Шукати в цьому блозі

Translate

Статистика сайта

Відвідувачі по країнам
Відвідувачі за останні 24 години
понеділок, 31 грудня 2012 р.

Накануне Нового года в райцентре Житомирской области задержали мужчину, который убил жену и закопал тело

В г. Андрушевка Житомирской области в результате проведения следственных действий правоохранители задержали жителя с. Чубаровка Андрушевского района.

Об этом сообщили в управлении связей с общественностью МВД Украины.

«Установлено, что 42-летний безработный мужчина несколько дней назад на одной из улиц села Чубаровка во время ссоры и после общего употребления спиртных напитков причинил смертельные телесные повреждения своей 37-летней жене, а тело закопал», - информирует МВД.

Сейчас труп женщины сотрудники милиции обнаружили, а по данному факту возбуждено уголовное производство по ч.2 ст.121 УК Украины (умышленное тяжкое телесное повреждение).

неділю, 30 грудня 2012 р.

Таланти рідного краю

Українська земля славиться своїми талановитими людьми. Відзначаючи 75 річчя утворення Житомирської області Червоненською селищною радою, відділом культури Андрушівської райдержадміністрації в приміщенні Червоненької ЗОШ I- III ступенів відбулося свято «Таланти рідного краю. Даний захід був присвячений всім талановитим людям, які проживають в селищі Червоному. В святково прибраному залі гостей зустрічала виставка картин, вишиванок, виробів з дерева яку підготували майстри з Червоного. В проведені заходу взяли участь голова Андрушівської районної ради О.В. Мельник та голова Андрушівської райдержадміністрації Мазур Б.В. Вони привітали присутніх та вручили почесні грамоти та грошові премії обдарованим жителям се5лища, які беруть участь в різноманітних районних та обласних фестивалях, виставках, конкурсах. Концертну програму присутнім на святі подарували аматори сцени з селищного Будинку культури та філіалу Андрушівської школи мистецтв.

Вшанували пам'ять визволителів

Визволення Андрушівського району від фашистських загарбників почалося 25 грудня 1943 року.
Наші війська спочатку звільнили від ворога Яроповичі, Любимівку. Наступного дня визволяли Зарубинці, Лісівку, частину Волиці, Бровки Перші, Міньківці, Городківку.
27 і 28 грудня повністю були звільнені Волиця, Гардишівка. Далі вигнали фашистів з Нехворощі, Забари. 29 грудня точилися бої в напрямку Червоного і 30 грудня були звільнені усі села району.
При визволенні Андрушівщини загинуло близько 2 тисяч бійців, які назавжди залишилися в братських могилах на нашій землі.
На Андрушівщині завжди вшановували та вшановують тих, хто захищав наш край і повернувся сюди після Перемоги. Один з них нині проживає у місті - це Шломов Іван Іванович, якому присвоєнно звання Почесного громадянина міста.
Велика шана всім, хто воював на інших фронтах, хто не повернувся з поля бою і тим, хто залишився живим.
Керівництво району, громадськість, учнівська молодь оточують турботою ветеранів, родини полеглих фронтовиків, бережуть братські могили, пам’ятники.
Сьогодні в районі залишилося дуже мало учасників бойових дій, в чиїх спогадах і ранах живе війна.
В переддень визволення району від німецько-фашистських загарбників керівники районної державної адміністрації, районної ради, колишні фронтовики, ветерани праці, представники громадськості поклали квіти до братської могили визволителів (фото). На мітингу виступив голова районної ради Мельник О. В., який відзначив, що подвиг визволителів району назавжди залишиться в пам’яті вдячних нащадків, дякував фронтовикам за героїзм і мужність, проявлені на фронтах Великої Вітчизняної війни.
Ветеран війни Лоханський Й. В., звертаючись до присутніх, сказав, що роки війни наклали свій відбиток на здоров’я колишніх фронтовиків. Сьогодні варто більше уваги приділяти патріотичному вихованню підростаючого покоління, яке має знати і пам’ятати про подвиги старших поколінь.

пʼятницю, 28 грудня 2012 р.

Шановні мешканці Андрушівщини!

Наближається святкова і радісна пора Новорічних та Різдвяних свят, з приходом яких ми поринаємо у чарівний світ, створений уявою та фантазіями багатьох поколінь нащих предків.
Відходить в історію ще один рік. Він був насичений подіями, напруженою працею та звершеннями, подарував нам радість зустрічей та відкриттів, перемог і досягнень, новий професійний та життєвий досвід.
Районна державна адміністрація щиро вітає Вас з Новим роком та Різдвом Христовим! Нехай ці свята – вісники оновлення, мрій і сподівань – принесуть Вам і Вашій родині добро, мир і достаток. Нехай Ваші серця будуть зігріті любов’ю і теплом, домівки повняться добром, радістю та Божим благословінням, а очі світяться щастям. Нехай з останніми хвилинами Старого року Вас покинуть турботи та негаразди, а Новий - 2013 рік буде щедрим на цікаві плани, нові досягнення та професійні перемоги. Бажаю, щоб Різдвяна зоря запалила у Ваших серцях вогонь віри та любові, надії та оптимізму, наснаги та невичерпної енергії !
З Новим роком та Різдвом Христовим!

Б.В. Мазур
голова районної
державної адміністрації

четвер, 27 грудня 2012 р.

В Андрушівці відбувся звітно-виборний з'їзд «Свободи»

27 грудня 2012 року в Андрушівці відбувся звітно-виборний з'їзд Андрушівської районної організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода". На з'їзді були розглянуті звіт голови районної організації про діяльність осередку за 2 роки, результати виборів до Верховної Ради, прийнято до лав партії нових членів та обрано керівника на найближчі 2 роки.

У своєму звіті за 2 роки голова районної "Свободи" Ігор Погорівка зазначив, що організація існує з серпня 2010 року. На даний час до лав партії на Андрушівщині входить 7 чоловік! Та незважаючи на малу кількість районний осередок приймав активну участь у місцевих виборах 2010, де отримав 2,7% голосів виборців до районної ради.

Про результати виборів до Верховної Ради 2012 року виступив голова КРК районної організації Михайло Стельмах. Так, у відсотковому відношенні Андрушівський район посів 4 місце за відданими за ВО "Свобода" голосами на Житомирщині - 8,30% (1402 голоси), слідом за містами Житомир (13,93% округ 67; 12,18% округ 62), Бердичів (11,06%) та Житомирським районом (10,84%) і залишивши позаду м. Новоград-Волинський (8,28%). Серед населених пунктів Андрушівщини "Свобода" отримала найбільшу підтримку в Гарапівці (12,93%), Малих Мошківцях (11,15%), Червоному (10,95%), Яроповичах (10,78%) та Павелках (10,73%). Неябияким досягненням став результат, який перевищив результат Партії регіонів на виборчих дільницях 180004 та 180005 м. Андрушівка, а на вказаній дільниці 180005 лише ВО "Батьківщина" отримала вищий показник довіри. Були проаналізовані і недоліки в передвиборній кампанії та шляхи їх розв'язання в майбутньому!

До лав районної організації прийнято двох нових членів, які приймали активну участь у передвиборчій кампанії.

Найбільш жваве обговорення та дискусію викликало питання про обрання кандидатури на посаду нового голови районної організації партії. В результаті після півгодинних дебатів переважна більшість членів проголосували за кандидата, якого ще очікує погодження з керівником Житомирської обласної організації Сидором Кізіним та Олегом Тягнибоком - лідером партії.

Засідання ініціативної групи з підготовки установчих зборів для формування нового складу громадської ради при Андрушівській райдержадміністрації

25 грудня 2012 р. о 17.00 в Андрушівці відбулося засідання ініціативної групи з підготовки установчих зборів для формування нового складу громадської ради при райдержадміністрації, участь у якому взяв заступник голови райдержадміністрації Ю.А. Олексюк та представник ЗМІ.
Виступаючи перед учасниками засідання він зазначив, що одним із пріоритетних напрямків діяльності районної державної адміністрації є створення сприятливих умов для подальшого розвитку громадянського суспільства, підвищення ефективності комунікації органів виконавчої влади та місцевого самоврядування з інститутами громадянського суспільства, забезпечення участі громадських лідерів у формуванні та реалізації державної та регіональної політики, стимулювання громадської активності.
У ході засідання обговорено питання про: організацію приймання від інститутів громадянського суспільства заяв для участі в установчих зборах, оприлюднення інформації про дату, час та місце проведення установчих зборів, склад ініціативної групи, порядок подання заяв від інститутів громадянського суспільства, порядок проведення установчих зборів, а також визначення відповідальних осіб за прийом документів та визначення дати, часу та місця проведення наступного засідання ініціативної групи.
За результатами засідання вирішено, що для участі в установчих зборах громадської ради необхідно подати заяву у довільній формі, рішення керівника організації про делегування представника, копії документів про легалізацію інституту громадянського суспільства, інформацію про результати діяльності організації за 2011-2012 роки, біографічну довідку кандидата на членство в громадській раді.

пʼятницю, 14 грудня 2012 р.

День працівника державної виконавчої служби

Державна виконавча служба входить до системи органів Міністерства юстиції України і здійснює виконання рішень судів, третейських судів та інших органів, а також посадових осіб відповідно до законів України.
Завданням державної виконавчої служби своєчасне, повне і неупереджене примусове виконання рішень, передбачених законом.
Виконання рішень, покладається на державних виконавців які є представниками влади і здійснюють примусове виконання судових рішень, постановлених іменем України, та рішень інших органів (посадових осіб), виконання яких покладено на державну виконавчу службу, у порядку, передбаченому законом.
Виконання судових рішень - це важлива державна справа, яка потребує високої професійної відповідальності та моральних чеснот. Справа, яка працює на благо громадян України та стоїть на захисті їх конституційних прав.
За період роботи 2012 року відділом державної виконавчої служби Андрушівського районного управління юстиції було завершено виконавчих документів на суму 6 517 756 грн., з них 3 940 152 грн., на користь органів УПФУ, 465 235 грн., на користь органів ДАІ, 2 112 369 грн., на користь ДПІ.
Ураховуючи значення органів державної виконавчої служби у забезпеченні виконання рішень судів та інших органів установлено в Україні професійне свято - День працівника державної виконавчої служби, яке відзначається щорічно 17 грудня.
Користуючись нагодою відділ державної виконавчої служби Андрушівського РУЮ вітає всіх працівників управління державноної виконавчої служби Головного управління юстиції у Житомирській області та всіх працівників державної виконавчої служби України.

З повагою
В.о. начальника ВДВС
Андрушівського РУЮ Солопій П.В.

Відбулося виїзне засідання спостережної комісії райдержадміністрації

14.12.2012 року на базі Андрушівського професійного ліцею відбулося виїзне засідання спостережної комісії райдержадміністрації.
У засіданні взяли участь: члени спостережної комісії, представники кримінально-виконавчої інспекції, дирекція та викладачі Андрушівського професійного ліцею.
На порядок денний біли винесені наступні питання:
1. Дотримання особами засудженими без позбавлення волі на умовно-достроковий строк вимог кримінально-виконавчої інспекції Андрушівського району та спостережної комісії райдержадміністрації.
2. Порушення неповнолітніми та повнолітніми навчального процесу
3. Про затвердження плану роботи спостережної комісії на 1 півріччя 2013 року.
4. Інформація про проведену роботу протягом II півріччя 2012 року.
По розглянутих питаннях було ухвалено відповідні рішення.

Кайдашева сім’я

“Кайдашева сім’я”- це ціла епопея життя українського села в перші десятиліття після реформи 1861 р.
У своїй повісті І. С. Нечуй-Левицький талановито розкрив внутрішні суперечності патріархального села з його індивідуалізмом та дрібновласницькою ідеологією.
7 грудня комедійна вистава у 2-х діях “Кайдашева сім’я” була поставлена на сцені районного будинку культури.
Режисер-постановник Сергій Когут та помічник режисера Ольга Діброва доклали немало зусиль, щоб підготувати виставу за участю місцевих артистів та виготовити декорації. Глядачі були вражені професійною грою артистів, їх вмінням перевтілитися у своїх героїв, в уста яких сценарист вклав розповідь про життя села, мрії й сподівання простого люду.
Вистава, як і повість, починається спокійною лірико-епічною розповіддю. Але сповнене народних жартів, дотепів і комічних сцен дійство поступово набуває сатирико-гумористичного забарвлення. Комізм посилюється від того, що в основі конфліктів лежать нікчемні причини, які викликають все нові й нові сварки, яких не можуть уникнути представники старшого покоління Омелько Кайдаш (Сергій Когут) і Маруся Кайдашиха (Ольга Діброва).
Сини Кайдашів - Карпо (Олексій Рудницький) та Лаврін (Андрій Кондратюк) з дитинства звикли до нестриманих та галасливих батьків. А тому вони не поспішають розкопувати гору, де постійно перевертаються вози із сіном, хоча батько неодноразово нагадує про це.
І ось одружується старший Кайдашів син Карпо. Маруся Кайдашиха солоденькими словами зустрічає невістку Мотрю. Цю колоритну роль вдало зіграла добре відома шанувальникам художньої самодіяльності, ведуча загальнорайонних свят Наталка Рудницька. Згодом її героїня з доброї і слухняної невістки стає самовпевненою господинею, яка не підкоряється свекрусі та ще й кепкує з бідної Мелашки (Аліна Шишко), Лаврінової дружини.
Молоді Кайдаші, сини й невістки, спочатку ділять хату, господарство, а потім намагаються розділити й город.
Варто відзначити бездоганне виконання епізодичної ролі волосного, яку зіграв Юрій Палій.
Слід відмітити, що сценарист і актори немало попрацювали, щоб комедійне дійство проходило не лише на сцені, а й у залі. Глядачі із захопленням сприймали появу багатодітної (13 дітей) сім’ї Балашів (Сергій Шваб та Ірина Вербицька).
Вірність життєвій правді, співчуття знедоленому селянству, чудова співоча українська мова позитивно впливали на глядачів, які разом із героями сміялися й переживали.
На запрошення начальника відділу культури райдержадміністрації Білецької Г. І., яка була ініціатором створення драматичного гуртка, комедійну виставу переглянули й оцінили роботу режисера-постановника Когута С. О. та акторів-аматорів заступник начальника управління культури облдержадміністрації Дзядевич С. М., директор обласного центру народної творчості Кондратюк Ю. П., голова районої ради Мельник О. В., заступник голови райдержадміністрації Олексюк Ю. А. У своїх виступах вони відзначили професійну майстерність Сергія Олексійовича і наших самодіяльних митців. Варто зазначити, що аматорський театральний колектив буде представлено до присвоєння звання «народний». А від вдячних глядачів герої комедійної вистави були нагороджені оплесками, букетами квітів.
Хочеться щиро подякувати всім, хто працював над виставою: учасникам дитячого зразкового ансамблю “Зернятко”, Олегу Чуйку - за музичне оформлення, Надії Пташник - за постановку танців, а також Рожко В. Ф., Костюк І. В., Юшкевич Л. В., Берладин П. Т., Присяжнюк М. В.
Вистава закінчилася, глядачі розійшлися, а в Андрушівці та селах району ще й досі обговорюють комедійну виставу “Кайдашева сім’я”.

середу, 12 грудня 2012 р.

Андрушівка: акцент уваги молоді – на актуальні правові питання

11 грудня в рамках Всеукраїнського тижня права в Андрушівській гімназії було проведено ділову гру «Слідство ведуть Знатоки». Під час гри змагались юні правознавці 11-Б та 10-Б класів. За результатами 5 конкурсних завдань першість вибороли учні 11-Б класу. На завершення перед учасниками гри та вболівальниками з інформацією про чинне сімейне законодавство виступила начальник відділу державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Андрушівського районного управління юстиції Т.В. Юрченко та з роз’ясненнями положень Закону України «Про безоплатну правову допомогу» - начальник управління юстиції В.В. Сіра.

День Збройних Сил України

6 грудня 1991 року Верховна Рада прийняла Закони "Про оборону України" та "Про Збройні Сили України". Тому саме ця дата увійшла в історію сучасної Української держави як День Збройних Сил України.
До Дня Збройних Сил України фахівцем з соціальної роботи Фатич Оленою Олександрівною та педагогом – організатором Зарубинецької ЗОШ І-ІІІ ст. Процюк Людмилою Петрівною був організований виховний захід, у вигляді невеличкої гри-змагань, на тему: «А нумо, хлопці». В ході проведення виховного заходу діти мали можливість позмагатися між собою та помірятися силами. Після проведення заходу, діти, які зайняли перші місця отримали заохочувальні призи.

У Андрушівському районі з пожежі врятовано одразу три людини

10 грудня о 03:10 до МНС Андрушівського району від місцевих жителів надійшло повідомлення про те, що у селищі міського типу Червоне горить приватний житловий будинок.

По прибуттю на місце події рятувальниками було встановлено, що у будинку горить веранда, коридор оселі та одна із кімнат.

Під час проведення розвідки у дальній кімнаті вогнеборцями було виявлено троє чоловік, які перебували вже у непритомному стані. Проте через суцільний вогонь одразу до них дістатися не було можливості.

Задля того, щоб загасити полум’я рятувальниками було подано ствол з водою через вікно. Внаслідок злагоджених дій еменесівцями було врятовано та надано першу медичну допомогу, до приїзду карети швидкої медичної допомоги, 48-річному власнику будинку, його товаришу 26 років та їх 37-річній знайомій, які перед подією святкували день народження господаря.

По приїзду медиків потерпілих було госпіталізовано до Червінської дільничої лікарні. На сьогоднішній день стан їх здоров’я задовільний.

Програма "Чобіток"

По всій території України запроваджена програма ресурсного поповнення банків одягу Товариства Червоного Хреста України «Чобіток», мета якої забезпечення потреб підопічних патронажної служби Товариства в одязі та взутті.
Ми звертаємося до всіх небайдужих людей підтримати акцію «Чобіток» в зборі теплого одягу та взуття.
Контактний телефон: 2-36-72

пʼятницю, 7 грудня 2012 р.

День місцевого самоврядування

До присутніх в залі голів органів місцевого самоврядування, депутатів районної ради, керівників підприємств, установ та організацій з привітанням звернувся голова районної ради Мельник О. В. Зокрема, він відмітив, що Положення Конституції України вивели місцеве самоврядування на рівень одного з провідних інститутів демократичного конституційного ладу. День місцевого самоврядування стоїть в ряду дат, пов’язаних із здобуттям Україною незалежності і розбудовою власної державності. Він об’єднав людей активної життєвої позиції, лідерів територіальних громад, організаторів втілення в життя волі людей.
Голова районної ради наголосив, що дев’ять новообраних голів рад та шість секретарів, які рік назад влилися в сім’ю працівників місцевого самоврядування, з честю виправдовують довір’я виборців. Варто сказати, що відзнаки «Ветеран місцевого самоврядування Андрушівського району» удостоєні 52 чоловіки, з них 37 - працівники органів місцевого самоврядування та 15 - депутати районної ради. 8 грудня до цієї славної когорти долучилися ще шість знаних людей, які вносять або внесли в свій час особистий внесок у розвиток місцевого самоврядування району. Це: Вовк В. К. - депутат районної ради ХІХ, ХХ, ХХІ, ХХІІ скликань; Романенко О. Л. - депутат районної ради ХХІ, ХХІІ, V скликань, депутат обласної ради ХХІІІ скликання; Тимощук М. С. - депутат районної ради ХVІІ, ХVІІІ, ХІХ, ХХІІ скликань; Сокольчук Г. С. - депутат районної ради ХХІ, ХХІІ, ХХІІІ, ІV скликань; Коренівська М. І. - секретар Городківської сільської ради з квітня 2006 року, бухгалтер сільської ради з 1 серпня 1991 року; Ящук В. В. - Любимівський сільський голова двох скликань, депутат районної ради ХХ, ХХІІІ, ХХІV скликань. Їм були вручені нагрудні знаки, посвідчення та цінні подарунки. Перший заступник голови районної державної адміністрації Борисов О. А. зачитав привітальний лист працівникам органів місцевого самоврядування та вручив Почесну грамоту райдержадміністрації Малоп’ятигірському сільському голові Радкевичу Л. В., подяки: бухгалтеру Любимівської сільської ради Конопко В. А., раднику голови районної ради з питань соціально-економічного, культурного розвитку територій Лінецькій І. В., завідуючій фельдшерсько-акушерським пунктом села Великі Мошківці, депутату районної ради Войтович Н. М. Всі нагороджені одержали грошові винагороди. За вагомий внесок у соціально-економічний розвиток села, становлення і розвиток місцевого самоврядування району, високий професіоналізм дипломом «Краща сільська рада району» та цінним подарунком нагороджена Павелківська сільська рада. Почесною грамотою та цінним подарунком були нагороджені: Тетерук В. Ф. - Глинівецький сільський голова, Рокитенець В. В. - Мостівський сільський голова, Троценко А. М. - Лебединецький сільський голова, Ходаківський Г. О. - Каменівський сільський голова, Козиренко Г. І. - секретар Червоненської селищної ради, Манзебур Н. Г. - секретар Бровківської сільської ради, Канарська В. М. - головний бухгалтер Старокотельнянської сільської ради, Довга Н. В. - головний бухгалтер Нехворощанської сільської ради, Крушинська Г. В. - головний спеціаліст районної ради, Чуйко М. В. - депутат районної ради. Подяки районної ради одержали: Бенедюк В. Г. - начальник РВ УМВС України в Житомирській області, Козлов Ю. О. - прокурор району, Кобилинський М. В. - начальник РВ УМНС України в Андрушівському районі, Мельник І. О. - лісничий Андрушівського лісництва, Пархомчук С. С. - начальник філії “Андрушівський райавтодор”, Глухов М. Р. - начальник управління ветеринарної медицини в районі, Солопій С. Б. - директор районного центру зайнятості. Найтеплішими словами вітала колег голова профспілкового комітету працівників органів місцевого самоврядування Ломберг Т. В. Працівників органів місцевого самоврядування привітала та вручила подяки й подарунки голова районної організації Червоного Хреста Каленська П. П. Начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Білецька Г. І. привітала всіх присутніх у залі зі святом, а народний самодіяльний колектив районного будинку культури подарував чудові українські та білоруські народні пісні.

З Днем місцевого самоврядування

Шановні працівники органів місцевого самоврядування та депутати всіх рівнів!

Прийміть щирі і сердечні вітання з нагоди державного свята – Дня місцевого самоврядування! Ви, працівники органів місцевого самоврядування, є провідниками інтересів і волі територіальних громад, об’єднань і громадських організацій у реальне сьогодення, головним каталізатором суспільної активності і широкого залучення громадян до управління країною. Саме з вашою творчою працею, що вимагає глибоких знань та професіоналізму, сумління і відповідальності, люди пов’язують свої сподівання на соціальну справедливість, добробут сімей та щасливе майбутнє дітей. Бажаю вам міцного здоров’я і гарного самопочуття, натхнення і наснаги у здійсненні планів та сподівань, творчих злетів та здобутків, перспектив у професійному зростанні, щастя та благополуччя вашим родинам!

Голова районної ради Олександр Мельник

четвер, 6 грудня 2012 р.

Відбулись урочистості з нагоди Дня місцевого самоврядування

6 грудня 2012 року в районному Будинку культури відбулись урочистості з нагоди Дня місцевого самоврядування. До святкової зали були запрошені міський, селищний, сільські голови , депутати місцевих рад, керівники підприємств, установ, управлінь та відділів райдержадміністрації. Учасників зібрання привітав голова районної ради Олександр Вадимович Мельник. Олександр Вадимович підсумував зроблене в сфері місцевого самоврядування та окреслив головні пріоритети роботи в подальший період. З нагоди свята головою районної ради було прийняте розпорядження про відзначення кращих працівників органів місцевого самоврядування та депутатів. Так Почесною грамотою районної ради були нагороджені: -Шпаківська Світлана Зіновіївна – Волицький сільський голова -Кузьменко Петро Павлович – Івницький сільський голова -Антонюк Людмила Никодимівна – Зарубинецький сільський голова -Лисецька Олена Петрівна – секретар Іванківської сільської ради -Малярчук Надія Степанівна – секретар Маломошківецької сільської ради -Лисюк Наталія Олексіївна –головний бухгалтер Городківської сільської ради -Ярмола Ольга Анатоліївна – головний бухгалтер Глиновецької сільської ради -Пально Наталію Василівна – депутата районної ради -Ільніцкого Леоніда Володимировича – депутата районної ради -Семенову Наталію Юріївну – начальника відділу з питань управління об»єктами спільної власності територіальних громад сіл, селища, міста району виконавчого апарату районної ради. Подякою районної ради були відзначені: -Балюк Альона Миколаївна – начальник управління праці та соціального захисту населення -Білий Микола Петрович – начальник відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків та професійних захворювань України в Андрушівському районі -Сословська Світлана Іванівна – начальник відділу освіти РДА -Ющинський Юрій Віталійович – головний лікар ЦРЛ -Олексюк Марія Генріхівна –головний редактор КП «Редакція районної газети «Новини Андрушівщини» . За багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у становлення і розвиток місцевого самоврядування району, високий професіоналізм присвоєно Почесне звання «Ветеран місцевого самоврядування Андрушівського району -Горностай Валентині Валентинівні – секретарю Глиновецької сільської ради - Мисливій Ніні Валентинівні – головному спеціалісту загального відділу міської ради Кращою радою району визнана Нехворощанська сільська рада: сільський голова – Гетьман Василь Миколайович секретар ради – Шафранович Тетяна Петрівна головний бухгалтер - Довга Наталія Вікторівна В цей день представникам місцевого самоврядування бажали оптимізму, терпіння, здійснення всіх мрій та планів, а також доброго здоров’я та родинних статків заступник голови районної державної адміністрації Олег Анатолійович Борисов голова профспілкової організації працівників органів місцевого самоврядування Тетяна Василівна Ломберг начальник відділу освіти Світлана Іванівна Сословська начальник управління праці і соціального захисту населення Альона Миколаївна Балюк начальник відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків та професійних захворювань України в Андрушівському районі Микола Петрович Білий заступник начальника Андрушівського районного відділу управління Міністерства внутрішніх справ України Тарас Володимирович Пасічник заступник головного лікаря Андрушівської ЦРЛ Леонід Володимирович Ільницкий заступник начальника податкової інспекції в Андрушівському районі Інна Юріївна Волинець Відбувся святковий концерт за участю народних самодіяльних колективів району.

Самовіддано служать громаді

7 грудня наша країна вкотре відзначає День місцевого самоврядування. Це свято по праву пов’язують з державними святами доби незалежності і сприймають як дату, що є знаковою віхою у становленні Української держави.
У сучасному світі місцеве самоврядування сприймається як єдино можлива і раціональна модель влади на місцях, один з головних атрибутів громадянського суспільства. Україна визначила місцеву демократію одним їз пріоритетів. І вірна своїм обіцянкам перед континентальною спільнотою, зрештою, за словами очільника нашої держави, переходить від слів до конкретних дій. Сьогодні потужну силу місцевого самоврядування на Андрушівщині представляють 489 депутатів районної, міської, селищної та сільських рад, які здатні принципово і кваліфіковано ставитися до розв’язання кола питань, що належить їх компетенції. Своє професійне свято в районі відзначають понад 100 посадових осіб місцевого самоврядування. Їх копітка праця направлена на вирішення життєво необхідних питань кожного жителя територіальних громад. Тому в день свята хочу подякувати їм за сумлінну працю. Районна рада спільно з районною державною адміністрацією працюють над забезпеченням сталого економічного зростання та підвищення добробуту жителів району, реалізують прийняті рішення щодо розвитку основних галузей виробництва та соціальної сфери, створення додаткових робочих місць, розвитку особистих селянських господарств, газифікації населених пунктів. В районі функціонують 27 сільських, селищна та міська ради. Серед них є ті, досвід роботи яких заслуговує особливої уваги. Там, де працюють ініціативно, дбають про людину, прагнуть уникнути соціальної напруги - рада має авторитет. Не помилились у виборі голови ради бровківчани. Завдяки наполегливості Мельник Н. І. в селі Бровки Перші працюють дитячий садок, будинок культури, лікарська амбулаторія, які утримуються в доброму стані. В цьому році підведено газопровід і запалав «голубий вогник» в селі Волиця (сільський голова Шпаківська С. З.). Задля людей працюють у Гальчинській сільській раді (голова Сушко М. Г.). Спільно з депутатами, виконкомом вирішують питання вуличного освітлення, централізованого водопостачання, утримання доріг. Про майбутнє своєї громади, її розквіт дбають Городківський сільський голова Кебал В. В., Іванківський - Гарбар Н. А., де відновлено роботу дошкільних навчальних закладів. Діти виховуються в сучасних, добротних приміщеннях. Успішно вирішують питання благоустрою підпорядкованих населених пунктів Каменівський сільський голова Ходаківський Г. І. та Малоп’ятигірський сільський голова Радкевич Л. В. Має багаторічний досвід роботи Нехворощанський сільський голова Гетьман В. М. Він першим в сільській місцевості району намагається вирішити проблему забезпечення населення якісною питною водою. Утримання соціальної сфери, вуличного освітлення, доріг - пріоритетні напрямки роботи голови районної асоціації голів сільських і селищної рад, Старокотельнянського сільського голови Бондарчука В. М. Держава високо оцінила роботу Старокотельнянського та Нехворощанського сільських голів. В цьому році орденом «За заслуги» нагороджено Бондарчука В. М. та Грамотою Верховної Ради України «За заслуги перед українським народом» Гетьмана В. М. Принагідно хочу подякувати за активну громадянську позицію ветеранам місцевого самоврядування Срібному Б. Р., Войцехівському Б. І., Ковтун Р. Ф., Петелюк Г. Й., Бойку Д. Т., Васильківській К. А., Довгій Н. В., Кременчук Т. Л., Павлушо Н. П., Коренівській М. І. та іншим. Депутатський корпус районної ради шостого скликання є дієвим, професійним, здатним вирішувати свої повноваження в інтересах територіальної громади району. За два роки каденції депутати в сесійній залі прийняли понад 240 рішень щодо покращення функціонування галузей освіти, медицини, культури; вирішення екологічних проблем, а також благоустрою населених пунктів, комунальної власності та ін. Всі матеріали попередньо вивчались і розглядались постійними депутатськими комісіями. Активно працюють комісії з питань бюджету та комунальної власності (голова комісії Казмірчук В. А.), з питань промисловості, транспорту, зв’язку та розвитку підприємництва (голова комісії Іщук Ю. О.), з питань агропромислового комплексу, земельних відносин, екології та соціального розвитку села (голова Семенюк В. І.); з гуманітарних питань та соціального захисту населення (голова Осадчук О. В.); з питань законності, регламенту, депутатської етики та місцевого самоврядування (голова Гарастівський С. А.). Завдяки підтримці районного бюджету функціонують всі заклади соціальної сфери. Але проблемними залишаються питання утримання в належному стані приміщень шкіл, дошкільних навчальних закладів, лікувальних закладів, установ культури; ремонт та утримання доріг, встановлення вуличного освітлення, забезпечення населення якісною питною водою, утримання територій населених пунктів у належному санітарному стані та інші. Ми зобов’язані вирішити ці проблеми. Для цього кожен з нас повинен піднести планку своєї професійної, політичної, моральної та інтелектуальної відповідальності. Виконуючи Закон України «Про статус депутатів місцевих рад», активно працюють у виборчих та закріплених округах депутати районної ради Хоменко В. А., Олексюк Ю. А., Чуйко М. В., Ющинський Ю. В., Семенюк В. І., Авраменко А. І., Білополець Н. К., Данилюк П. В. та інші. Їх принцип роботи - з перших вуст почути проблеми людей і допомогти спільно їх розв’язати. Усвідомлюючи, що майбутнього не буває без минулого, пам’ятаємо і віддаємо шану людям, які стояли біля витоків діяльності районної ради та всебічно сприяли її розвитку, розвитку територіальної громади. Це перший голова волревкому Попіль М. І., потім Верезумський Леонід, голови райвиконкомів, згодом ради - Зозуля, Цендрівський Олександр, Михайленко А. К., Дубінський Г. Е., Богайчук О. В., Стельмах О. Д., Вовк В. К., Шлапак В. О., Рябчук П. О., Михайловський С. А., Шпаківський В. Б, які своєю щоденною працею вписували незабутні історичні сторінки в літопис Андрушівщини. Але історія - це не лише події минулих віків, це і наші сучасники в селах, селищі, місті. У всі часи найбільшим скарбом Андрушівщини були, є і завжди будуть наші талановиті, мудрі, роботящі люди. Нині у місцевих радах району працюють керівники, покликані внести свіжий струмінь у розвиток територіальних громад. Я переконаний, що з такою командою, з такими традиціями і досвідом ми здатні вирішити найскладніші завдання. Хочу подякувати депутатському корпусу місцевих рад, головам та членам виконкомів, які на місцях спільно з районною радою та районною державною адміністрацією вносять посильний вклад у нашу загальну справу. День місцевого самоврядування - наше свято. Свято всіх громадян, яким близька ідея громадянського суспільства. Свято людей, яких обирає суспільство. Свято гілки влади, котра найбільше наближена до наших громадян.

Олександр Мельник,
голова районної ради
середу, 5 грудня 2012 р.

Село, як дім, в якому живемо

Я твердо переконаний, що це саме так. І коли зі мною погоджується все більша кількість наших сельчан, я впевнений, що ми робимо спільну справу, коли благоустроюємо свою Нехворощ. Не буває жодного засідання виконкому чи сесії, щоб не говорили про дальший розвиток соціальної сфери та благоустрій.
Місцевий бюджет - наша сільська казна. Є в ній гроші - діло йде на лад. Основні надходження - від податків. Якби в нас працювало більше підприємців, то й бюджет багатшав би. Вагому частку його складає податок за 230 гектарів земель запасу, які здані в оренду. В цьому році ми зробили переоцінку всіх земель, в тому числі і тих, що є в користуванні громади, - отож збільшилися суми податків з них. Відтак за 115 тисяч гривень з місцевого бюджету ми змогли зробити опалення в другому корпусі школи, також замінили вікна на металопластикові. У весняно-літній період провели ряд благоустрій- них робіт: впорядкували територію кладовища, обгородили його, розбили і заклали парк біля церкви, обгородили територію клубу і дитячого садка. Всього поставили 1000 погонних метрів тину. Деревину шукали самотужки - зрізали старі дерева, виготовили штахети і таким чином вирішили проблему. Хочу подякувати за співпрацю районному центру зайнятості. Згідно укладеного договору з квітня по серпень четверо робітників, що стоять на обліку в РЦЗ, добросовісно працювали в нас на благоустрійних роботах, виконавши таких на суму понад 20 тисяч гривень. Відтак покрасивішали наші вулиці і центр села. Добре, що живемо ми близько до райцентру - туди люди доїжджають на роботу. А повернувшись додому, хочуть, щоб у їх будинках було комфортно. У свій час Нехворощ ми газифікували - голубе паливо мають 70 відсотків дворів. Встановлено нову телефонну станцію на 232 номери. Соціальна проблема для нас, як і для всіх селян, одна - старіє село. Нехворощ свою ми не відносимо до неперспективних, а все ж на сьогодні маємо 100 порожніх хат. Всі раділи б новосіллям, але будівництво нині дороге - люди ремонтують наявне житло, добудовують, реставровують. Життя щораз ставить нові проблеми, а в нас ще є й старі, невирішені. Найперша - прокласти по селу водогін. Маємо дві свердловини, зроблено аналіз води, в стадії завершення вся документація. Треба створити кооператив, який би активно взявся за роботу. Сподіваюся, що наступного року ми цю проблему вирішимо. Непроста це робота - очолювати сільську територіальну громаду. З цим погодяться всі мої колеги. Молодим важче, тим більше в наш такий непростий час. Я, наприклад, головую вже п’яте скликання, але не можу сказати, що все знаю і вмію. Я не проти перейняти чийсь досвід, щоб моїм односельцям жилося краще. В цьому році мене нагородили Грамотою Верховної Ради України. Я вважаю, що це визнання старань не лише моїх, а й всієї громади.

Василь Гетьман,
Нехворощанський сільський голова,
ветеран місцевого самоврядування
вівторок, 4 грудня 2012 р.

Найперший обов’язок - допомагати людям

Сільським головою я працюю другий рік. Село знаю добре, бо до цього деякий час працював секретарем сільської ради. У нас 620 жителів. Є ФАП, клуб, бібліотека, 3 торгівельні точки.
Школи, як ви зрозуміли, немає. Але дітей дошкільного віку - 55, молоді до 18 років - 133, до 28 років - 72. Отже, наші Малі Мошківці - не такі вже й старі: 80 дітей - учнів І-ХІ класів шкільний автобус доставляє на навчання до Червоненської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Малюків цей же автобус підвозить в селищний ДНЗ «Горобинка». У 12 багатодітних родинах виховується 40 дітей. Неблагополучних сімей немає. Зрозуміло, що таку демографічну ситуацію в населеному пункті маємо завдяки тому, що в сусідньому Червоному функціонують спиртовий і цукровий заводи, де працює частина наших односельців. Хотілося б, щоб більше молоді залишалося в селі, але через відсутність роботи вона виїздить до міста. Свої сімейні бюджети сельчани поповнюють за рахунок доходів з підсобних господарств - люди наші працьовиті, тримають по кілька корів. Всього у сільській череді - понад 130 голів ВРХ. Боляче, що ветерани відходять за межу, а їх обійстя порожніють, від цього смутніють вулиці. Проте спільними зусиллями стараємося благоустроювати село. Вирізали старий парк і на місці нього заклали новий. Розчистили і обгородили кладовище, ставимо огорожу навколо ФАПу. На побудованій капличці, що на цвинтарі, зробили купол. Встановлено Хрест в пам’ять жертв Голодомору. Пайові наділи наших людей знаходяться у ПАТ «Червонський цукровик». Відчутної допомоги від орендарів люди не відчувають - їх соціальні проблеми вирішуємо в міру можливостей самі. Правда, заводчани допомагають нам взимку прочищати дороги. Місцевий бюджет поповнюється податками за землю. А взагалі наша сільська рада дотаційна. Через це нерідко задумане важко здійснити. В нас проблема з водою, висихають ставки, мало води в криницях. Є дві свердловини. Під час розпаювання господарства хотіли передати їх на баланс сільської ради - і тоді, і зараз утримувати й ремонтувати їх нема за що. Але сподіваємося, що мрія про сільський водогін здійсниться. Бо не виходить в того, хто не робить нічого - каже народна мудрість. Ось, наприклад, взялися ми за ремонт клубу, який не лагодився десятиріччями. Чимало зробили власними силами, нас підтримала районна влада, відділ культури. Є початок добрій справі - буде кінець. Головне, що люди в нас дружні, ініціативні, працьовиті.

Анатолій Шелепа,
Маломошківецький сільський голова

Обговорювали формування нового складу громадської ради при Андрушівській райдержадміністрації

4 грудня на виконання протокольного рішення загальних зборів громадської ради при Андрушівській районній державній адміністрації від 22 листопада 2012 року відбулось засідання ініціативної групи з підготовки установчих зборів для формування нового складу громадської ради при райдержадміністації. Очолює ініціативну групу голова громадської ради при райдержадміністації Яцюк Л.Д. До складу ініціативної групи ввійшли: заступник голови райдержадміністрації Ю.А. Олексюк, представники інститутів громадянського суспільства, в тому числі ті, які є членами діючої громадської ради. Ініціативною групою прийнято рішення: наступне засідання, на якому затвердити повідомлення про дату, час, місце, порядок проведення установчих зборів, порядок проведення установчих зборів, порядок подання заяв для участі в установчих зборах, відомості про склад ініціативної групи, провести 27 грудня.
Довідково: Відповідно до п.8 Типового положення про громадську раду, затвердженого постановою КМУ від 3 листопад 2010 року №996, якщо при державному органі вже утворена громадська рада, не пізніше ніж за 60 календарних днів до закінчення її повноважень вона утворює ініціативну робочу групу з підготовки установчих зборів для формування нового складу ради. До складу ініціативної групи входять представники інститутів громадянського суспільства, в тому числі ті, які є членами діючої громадської ради та органу, при якому утворюється громадська рада.
Громадська рада при Андрушівській районній державній адміністрації була утворена 04 грудня 2011 року.

понеділок, 3 грудня 2012 р.

З турботою про інвалідів

3 грудня традиційно відзначається Міжнародний день інвалідів. У понеділок у ветерана праці, інваліда Борового О. А. побували заступник голови районної державної адміністрації Олексюк Ю. А. і начальник управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Балюк О. М.
Вони вручили Олександру Андрійовичу продовольчий пакет, цікавилися його здоров’ям, проблемами, зичили усіляких гараздів, на довгі роки залишатися життєлюбом. А проблем у інваліда немало - це придбання путівки на санаторно-курортне лікування, інвалідного дорожнього візка, тюнера для цифрового телебачення та ін. Господар дякував гостям за увагу і піклування.
Варто зазначити, що оптимізму Борового О. А. можна позаздрити. Він цікавиться новинками народної медицини, політикою, порадою й добрим словом підтримує рідних і близьких, сусідів.

Розвивається соціальна сфера села

Для іванківчан головною подією нинішнього року стало відкриття дошкільного навчального закладу. В капітально відремонтоване приміщення закуплено нові меблі, телевізор, пральну машину-автомат, душову кабінку.
Для дотримання теплового режиму і зручностей для дітей і персоналу підведено природний газ, маємо холодну та гарячу воду. Силами сільської ради та батьків обладнано ігрові майданчики. Діти мають всі умови для ігор, навчання та виховання. Дбаючи про умови праці працівників органів місцевого самоврядування, проведено ремонт адмінприміщення сільської ради із заміною вікон та дверей. Із сільського бюджету виділено кошти на заміну вікон в одній із класних кімнат у школі та вхідних дверей у ФАПі. Зроблено ямковий ремонт вулиць 1 Травня, Ковальова, Жовтневої та Житомирської. Жителі наші дружні і завзяті. Саме завдяки цьому було зібрано кошти на ремонт історичної пам’ятки - церкви Різдва Пресвятої Богородиці. Тепер на храм любо глянути, сюди за духовним зціленням приходять і літні сельчани, і молодь. Висловлюю щиру вдячність членам виконкому ради Лисецькому В. В., Маценку В. Л., Покотилу М. О. та Маніхровському В. С. за допомогу у розвитку соціальної сфери села.

Ніна Гарбар,
Іванківський сільський голова

Архів блогу