Шукати в цьому блозі

Translate

Статистика сайта

Відвідувачі по країнам
Відвідувачі за останні 24 години
понеділок, 30 квітня 2012 р.

Прибирали в місті громадою

24 і 27 квітня з ініціативи міської ради жителі Андрушівки провели прибирання території біля містка, що веде від першої школи до гімназії, та на березі водойми біля парку. Нерядиві господарі-бруднулі, байдужі перехожі накидали там стільки сміття, що назбирали його кілька причепів. Довелося виловлювати у водоймі пластикові пляшки та інший непотріб. Старалися В. С. Онищук, С. М. Кравчук, І. В. Волотівська, Л. І. Камзол, Л. С. Варшавська, працівники дошкільних навчальнихзакладів «Малятко», «Сонечко», міського центру дитячої творчості. Дружно потрудився і колектив міської ради, зокрема, Л. Л. Ракович, Н. В. Мислива, Н. П. Кучерява, В. С. Горкун, Л. А. Павлушко, В. І. Сушко, О. В. Василевська, С. Л. Сушко. Брали участь у прибиранні жителі вулиці Садової. Тепер завдання в усіх спільне - не смітити. Адже поліетиленову тару, папір, іншу вторсировину приймають заготівельники, то чому ж не об’єднати приємне з корисним? Не можна засмічувати місто, будь-який населений пункт, в якому живемо, бо по цьому оцінюють нашу охайність, порядність, хазяйновитість.

Валентина Пташник,
секретар міської ради
неділю, 29 квітня 2012 р.

Пам’ять

Чернобыльская катастрофа - это испытание, данное Господом, чтобы предостеречь человека от более страшных ошибок…

(Із напису на пам’ятній стелі)

Чорний день... Чорний біль... Чорнобиль... Двадцять шість років ці слова викликають в нашій пам’яті спогади про трагічні події на Чорнобильській атомній електростанції, коли мирний атом став смертельною загрозою людству. День 26 квітня 1986 року розділив наше життя на до і після трагедії. 26 квітня ц.р. голова районної державної адміністрації Мазур Б. В. та голова районної ради Мельник О. В. разом з учасниками ліквідації аварії на ЧАЕС, працівниками районного відділу МНС України в Житомирській області та представниками трудових колективів і громадськості міста поклали квіти до пам’ятної стели героям Чорнобиля, яка знаходиться біля пожежної частини нашого міста. Мельник О. В. подякував ліквідаторам аварії за мужність, проявлену під час поєдинку з атомним монстром. - Це була найстрашніша техногенна катастрофа за всю історію людства, ліквідовуючи яку ви вийшли переможцями. Про остаточне рішення проблем Чорнобиля, як стверджують вчені, можна говорити не раніше 2064 року, наголосив виступаючий. Учасники зібрання хвилиною мовчання вшанували пам’ять померлих учасників ліквідації аварії на ЧАЕС. Районна організація Товариства Червоного Хреста підготувала учасникам ліквідації та сім’ям померлих ліквідаторів продовольчі пакети, які були їм вручені після мітингу.

Марія ОЛЕКСЮК
суботу, 28 квітня 2012 р.

Ділилися досвідом сільські голови

25 квітня на базі Мостівської сільської ради відбувся виїзний семінар голів місцевих рад. Учасники зібрання, проїжджаючи через с. Міньківці, завітали у сільську раду, будинок культури, відвідали дошкільний навчальний заклад та місцеву школу.
Хлібом-сіллю зустріла Мостівський сільський голова В. В. Рокитенець своїх колег, більшість яких вперше ступила на мостівську землю. Учасники семінару ознайомилися з роботою сільського дитячого садочка, місцевої загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів, фельдшерсько-акушерського пункту. Гості побачили, як вдалося Валентині Василівні впорядкувати сільський цвинтар та вшанували пам’ять загиблих воїнів-мостівчанам. Роботу семінару відкрив голова районної ради О. В. Мельник. Заступник голови районної ради В. Б. Шпаківський інформував учасників зібрання про результати проведення місячника з благоустрою населених пунктів району. Червоненський селищний голова Ю. В. Ящук розповів, яку допомогу по благоустрою населеного пункту надає керівництво ПАТ «Червонський цукровик». Старокотельнянський сільський голова В. М. Бондарчук подякував Олександру Вадимовичу за організацію семінару і відмітив, що саме виїзні семінари, коли бачиш досягнення інших рад, спонукають до дій і дають позитивний заряд. Поділився з колегами, як вдалося відновити вуличне освітлення на території ради. Нехворощанський сільський голова В. М. Гетьман розповів про організацію робіт з озеленення території села. В цьому році при допомозі лісництва та учнів школи висадили дерева і обгородили парк. Чотири чоловіки за направленням центру зайнятості постійно працюють на благоустрої території ради. В період місячника встановлено 350 погонних метрів огорожі на кладовищі, побілено 610 метрів раніше встановленої. На зібранні йшла мова про те, що за підсумками першого етапу обласного конкурсу серед сільських рад на кращий санітарний стан та благоустрій територій кращими визнано Іванківську, Івницьку та Гальчинську сільські ради, які братимуть участь у другому етапі конкурсу. Про порядок утримання кладовищ та інших місць поховання, відповідно до чинного законодавства України, говорив керуючий справами виконавчого апарату районної ради С. А. Михайловський. Активно обговорювали голови рад інформації першого заступника голови районної державної адміністрації О. А. Борисова про порядок використання в поточному році субвенції з державного та обласного бюджетів на ремонт та утримання доріг, а також про повноваження органів виконавчої влади щодо регулювання цін і тарифів на окремі види продукції, товарів і послуг. Олег Анатолійович ознайомив голів рад з повноваженнями органів виконавчої влади і місцевого самоврядування щодо підготовки та забезпечення проведення Всеукраїнського перепису населення, а також проінформував про роботу Держфінінспекції в районі у першому кварталі 2012 року. Голова районної ради О. В. Мельник у своєму виступі наголосив, що і надалі практикуватимуть проведення виїзних семінарів, подякував Мостівському сільському голові Валентині Василівні Рокитенець за організацію робіт з благоустрою території Мостового, належне утримання закладів соціальної сфери. Гості подякували учасникам художньої самодіяльності с. Мостове за гарний концерт.

Тетяна ЛОМБЕРГ,
начальник відділу організаційної роботи районної ради
пʼятницю, 27 квітня 2012 р.

Спортивні змагання команд органів місцевого самоврядування

27 квітня в смт. Ружин проходили загальні змагання III – ї обласної спартакіади серед зібраних команд органів місцевого самоврядування під девізом « Спорт об’єднує всіх в одну команду», присвяченої 75 – річчю утворенню Житомирської області, в яких взяли участь команда з Андрушівського району. Змагання проходили з волейболу, міні – футболу, настільного тенісу, швидких шахів, шашок. Команда працівників органів місцевого самоврядування Андрушівського району зайняла перше загальнокомандне місце, перемогли в змаганнях з волейболу, міні – футболу, швидких шахів.

Хай зусилля не будуть марними

Однією з гострих болючих проблем в Україні є захворювання на туберкульоз та ВІЛ/СНІД. На жаль, наша держава за темпами розвитку туберкульозу лідирує в Європі, розповсюджуються ВІЛ/СНІД інфекції в усіх вікових та соціальних групах. Хвороби безжалісно забирають мільйони життів. Нещодавно кримінальна виконавча інспекція в Андрушівському районі, районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, районна організація Товариства Червоного Хреста і лікарі ЦРЛ провели лекцію для умовно засуджених підлітків та молоді, де лікар Павловська Т. В. та патронажна медична сестра Кравчук С. М. розповіли про профілактику й перебіг захворювання на туберкульоз і ВІЛ/СНІД. В рамках акції показано відео «Тест» та проведено тест на ВІЛ-інфекцію. В даних заходах взяли участь 40 чоловік. Щиро віримо, що наші спільні зусилля не будуть марними.

Ірина ВОЛОТІВСЬКА,
в.о. голови районної організації Товариства Червоного Хреста

Про подвиг чорнобильців людство пам’ятатиме вічно

26 квітня 1986 року в Україні на Чорнобильській атомній станції імені Леніна сталася катастрофа планетарного масштабу. Ця чорна дата, що позначає одну з найтяжчих трагедій в історії українського народу, провела в людській свідомості болісну межу, що розділяє наше буття на до- і післячорнобильське. На долю українського народу, що, здавалося, пройшов усіма колами пекла, випало ще одне жорстоке випробування. Нечуване, небачене, невідоме і самій матінці-історії. Так ведеться у цьому світі: в годину великого лиха, у час смертельної небезпеки на передній край боротьби стають найвідважніші. До першої шеренги сміливців вогонь Чорнобиля покликав пожежників, які безстрашно вступили в самісінький епіцентр вибуху. Вони зійшли на висоту з позначкою "ПОДВИГ”, щоб урятувати світ. І вони його врятували. Чорнобильська трагедія залишилася не лише в серцях пожежних, вона увійшла в гени нашого народу. Схилімо голови перед лицарями, котрі у відсвітах вогню Чорнобиля назавжди увійшли у безсмертя. Цей день є пам’ятною датою для тих, хто, жертвуючи власним життям і здоров’ям, гасив пожежу на 4-му енергоблоці, зводив над ним укриття. Особовий склад пожежних частин та ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС поклали квіти до пам’ятного знаку біля професійної пожежної частини № 41 та на могили померлих ліквідаторів з Андрушівського району - Довгого П. І., Лєщенка М. Г., Рудюка Д. Я.

Віктор Штукований,
голова районної організації Всеукраїнської спілки ветеранів та пенсіонерів МНС,
начальник професійної пожежної частини № 41
середу, 25 квітня 2012 р.

Найстарішій жительці - 95!

5 квітня Килині Кіндратівні Іваненко - найстарішій жительці села Мостове, матері-героїні, виповнилося 95 років. З цією знаменною датою ювілярку привітали депутат районної ради Паламар С. І., голова районної ради ветеранів Яцюк Л. Д. та сільський голова Рокитенець В. В. Вони вручили іменинниці квіти та подарунки, адресували щирі побажання. Незважаючи на поважний вік, Килина Кіндратівна має добру пам’ять, світлий розум. Ще в минулому році разом із сином копала картоплю. . Вся велика дружня родина зібралася на Благовіщення в будинку іменинниці. Слова щирої подяки дорогій неньці, бабусі говорили в той святковий день два сини, дочка, невістка та онука. Покидаючи оселю ювілярки, гості побажали їй міцного здоров’я, ще довгих щасливих років життя, поваги від дітей, внуків, правнуків. Хай і надалі нестаріючою залишається її душа, наповнена добром.

Валентина Яковчук,
секретар сільської ради

Живи, твори, добро звершай

Нещодавно в нашому сільському клубі відбулося морально-етичне свято «Живи, твори, добро звершай». Це чудове дійство підготували голова жіночої ради села Білецька В. І. та Ільчук Н. В. Допомагали їм у цьому директор школи Лівандовський Б. П. та вчитель музики Колосенко В. П. Немає людини на світі, яка б не бажала бути щасливою. Проте іноді люди надають перевагу спокусливим матеріальним речам, потрапляють під вплив наркотиків, алкоголю, тютюну, грошей тощо. Щоб зробити нас щасливими, Господь дав 10 заповідей. З них лише перші три відносяться до прослави і пошанування Бога. А сім інших призначені для нашого добра, вони стоять на сторожі доброзичливих відносин між людьми. Тож на святі учні коротко знайомили присутніх з кожною духовною настановою. Хто дотримуватиметься їх, той буде добрим батьком, матір’ю, чуйним сином, дочкою, просто людиною високої моралі. «Люби й шануй матір та батька», «Не вбивай», «Не свідчи ложно», «Не вкради». Ми часто чуємо ці повчання, звикли до них. А чи задумуємось над ними, чи кожен з нас дотримується їх? Свято пройшло чудово. До кожної заповіді було вдало підібрано поезію чи пісню, які підкреслювали її зміст. Жителі села гучними оплесками вітали учасників свята - дуети у складі Гордійчук Анни та Білецького Андрія, Лівандовського Б. П. та Колосенка В. П., учнів школи, місцевий фольклорний колектив. А на закінчення всі словами пісні просили у Всевишнього, щоб він зберіг нашу державу Україну, нашу рідну мову та весь український народ, просили для всіх жителів села, гостей многих і благих літ, здоров’я і благополуччя, миру і злагоди, мудрості і терпіння. Від імені сільської громади я щиро дякую всім, хто взяв участь у цьому святі, особливо Білецькій В. І., яка бере активну участь у громадському житті села, вміє працювати з дітьми.

Валентина Рокитенець,
Мостівський сільський голова
суботу, 21 квітня 2012 р.

В Іванкові посадили парк

21 квітня з ініціативи Володимира Кончевського (Колесника) - вихідця з нашого села представники громади посадили новий парк. Років п’ять тому старі дерева зрізали, а місце пустувало. Володимир Валерійович живе в Житомирі, звідти він і привіз 136 маленьких липок. Знайомі, друзі підтримали ентузіаста і гуртом взялися до роботи. Дорослим допомагали діти - юні спортсмени, адже парк буде зеленою зоною навколо сільського стадіону. Садили деревцята дбайливо, в кожну ямку наливаючи воду, яку своїм трактором доставив Анатолій Василик. А щоб саджанці залишалися неушкодженими, їх обставлять підпорами, які привіз Сергій Жигадло. Поіменно я не згадала всіх учасників суботника, але всім і я, і вся громада дуже дякуємо за добру справу. Хотілося б, щоб таких ентузіастів, як Володимир Кончевський, які люблять своє село і дбають про нього, було якнайбільше.

Олена Федько,
депутат Іванківської сільської ради
пʼятницю, 20 квітня 2012 р.

Вміння діяти у надзвичайних ситуаціях

З 18 по 20 квітня в нашому районі проведено перевірку стану цивільного захисту, пожежної безпеки, захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру, дій районної ланки обласної територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту. Перевірка здійснювалась комісією управлінь Держтехногенбезпеки та МНС України в Житомирській області спільно з управлінням з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації. До перевірки залучались органи управління районної ланки обласної територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту, районна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, районна евакуаційна комісія, спеціалізовані служби району, Андрушівська міська, Старокотельнянська, Івницька сільські ради, відділ освіти райдержадміністрації. В ході перевірки та командно-штабних навчань всі районні служби показали себе на належному рівні. Виявлені недоліки були усунені в ході перевірки.

Володимир ЧУЖИНОВ,
начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій райдержадміністрації

Архів блогу