Шукати в цьому блозі

Translate

Статистика сайта

Відвідувачі по країнам
Відвідувачі за останні 24 години
четвер, 31 травня 2012 р.

Відпочинок дитини в таборі «Чайка» обійдеться житомирським батькам в 1,5 тис. грн.

Влітку 2012 року на території області працюватиме 10 дитячих таборів. Один з них розташований в Андрушівському районі поблизу ставка «Стаськова гребля», де діти матимуть змогу провести весело канікули та оздоровитися.

Про це повідомили в службі у справах дітей Андрушівської райдержадміністрації.

Дитячий оздоровчий заклад «Чайка» за 4 зміни може прийняти 1280 дітей. На території табору є клуб-їдальня, танцювальний майданчик, спортивні площадки. Функціонує медичний пункт, фізіотерапевтичний кабінет, масажний кабінет, фітокабінет. Двоповерхові спальні корпуси забезпечені централізованим гарячим та холодним водопостачанням.

В дитячому таборі «Чайка» організоване 5-ти разове харчування. Для дітей працює бібліотека, діють гуртки, проводяться екскурсії, туристичні походи, культурно-мистецькі заходи - фестивалі, вечірні вогнища, спортивні свята, концерти, дискотеки, демонстрація кінофільмів.

Вартість путівки (21 день) в таборі «Чайка» коштує 1440,00 грн.

понеділок, 28 травня 2012 р.

Напившиеся злоумышленники ради забавы стреляли в людей и грабили магазин

Поиск приключений после принятых на душу крепких напитков - увы, весьма распространенное явление. Недавнее громкое преступление с применением оружия, имевшее место в Андрушевском районе, как оказалось, произошло вследствие буйных хмельных веселий.

Напомним, что несколько дней назад в приемный покой райбольницы Житомирщины были доставлены двое мужчин с огнестрельными ранениями. Об этом было сообщено и в Андрушевский райотдел милиции.

Следственно-оперативной группе, прибывшей в больницу, пострадавшие, один из которых житель другого региона Украины, другой – местный житель, рассказали, что приехали закупить картофель у местного населения и ездили на автомобиле КАМАЗ. В одном из сел района мужчины решили заночевать прямо в кабине машины. Спросоня услышали, как кто-то снаружи постучал. Когда мужчины открыли двери, то из темноты раздались выстрелы, и раненые они бросились врассыпную. Нападавшие быстро вскочили в кабину КАМАЗа и скрылись на нем в неизвестном направлении.

Уже через час оперативники уголовного розыска обнаружили похищенный КАМАЗ в лесу неподалеку от места совершения преступления. На месте, где потерпевшие остановились на ночлег, правоохранители нашли стреляные гильзы, по заключению экспертов они предназначены для стрельбы из гладкоствольного охотничьего ружья.

Чтобы оказать помощь в раскрытии дерзкого преступления местным стражам порядка, в Андрушевский район выехала следственно-оперативная группа в составе лучших работников областного управления милиции. Круглосуточно правоохранители упорно работали над загадкой, кто и зачем напал на скупщиков картофеля.

По словам начальника управления уголовного розыска УМВД Украины в Житомирской области Виктора Бугиры, при раскрытии преступления рассматривалось несколько версий, главной из которых стала версия о разбойном нападении из хулиганских побуждений. При осмотре КАМАЗа эксперты обнаружили следы пальцев рук, которые предположительно могли принадлежать ночным нападавшим. В ходе работы правоохранители натолкнулись еще на одну деталь, которая подсказала, что злоумышленники не только напали на людей.

Той ночью в том же селе, где произошло дерзкое преступление, обокрали местный магазин. Его владелица сообщила в милицию, что кто-то проник в помещение с тыльной стороны здания. С прилавков исчезли сладости и алкогольные напитки, а из подсобки вынесли ноутбук. Следы пальцев рук, изъятые экспертами в помещении обворованого магазина, были идентичны обнаруженным следам в кабине машины. Кроме того, в кабине злоумышленники оставили часть похищенного из сельского магазина. Установить тех, кому принадлежали отпечатки пальцев, было делом техники.

Уже к концу дня сотрудники милиции задержали одного из подозреваемых, которым оказался 30-летний житель с.Червонова. Мужчина уже имел судимость за кражу, но тогда суд наказал его условно. На вопрос правоохранителей задержанный отвечал неохотно и постоянно менял показания. А вконец запутавшись в собственных словах, взял и признался в причастности к совершению преступлений.

По словам задержанного, в тот день они веселой компанией что-то праздновали. На отдых взяли с собой ружье, чтобы пострелять в пивные бутылки. Ближе к вечеру, когда пьяная компания начала расходиться, он и еще один, 23-летний односельчанин вспомнили о стрельбе, но поскольку темнело, они решили наведаться в местный магазин. «Скупились» и пошли искать новых приключений. Вот тут и заметили на сельской улице КАМАЗ. Решение напугать мужчин ружьем, сидевших в кабине, показалось очень остроумным. Ранив людей из авто, молодчики сами залезли в кабину и уехали поселковыми дорогами. Правда, заехали недалеко: профессионального мастерства водителей хватило только до первой попавшейся канавы.

- По факту незаконного завладения транспортным средством, совмещенным с применением опасного для жизни пострадавших физического насилия (ч.3 ст.189 УК) уже возбуждено уголовное дело, - отметил начальник следственного управления УМВД в области Василий Дячук. - Еще одно уголовное дело будет возбуждено по ч.3 ст. 185 (Кража с проникновением в помещение) Уголовного кодекса Украины.

Сейчас оперативники устанавливают местонахождение 23-летнего товарища и принимают меры по его задержанию. За совершение тяжких преступлений, совершенных ради забавы, мужчинам грозит немалый тюремный срок.

ОСО УМВД Украины в Житомирской области
пʼятницю, 25 травня 2012 р.

Міліціонери затримали одного зі зловмисників, що скоїли нічний напад зі стріляниною в Андрушівському районі

Нагадаємо, що кілька днів тому до Андрушівської райлікарні було доставлено двох чоловіків з вогнепальними пораненнями. Постраждалі пояснили, що їх КАМАЗ обстріляли невідомі, які вскочили в кабіну і зникли на ньому в невідомому напрямку.

В ході роботи правоохоронці з’ясували, що цієї ж ночі було ще й пограбовано місцевий магазин. Сліди пальців рук, вилучені експертами в приміщенні обкраденого магазину, були ідентичні відбиткам у кабіні викраденої машини.

Тож встановлення осіб зловмисників було справою техніки. Ними виявилися 23-річний та 30-річний місцеві жителі, які того дня щось святкували. Останній розповів, що ближче до вечора, коли п'яна компанія почала розходитися, вони вдвох вирішили постріляти по банкам. Тоді й з'явилася ідея навідатися до місцевого магазину. Після пограбування зловмисники вирішили пошукати ще пригод. По дорозі натрапили на КАМАЗ. Поранивши чоловіків, вони рушили в мандри, але доїхали лише до першого рівчака.

Наразі оперативники розшукують другого зловмисника. Порушено дві кримінальні справи. За вчинення тяжких злочинів, скоєних заради забави, чоловікам загрожує чималий тюремний строк.

Останній дзвоник

25 травня 2012 року традиційно в усіх загальноосвітніх навчальних закладах району пройшло свято Останнього дзвоника. В цей день до Андрушівської ЗОШ №1 та Андрушівської гімназії завітав голова Андрушівської районної ради Мельник О. В. Він подякував вчителям, учням, батькам та громадськості міста за спільну працю по успішному завершенню 2011-2012 навчального року та побажав вихованцям шкіл змістовного літнього відпочинку. Учням – переможцям різних олімпіад, конкурсів та відмінникам навчання Мельник О.В. вручив почесні грамоти районної ради та райдержадміністрації.

середу, 23 травня 2012 р.

Андрушівка: про важливі правові аспекти докладно

22 травня відповідно до спільних заходів, затверджених Андрушівським районним управлінням юстиції та районним центром зайнятості на початку поточного року, начальник Андрушівського районного управління юстиції В.В.Сіра взяла участь у семінарі для осіб, які перебувають на обліку в районному центрі зайнятості. Під час виступу присутнім роз’яснювалося поняття «торгівля людьми» та відповідальність за скоєння вказаного злочину.

Невідомі розстріляли скупників картоплі та викрали вантажівку з товаром

На чоловіків, які займались скуповуванням картоплі у сільких жителів і пересувались на автомобілі КАМАЗ, напали грабіжники із зброєю.

В одному з сіл Андрушівського району на Житомирщині, де чоловіки уночі відпочивали у салоні машини, до кабіни постукали.

Коли обидва вийшли, у темряві отримали вогнепальні поранення: один - у шию, інший – у ліве плече, тому чоловіки відразу кинулись тікати, повідомляє прес-служба міліції області.

За словами потерпілих, нападники сіли в їх автомобіль та зникли на ньому. Оперативники згодом виявили КАМАЗ у лісі, на незначній відстані від місця події.

Поранені звернулися до одного з місцевих жителів за допомогою. Той, в свою чергу, викликав швидку та міліцію.

Вже у лікарні, за попереднім висновком медиків, констатовано наявність у них тілесних ушкоджень, нанесених, можливо, з вогнепальної зброї, дотичного та проникаючого характеру.

За даним фактом відразу було порушено кримінальну справу.
На даний час вживаються заходи щодо встановлення всіх обставин події, осіб нападників та їх затримання.

вівторок, 22 травня 2012 р.

Координаційна рада

22 травня 2012 року голова Андрушівської районної ради Мельник О.В. взяв участь в засіданні Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові обласної ради в Попільнянському районі. Делегація голів районних рад ознайомилися з соціальною сферою, благоустроєм сіл Сокільча, Попільня, Романівка та смт. Попільня. Головою Житомирської обласної ради Запаловським Й.А. проведено пленарне засідання на тему «Шляхи удосконалення роботи місцевих рад у вирішенні актуальних завдань територіальних громад». Зокрема, детально обговорювалися питання щодо практики підготовки та проведення сесій районних та міських рад, створення Веб–порталу органів місцевого самоврядування. Начальник відділу юридичної та кадрової роботи виконавчого апарату обласної ради Савенко І.О. зупинилася на обговоренні пропозицій щодо внесення змін до Конституції України та Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про органи самоорганізації населення». Розглядалися питання вступу рад, до асоціації районних та обласних рад, про практику проведення Єдиного дня депутата, підсумки третьої обласної спартакіади серед збірних команд органів місцевого самоврядування.

пʼятницю, 18 травня 2012 р.

Натхнення й творчість мудро поєднали, земне й небесне у людськім житті

20 травня - Всеукраїнський День працівників культури та аматорів народного мистецтва

Із глибини віків українська культура - прадавня слов’янська матір і охоронниця життя. Своїми витоками зі старовини вона дедалі більше знаходить своє продовження в житті сучасної людини. Адже коли спостерігаємо, як з рук майстра народжуються витвори народного мистецтва або розквітають мальви на полотні, дзвенить народна пісня - серце починає бриніти струнами любові, ім’я якої - Україна.
Бабусині руки, що все життя працювали в полі й мережили долю на рушниках, відлунюють ніжністю рідного дому, ім’я якому - Україна. Або коли вдивляєшся в радісні очі дитини, зодягнутої у вишиванку, то бачиш у них наше майбутнє, ім’я якому - Україна... Переконана, що майбутнє не буде оптимістичним без свого коріння, без кращих здобутків усної народної творчості, обрядовості, звичаєвості, пісенності. В епоху глобалізації, коли втрачаються культурні особливості, нам треба дбати про своє підгрунтя, на якому тримається генетична пам’ять народу, його розум, душа і серце. З гарним доробком творчих здобутків зустрічають професійне свято працівники культури та аматори народної творчості. Жодна з професій не похвалиться таким різнобарв’ям спеціальностей і кількістю її прихильників. І всі разом ми творимо, зберігаємо і примножуємо народне мистецтво. Рівень майстерності творчих колективів району ми продемонстрували на сцені обласного музично-драматичного театру в рамках обласного огляду-конкурсу, де звіт аматорів Андрушівщини визнаний одним із кращих на Житомирщині, за що отримали винагороду в сумі 50000 гривень. Творчий колектив районного будинку культури вітав з Різдвяними святами депутатів Верховної Ради України, а майстриня вишивки, директор районної бібліотеки Шпаківська Н. В. представляла там сучасні та старовинні рушники. Андрушівщина стала меккою рушників Житомирщини, започаткувавши проведення обласного свята «Рушники мого краю». В музеї ткацтва рушників зібрано чудову колекцію, яка є найкращою в області. В минулому році за підтримки та безпосередньої участі громади села Любимівка, її голови Ящука В. В. та активістки, вчительки місцевої школи Ходаківськоі О. О. відкритий єдиний у нашому районі краєзнавчий музей та музей Василя Кучера. В планах відділу культури і туризму є створення музею Л. А. Любченко в с. Стара Котельня. Хотілося б мати районний краєзнавчий музей, адже для нього є дуже багато експонатів. В районі діють одинадцять напівпрофесійних колективів, що мають звання «народний» та «зразковий». В минулому році звання «народний» присвоєно вокальному ансамблю вчителів Червоненської ЗОШ (керівник О. В. Чепурна). Дитячий фольклорний ансамбль «Веретенце» Червоненського філіалу Андрушівської школи мистецтв (керівник Н. І. Виставкіна) і танцювальний колектив «Росяночка» класу хореографії школи мистецтв (керівник Н. К. Пташник) також отримали звання «зразковий». З творчим натхненням працюють колективи районного Будинку культури під керівництвом його директора Рожко В. В., людини, відданої улюбленій справі. Заслуговує на визнання робота таких працівників, як Костюк І. В., Шпакович Е. Ф., Самплавська Л. В. Молодь, що прийшла працювати в заклад, не відстає від старших колег. Другий рік готує чудові дитячі вистави Рудницька Н. І. Під її керівництвом діти вчаться сценічної майстерності та відчувають себе справжніми акторами. Лише за минулий рік творчі колективи районного будинку культури здобули дев’ять перемог у міжнародних, всеукраїнських та обласних конкурсах. В ногу із сьогоденням працюють бібліотечні працівники району. Вони надають інтернет-послуги, по можливості задовольняють попит користувачів бібліотеки. Хоч складно сьогодні з оновленням фонду, адже майже половина його - це застаріла література. Отож працівники оголосили акцію «Подаруй бібліотеці книгу», в результаті якої мають неабияке поповнення фонду. Творчо керує колективом бібліотекарів директор Шпаківська Н. В. З її ініціативи в бібліотеці започаткована майстерня народних умільців з виготовлення виробів народно-ужиткових ремесел. Добре слово за щоденну працю висловлюємо Гульченко Н. Т., Шуйській Л. Д., Мігуновій О. В., Шостак Т. І., Захарченко В. А. Справжніми осередками духовності є бібліотеки в селах Крилівка (бібліотекар Моргалюк Т. М.), Глинівці (Колодюк Р. П.), ), Стара Котельня (Басюк В. О.) смт. Червоне (Здойма Н. І.). По-особливому тепло і затишно стало в бібліотеці села Гальчин з приходом туди бібліотекаря Кравчук В. Г. Хоч знову ж таки поповнення книжкового фонду залишається проблемою. Майже у кожному селі у бібліотеці відтворюється стародавня манера виготовлення ляльки-мотанки. У Забарі, наприклад, Заставна В. В. робить ляльки з ниток, у Червоному - ляльки-зернівки і т.д. З ініціативи бібліотечних працівників майстрині кожного села вишивають рушник-оберіг громади з перенесенням прадавніх узорів вишивки, яка притаманна нашому регіону. В непростих умовах працюють та навчаються вчителі й учні школи мистецтв. З надією чекаємо на нове приміщення закладу, адже вкладаючи сьогодні в дітей, ми отримаємо дяку від них у майбутньому. Сьогодні в школі навчається 272 дитини. Любов до найпрекраснішого у світі мистецтва - музики, їм прищеплюють Н. Б. Борисова, Т. О. Богайчук, Л. Г. Цімбалістова, А. С. Силенко, О. В. Виставкін та директор школи Яремчук О. В. Заслуговують на слова подяки за творчу працю працівники будинків культури с. Городківка (директор Посудевський В. Л., художній керівник Загоруйко В. М.); с. Міньківці (Олексюк С. І., Вербицька В. М.); смт. Червоне (Лисюк Н. В., Чепурна О. В.); с. Стара Котельня (Омельчук В. В., Басюк О. В.). Вперше в минулому році брали участь у Всеукраїнських фестивалях-конкурсах творчі колективи будинків культури с. Бровки Перші (директор Дорош Ф. Р., художній керівник Пех Л. О.); с. Глинівці (Тетерук В. М.); фольклорний ансамбль клубу с. Мостове. Зрозуміло, що без підтримки голів територіальних громад не відбулися б ці поїздки. Отож напередодні свята щирі слова подяки за підтримку установ культури, творчих колективів висловлюємо сільським головам сіл Бровки Перші Мельник Н. І., Городківка Кебалу В. В., Мостове Рокитенець В. В., Великі Мошківці Постернак P. C., Глинівці Тетерук В. Ф., Міньківці Гайдаю В. А., Стара Котельня Бондарчуку В. М., селища Новоівницьке Дьоміну М. М., смт. Червоне Ящуку Ю. В. Щорічно в лютому проходить районний огляд-конкурс народної творчості «Полинь світами, рідна пісне». Переможцями його стали аматорські колективи будинку культури с. Стара Котельня. Перше місце здобули аматори Бровок Перших, друге - колективи селища Червоне, два третіх - аматори сіл Великі Мошківці та Городківка. В січні традиційно відбувається конкурс юних вокалістів «Крок до зірок», у березні - конкурс юних декламаторів. І за цим усім стоїть щоденна, творча праця, плоди якої ми чуємо та бачимо на сцені, милуємось та насолоджуємося незаангажованим, чистим народним мистецтвом, що йде з душі та серця. Що стосується проблем, то в нас їх, мабуть, як ні в якій галузі, - багато: неповні ставки посадових окладів сільських працівників, неопалювальні заклади на селі, 80% приміщень потребують капітального ремонту, вкрай низька матеріально-технічна база. Та живемо і насолоджуємося іншими цінностями: гарною піснею, новим твором, цікавим танком, змістовним заходом. Гріє душу найвища плата - щирі оплески глядачів та їх дяка за концерт чи вдалий захід. Шановні колеги! Прийміть найкращі вітання з професійним святом. Ваша місія - одна із найпрекрасніших у суспільстві. Ви даруєте незабутні хвилини радості спілкування з мистецтвом, зберігаєте та розвиваєте кращі народні традиції, вносите в життя свято і гарний настрій. Щиросердно зичимо міцного здоров’я, щастя, благополуччя, великих творчих успіхів і невичерпної наснаги. Хай щастить Вам у творчості і особистому житті. Зі святом!

Тетяна ЗАЄЦЬ,
головний спеціаліст відділу культури
і туризму райдержадміністрації

Продам 3-кімнатну квартиру в центрі м. Андрушівка (район автостанції)

Продам 3-кімнатну квартиру в центрі м. Андрушівка (район автостанції).
Є опалення, ремонт, меблі.
Тел.: 097-490-93-81

четвер, 17 травня 2012 р.

В Гальчин привезуть чудотворний образ Святого Миколая

23 і 24 травня у Свято-Покровському храмі с. Гальчин перебуватиме чудотворний образ святителя Миколая. Ця ікона з Батуринського Миколо-Крупицького жіночого монастиря має благодатну силу зціляти невиліковні хвороби.
Образ Миколи-Чудотворця був написаний у ХVІІ столітті. Від моменту створення його зберігали в Миколо-Крупицькому монастирі. Винятком стала радянська епоха - період руйнування храмів та знищення ікон. Однак цьому образу судилося вціліти - одна з парафіянок сховала його у себе вдома. Наприкінці свого життя вона передала ікону священикові, а після відновлення Батуринського жіночого монастиря відреставрований образ повернувся на своє місце. Коли образ знову постав перед мирянами - хвиля зцілень покотилася з новою силою. Чудотворний образ почали «запрошувати» до різних місць України та Росії. І скрізь, за словами монахинь, образ Миколи-Чудотворця допомагає людям. Виліковує від астми, епілепсії, захворювань опорно-рухового апарату, щезають ракові пухлини. Лише протягом цього року в церковній книзі з’явилося 130 нових записів про зцілення. Ікона автомобільним хресним ходом паломничає нашим рідним краєм. До Андрушівського району вона прибуде з Бердичева. Далі попрямує до храмів Попільнянського та Ружинського районів. Видатна подія в життя православних мешканців Житомирщини сталася з ініціативи Миколи Петренка, почесного президента Благодійного фонду «Здорова нація». - Старовинна ікона Святого Миколая, якій уже понад 500 років, зцілила багато людей. Проте для мене було важливо привезти її на Житомирщину. Тут - моя мала Батьківщина, - зазначив Микола Петренко. - До чудотворної ікони можуть прийти люди, яким потрібне зцілення, і укріпитися в своїй вірі, відчути благодать, що надходить від образу святителя Миколая. Варто відзначити й інші благі справи Миколи Петренка. Так, у 2005 році він започаткував і фінансував традицію привезення до України Благодатного вогню, що сходить під час суботньої великодньої служби в Єрусалимі. Цього року Микола Петренко особисто за час великодньої служби привіз Благодатний вогонь до п’яти церков різних районів Житомирщини, в тому числі й до Андрушівського. У липні 2006 року Микола Петренко організував перебування в Україні однієї з найбільших християнських святинь - частини древа Животворного Хреста, на якому був розп’ятий Ісус Христос. У серпні того ж року влаштував зустріч представника Всеукраїнського єврейського конгресу з офіційними особами канонічної Української православної церкви. У грудні 2006 року забезпечив проведення днів Києво-Печерської лаври у Парижі. Під час цього візиту хор братії Києво-Печерської лаври виступив у соборі Паризької Богоматері (Нотр-Дам де Парі) і церкві Сен-Мадлен. У квітні 2010 року завдяки Миколі Петренку в Україні перебувала віфлеємська чудотворна ікона Божої Матері «Усміхнена», що зазвичай стоїть на місці, де народився Ісус Христос (Єрусалим). За традицією перед цією іконою моляться про дарування дітей, їхні гаразди, про сімейне щастя. Також Микола Петренко допомагає у будівництві церкви в Чернігівській області та Кафедрального собору Воскресіння Христова у Києві.

Марія Саманюк

Пам’ять святу бережемо в серцях

Андрушівка
Святий обов’язок нашого і прийдешніх поколінь берегти світлу пам’ять про героїв-земляків. 9 травня голова районної державної адміністрації Б. В. Мазур та голова районної ради О. В. Мельник тепло вітали колишніх фронтовиків зі святом Перемоги. Ветеран Великої Вітчизняної війни С. А. Гречківський радо зустрічав гостей та поділився гіркими спогадами про фронтові будні, свою обпалену війною молодість. Керівники району бажали ветеранам міцного здоров’я, достатку, миру, віри в краще майбутнє та вручили квіти й подарунки.
Марія ОЛЕКСЮК


Мала П’ятигірка

У містах і селах в День Перемоги виходять люди на площі та сільські майдани, кладуть квіти до обелісків Слави, братських могил і пам’ятників воїнам-визволителям, вшановують живих ветеранів Великої Вітчизняної війни. В Малій П’ятигірці на урочистий мітинг зійшлися сельчани, колишні фронтовики Ф. Д. Горошко, Н. П. Лук’янчук, учасник бойових дій в Афганістані Тарасов В. П. та учні Малоп’ятигірської ЗОШ І-ІІ ст. Ветерани згадували фронтові будні, пом’янули односельців, які не повернулися з минулої війни, закликали всіх берегти мир, завойований такою дорогою ціною.
Юлія КОЛЕСНИЦЬКА,
директор Малоп’ятигірської ЗОШ І-ІІ ст.

Великі Мошківці
День Перемоги - це день пам’яті і шани, втрат і подвигів, мужності наших дідів та прадідів. Цьогоріч 9 травня у Великих Мошківцях стало подвійним днем пам’яті, адже після мітингу-реквієму, який відбувся в центрі села біля пам’ятників воїнам-визволителям і загиблим у роки Великої Вітчизняної війни односельцям, жителі вирушили на відкриття пам’ятника жертвам Голодомору. Гранітний хрест, з написаними на ньому словами Т. Г. Шевченка, встановлено на сільському кладовищі за кошти депутата районної ради, головного лікаря центральної районної лікарні Ющинського Ю. В. Під час урочистого відкриття виступили сільський голова Постернак Р. С. та секретар Поліщук Т. М. Важко було стримати сльози, особливо коли звучали спогади очевидців страшної трагедії. Жителі Великих Мошківець висловили щиру подяку депутату обласної ради Ревезі О. В., керівнику ТОВ «СПІКА» Авдєєву Г. А., місцевим жителям Прокопчуку В. І., Макарчуку М. А., Плаксюку В. В. та Горностаю В. М., які допомагали облаштовувати пам’ятник. Настоятель православної церкви с. Глинівці ієрей о. Максим відправив службу за упокій загиблих воїнів та всіх, хто став жертвою страшного Голодомору. Ми повинні завжди пам’ятати трагедію Голодомору 1932-33 рр., яка чорною стрічкою вплелася з історією нашого краю, торкнулась холодним подихом смерті наших земляків, рідних і близьких. Думку всіх присутніх висловив Ющинський Ю. В.: «Не заради реклами чи гучних слів ми відкриваємо сьогодні цей пам’ятник. А заради пам’яті про речі, яких забувати не можна…».
Юлія ПАЛЬНО

Яроповичі
Урочисто відзначили в Яроповичах 67-у річницю Перемоги нашого народу у Великій Вітчизняній війні. Святковою колоною пройшли жителі села, учні місцевої школи, ветерани до братської могили воїнів-визволителів та до пам’ятника Скорботної матері, де на плитах викарбувані імена сельчан, які не повернулися з війни, і поклали до їх підніжжя квіти та гірлянди. А потім всі направилися до сільської лікарської амбулаторії, де знаходиться могила молодшого лейтенанта Івана Соляхова, який загинув смертю хоробрих при визволенні Яропович. Цього року з ініціативи сільського голови Поліняк М. Д. на могилі було встановлено новий гранітний пам’ятник герою. Практичну допомогу у виконанні всіх робіт надав депутат обласної ради, голова правління ПАТ «ЕК «Житомиробленерго» Левицький A. B. На гранітну плиту лягли квіти, священик місцевої церкви о. Олександр освятив пам’ятник. Тут і завершилися мітингом пам’яті урочистості з нагоди Дня Перемоги. У виступах звучали слова гордості за наш народ, за його подвиг та слова скорботи за тими, хто не повернувся з війни, вдячність всім, хто виборював Перемогу, але вже відійшов у вічність.

Вікторія СЕЛЮЧЕНКО,
бібліотекар
середу, 16 травня 2012 р.

Завітала делегація

16 травня 2012 року до Андрушівського району завітала делегація голів місцевих рад районів - слухачів центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, керівників державних підприємств, установ та організацій обласної державної адміністрації.Делегацію гостей на чолі з заступником начальника організаційного відділу Житомирської обласної ради Павлусенко Т.П. та начальника навчально-методичного відділу центру Олексюк О.І. вітали керівники району – голова Андрушівської районної ради Мельник О.В. та голова Андрушівської районної державної адміністрації Мазур Б.В. В своєму вступному слові голова районної ради Мельник О.В. зупинився на соціально-економічній характеристиці району, його історії та сьогоденні. Гості відвідали костьол св. Власа, музей рушника Андрушівського Будинку культури, ознайомилися з установами соціальної сфери села Гальчин.

Котилася торба...

З 28 квітня по 3 травня в місті Дубно, що на Рівненщині, відбувся VI Міжнародний фестиваль-конкурс дитячого фольклору «Котилася торба...».
У фестивалі взяли участь 22 кращі дитячі колективи з різних куточків України та зарубіжних держав: дитячі фольклорні ансамблі «Бистранчек» (Словаччина», «Мугурелул» (Румунія), фольклорний ансамбль пісні і танцю «Соколов’яне» (Польща), «Джеміле» - народний аматорський кримсько-татарський ансамбль пісні і танцю (АР Крим), «Ізвор» - народний ансамбль болгарської пісні, "Родные напевы» - хоровий колектив Краєвої дитячої експериментальної школи народного мистецтва Кубанського козачого хору (м. Краснодар, Росія). Всі колективи демонстрували свої національні фольклорні традиції. Житомирщину представляв зразковий дитячий фольклорний ансамбль «Зернятко» Андрушівського районного будинку культури. Виступ колективу було високо оцінено компетентним журі у складі колишнього ректора, професора РДГУ, кандидата філологічних наук, заслуженого працівника культури України Шевчука С. І.; доцента кафедри музичних мистецтв інституту мистецтв РДГУ Рибака Ю. П.; заслуженного працівника культури України, відмінника освіти України, віце-президента українського відділення CIOFF Ковальчука В. П. і завідуючої відділом фольклору та етнографії обласного центру народної творчості м. Рівне Приймачук К. А. Андрушівчани продемонстрували високу виконавську майстерність, за що були нагороджені дипломом другого ступеня та цінним подарунком. Фестиваль закінчився, а діти із захопленням розповідають своїм рідним і близьким про враження від побаченого. Я хочу щиро подякувати батькам Кондратюк І., Пастовенської К., Лобецької Д., Мельник Н., Нечипорук Ю., Янченко В., Костюк Я., Макаревич І., Хоменко Я., Стощук А., Дейнеко О. за виховання дітей, які бережуть українські національні традиції. Праця колективу увінчалась успіхом і ще в одному престижному конкурсі. Нещодавно за результатами заочного відбіркового етапу Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості «Артек-шоу» наш колектив був визнаний кращим, за що діти нагороджені путівками в Міжнародний дитячий центр «Артек». Бажаю учасникам колективу успіхів і творчої наснаги.

Ірина КОСТЮК,
керівник дитячого фольклорного ансамблю "Зернятко”
вівторок, 15 травня 2012 р.

В с. Волосов Андрушівського району викрадено аміачну селітру

Два мішки аміачної селітри зі складу одного з господарств було викрадено невідомим уночі 14-го травня в с. Волосові Андрушівського району.
Дільничними інспекторами міліції за підозрою у вчиненні злочину затримано двох місцевих жителів, 26-ти та 20-ти років, у яких викрадене вилучено.

Оздоровлення дітей

Питання оздоровлення дітей шкільного віку знаходиться на постійному контролі виконавчої влади та місцевого самоврядування області та району. 15 травня 2012 року на базі оздоровчого закладу «Чайка» відбулося виїзне засідання обласного штабу з оперативного вирішення питань підготовки та організації оздоровлення і відпочинку дітей влітку 2012 року, в якому взяли участь заступник голови обласної державної адміністрації Балюрко В.С., начальник головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту Гула Г.М. голова Андрушівської районної ради Мельник О.В. На засідання про підготовчу роботу з оздоровлення дітей доповіли директор оздоровчого закладу «Чайка» м. Андрушівки Жуковський С.Б., представники Андрушівського, Попільнянського, Ружинського районів.

понеділок, 14 травня 2012 р.

У Житомирі чиновники з області з'ясовували, хто краще грає у футбол

Фінальні змагання з футболу в ході проведення обласної Спартакіади працівників органів місцевого самоврядування пройшли на стадіоні ЖДУ ім. І. Франка.

Участь у змаганнях взяли 7 команд.

Це команда Богунської районної ради міста Житомира, Коростишівської, Ємільчинської, Андрушівської районної ради та Коростенської, Бердичівської і Новоград-Волинської міської ради.

Команди були розділені на дві підгрупи. Результати змагань у першій з них наступні: Богунія-Бердичів – 2:0, Коростишів-Андрушівка – 3:0, Богунія-Андрушівка – 0:0, Коростишів-Бердичів – 2:1, Богунія-Коростишів – 7:0, Андрушівка-Бердичів -4:2. І як наслідок Богунія здобула І місце, Андрушівка – ІІ, Коростишів – ІІІ, а команда з Бердичева – ІV місце.

У другій підгрупі зустрілись команди з Коростеня, Ємільчина та Новоград-Волинського. Рахунки їхніх зустрічей наступні: Новоград-Волинський-Ємільчино – 2:1, Коростень-Новоград-Волинський – 2:2, Коростень-Ємільчино – 4:1. Відповідно, І місце отримала команда з Коростеня, ІІ – Новоград-Волинська, а ІІІ – з Ємільчина.

Підсумки змагань можна було підбити після проведення стикових ігор. У результаті змагань VII місце посіла команда Бердичівської міської ради, VI – Коростишівської районної ради, V – Ємільчинської районної ради, IV – Андрушівської районної ради, ІІІ – Новоград-Волинської міської ради, ІІ – Богунської районної ради міста Житомира, а почесне І місце отримала команда Коростенської міської ради.

Команда Малинської міської ради не прибула на змагання, тому їй автоматично зараховується VІІІ місце.

Капітан команди-переможців Олег Мельниченко задоволений результатами гри. «Хлопці віддались грі за своє рідне місто, за Коростень. Тримались до останньої хвилини, забивали м’ячі. Це заслужена перемога. Команда буде тренуватись, готуватись до подальших змагань. Адже нам треба гідно представити область на всеукраїнському рівні», – поділився капітан команди.

Головний суддя змагань Андрій Загоруйко теж лишився задоволений грою. «Футболісти показали цікаву гру не просто маневрами, які вони використовували під час гри, а й тією спортивною напругою, яка панувала на полі. Тому й неодноразово доводилось присуджувати червоні та жовті картки. Команди мали рівні можливості, та перемогу все ж таки здобули сильніші».

Віта Ковтонюк

Подарунки від депутата

У рамках святкування 67-ї річниці Великої Перемоги в районі відбулося чимало урочистих заходів, в центрі уваги яких були ветерани, ті, хто ціною власного життя відстоював своє право на свободу, подарував нам мирне небо над головами. Наш обов’язок - не просто дякувати їм за те, що вони боронили незалежність нашої держави, а надавати конкретну допомогу. Саме таку позицію займає депутат Житомирської обласної ради, підприємець з Бердичева Олександр Васильович Ревега, який добре відомий в області своєю доброчинною діяльністю. Він постійно піклується про малозабезпечені сім’ї, дітей-сиріт, дітей-інвалідів, одиноких престарілих. Ось і напередодні Дня Перемоги Олександр Васильович передав ветеранам війни нашого району 135 продуктових наборів. В кожен дім, в кожну квартиру, де проживають колишні фронтовики, заходили юнак і дівчина у військовій формі, низько кланялись ветеранам за здобуту Перемогу, бажали здоров’я і довголіття. А ті, зворушені такою увагою, дякували депутату за подарунки, згадували пройдені воєнні дороги.

Володимир Лапченко

Підростають інтелектуали

10 травня в залі засідань районної ради відбулися урочистості з нагоди нагородження переможців та призерів обласних і Всеукраїнських учнівських олімпіад та конкурсів.
Юні таланти, їх наставників та батьків вітали голова районної державної адміністрації Б. В. Мазур, голова районної ради О. В. Мельник, начальник відділу освіти райдержадміністрації С. І. Сословська. З метою підтримки, розвитку інтелектуального і творчого потенціалу учнівської молоді, створення умов для реалізації їх здібностей розпорядженням голови райдержадміністрації Почесні грамоти та грошові винагороди були вручені: Казмірчуку Ярославу, учню 11 класу Андрушівської гімназії; Тартасюк Світлані, учениці 10 класу Бровківської ЗОШ І-ІІІ ст; Грузіній Вікторії, учениці 7 класу Андрушівської гімназії; Марчук Вікторії, учениці 10 класу Андрушівської ЗОШ І-ІІІ ст. № 1; Соловей Вікторії, учениці 9 класу Бровківської ЗОШ І-ІІІ ст.; Пастовенській Ксенії, учениці 8 класу Андрушівської гімназії; Яремчуку Владиславу, учню 10 класу Андрушівської ЗОШ І-ІІІ ст. № 1; Логвіновій Богдані, учениці 9 класу Андрушівської гімназії; Щасливій Віталіні, учениці 10 класу Бровківської ЗОШ І-ІІІ ст.; Омельчук Анастасії, учениці 10 класу Андрушівської гімназії; Горкун Анастасії, учениці 11 класу Андрушівської гімназії; Борисовій Маргариті, учениці 10 класу Андрушівської гімназії; Поліщуку Дмитру, учню 11 класу Андрушівської ЗОШ І-ІІІ ст. № 1; Вегері Івану, учню 9 класу Міньківецької ЗОШ І-ІІ ст; Дацюк Тетяні, учениці 8 класу Гальчинської ЗОШ І-ІІІ ст; Черкавській Ярославі, учениці 11 класу Андрушівської гімназії; Рудюку Дмитру, учню 10 класу Андрушівської гімназії; Затилюку Дмитру, учню 8 класу Андрушівської ЗОШ І-ІІІ ст. № 1; Віннічуку Денису, учню 7 класу Андрушівської гімназії. Подяки одержали вчителі, котрі підготували учнів-переможців та призерів обласних, загальнодержавних учнівських конкурсів, олімпіад. Зокрема: Закусило Л. В., Шульга В. І. (Бровківська ЗОШ І-ІІІ ст.), Захарчук В. В., Луцюк Т. Г., Петрук Н. А., Омельчук О. М., Борисова Л. В., Півень М. В., Пташник І. П., Михайловська А. Л., Рудюк С. В., Василюк О. В. (Андрушівська гімназія), Ульянинська А. В., Павленко С. В., Зіненко В. Р. (Андрушівська ЗОШ І-ІІІ ст. № 1), Янчевська Л. В. (Міньківецька ЗОШ І-ІІ ст.), Лук’янчук Н. М. (Гальчинська ЗОШ І-ІІІ ст.). З теплими словами подяки звернулася до педагогів учениця 10 класу Андрушівської гімназії Омельчук Анастасія. Слова вдячності вчителям, дітям, голові районної державної адміністрації В. Б. Мазуру та голові районної ради О. В. Мельнику висловила від імені батьків Бачинська Н. М. Для учасників свята прозвучали пісні у виконанні учнів Андрушівської ЗОШ І-ІІІ ст. № 1. Шановні інтелектуал! Вітаємо вас з перемогою і маємо надію, що знання, які ви набуваєте сьогодні, в майбутньому використаєте на благо нашої Батьківщини. Не зупиняйтесь на досягнутому. Творіть, змагайтесь і перемагайте.

Світлана СОСЛОВСЬКА,
начальник відділу освіти
суботу, 12 травня 2012 р.

Оздоровленню дітей - особливу увагу

Минулого вівторка на базі дитячого оздоровчого табору "Чайка” відбулось виїзне засідання Житомирського обласного штабу з оперативного вирішення питань підготовки та організації оздоровлення дітей влітку 2012 року за участю заступника голови облдержадміністрації, керівника обласного штабу Балюрка В. С., начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Гулої Р. М.
В роботі зібрання взяли участь голова районної державної адміністрації Мазур Б. В. та голова районної ради Мельник О. В. Про готовність ДОЗ "Чайка” до початку оздоровчого сезону присутніх інформував директор табору Жуковський С. Б. Заступники голови райдержадміністрації Попільнянського та Ружинського районів Зарічний В. Г. і Семенчук І. І. розповіли про підготовку до літнього оздоровлення та відпочинку дітей у своїх районах. Начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Андрушівської РДА Олексюк Ю. А. у своєму виступі проаналізував, як проходило оздоровлення дітей у 2011 році та детально зупинився на завданнях, які слід виконати, щоб літній відпочинок та оздоровлення школярів нинішнього літа були організовані належним чином. Заступник голови облдержадміністрації Балюрко В. С. поставив перед керівниками районів та зацікавленими службами конкретні завдання, що стосувалися організації урізноманітненого і змістовного відпочинку та оздоровлення дітей. Зокрема, рекомендував дирекції ДОЗ "Чайка” зробити все можливе, щоб відпочиваючі могли купатися в ближній водоймі. Члени штабу, всі учасники виїзного засідання побували у відремонтованих корпусах ДОЗ "Чайка”, їдальні, актовому залі, адміністративно-лікувальному корпусі, ігровому майданчику. Хочеться сподіватися, що сільські голови, директори шкіл, батьки докладуть максимум зусиль, віднайдуть кошти аби влітку оздоровити якнайбільшу кількість дітей.

Марія ОЛЕКСЮК
пʼятницю, 11 травня 2012 р.

Спортивні змагання команд органів місцевого самоврядування

11 травня на базі Житомирського державного університету ім. І. Франка проходили обласні фінальні змагання III – ї обласної спартакіади серед зібраних команд органів місцевого самоврядування, присвяченої 75 – річчю утворенню Житомирської області. Команду Андрушівського району представляли учасники з футболу, волейболу та тенісу, які в напруженій боротьбі вибороли 5 місце.

Хто захистить село?

Нові відносини в економіці, організаційно-правові форми власності і господарювання, інший характер трудових відносин та нова соціальна роль профспілок вимагають від них переосмислення їх призначення. Профспілки здійснюють представництво і захист інтересів працівників на рівні трудового колективу, галузі, району. Найбільш ефективним інструментом соціального захисту в сучасних умовах є колективний договір, в якому передбачаються додаткові пільги та гарантії для працівників в порівнянні з тими, що встановлені законодавством. Право на ведення колективних переговорів на рівні держави, галузі, гарантовано законодавством профспілкам, а не партіям, яких сьогодні більше ста. Це підтверджено Законом України "Про колдоговори”, "Про профспілки”, КЗпП, Господарським кодексом, ”Про охорону праці”,”Про соціальний діалог в Україні” та ін. Найбільш болючим питанням в Галузевій угоді між Міністерством АПК, роботодавцями і профспілками є розділ II п. 2.3 перший підпункт, де сказано про забезпечення паритетних умов ціноутворення, запровадження правових механізмів збалансування міжгалузевих інтересів при формуванні цін на продукцію в різних галузях... Сільськогосподарські товаровиробники, наприклад, останнім часом перебувають на правах пасинка в порівнянні з переробниками. Низькі ціни на сільськогосподарську продукцію негативно впливають на ріст зарплати, прибутки підприємства. Підвищення життєвого рівня сільської сім’ї, досягнення норм державного рівня прожиткового мінімуму вирішується надто повільно. Якщо порівняти 1991 і 2011 роки в питаннях росту цін на молоко, м’ясо, зерно, цукровий буряк, картоплю і ріст цін на пально-мастильні матеріали, техніку, міндобрива, газ, електроенергію, послуги ветмедицини, будматеріали, то просто дивуєшся, які треба мати організаторські здібності, уміння, терпіння нашим керівникам сільськогосподарських підприємств, фермерських господарств, щоб вижити і розвиватися. Навчилися господарювати в нових умовах керівники СТОВ "Старокотельнянське” Б. Р. Срібний, "Добробут” В. Б. Клименко, "Хлібороб” П. В. Юянець, ПОСП "Надія” В. І. Семенюк. Вони зберегли тракторні бригади, молочно-товарні ферми, трудові колективи, дають людям роботу на селі, забезпечують їм пенсійний стаж. Здоров’я людини - багатство держави. Але враховуючи рівень зарплати і вартість путівок на оздоровлення працюючих, їх дітей, то вони не всім доступні, особливо працівникам АПК. Фонд соцстраху доплату на путівки з кожним роком підвищує. Навіть доплату за путівку в оздоровчий табір "Чайка”, що в м. Андрушівка, не всі мають можливість зробити, бо кошти потрібні для придбання одягу, шкільного приладдя на наступний навчальний рік. А поїздка до моря для багатьох сільських дітей залишається лише мрією. Незважаючи на цінові, фінансові труднощі райдержадміністрація, районна координаційна рада профспілок, роботодавці, керуючись Галузевими угодами, Законом України "Про соціальний діалог”, в основу своєї діяльності ставлять захист вітчизняного товаровиробника, який виробляє сільгосппродукцію, створює сировинну базу для переробних підприємств, робочі місця. Моральне і матеріальне стимулювання кращих працівників - це теж прерогатива профспілок, роботодавців. На жаль забули про працівників полів і ферм депутати всіх рівнів. Поки що їх обіцянки стосовно цін на сільгосппродукцію так і залишаються обіцянкою. Тож хто тоді захистить село? Це мають зробити профспілки і держава.

Анатолій ДЕРГАЙ,
голова райкому профспілки працівників АПР
четвер, 10 травня 2012 р.

Вдячні за увагу

На минулому тижні ветерани Великої Вітчизняної війни, всі жителі району відсвяткували 67-му річницю Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Нині в районі проживає 2325 ветеранів Великої Вітчизняної. Багато з них і сьогодні активно займаються громадською роботою, продовжують виховувати молодь в дусі патріотизму, любові до своєї Батьківщини. Андрушівська районна рада ветеранів та її президія висловлюють щиру вдячність за неодноразову благодійну допомогу та постійну турботу про малозахищені верстви населення, інвалідів Великої Вітчизняної війни, учасників бойових дій, інвалідів загального захворювання міста і району, небайдужість до долі цих людей всім керівникам підприємств, установ, організацій, приватним підприємцям. Ми вдячні за матеріальну допомогу в організації заходів, присвячених Дню Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Особливу подяку висловлюємо голові райдержадміністрації Б. В. Мазуру, голові районної ради О. В. Мельнику, генеральному директору ТОВ «Андрушівський маслосирзавод» О. Ю. Матвієнко, директорам аптек «Ремедія» Печерській О. П., Кондратюк І. С., «Первоцвіт-Фарм» Поліщук М. М., Зелінській М. О., керівникам райспоживспілки Кучеренко Н. М. та територіального центру з обслуговування ветеранів Подік Н. В., приватним підприємцям Гринишиним, Міщенку В. І. та іншим меценатам, які долучилися до цієї благородної справи. Ваша невичерпна енергія і найкращі людські якості, благочинність, милосердя, готовність невтомно робити добро - все це нам, ветеранам, додає впевненості, що світ змінюється на краще. Прийміть низький уклін та вдячність за Вашу увагу до ветеранів, за високу громадянську відповідальність і доброзичливість. Зичимо Вам життєвої наснаги, міцного здоров’я, щастя і родинного затишку. Хай Вас супроводжують на життєвому шляху успіх та визнання, нехай береже Вас Бог!

Людмила Яцюк,
голова районної ради ветеранів

Відзначили призерів обласних та всеукраїнських предметних олімпіад та конкурсів

10 травня 2012 року в залі засідань районної ради відбулося нагородження учнів загальноосвітніх шкіл району – призерів обласних та всеукраїнських предметних олімпіад та конкурсів. Голова районної державної адміністрації Б.В.Мазур та голова районної ради О.В.Мельник відзначили плідну спільну працю вчителів та батьків по вихованню обдарованої молоді Андрушівщини і вручили почесні грамоти та грошові премії.

середу, 9 травня 2012 р.

Вічна пам’ять усім, хто загинув, вічна слава усім, хто живий

Буяв молодою зеленню старовинний міський парк, у тиху височінь небес линули пісні періоду грізного лихоліття 1941-1945 років, викликаючи тривожні спогади у ветеранів Великої Вітчизняної війни. 67-у переможну весну святкував наш народ, прославляючи немеркнучий подвиг відважних захисників рідної землі. Рідіють ряди героїв грізних битв, але в пам’яті вдячних нащадків вічно житимуть ті, хто своєю кров’ю, ціною власного життя виборов Велику Перемогу. 9 травня по праву називають другим Днем народження людства, Днем великої Радості і великої Скорботи…
Дев’ята година ранку. Грає духовий оркестр. Колона ветеранів, керівники району, представники підприємств, організацій та установ міста, гості урочистою ходою від приміщення райдержадміністрації направилися на Алею Слави. Обабіч дороги вишикувалися школярі, у їх руках полум’яніли весняні квіти, злітали у височінь повітряні кульки. В знак високої шани й поваги, великої синівської вдячності до Братської могили визволителів Андрушівки і Монумента Слави поклали вінки голова районної державної адміністрації Мазур Б. В., голова районної ради Мельник О. В. та представники трудових колективів міста. А до Обеліска Слави направилася делегація з корзинами й букетами квітів. Учні Андрушівської гімназії поклали до його підніжжя гірлянду. Алеєю Слави пройшли сивочолі ветерани, а в цей час звучали слова ведучих: Свято це об’єднало усі покоління, Не зміліє воно, в забуття не спливе. Перемоги Великої сяйво нетлінне В кожній долі, у кожному серці живе. З двадцяти восьми мільйонів загиблих у минулій війні понад вісім мільйонів українців полягло в кровопролитному поєдинку з фашистськими поневолювачами. В нещадному полум’ї воєнного лихоліття загинув кожен четвертий житель Житомирщини. На жертовний вівтар Перемоги Андрушівщина поклала життя п’яти тисяч семисот трьох наших земляків. Пам’ять про пережите знову й знову вічним болем озивається в наших серцях… Вона дивиться на нас виплаканими очима вдів та матерів, ятрить душу спогадами сивочолих ветеранів. Війна ще й досі вривається в їх сни чорними вирвами полів та понівеченими долями мільйонів людей… Сльози вічної скорботи і вічної пам’яті викликала у ветеранів, усіх учасників мітингу пісня «Степом, степом…». Всі хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять полеглих. Вітаючи присутніх із святом Перемоги, голова райдержадміністрації Мазур Б. В. щиро дякував ветеранам, які мужньо долали вогненні фронтові дороги, чесно виконавши свій військовий обов’язок. Сказав, що 9 травня 1945 року - це день незабутнього тріумфу, пам’ятна і поважна історична дата для поколінь новітньої доби. Ми в неоплатному боргу перед усіма, хто пройшов фронтовими дорогами, страждав у гітлерівських концтаборах, наближав розгром ворога у партизанському підпіллі й тилу. Ми свято цінуємо свободу і права людини - те, за що віддали життя наші діди і батьки. Голова районної державної адміністрації наголосив, що Президент України Віктор Федорович Янукович робить все можливе для покращення соціального захисту ветеранів війни, створення їм гідних умов життя, задоволення їх повсякденних потреб. Із святом Великої Перемоги вітали присутніх на урочистостях командир в/ч 1912 Пухтаєвич П. М., учень Андрушівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. № 1 Семенюк Олексій. У їх виступах звучали слова вдячності колишнім воїнам за немеркнучий подвиг. Вони завірили ветеранів війни, що нинішні й прийдешні покоління досягатимуть нових трудових успіхів в ім’я процвітання нашого району та України. Бойових побратимів, усіх присутніх привітав з Днем Перемоги ветеран Великої Вітчизняної війни Семенов М. О. Він згадав про важкі воєнні роки, про друзів, які, скропивши своєю кров’ю рідну землю, навічно залишилися двадцятирічними. З трепетом в серці ветерани та всі присутні слухали пісню «Журавлі», а в цей час діти дарували сивочолим фронтовикам-переможцям букети живих квітів. Повільною ходою під звуки пісні «Поклонимся» від Братської могили пройшли Алеєю Слави представники різних поколінь - ветеран, воїн та юнак у військовій формі. До підніжжя Монумента Слави вони поклали букети живих квітів. Вшануймо всіх, хто у лиху добу В борні важкій віддав останні сили. Гірлянди й квіти, як терпку журбу, Кладемо на засмучені могили. Воїни і школярі поклали гірлянди до Братської могили та Монумента Слави. Урочистим маршем перед ветеранами Великої Вітчизняної війни пройшли офіцери та воїни надстрокової служби в/ч 1912. Після закінчення урочистого мітингу ведучі запросили всіх присутніх на святковий концерт, приурочений Дню Перемоги. Проходив він на сцені міського парку. Там звучали пісні воєнних років, а поряд стояла військово-польова кухня, де всіх бажаючих пригощали справжньою солдатською кашею. За доброю традицією ветерани Великої Вітчизняної війни та керівники району сфотографувалися на згадку.

Марія ОЛЕКСЮК

Пам’ятний день Великої Перемоги 9 травня 2012 року

У цей вікопомний день Великої Перемоги, що уособлює героїзм, силу духу, ратну працю й вічну скорботу за мільйонами нерозквітлих українських доль, нездійснених мрій і задумів, ветерани Великої Вітчизняної війни, воїни-інтернаціоналісти, трудові колективи , жителі міста та району, гості зібрались біля адмінприміщення районної ради звідки попрямували святковою колоною до Алеї Слави, де пройшов урочистий мітинг. У колоні прапороносців першим, як і годиться , несли червоне знамено Перемоги. Школярі, які утворили живий коридор, вітали ветеранів, дарували їм квіти. Зі святом Великої Пересмоли привітав усіх голова районної державної адміністрації Б.В.Мазур, командир в/ч 1912 П.М.Пухтаєвич , ветеран Великої Вітчизняної війни М.О.Семенов та учень першої міської школи . Хвилиною мовчання вшанували присутні на мітингу-реквіємі світлу пам'ять полеглих. В цей день до Братської могили, Обеліску Слави та Монументу Слави поклали вінки голова районної державної адміністрації Б.В.Мазур та голова районної ради О.В.Мельник, керівники підприємств, установ і організацій міста поклали корзини та букети квітів , а військовослужбовці та учні першої міської школи - гірлянди. Перед ветеранами під звуки урочистого маршу пройшли військовослужбовці. На сцені міського парку довго звучали пісні періоду Великої Вітчизняної війни, а поряд польова солдатська кухня пригощала ветеранів, всіх бажаючих смачною гречаною кашею та чаєм. В цей же день пройшли мітинги – реквієми в усіх місцевих радах району. У Яроповицькій сільській раді 9 травня відбулося відкриття пам’ятника солдату, а у Великомошківецькій сільській раді в цей день відкрили пам’ятник жертвам голодомору, встановити який допоміг депутат районної ради Ю.В.Ющинський.

Відео всеукраїнська благодійна акція "Рука допомоги" в Андрушівці

17 березня 2012 року. Житомирщина. Місто Андрушівка. Жителі прилеглих сіл з дев'ятої ранку сходяться в районну поліклініку. Тут - акція «Рука допомоги», організована Всеукраїнським благодійним фондом «Інститут соціальних проектів» за сприяння інших благодійних організацій.
http://ucfspi.com.ua



вівторок, 8 травня 2012 р.

Привітали шановного ветерана війни і праці

На передодні свята Перемоги до ветерана війни і праці Бойченка Олександра Антоновича з села Миньківці Андрушівського району завітали голова районної ради Мельник О.В., депутат районної ради Олексюк Ю.А., Миньківецький сільський голова Гайдай В.А. привітавши шановного ветерана, гості вручили Олександру Антоновичу почесну грамоту та цінні подарунки.

Вітання з величним святом - Днем Перемоги

Шановні Андрушівчани!

Вітаю Вас з величним святом – Днем Перемоги! Вічна пам'ять і слава визволителям, котрі зі зброєю в руках захистили свободу і незалежність нашої країни, трудівникам тилу, які самовіддано працювали задля Перемоги! Цими травневими днями давайте вшануємо воїнів-визволителів, які живуть поруч із нами, та, за народним звичаєм, гідно пом'янемо загиблих і тих ветеранів, що назавжди відійшли від нас. Бажаю вам та вашим родинам здоров'я, щастя, достатку, а також упевненості та віри у велике, світле майбутнє нашої країни!

Голова районної ради О.В. Мельник

Стоїть величний пам’ятник

Наближалися 36-і роковини Великої Перемоги. Колгосп «Дружба» на той час був великим господарством, до якого входили села Городківка (центр), Мала П’ятигірка, Камені, Жерделі, Бровки Другі. В жодному з цих сіл не було пам’ятника солдату-визволителю. Тож вирішили в день святкування 36-ї річниці Великої Перемоги в честь тих, хто не повернувся з фронтів Великої Вітчизняноївійни, відкрити в Городківці пам’ятник, а в інших селах, де розміщувалися відділки, - пам’ятні знаки. Чимало роботи випало тоді на долю голови Городківської сільської ради Д. І. Шумила: в художній майстерні обласного центру замовили пам’ятник, в Латвії - 200 кущів троянд, які відразу й висадили. Правління колгоспу «Дружба», яке очолював М. М. Мокрицький, виділило кошти. Активну допомогу у всьому надавали учнівський та педагогічний колективи місцевої школи на чолі з її директором Т. М. Маковецькою. Незабутнім був той день Перемоги. На сільський майдан зійшлося майже все село. Плакали солдатські вдови, матері, рідні тих, хто не повернувся з кривавих фронтових доріг. Їм здавалося, що то їх кохані, сини, батьки стали перед ними - з каменю… Виблискували бойові нагороди на грудях фронтовиків, їм всі дякували за завойований мир, були названі імена 176 жителів села, які полягли за Батьківщину, прозвучав салют в їх честь. В цей же день були відкриті пам’ятні меморіальні плити з висіченими на них іменами сельчан, котрі не повернулися з фронтів: Мала П’ятигірка - загинуло 63 чоловіки, Камені - 68, Жерделі - 25, Бровки Другі - 25. Духовий оркестр під керівництвом В. В. Кебала виконував пісні періоду Великої Вітчизняної війни. Немало років промайнуло з тих пір, багато подій пішло в небуття, а ця залишилася в пам’яті людській. Під кінець мітингу пішов теплий травневий дощик, а потім люди розстелили рушники, виклали взяті з дому харчі і за народною традицією поминали усіх, хто не повернувся з Великої битви. Той пам’ятник стоїть і досі як символ непереможності нашого народу.

Василь Гребенюк,
с. Малі Мошківці
понеділок, 7 травня 2012 р.

На рубежі мужності і слави

Вигравши битву за Дніпро, Червона Армія продовжувала бої за визволення Правобережної України. Фронт проходив на рубежі Овруч - Коростень - Чоповичі - Малин - Радомишль - Ставище - Брусилів - Попільня. За період оборонних боїв з 13 листопада по 24 грудня на території Житомирщини було підбито і спалено 2317 танків і знищено майже 60 тисяч гітлерівців. У ході 40-денних боїв ворог був зупинений. З цього рубежу почався наступ радянських військ по визволенню Західної України. Це був рубіж мужності, слави і доблесті воїнів Першого Українського фронту. 6 жовтня 1944 року біля села Осівці Брусилівського району на Рубежі Слави І-го Українського фронту був відкритий пам’ятник. В цій землі поховано 1269 воїнів- визволителів. 4 травня поточного року учні 10-х класів Андрушівської № 1 та Павелківської ЗОШ І-ІІІ ступенів відвідали це святе місце і поклали живі квіти на братську могилу. Тут відбувся мітинг, на якому виступили голови ветеранських організацій Брусилівського, Малинського та Радомишльського районів. Учні були вражені побаченим і почутим. Подорож, за допомогу в організації якої вони щиро вдячні голові районної організації ТСОУ Кулик О. А., назавжди залишиться в їх пам’яті.

Микола Алексійчук,
викладач курсу «Захист Вітчизни»
неділю, 6 травня 2012 р.

Серце до серця

6 травня в Андрушівському районі пройшла VІІ акція Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця», під час якої були зібрані кошти для дітей, хворих на цукровий діабет. Акція проходила за участю волонтерів і працівників Андрушівського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, відділів у справах сім’ї, молоді та спорту, охорони здоров’я, освіти райдержадміністрації. На акцію відгукнулися небайдужі до чужого горя працівники державних установ, підприємств та організацій. Спільними зусиллями було зібрано близько 3,5 тис. грн. Дякуємо всім, хто теплотою своїх сердець зігрів дитячі серця, вселяючи в них надію і віру в майбутнє.

Оксана Говорадло,
головний спеціаліст АРЦСССДМ

Рука допомоги

Всеукраїнський благодійний Фонд «Інститут соціальних проектів» розпочав пілотний проект у Житомирській області. Першим кроком стала акція «Рука допомоги». 17-18 березня жителям м. Андрушівка дали можливість пройти якісне медичне обсетеження у 16 кваліфікованих лікарів-волонтерів. 5-6 травня у смт. Ружин відбулася така ж благодійна медична акція. Лікарі обстежили понад 1300 пацієнтів. Акція показала, що при запропонованому Фондом підході, обстеження одного жителя одразу у декількох висококваліфікованих фахівців коштувало організаторам близько 20 гривень. На другому етапі проекту волонтери Фонду планують провести цикл тренінгів, передати контакти партнерів, лікарів, надати організаційну та юридичну підтримку. Голова Наглядової Ради Фонду Володимир Каплієнко вважає, що для втілення подібного масштабного та доброго задуму потрібно мати всього лиш волю та ініціативу.

суботу, 5 травня 2012 р.

Відшкодування для сільгосптоваровиробників

З метою підтримки сільських трудівників та розвитку агропромислового комплексу Міністерство аграрної політики та продовольства України, обласна рада прийняли рішення з приводу деяких відшкодувань для населення та сільгосптоваровиробників. Так, наказом Мінагрополітики від 15.12.2011 року № 724 затверджено положення про комісію для визначення переліку фізичних осіб, які мають право на часткове відшкодування витрат на установку індивідуального доїння вітчизняного виробництва. Для виплати відшкодування витрат на установку мають право фізичні особи, котрі утримують три і більше корів та подають в управління агропромислового розвитку такі документи: 1. Довідку, видану сільською радою про кількість корів; 2. Копії паспортів корів і ветеринарних карток до них; 3. Виданий в установленому порядку витяг з Єдиного державного реєстру тварин; 4. Копії платіжних документів та технічної документації на установку індивідуального доїння; 5. Копію паспорта особи, що утримує корів, та ідентифікаційного коду; 6. Довідку про відкриття поточного рахунку в банку. Рішенням сесії обласної ради від 22.03.2012 р № 510 затверджений порядок видання і використання субвенції з обласного бюджету на відшкодування вартості закуплених племінних нетелів фермерськими господарствами. Субвенція надається на відшкодування вартості 24 голів племінних нетелів молочного або м’ясного напряму продуктивності, закуплених фермерськими господарствами із розрахунку не більше 10 тис. грн. за одну голову вагою на менше 400 кг, на загальну суму не більше 240 тис.грн. Претиндентам на районну комісію необхідно подати такі документи: 1. Заяву; 2. Копію довідки про включення до ЄДРПОУ; 3. Довідку про відсутність (наявність) простроченої більше як на півроку заборгованості по платежах до бюджетів та Пенсійного фонду; 4. Довідку про банківські реквізити; 5. Бізнес-план з розвитку м’ясного або молочного скотарства; 6. Довідку із органів земельних ресурсів про наявність земельної ділянки; 7. Довідку від фермерського господарства про наявність основних засобів виробництва та обігових коштів; 8. Копію документа, який засвідчує освітньо-кваліфікаційний рівень голови та членів фермерського господарства (за наявності); 9. Довідку про склад сім’ї; 10. Копію трудової книжки голови фермерського господарства (за наявності); 11. Копію кредитної угоди про отримання кредиту для закупівлі основних та обігових засобів виробництва (за наявності); 12. Характеристику-рекомендацію на голову фермерського господарства, видану сільською радою. За консультацією звертатися в управління агропромислового розвитку, у відділ тваринництва, тел.: 2-18-72.

Віталій ВЕСЕЛЬСЬКИЙ,
заступник начальника управління АПР
пʼятницю, 4 травня 2012 р.

В Андрушівському районі визначили найзатишніші сільські ради

Іванківська, Івницька та Гальчинська сільські ради визнані кращими в Андрушівському районі за підсумками першого етапу обласного конкурсу на кращий санітарний стан та благоустрій територій. Такі результати були оголошені на виїзному семінарі голів місцевих рад, що відбувся на базі Мостівської сільської ради.

Учасники семінару ознайомилися з роботою сільського дитячого садочка, місцевої загальноосвітньої школи, фельдшерсько-акушерського пункту. Гості побачили, як впорядкували сільський цвинтар та вшанували пам’ять загиблих воїнів-мостівчан безробітні земляки, що взяли участь в оплачуваних громадських роботах.

Під час обміну думками сільські голови зійшлися на тому, що саме виїзні семінари ще більше спонукають до дій і дають позитивний заряд, коли бачиш досягнення сусідів.

ДАІ інформує

З 1 по 30 кітня на території нашого району скоєно 4 дорожньо-транспортних пригоди, в двох з яких учасники дорожнього руху пербували в стані алкогольного сп’яніння. Водії, пасажири, пішоходи! Дотримуйтесь правил дорожнього руху - це запорука вашого життя та здоров’я.

Петро ДОВБНЯ,
інспектор ВДАІ, ст. лейтенент міліції
середу, 2 травня 2012 р.

Андрушівка фотосесія переможниці після конкурса

Пропонуємо фото та відеозйомку весільних церемоній, Love Story, дитячі свята, день народження, ювілей, корпоратив, вінчання, хрестини, будь-які свята, події, заходи. Також сімейна, портретна, дитяча, шкільна, репортажна, предметна, рекламна фото та відеозйомка, фотосесії, випускні альбоми. Послуги відеомонтажу, пост-обробка, титри, музичне оформлення, спецефекти, виготовлення відеокліпів і відеороликів, рекламні відеоролики, презентаційні відеоролики, корпоративні фільми. При замовленні фотографа та відеооператора разом надається знижка. Гарантуємо високий професіоналізм і прийнятні ціни.

Працюємо по всій Україні.

Наш сайт: http://andrushivkastudio.pp.ua
E-mail: photovideostudia@gmail.com


Андрушівка фотосесія переможниці після конкурса
Андрушівка фотосесія переможниці після конкурса
Андрушівка фотосесія переможниці після конкурса
Андрушівка фотосесія переможниці після конкурса
Андрушівка фотосесія переможниці після конкурса
Андрушівка фотосесія переможниці після конкурса
Андрушівка фотосесія переможниці після конкурса


andrushivkastudio.pp.ua

Традиційний турнір

П’ятнадцятий рік поспіль в Степку з ініціативи Зубчука М. А., уроженця цього населеного пункту, на сільському стадіоні проводяться турніри пам’яті колишніх футболістів команди АБР (Андрушівський бурякорадгосп).
1 травня в с. Степок відбувся турнір, в якому взяли участь футбольні команди Степка, Волиці та Андрушівки. Перед початком змагань до їх учасників та вболівальників звернувся голова районної державної адміністрації Мазур Б. В., який привітав усіх з відкриттям футбольного сезону на Андрушівщині та побажав футболістам чесних перемог у поєдинках. Зубчук М. А. поіменно згадав членів футбольної команди АБР, їх пам’ять вшанували хвилиною мовчання. За грою команд спостерігали директор СТОВ «Хлібороб» Юянець П. В., начальник ДПІ в районі Вознюк І. С., головний лікар Андрушівської ЦРЛ Ющинський Ю. В., начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації Олексюк Ю. А., багато степківчан та гостей. Футбольні матчі проходили цікаво, напружено. Гра між командами ветеранів «Аміко» (Андрушівка) та АБР (Степок) завершилася перемогою андрушівчан. Серед молодіжних команд перше місце посіла команда «Хлібороб» із Степка, другими були футболісти «Буревісника» з Андрушівки, третіми - степківські юніори. Команди-переможці та кращі гравці були нагороджені кубками, а футболісти - медалями, грамотами, які їм вручили організатор змагань Зубчук Микола Андрійович та його батько, активний вболівальник Зубчук Андрій Григорович.

Марія ОЛЕКСЮК

Зашумлять дерева у сільському парку

Лише півтора року працює сільським головою в Малих Мошківцях А. Л. Шелепа, але з його ініціативи вже чимало зроблено по благоустрою населеного пункту: оголошено конкурс на краще оформлення садиб, встановлені лавочки біля магазинів, на автобусній зупинці. Великий обсяг робіт виконано на сільському кладовищі. Дякуючи зусиллям і добросовісній праці Сергія Сірого, Віктора Рака, Миколи Яремчука повністю розчищено кладовище, встановлено і оформлено пам’ятний хрест на честь жертв Голодомору 1932-33 років. У всьому цьому є заслуга завідуючого кладовищем Петра Касянчука. Тепер це скорботне місце доглянуте, його можна називати святим. Двадцять першого квітня з усіх куточків України з’їхалися уродженці нашого села, щоб пом’янути своїх рідних. Вони були щиро вдячні, що їх земляки так шанують пам’ять про тих, хто покоїться в рідній землі. Анатолій Леонідович Шелепа виріс в рідному селі, тут проходило його дитинство і юність. А через дорогу біля його батьківської хати був сільський парк, посаджений 50 років тому. Дерева стали старі й сухі, деякі загрожували життю людей. Тож було вирішено їх зрізати і посадити новий парк. Робота не з легких, кропітка. Сільський голова організував доставку молодих деревцят червоного дуба, лип, каштанів. Привезли 21 деревце червоної горобини. Ними обсадили братську могилу. Раділи сельчани, коли Віктор Рак, Сергій Сірий, Юрій Рожнятовський, Юрій Храмов, Леонід та Анатолій Шелепи, Микола Яремчук, Наталія Дейнека, Світлана Кравець, Тетяна Березовка, Тетяна Паламарчук закладали новий парк. Ці ентузіасти садили деревцята під керівництвом талановитого пісняра і природолюба З. Ф. Перчука, який із свого саду приніс і посадив в парку 8 волоських горіхів. Порадившись, активісти вирішили посадити там ще берізки, калину і троянди. Пройдуть роки і зашумить вітами молодий сільський парк, який буде чарівним куточком села і радуватиме всіх своєю красою, стане гарною пам’яттю про людей, котрі його посадили.

Василь Гребенюк,
с. Малі Мошківці
вівторок, 1 травня 2012 р.

Культура і мистецтво Андрушівського району

Культурне життя Андрушівщини сягає в сиву давнину, коли власниками землі стали відомі шанувальники мистецтва, знані меценати – родина Терещенків. У родинний маєток Терещенків запрошувались М.П. Кропивницький, Микола Садовський, Олена Пчілка, Леся Українка, Іван Карпенко-Карий. У 1902 році Олександр Ніколович Терещенко запросив виступити у заводському клубі хор Миколи Лисенка, бандуриста Гната Хоткевича. Тут Михайло Старицький читав свої поезії та ставив п’єси «Богдан Хмельницький», « Ой не ходи ,Грицю, та й на вечорниці». Гостював у цей час у маєтку Терещенків художник Мягков. При заводському клубі був створений самодіяльний драмтеатр ім.. Т.Шевченка. В ньому виступали Панас Саксаганський, Амбросій Бучма, Гнат Юра, Михайло Донець, Оксана Петрусенко, Наталія Ужвій, композитор Віктор Косенко, співачка Зоя Гайдай. У 1927 році клуб згорів. В 1929 році його відбудовано. Нині, в ньому розміщено районний будинок культури. При будинку культури працюють 14 гуртків художньої самодіяльності, 6 із них носять почесні звання «народний» - ансамбль троїстих музик «Веселі музики» (керівник Вадим Гонзецький), духовий оркестр (керівник Едуард Шпакович), народний гурт «Джерело» (керівник Юрій Палій), фольклорний ансамбль «Молодички» (керівник Валентина Рожко), ансамбль пісні і танцю «Криниченька» (балетмейстер Світлана Барановська, диригент Вадим Гонзецький, хормейстер Наталья Борисова, акомпаніатори В.Самплавський та В. Загоруйко), дитячий зразковий ансамбль «Зернятко» ( керівник Ірина Костюк). Творчі колективи районного будинку культури є постійними учасниками та переможцями Міжнародних та Всеукраїнських фестивалів та конкурсів, презентують народні пісні та танці нашого краю в Польщі, Білорусії, Росії. Андрушівський районний будинок культури визнаний кращою установою в області.
На теренах району започатковане обласне свято «Рушники мого краю». З 2009 року це свято набуло статусу Всеукраїнського. Гостями свята були майстри та колективи з Білорусії, Росії.
В районі живуть та творять майстри народно-ужиткового мистецтва – художники Л.Розкопінський, В.Ковальчук з Андрушівки, І. Крошко зі Старої Котельні та майстрині-вишивальниці Н.Шпаківська, Н.Вох, Н.Невідомська.
Культурно-освітню роботу в районі забезпечують 33 клубні установи. При закладах культури в селах Мостове, Гарапівка, В.Мошківці діють самобутні фольклорні колективи . 50 років співає народний фольклорний ансамбль в селі Антопіль (керівник П.Устич), звання «народний» носить хор будинку культури с. Стара Котельня (художній керівник О. Басюк), створений майже піввіку тому.
У 2007 році громадськістю відзначено 70-ти річчя заснування районної бібліотеки. Сьогодні в районі діє 34 сільські бібліотеки, районна бібліотека для дорослих та дітей. Бібліотечний фонд становить 326,0 тисяч примірників, читачами бібліотеки є 15 тисяч жителів. Районна бібліотека є осередком майстрів народно-ужиткових ремесел. Тут відновлено виготовлення старовинної ляльки-мотанки. В кожній сільській бібліотеці створено краєзнавчі кімнати або куточки, де представлено стародавні речі домашнього вжитку та національного одягу.
При районній бібліотеці 25 років діє клуб любителів поезії «Берізка». На засіданнях клубу свою творчість презентують молоді поети-початківці Юля Пально, В. Хоменко, Л.Гринишина.
Наша мала батьківщина надзвичайно багата талановитими людьми. На Андрушівщині народилися і творили свого часу відомий польський мемуарист та публіцист Євстахій Івановський (с. Халаїмгородок, нині Городківка), прозаїк Василь Кучер в селі Любимівка, ( стара назва Вербів), поетеси Морозова (Гладко) Вероніка Януарівна та Людмила Волошка (Морозова-Курик Людмила Януарівна), поет Олександр Рихлюк з Волосова, поет, автор 14 книг Борис Нечерда з Ярешок.
В районі діє школа мистецтв з двома філіалами в селищах Новоівницьке та Червоне. В закладі навчається 216 дітей, працює 22 викладачі. В школі працюють: фортепіанний, народний, духовий, хореографічний та теоретичний відділи. За 44 роки діяльності школа підготувала понад тисячу випускників, біля 50 з них стали викладачами в початкових мистецьких закладах. Вихованцями школи є Едуард Добровольський – заслужений артист Росії, артист Одеського театру опери і балету Юрій Лобода.

Архів блогу