Шукати в цьому блозі

Translate

Статистика сайта

Відвідувачі по країнам
Відвідувачі за останні 24 години
четвер, 27 червня 2013 р.

Сергій Рижук: "Андрушівський район демонструє вагомі досягнення в економічних, соціальних, гуманітарно-культурних процесах, розвитку місцевої демократії"

7 березня 1923 року відбувся територіальний поділ Волині. Саме тоді було створено Андрушівський район, який 26 червня святкував свій 90-річний ювілей із дня утворення.
З цієї нагоди в селі Камені було відкрито пам’ятний знак загиблим воїнам-визволителям, у селі Жерделі запалено факел підведеного газопроводу, а в райцентрі відбулися урочисті збори з нагоди свята.
На урочистості до Андрушівки завітали голова облдержадміністрації Сергій Рижук, перший заступник голови облдержадміністрації Микола Олещенко, голова обласної ради Йосип Запаловський, архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, голова Андрушівської районної адміністрації Борис Мазур, голова Андрушівської районної ради Олександр Мельник.
Перед урочистостями на гостей міста чекала виставка експонатів сільських громад району та виставка в Музеї українського рушника. Вишиті рушники кожного села району познайомили присутніх з усіма куточками Андрушівської землі. Під час демонстрації рушників на сцені ведучі оголошували короткі історії про кожне село та його видатних жителів. Андрушівський район нараховує 39 сіл, 1 селище та 1 місто. Цей район багатий на відомі імена в сторінках історії України: письменників, науковців, митців, художників.
«За свою історію наш район пройшов становлення, зміцнення, важкі повоєнні випробування, повоєнну відбудову, твердий поступ вперед, а нині розбудовує незалежну Україну. Головними багатством Андрушівського району залишаються люди, які своєю працею та старанністю створюють і примножують економічний потенціал та розвивають виробничу і соціальну інфраструктури», - звернувся до жителів району голова Андрушівської райдержадміністрації Борис Мазур.
Під час урочистостей голова Андрушівської райдержадміністрації Борис Мазур та голова Андрушівської районної ради Олександр Мельник нагородили відзнаками з нагоди 90-річчя утворення району Степана Вишневського, Василя Волка, Павла Рабчука, Миколу Олешенка, Раїсу Ковтун, Сергія Маліновського, Василя Семенка, Федора Лаврівського, Галину Вовк, Володимира Шинкарука, Надію Недашківську та інших. Звання „Почесний громадянин Андрушівського району” були удостоєні Людмила Лущинська, Петро Михайленко та Валентина Гадзівська.
Вітаючи жителів району з ювілеєм від дня утворення, голова облдержадміністрації Сергій Рижук зачитав звернення від Президента України Віктора Януковича: «Щиро вітаю вас із 90-річчям утворення Андрушівського району. Природа щедро нагородила ваш край природою, родючою землею, талановитими людьми з волелюбним характером та відкритою душею».
«Андрушівський район – край, який впевнено заявляє про себе, демонструючи вагомі досягнення в економічних, соціальних, гуманітарно-культурних процесах, розвитку місцевої демократії. І це результат роботи усієї громади. У кожному населеному пункті живуть працьовиті, талановиті, мудрі, активні люди, які душею та серцем вболівають за свою малу батьківщину, за рідний батьківський край», - сказав Сергій Рижук.
Грамотами облдержадміністрації було нагороджено Петра Юванця, В’ячеслава Гриня. Президент України присвоїв почесне звання „Заслужений журналіст України” Лідії Наконечній.

Прес-служба облдержадміністрації

В селі Жерделі Андрушівського району, де проживає 76 чоловік провели газ

Жителі ще одного села в Житомирській області стали "ближче до світу".

В селі Жерделі Андрушівського району 26 червня відбулося відкриття підведеного газопроводу за участю голови облдержадміністрації Сергія Рижука, першого заступника голови облдержадміністрації Миколи Олещенка, голови Андрушівської районної адміністрації Бориса Мазура, голови Андрушівської районної ради Олександра Мельника, сільського голови села Камені Григорія Ходаківського, директора товариства Укргазінвест Ігоря Зелінського.

Будівництво в селі Жерделі газової мережі середнього тиску діаметром 63 мм загальною протяжністю 4150 м було розпочато у 2011 році за кошти державного бюджету, - повідомляє прес-служба ОДА. Протяжність підвідного газопроводу середнього тиску складає 2520 м, вартість 535,943 тис. грн. Протяжність розподільчого газопроводу середнього тиску складає 1630 м, вартість 174, 431 тис. грн.

Для проведення газопроводу середнього тиску по селу Жерделі був створений кооператив, до якого ввійшло 34 двори. Члени кооперативу внесли майже 25 тис. грн., а 8 тис. грн. на виготовлення документації виділила сільська рада. Наразі жителі села продовжують закуповувати обладнання для підключення будинків до газопроводу.

Довідково: село Жерделі розташоване в Андрушівському районі на трасі Бердичів-Андрушівка. Населення села налічує 76 чоловік. Кількість жилих дворів – 36, проживає 41 сім’я.

середу, 26 червня 2013 р.

В Андрушівському районі навіки викарбували на граніті імена загиблих воїнів-визволителів

З нагоди 90-річчя утворення Андрушівського району в селі Камені було відкрито пам’ятний знак на честь воїнів-визволителів. 26 червня відбулося урочисте відкриття пам’ятного знаку за участю голови облдержадміністрації Сергія Рижука, першого заступника голови облдержадміністрації Миколи Олещенка, голови Андрушівської районної адміністрації Бориса Мазура, голови Андрушівської районної ради Олександра Мельника, сільського голови села Камені Григорія Ходаківського.
Пам’ятний знак воїнам-визволителям присвячений пам’яті загиблих у роки Великої Вітчизняної війни жителів села Камені. Із цього села на війну пішло 129 чоловік, серед яких була одна жінка, не повернулося 72 людини. Імена цих 72 воїнів-переможців викарбувані на пам’ятному знаку як символ шани та пам’яті про їх вічний подвиг заради життя.
«Сьогодні в селі Камені зробили велику справу і стали свідками історії – відкрили пам’ятний знак воїнам-визволителям. На граніті відтепер навічно викарбувані імена славних героїв-переможців. Знаменно, що пам’ятник відкрили саме в ці червневі дні, коли відзначається день скорботи та вшанування пам’яті загиблих у роки Великої Вітчизняної війни», - сказав голова облдержадміністрації Сергій Рижук.
У Житомирській області нараховується 1613 сіл, 43 селища та 12 міст. Пам’ятні обеліски воїнам-визволителям та братські могили є в кожному селі нашої області. Загалом на Житомирщині їх більше 2800.
Довідково: Село Камені розташоване в Андрушівському районі на трасі Бердичів-Андрушівка. Відстань до районного центру складає 23 км. Площа території села Камені – 92,1га. Кількість жилих дворів - 82, проживає сімей – 104. У селі працює 6 приватних підприємців, з яких 2 займаються торгівлею, а 4 - сільськогосподарським виробництвом.
Функціонує фельдшерський пункт з 2 штатними одиницями. В селі працює бібліотека та відділення зв’язку, Каменівська школа І-ІІ ступенів.
У 1980 році в центрі села було встановлено пам’ятний знак на честь воїнів-визволителів. Пам’ятник у формі гранітної стели, на якій викарбуваний присвятний напис із прізвищами загиблих. Було прийнято сільську програму «Подвиг земляків – в наших серцях», у рамках якої було заплановано відновити пам’ятник.

Прес-служба облдержадміністрації
понеділок, 24 червня 2013 р.

В Андрушівці пройшов Олімпійський день бігу

Одним із завдань соціальної політики Президента України передбачається залучення дітей до занять фізичною культурою і спортом, популяризації здорового способу життя. У рамках виконання соціальних ініціатив Президента України 23 червня на районному стадіоні «Колос» відбувся «Олімпійський день бігу». В ньому взяли участь 75 вихованців ДЮСША. Учасники змагались на різних бігових дистанціях.

суботу, 22 червня 2013 р.

Вічна пам'ять загиблим, вічна слава живим!

Недільний ранок 22 червня 1941 року трагічною сторінкою увійшов у життя мільйонів українців. У цей день розпочалася найжахливіша війна в історії нашого народу — Велика Вітчизняна, яка забрала життя кожного п'ятого співвітчизника. День початку війни став в Україні історичним днем глибокої скорботи.
21 червня 2013р. напередодні Дня скорботи та вшанування пам’яті жертв війни в м. Андрушівка відбулось покладання квітів на Алеї Слави та проведено хвилину мовчання, поминальну панахиду.
В заходах взяли участь голова райдержадміністрації Б. В. Мазур, голова районної ради О.В. Мельник, заступник голови райдержадміністрації Ю.А. Олексюк, ветерани та учасники бойових дій Великої Вітчизняної війни, представники трудових колективів підприємств, установ та організацій, громадськість.
В усіх територіальних громадах району проведено покладання квітів до пам'ятників полеглим воїнам та жертвам фашизму.

пʼятницю, 21 червня 2013 р.

Свято медичних працівників в Андрушівці

Напередодні свого професійного свята медики району зібралися на урочисті збори, які проходили в районному будинку культури.
На початку їх привітали культпрацівники, начальник відділу охорони здоров'я райдержадміністрації А. В. Огір. Далі ведучі запросили до слова першого заступника голови обласної дерржадміністрації, депутата обласної ради М. М. Олещенка, голову райдержадміністрації Б. В. Мазура, голову районної ради О. В. Мельника. Вони вітали охоронців здоров'я, дякували за нелегкий, добросовісний труд щиро бажали кожному щастя й достатку, вручали нагороди.
Свої побажання лікарям, середньому і молодшому медперсоналу, техпрацівникам, службі екстреної медичної допомоги висловили головний лікар Ю. В. Ющинський, голова райкому профспілки медпрацівників Л. В. Ільніцький, помічник народного депутата А. В. Лабунської М. І. Ляшук, лікар-експерт Андрушівської філії благодійної організації «Лікарняна каса Житомирської області» В. В. Захарченко. А в.о. голови районної організації Товариства Червоного Хреста І. В. Волотівська привітала ще й донорів району із їх святом, вручила квіти і подарунки цим самовідданим людям, які в будь-яку хвилину готові допомогти медикам і віддати свою кров для порятунку хворих.
Далі програму наповнили своїми адресними музичними привітаннями самодіяльні артисти районного будинку культури, вони дарували пісні, танці, гумористичні номери кращим з кращих, усім присутнім працівникам районної і дільничних лікарень та амбулаторій, фельдшерсько-акушерських пунктів -нагородженим і тим, кого визнання чекає в майбутньому. Серед відзначених - завідуючі відділеннями районної лікарні Н. Л. Ковальчук, А. В. Козак, М. Г. Георгіца, В. М. Ананченко, лікар Л. І. Ющинська, головна медична сестра приймального відділення райлікарні Т. М. Мосузенко, завідуюча ФАПом с. Любимівка В. В. Ткачук, зав. Городківською амбулаторією сімейної медицини А. В. Левківський і десятки інших.
Наступного дня делегація андрушівських медиків взяла участь в урочистостях, присвячених Дню медичного працівника, які проходили в обласному центрі.

Зустріч з народним депутатом України Лабунською А.В.

Минулого понеділка депутат Верховної Ради України Лабунська Анжеліка Вікторівна побувала в Андрушівському районі, де зустрілася з начальниками управлінь та відділів райдержадміністрації, сільськими головами, керівниками організацій і установ, мешканцями району.
У виборців було немало запитань до народного депутата та слушних пропозицій щодо покращання життя українців.
На зустрічі йшла мова про пільгові категорії громадян і санаторно-курортне лікування інвалідів, про запровадження адмінпослуг і створення обслуговуючих кооперативів, про довгострокове кредитування для сільськогосподарських підприємств і медичну реформу.
Про питання, які потребують вирішення, говорили голова районної державної адміністрації Мазур Б. В., голова районної ради Мельник О. В., начальник управління праці та соціального захисту населення Балюк А. М., перший заступник голови РДА Борисов О. А., начальник управління фінансів РДА Суботенко Н. О., сільські голови, інші виступаючі. Депутат провела також особистий прийом громадян та побувала на зустрічі з виборцями в смт. Червоне.

четвер, 20 червня 2013 р.

Вітання з 90-річним ювілеєм Андрушівського району

Шановні мешканці Андрушівського району!
Сердечно вітаю всіх Вас з 90-річним ювілеєм Андрушівського району.
За свою історію наш район пройшов становлення, зміцнення, важкі воєнні випробування, повоєнну відбудову, твердий поступ вперед, а нині розбудовує незалежну Україну.
Головним багатством Андрушівщини, безперечно, залишаються її люди, які своєю працьовитістю та старанністю створюють і примножують економічний потенціал та розвивають виробничу і соціальну інфраструктури, з повною віддачею працюють у різних сферах.
Вітаючи Вас зі святом, хочу побажати, щоб у подальшому на нашій землі були мир та злагода, панували закони справедливості та добра, а життя кожного було багатим і духовно, і матеріально.

Б. В. МАЗУР, голова районної державної адмiнiстрацiї
вівторок, 18 червня 2013 р.

Правоосвітня діяльність управління юстиції за І півріччя 2013

На виконання Указу Президента України від 18.01.2001 року №992/2001 «Про Національну програму правової освіти населення» та прийнятих на його виконання актів Андрушівською районною МКМР з правової освіти населення управлінням юстиції протягом І півріччя 2013 року проведено певну роботу, направлену на підвищення правової освіти населення.
Спільно з Андрушівським районним центром зайнятості на семінарах перед особами, що перебувають на обліку начальником управління Сірою В.В. проведено виступи на теми: «Жінка і праця» - 04.01.2013, 15.01.2013, 31.01.2013, 12.02.2013, 21.05.2013, «Законодавче регулювання оренди землі» - 09.01.2013, 11.01.2013, 22.01.2013, 01.02.2013, 22.05.2013, «Молодь на ринку праці» 11.01.2013, 29.01.2013, 30.01.2013, 22.02.2013, 07.03.2013, 13.03.2013, 09.04.2013, 23.05.2013, «Рівність жінок і чоловіків – законодавче підгрунтя» -14.01.2013, 25.01.2013, 01.02.2013, 12.03.2013,28.03.2013, 05.04.2013,16.05.2013, 07.06.2013, «Державна реєстрація підприємницької діяльності»- 22.01.2013, 08.02.2013, 11.04.2013, 29.05.2013, «Запобігання трудовій міграції, торгівлі людьми, експлуатації дитячої праці» - 23.01.2013, 28.01.2013, 13.02.2013, 14.03.2013, 08.04.2013, 15.05.2013.
В районній газеті «Новини Андрушівщини» друкувались статті працівників управління : «Нова процедура державної реєстрації прав власності» - 25.01.2013, «Давай одружимось» -15.02.2013, «Оформлення права власності на об’єкти нерухомого майна» - 22.02.2013, «Порядок виконання рішень» - 19.04.2013, «Якщо оформляєте спадкові права» - 03.05.2013, «Особливості виконання рішень суду» - 31.05.2013.
По районному радіомовленню «Світанок» проведено виступи на теми: «Безоплатна правова допомога – для всіх» - 06.02.2013, «Право знати право» - 27.03.2013, «Реєстрація народження дитини» - 10.04.2013, «Закон України «Про правила етичної поведінки» - в дії» - 17.05.2013, «Зміна імені» - 31.05.2013.
Перед учнями шкіл району проведено виступи: 19.03.2013 в Павелківській ЗОШ І-ІІІст. на тему «Відповідальність неповнолітніх», в Бровківській ЗОШ І-ІІІст.- «Є така професія – юрист», 23.05.2013 в Андрушівській гімназії -«Діти: права та гарантії їх захисту».
08.04.2013 перед вчителями початкових класів Андрушівської гімназії проведено виступ на тему «Законодавство про права дітей».
З 04.03.2013 р. по 10.03.2013 р. спільно з відділами освіти та культури Андрушівської РДА було проведено Тиждень правових знань, присвячений Дню жінок і миру. В рамках Тижня правових знань в районній бібліотеці було оформлено виставку юридичної літератури та проведено засідання молодіжного правового клубу «Твій погляд», на якому виступили начальник управління на тему «Законодавче підґрунтя рівності жінок і чоловіків»і начальник відділу ДРАЦС РС РУЮ на тему «Сімейне законодавство про гендерну рівність». Також начальником управління 06.03.2013 було проведено виступ по районному радіомовленню «Світанок» на тему «Права жінок в сучасному Українському суспільстві».
Управлінням юстиції підготовлено та направлено для використання в роботі органами державної влади методичні рекомендації на теми: «Ведення трудових книжок», «Організація договірної роботи в державних установах, організаціях (на допомогу керівникам та працівникам юридичних служб)», «Реалізація права громадян на доступ до інформації за інформаційним запитом», «Порядок надання відпусток».
Спеціалістами реєстраційної служби на загальних зборах громадян населених пунктів району проведено виступи на тему «Державна реєстрація речових прав на нерухоме майно»: 05.03.2013 - с.Гальчин, смт.Червоне, 12.03.2013 - с.Лебединці, с.Павелки,с.Лісівка, 19.03.2013 - с.Камені, 26.03.2013 - с.Степок, 02.04.2013 - с.Любимівка, с.Іванків.
22.01.2013 Андрушівській РДА та структурним підрозділам надано роз’яснення щодо направлення переліку прийнятих нормативно-правових актів.
Спеціалістами управління 27.02.2013 проведено семінар з секретарями сільських та селищної рад на якому начальник управління виступила на тему «Дотримання правил діловодства та нормо проектувальної техніки в роботі органів місцевого самоврядування», а начальник відділу ДРАЦС провела навчання на тему «Дотримання Порядку ведення обліку і звітності про використання бланків свідоцтв про державну реєстрацію актів цивільного стану, а також їх зберігання, затвердженого наказом Мін»юсту від 29.10.2012 № 1578/5 та інформація про Порядок підтвердження факту народження дитини поза закладом охорони здоров»я, затвердженого ПКМУ від 09.01.2013р. № 9.
02.04.2013 начальник управління на семінар-навчанні перед працівниками РДА та її структурних підрозділів виступила на тему: «Підготовка та подання на державну реєстрацію нормативно-правових актів, «Особливості дисциплінарної відповідальності державних службовців та дотримання вимог ЗУ «Про засади запобігання і протидії корупції».
29.05.2013 начальник відділу ДРАЦС на нараді міського, селищного та сільських голів провела виступ на тему: «Виконання Закону України «Про державну реєстрацію актів цивільного стану».
30.05.2013 начальником відділу ДРАЦС із секретарями сільських та селищної рад провела семінар–нараду на тему: «Вивчення Порядку ведення і обліку звітності про використання бланків свідоцтв про державну реєстрацію актів цивільного стану, а також їх зберігання».

Начальник управління В.В.Сіра

Зустріч з народним депутатом

17 червня з робочим візитом Андрушівський район відвідала народний депутат України Анжеліка Вікторівна Лабунська.
В рамках візиту Анжеліка Вікторівна зустрілася з начальниками відділів райдержадміністрації, керівниками установ, сільським головами та провела особистий прийом громадян в м. Андрушівка та смт. Червоне.
Під час зустрічі порушувалися питання соціально – економічного, культурного життя району, присутні вносили свої пропозиції щодо законодавчого врегулювання наболілих проблем. Увага акцентувалася на суперечностях введення в дію законів України, що стосуються надання адміністративних послуг, житлово- комунального господарства, медичної реформи, сільського господарства.
В заходах взяли участь голова райдержадміністрації Б. В. Мазур, голова районної ради О. В. Мельник, перший заступник голови О.А. Борисов, заступник голови Ю.А. Олексюк та керівник апарату В.І. Радецький.

суботу, 15 червня 2013 р.

Пройшов II тур всеукраїнського конкурсу "кращий державний службовець"

Всеукраїнський конкурс «Кращий державний службовець» – це можливість презентувати себе як кваліфікованого, ерудованого та перспективного працівника.
Конкурс щорічно проводиться серед державних службовців II - VII категорії посад в номінаціях: «Кращий керівник» (беруть участь керівники структурних підрозділів, які мають загальний стаж державної служби не менш як 5 років, з них на керівних посадах не менш як 2 роки); та «Кращий спеціаліст» (спеціалісти, які мають загальний стаж державної служби не менш як 2 роки).
У рамках Конкурсу проводиться навчання за Комплексною програмою підвищення кваліфікації державних службовців ІІ-VІІ категорій посад, яка розроблена Інститутом підвищення кваліфікації керівних кадрів Національної академії державного управління при Президентові України. Метою навчання державних службовців за Програмою є набуття та удосконалення системи знань і умінь, як основи професійної компетентності, здатності до ефективного вирішення завдань професійної діяльності в умовах модернізації державного управління, реалізації системних реформ, формування громадянського суспільства.
У цьому навчанні зі змагальним характером взяли участь 93 керівники та 158 спеціалістів місцевих державних адміністрацій. Вони виконували тестові завдання на знання законодавства, складали ділові документи, показували вміння працювати із сучасними комп’ютерними технологіями.
Кращі державні службовці райдержадміністрацій приїхали в обласний центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій для участі у другому турі.
Під час його проведення особлива увага зосереджувалася на виявленні державних службовців з високим професійним рівнем вирішення складних завдань у сфері державного управління.
Завдання включали:
? запитання для співбесіди з питань державного управління та місцевого самоврядування;
? практичні завдання та тести з питань службової етики та етикету;
? публічний виступ з актуальних питань суспільно-політичного розвитку країни та реформування державного управління.
Переможці та лауреати Конкурсу нагороджуватимуться дипломами під час урочистих заходів з нагоди відзначення Дня державної служби.
ІІІ тур Конкурсу та його фінальну частину заплановано провести наприкінці вересня 2013 року.
Початок цьогорічного конкурсу вкотре показав, що на державну службу приходять професійно підготовлені громадяни, які професійно та ініціативно виконують службові обов’язки, мають організаторські здібності.
ДОВІДКОВО
Щорічний Всеукраїнський конкурс «Кращий державний службовець» проводиться відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 19 вересня 2007 року № 1152 з метою забезпечення зростання професіоналізму, відкритості, інституційної спроможності державної служби, підвищення її авторитету шляхом узагальнення досвіду роботи кращих державних службовців.
Матеріали щодо проведення Конкурсу розміщені на офіційному веб-сайті Нацдержслужби України (www.nads.gov.ua): банер «Всеукраїнський конкурс «Кращий державний службовець».

пʼятницю, 14 червня 2013 р.

Реалізація державної політики у сфері профілактики, своєчасного виявлення та лікування хворих на туберкульоз

З метою реалізації у регіонах завдань і доручень Президента України з модернізації медичної галузі щодо забезпечення громадян України якісними медичними послугами, що ґрунтуються на принципах забезпечення загального та рівного доступу населення до високоякісних послуг з профілактики, діагностики та лікування туберкульозу та поліпшення епідемічної ситуації в напрямку зменшення кількості хворих на туберкульоз, зниження захворюваності та смертності від нього, ко- інфекції 11 червня 2013 року було проведено засідання постійної комісії районної ради з гуманітарних питань соціального захисту.
На засіданні комісії розгадалося питання протидії захворюванню на туберкульоз.
Було прийнято рішення про винесення на розгляд сесії районної ради Районної цільової соціальної програми протидії захворюванню на туберкульоз до 2016 року.

Учасники конкурсу з добору до президентського кадрового резерву "Нова еліта нації" пройшли оцінювання

31 травня та 1 червня в області пройшов наступний етап конкурсу з добору кандидатів до Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації» –оцінювання учасників.
Оцінювання проводилося згідно з графіком інтерв‘ю-центром, створеним на базі Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій Житомирської обласної державної адміністрації та Житомирської обласної ради.
За результатами попереднього етапу конкурсу - прийому документів, який тривав з 25 березня до 1 травня, до участі у конкурсі допущено 44 особи.
Учасники пройшли комп’ютерне тестування знань, що становлять основу професійної компетентності державного службовця, а також складали тест на рівень володіння іноземною мовою. Обов’язковою складовою процесу оцінювання було анкетування з визначення морально-психологічних і ділових якостей майбутніх кандидатів. На завершальному етапі під час інтерв’ю виявлялися вміння презентувати себе, розуміння концепції лідерства та етичних стандартів, рівень мотивації, а також інші особисті якості.
Списки осіб, які отримали найкращі результати і можуть бути рекомендовані для зарахування до Президентського кадрового резерву у межах квот за кожною пріоритетною сферою державного управління, до 5 липня будуть оприлюднені на офіційному веб-сайті Нацдержслужби України та управління державної служби Головдержслужби України в Житомирській області.
ДОВІДКОВО.
Президентський кадровий резерв «Нова еліта нації» започатковано відповідно до Указів Президента України від 1 лютого 2012 року
№ 45/2012 «Про Стратегію державної кадрової політики на 2012-2020 роки» та від 5 квітня 2012 року № 246/2012 «Про Президентський кадровий резерв «Нова еліта нації» з метою формування нової державницької управлінської еліти, здатної усвідомлювати національні інтереси і брати на себе відповідальність за їх реалізацію, готової не лише приймати вольові рішення, а й ефективно надавати управлінські послуги (www.nads.gov.ua).
Добір кандидатів до Президентського кадрового резерву та внесення Президентові України відповідних пропозицій здійснюється Комісією з питань Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації» на підставі рекомендацій Нацдержслужби України. Список осіб, зарахованих до Президентського кадрового резерву, затверджується Президентом України.
Гранична чисельність Президентського кадрового резерву становить 500 осіб.
Формування Президентського кадрового резерву здійснюється поетапно, шляхом зарахування протягом п'яти років до 100 осіб щороку.
Строк перебування особи у Президентському кадровому резерві становить п'ять років, крім випадків дострокового припинення перебування особи у Президентському кадровому резерві. Особа може перебувати у Президентському кадровому резерві лише один строк.
Конкурс з добору кандидатів до Президентського кадрового резерву складається з таких етапів: оприлюднення оголошення про проведення конкурсу, прийом документів від осіб, які бажають узяти участь у конкурсі, проведення оцінювання учасників конкурсу, добір кандидатів.
Зарахування кандидата до Президентського кадрового резерву залежить від успішного проходження конкурсного відбору.
Добір кандидатів до Президентського кадрового резерву здійснюється за сферами державного управління, що мають пріоритетне значення для досягнення цілей соціально-економічного розвитку: фінансово-економічною, соціально-гуманітарною, інвестицій та інновацій, паливно-енергетичного комплексу, сільського господарства, житлово-комунального господарства.

Вітали медиків

13 червня в районному Будинку культури відбулися урочистості до Дня медичного працівника, яке за традицією відзначається у третю неділю червня.
Із вступним словом до медичних працівників району звернулась начальник відділу охорони здоров’я райдержадміністрації Огір А.В. та вручила подяки за багаторічну та сумлінну працю Палазюку В.Д. – лікарю-отоларингологу центральної районної лікарні, Лаврінчук Г.Г. – лікарю-стоматологу центральної районної лікарні, Каленській В.В.- рентген-лаборанту центральної районної лікарні.
На святі був присутній перший заступник голови облдержадміністрації Олещенко М.М., який звернувся зі словами привітання та вручив грамоти і грошові премії Ющинській Л.І. – лікарю-неонатологу Андрушівської центральної лікарні, Костенко А.В. – сестрі медичній загальної практики-сімейної медицини Івницької амбулаторії загальної практики-сімейної медицини, Ткачук В.В. – завідувачу фельдшерсько-акушерського пункту с.Любимівка.
З наступаючим професійним святом медичних працівників району привітали голова районної державної адміністрації Мазур Б.В. та голова районної ради Мельник О.В. Відповідно до прийнятого розпорядження вручили грамоти та грошові винагороди Левківському А.В. – завідувачу амбулаторії загальної практики-сімейної медицини с.Городківка, Дерді В.О. - завідувачу амбулаторії загальної практики-сімейної медицини с.Гальчин, Барабаш Л.В. – лікарю загальної практики-сімейної медицини Старокотельнянської дільничної лікарні.
Слова вдячності за професіоналізм, підтримку та з нагоди Дня медичного працівника висловили до своїх колег головний лікар центральної районної лікарні Ющинський Ю.В. та голова райкому профспілки медичних працівників Ільніцький Л.В. Вони вручили грамоти та грошові премії найкращим працівникам медичної галузі.
З словами привітання з нагоди професійного свята звернувся представник депутата ВР Лабунської А.В. Ляшук М.І. та вручив паспорт на холодильник для відділення анестезіології та інтенсивної терапії.
14 червня відзначається Всесвітній день донора крові, тому зі словами щирої вдячності за поширення та підтримку донорського руху до донорів-медиків звернулась та вручила подарунки в.о. голови районної організації Товариства Червоного Хреста Волотівська І.В.
З професійним святом привітав медиків лікар-експерт БО «Лікарняна каса Житомирської області» Захарченко В.В. За високу кваліфікацію, професіоналізм, популяризацію діяльності лікарняної каси на території району він вручив грамоту та грошову винагороду лікарю-невропатологу центральної районної лікарні Георгіці М.Г.
Далі свято продовжив святковий концерт, який підготували артисти районного будинку культури. Ведучі називали підрозділи галузі, їх керівників, кращих працівників та адресували їм концертні номери.
Старалися вшанувати всіх – від лікаря до працівника господарського двору. Адже це свято виходить за рамки професійного. Його відзначають всі ті , без чиєї допомоги не обійшлася б медична галузь.

Відбулося виїзне засідання комісії з питань захисту прав дитини

12.06.2013 року на базі Новоівницької сільської ради службою в справах дітей, спільно з РВ УМВС, АРЦСССДМ, керівництвом сільської ради, дирекцією Новоівницької ЗОШ, завідувачем амбулаторії відбулося виїзне засідання комісії з питань захисту прав дитини під головуванням заступника голови адміністрації з гуманітарних питань Ю.А. Олексюка. Головними питаннями, які виносились на порядок денний були «залучення дітей до навчання» та «робота з сім'ями, які опинились в складних життєвих обставинах».

середу, 12 червня 2013 р.

Відбулося засідання районної міжвідомчої координаційно – методичної ради по правовій освіті населення

12 червня 2013 року відбулося засідання районної міжвідомчої координаційно – методичної ради по правовій освіті населення при Андрушіській райдержадміністрації. На розгляд комісії були винесені такі питання :
1. Стан правоосвітньої діяльності управління праці та соціального захисту населення.
2. Про стан правової освіти та виховання учнівської молоді у загальноосвітніх навчальних закладах.
3. Профілактика злочинності в молодіжному та дитячому середовищах протягом І півріччя 2013 року
4. Звіт управління юстиції про стан правоосвітньої діяльності в державних організаціях, установах району за результатами перевірок проведених протягом І півріччя 2013 року.
По даних питаннях вирішили: районному управлінню юстиції, відділам у справах сім’ї молоді та спору, культури, управлінню праці та соціального захисту населення, службі у справах дітей РДА, РЦСССДМ, проводити зустрічі з населенням району, семінари, лекції та інші правороз’яснювальні заходи щодо роз’яснення положень Основного закону України.

Секретар МКМР В.В. Драгунова
вівторок, 11 червня 2013 р.

Подарунки на свято

Першого червня, в Міжнародний день захисту дітей, в нашому місті з благодійною місією побували представники Міжнародної громадської організації «Цивілізація культури, духовності і розвитку» Н. Ю. Волошина та Т. О. Адаменко.
Метою діяльності цієї організації, яка працює вже три роки, є підтримка дітей з кризових, багатодітних та малозабезпечених родин, сиріт, інвалідів. Тридцять дітей 2-6 класів таких категорій з Андрушівської № 1, Нехворощанської, Гальчинської загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів, Андрушівської гімназії та їх наставники зібралися в залі засідань районної ради.
З Днем захисту дітей хлопчиків і дівчаток привітали голова районної ради О. В. Мельник, в.о. начальника відділу освіти райдержадміністрації В. А. Бобер та гості, які вручили дітям подарунки - книги й шкільне приладдя.
До участі в таких акціях милосердя МГО «Цивілізація культури, духовності і розвитку» задіяла 5 житомирських та понад 100 київських навчальних закладів. Студенти, побувавши разом з працівниками цієї організації в малозабезпечених родинах, побачивши, в яких умовах живуть там діти, за власні кошти купували для них зошити, книги, альбоми, фломастери, шкільне приладдя. Благодійний внесок в цю справу зробили і ряд підприємств-виробників шкільних товарів, торгівельних фірм.
З такою місією представники цієї організації побували і в Андрушівському професійному ліцеї, де вручили 50 ліцеїстам-сиротам та вихідцям з багатодітних і малозабезпечених родин одяг і канцелярське приладдя.

Валентина Василюк

Нехай сміються діти

Літня пора - найкращий час для дітей, аби вони відпочили, оздоровилися, набралися сили. І, мабуть, недарма саме в перший день літа ми відзначаємо Міжнародний день захисту дітей.
30 травня на території дитячого оздоровчого закладу «Чайка» відбулося святкування, на яке були запрошені учні та педагоги навчальних закладів району.
Відкрили свято учні дитячої школи мистецтв художнім номером «Мы маленькие дети». Потім присутніх привітали голова райдержадміністрації Мазур Б. В. та голова районної ради Мельник О. В., які побажали всім малюкам гарно провести літній час та вручили дітям грамоти і подарунки за досягнення в навчанні, творчості та спорті.
Ведучі запросили на сцену Максима Дрозда з с. Антопіль, який виконав композицію «Козацька пісня». Порадувала присутніх своїм виступом дипломантка районного конкурсу юних вокалістів «Крок до зірок» Світлана Швидка, яка була солісткою художнього номера “Матроси”. Глядачі щиро аплодували всім учасникам свята. Серед виконавців були й Вікторія Приходько з Яропович, Людмила Дмитренко з Івниці, Діана Клемпетюк з Глинівець та багато інших. Учасники свята нагородили оплесками зразковий хореографічний колектив «Росяночка» (керівник Надія Пташник).
Ведучі запросили на сцену володаря Гран-прі районного конкурсу юних читців Артура Канівського з Червоного, який прочитав уривок з української народної казки «Цар-Лев». За ним дарували присутнім свої пісні Каріна Поліщук, Лєра Пантелійчук, Діана Грабовська, Віталій Іванюк, Марійка Мельник, Вікторія Грищук і багато інших, виступав дитячий зразковий фольклорний ансамбль «Зернятко» (керівник Ірина Костюк). Був у програмі оригінальний номер - дефіле заквітчаної верби, яку здавна вважають священним деревом. Навіть свято верби відзначали наприкінці весни - красиві, стрункі дівчата прикрашалися листям і вітами, співали обрядових пісень. І наші красуні-андрушівчанки теж не поступилися вродою та творчою винахідливістю. Глядачі вболівали, а журі визнало переможцями у цьому конкурсі Наталію Гирину з Бровківської, Марину Деркач з Волицької, Юлію Кулик з Городківської загальноосвітніх шкіл, які зайняли відповідно перші три місця.
Читали діти уривки з казок, інсценували їх, виступали юні борці. А потім ще довго тривали ігри, працювали атракціони, лунала бадьора музика - діти раділи, сміялися, веселилися.

Людмила Коднянська
пʼятницю, 7 червня 2013 р.

Видео Андрушевская астрономическая обсерватория. Село Гальчин, Андрушевский район. Июнь 2013

Фото в футуристическом стиле.
Место фотосъемки: Астрономическая обсерватория (село Гальчин, Андрушевский район, Житомирская обл., Украина).
Дата фотосъемки: 06.06.2013 года.

Автор фото: Сергей Ионников.
http://ionnikov.at.ua
http://ok.ru/ionnikov
http://vk.com/ionnikov
http://twitter.com/ionnikov
http://www.facebook.com/ionnikov
http://my.mail.ru/mailua/ionnikov
http://club.foto.ru/author/ionnikov
http://fotki.yandex.ru/users/ionnikov/
http://www.flickr.com/photos/ionnikov/
http://www.panoramio.com/user/ionnikov
https://www.google.com/+SergeyIonnikov
http://www.dailymotion.com/ionnikov
http://www.youtube.com/ionnikov
http://www.vimeo.com/ionnikov



Фото Андрушівська астрономічна обсерваторія. Село Гальчин, Андрушівський район. Червень 2013. Футуризм

Фото в футуристичному стилі.
Місце фотозйомки: Астрономічна обсерваторія (село Гальчин, Андрушівський район, Житомирська обл., Україна).
Дата фотозйомки: 06.06.2013 року.

Автор фото: Сергій Іонніков.
http://ionnikov.at.ua
http://ok.ru/ionnikov
http://vk.com/ionnikov
http://twitter.com/ionnikov
http://www.facebook.com/ionnikov
http://my.mail.ru/mailua/ionnikov
http://club.foto.ru/author/ionnikov
http://fotki.yandex.ru/users/ionnikov/
http://www.flickr.com/photos/ionnikov/
http://www.panoramio.com/user/ionnikov
https://www.google.com/+SergeyIonnikov
http://www.dailymotion.com/ionnikov
http://www.youtube.com/ionnikov
http://www.vimeo.com/ionnikov



Andrushivka astronomical observatory

Андрушевская астрономическая обсерватория

Андрушевская астрономическая обсерватория

Андрушевская астрономическая обсерватория

Andrushivka astronomical observatory

Андрушевская астрономическая обсерватория

Андрушівська астрономічна обсерваторія

Andrushivka astronomical observatory

Андрушевская астрономическая обсерватория

Andrushivka astronomical observatory

Андрушевская астрономическая обсерватория

Андрушевская астрономическая обсерватория

Andrushivka astronomical observatory

Андрушевская астрономическая обсерватория

Андрушівська астрономічна обсерваторія

Andrushivka astronomical observatory

Андрушевская астрономическая обсерватория

Andrushivka astronomical observatory

Андрушевская астрономическая обсерватория

Andrushivka astronomical observatory

Андрушівська астрономічна обсерваторія

Andrushivka astronomical observatory

Андрушевская астрономическая обсерватория

Андрушівська астрономічна обсерваторія

Andrushivka astronomical observatory

Андрушівська астрономічна обсерваторія



Слайдшоу фотографій





четвер, 6 червня 2013 р.

Фото Андрушівська астрономічна обсерваторія. Село Гальчин, Андрушівський район. Червень 2013. Чорно-біле фото

Чорно-біле фото.
Місце фотозйомки: Астрономічна обсерваторія (село Гальчин, Андрушівський район, Житомирська обл., Україна).
Дата фотозйомки: 06.06.2013 року.

Автор фото: Сергій Іонніков.
http://ionnikov.at.ua
http://ok.ru/ionnikov
http://vk.com/ionnikov
http://twitter.com/ionnikov
http://www.facebook.com/ionnikov
http://my.mail.ru/mailua/ionnikov
http://club.foto.ru/author/ionnikov
http://fotki.yandex.ru/users/ionnikov/
http://www.flickr.com/photos/ionnikov/
http://www.panoramio.com/user/ionnikov
https://www.google.com/+SergeyIonnikov
http://www.dailymotion.com/ionnikov
http://www.youtube.com/ionnikov
http://www.vimeo.com/ionnikov



Андрушівська астрономічна обсерваторія

Andrushivka astronomical observatory

Andrushivka astronomical observatory

Андрушівська астрономічна обсерваторія

Андрушевская астрономическая обсерватория

Андрушівська астрономічна обсерваторія

Андрушевская астрономическая обсерватория

Андрушевская астрономическая обсерватория

Andrushivka astronomical observatory

Andrushivka astronomical observatory

Andrushivka astronomical observatory



Слайдшоу фотографій





Фото Андрушівська астрономічна обсерваторія. Село Гальчин, Андрушівський район. Червень 2013. Малюнок олівцем

Фото в стилі малюнок олівцем.
Місце фотозйомки: Астрономічна обсерваторія (село Гальчин, Андрушівський район, Житомирська обл., Україна).
Дата фотозйомки: 06.06.2013 року.

Автор фото: Сергій Іонніков.
http://ionnikov.at.ua
http://ok.ru/ionnikov
http://vk.com/ionnikov
http://twitter.com/ionnikov
http://www.facebook.com/ionnikov
http://my.mail.ru/mailua/ionnikov
http://club.foto.ru/author/ionnikov
http://fotki.yandex.ru/users/ionnikov/
http://www.flickr.com/photos/ionnikov/
http://www.panoramio.com/user/ionnikov
https://www.google.com/+SergeyIonnikov
http://www.dailymotion.com/ionnikov
http://www.youtube.com/ionnikov
http://www.vimeo.com/ionnikov



Андрушевская астрономическая обсерватория

Andrushivka astronomical observatory

Андрушевская астрономическая обсерватория

Андрушівська астрономічна обсерваторія

Andrushivka astronomical observatory

Андрушівська астрономічна обсерваторія

Андрушевская астрономическая обсерватория

Andrushivka astronomical observatory

Andrushivka astronomical observatory

Андрушівська астрономічна обсерваторія

Andrushivka astronomical observatory

Andrushivka astronomical observatory

Андрушевская астрономическая обсерватория

Андрушівська астрономічна обсерваторія

Андрушевская астрономическая обсерватория

Андрушівська астрономічна обсерваторія

Андрушевская астрономическая обсерватория

Андрушівська астрономічна обсерваторія

Андрушевская астрономическая обсерватория

Андрушевская астрономическая обсерватория

Андрушевская астрономическая обсерватория

Андрушівська астрономічна обсерваторія

Андрушівська астрономічна обсерваторія

Andrushivka astronomical observatory

Andrushivka astronomical observatory

Андрушівська астрономічна обсерваторія



Слайдшоу фотографій





Архів блогу