У 2002 році він зайняв посаду начальника управління податкового аудиту та валютного контролю в ДПА в Житомирській області. З грудня 2008 року по квітень 2010 року ДПІ очолював Бондарчук Володимир Сергійович. Сьогодні він займає посаду голови Ружинської райдержадміністрації. Варто зазначити, що ДПІ в Андрушівському районі стала стартовим майданчиком на керівні посади для Борисова Олега Анатолійовича, першого заступника голови Андрушівської райдержадміністрації, Сушка Михайла Григоровича, міського голови, Павлушко Лесі Анатоліївни, начальника Державної виконавчої служби нашого району. На сьогодні в колектив Державної податкової інспекції приходять працювати молоді, енергійні, люди (фото), які в економічно непростий час здобувають досвід роботи по наповненю Державного бюджету. В.о. начальника ДПІ в Андрушівському районі Вознюк Ігор Степанович та колектив податкової інспекції щиро вітають із святом пенсіонерів податкової служби: Січову Н. П., Онуфрієнко Л. Я., Соконюк В. В., Іщенко В. С., Корчемну С. В., Зубрицького В. Л., Плахотнюк Т. В., Герасимчук Н. І., Жоган М. В., Поліщук В. М. Міцного Вам здоров’я, щастя, достатку та сімейного благополуччя.

Сектор масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян
Новини Андрушівщини
пʼятницю, 2 липня 2010 р.

Скарбниця святкових обрядів

У кожного краю, як і у кожної людини, - своя доля, своя історія, свої легенди. І чи струменіють вони у живому зв’язку поколінь, чи зникають, мов замулені джерела, залежить від шанобливого ставлення до мудрості старшого покоління та поваги до творчості молоді.
В нашому районі стало доброю традицією проводити Свято села. І от на Трійцю в с. Лебединці таке свято відбулося під назвою "Ой зав’ю вінки...”
На галявину, що біля сільського клубу, під ошатні пахучі липи та духмяні акації, повільно сходилися сельчани та гості. Всі у святковому вбранні, з букетами квітів, дбайливо вирощених на власних садибах. Саме в цю пору весна передає літу своє зелене вбрання. Організатори свята прикрасили різнокольоровими стрічками, квітами та віночками вербу, біля сценічного майданчика вабила око виставка українських рушників, інших вишиванок, виробів на релігійну тематику. За допомогою голки й нитки сільські вишивальниці Шевель Тетяна та Франчук Олена творять справжню красу. Щирими оплесками зустрічали глядачі фольклорний колектив сільського клубу, найактивнішими учасниками якого є: Коврига Л., Утченко З., Носач О., Скринька О., Шевель Т. Присутні були в захопленні від виконання ними без супроводу народних пісень: "На горі верба рясна”, "На зелене свято вербоньку водили”, "Ой зав’ю вінки на всі святки”. Діти у віночках з клечанням у руках під час виконання пісень прикрашали вербу, пригощали присутніх крашанками, солодощами. А також провели обряд вмивання обличчя водою, настояною на травах та м’яті. - Хто вмивається цією водою, той буде щасливим, гожим, як сонце, веселим, як весна, роботящим, як бджола і багатим, як земля. Тож вмивайтеся русалчиною водою на красу, на вроду, на лагідну згоду! - такими словами закінчили свято його ведучі та учасники: сестри Полінкевич тв Дубіцькі, Дацюк Г., Шанчук А., Ярощук Н., Франчук Н., Матвійчук Д. Бібліотекар і зав. сільським клубом Никитюк Ірина доклала немало зусиль, щоб свято було цікавим і різноплановим.

Катерина Варгалюк,
методист ЦРБ
Новини Андрушівщини

З колегії райдержадміністрації

Першим на порядку денному стояло питання про організацію відпочинку та оздоровлення дітей і підлітків у 2010 році. З інформацією виступив заступник голови райдержадміністрації В. І. Горкун, який відмітив, що в районі проживає 4024 дитини віком від 7 до 17 років. З них дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування - 132, дітей-інвалідів - 136, потерпілих від наслідків Чорнобильської катастрофи - 202, дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей - 1152. Планується оздоровити понад 50 відсотків дітей шкільного віку. З даного питання виступили також начальник відділу освіти Л. В. Ковальчук, головний державний санітарний лікар району В. А. Хом’як, начальник міжрайонної виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Ф. Ф. Васьковський, директор ДОЗ "Чайка” С. Б. Жуковський, голова райкому профспілки працівників АПК А. Б. Дергай. Голова райдержадміністрації Б. В. Мазур наголосив, що питання оздоровлення дітей візьме під особистий контроль. Про стан погашення заборгованості із заробітної плати, платежів до бюджетів всіх рівнів, Пенсійного фонду підприємствами всіх форм власності інформував перший заступник голови райдержадміністрації О. А. Борисов, який зауважив, що управління праці та соціального захисту населення РДА здійснює роботу щодо поліпшення добробуту населення, в тому числі і за рахунок зростання зарплати та погашення заборгованості з неї. Завдяки вжитим протягом 4-х минулих років заходам загальна заборгованість із виплати заробітної плати на початок 2010 р. зменшилась на 505,9 тис. грн. або на 67% і становила 387,6 тис. грн. Найбільші суми боргу утворені на економічно-активному підприємстві ВАТ «Андрушівське АТП-11838» (217,0 тис. грн.) та державному підприємстві Андрушівській виробничій дільниці № 2 ДП «Коростишівський спирткомбінат» (170,6 тис. грн.). Протягом 4-х місяців поточного року заборгованість із виплати заробітної плати по району зросла на 246,2 тис. грн. і станом на 01.05.2010 року становить 635,8 тис. грн. Її допустили: ВАТ «Андрушівське АТП-11838» - 216,6 тис. грн.; Андрушівська виробнича дільниця № 2 ДП «Коростишівський спирткомбінат” - 402,2 тис. грн.; ВАТ «Мостовське» - 17,0 тис. грн. Протягом 4 місяців 2010 року до Пенсійного фонду надійшло 10441 тис. грн., що на 1792,3 тис. грн. більше, ніж за відповідний період минулого року. Заборгованість платників перед Пенсійним фондом станом на 01.05.2010 року складає 2961,2 тис. грн., а по економічно-активних підприємствах - 2579,7 тис грн., до початку року збільшилася на 178,7 тис. грн. Зростання заборгованості допустили такі економічно-активні підприємства: ТОВ «Червоне-Продсервіс», ДП «Червоненський завод продтоварів», СТОВ «Суворова», СФГ «Шевченківське», ВАТ «Андрушівське АТП-11838», СТОВ «Хлібороб», ТОВ «Андрушівський Агробуд-сервіс», де вона становить 84% від загальної заборгованості по економічно-активних підприємствах. Як зауважив О. А. Борисов, немає стабільності у сплаті внесків до Пенсійного фонду, мають місце порушення, коли керівники підприємств здійснюють проплату внесків в незначних розмірах, що призводить до зростання заборгованості. Це: ТОВ «Аробуд-сервіс», СФГ «Шевченківське», МП «Комунальник», ТОВ «Київ-Агробуд», ПП Махінчук В. М. По сільгосптоваровиробниках борг станом на 01.05.2010 року складає 703,3 тис. грн., в тому числі по економічно-активних - 359,9 тис. грн. За несвоєчасну сплату страхових внесків до адміністративної відповідальності притягнуто 5 керівників та порушено одну кримінальну справу стосовно СФГ «Шевченківське». За І квартал 2010 року до зведеного бюджету забезпечено надходжень 7,7 млн. грн., до Державного бюджету залучено 2,3 млн. грн., до місцевого - 5,3 млн. грн. За І квартал 2010 року надходження по податку з доходів фізичних осіб склали 3,5 млн. грн., по сплаті за землю - 1,1 млн. грн., по податку з власників транспортних засобів - 135,6 тис. грн. Надходження по фіксованому сільськогосподарському податку склали 54,4 тис. грн., а по єдиному податку - 443,9 тис. грн. Податковий борг станом на 01.04.2010 року до Зведеного бюджету становить 5,1 млн. грн., в т.ч. до Державного бюджету - 3,2 млн. грн., до місцевого - 1,9 млн. грн. Відділом оподаткування фізичних осіб ДПІ в результаті 53 перевірок донараховано 24,9 тис. грн. Виявлено 49 найманих працівників, по яких на підприємствах та у підприємців не було документів про прийняття на роботу. Протягом І кварталу 2010 року на розгляді в судах перебувало 59 справ стосовно заборгованості по зарплаті на загальну суму 12422,1 тис. грн. З даного питання виступили: голова райдержадміністрації Б. В. Мазур, прокурор району Ю. О. Козлов, начальник управління Пенсійного фонду в районі О. П. Онищук, в.о. начальника ДПІ О. А. Лисюк. Питання погашення заборгованості перебуває на постійному контролі. На колегії розглядали також питання про стан виконавчої дисципліни та організацію здійснення завдань, визначених актами і дорученнями Президента України, Кабінету Міністрів України, голів обласної та районної державних адміністрацій. Інформацію з цього приводу зробив керівник апарату РДА С. А. Казмірчук. З усіх розглянутих питань були прийняті відповідні рішення.

Марія Олексюк
Новини Андрушівщини

Архів блогу