Шукати в цьому блозі

Translate

Статистика сайта

Відвідувачі по країнам
Відвідувачі за останні 24 години
четвер, 31 жовтня 2013 р.

Подвиг народний - не забутий

Україна відзначила 69-ту річницю визволення від фашистських загарбників. Бої за її звільнення тривали від зими 1943-го до осені 1944 року Саме в цей період на українській території була сконцентрована майже половина всіх радянських військ.

З нагоди цієї дати відбувалися урочистості в селах і містах нашої держави. 28 жовтня пройшли вони і в Андрушівці. Участь у них взяли голова райдержадміністрації Б. В. Мазур, голова районної ради О. В. Мельник, члени президії районної ради ветеранів. колишні фронтовики, громадськість міста.

Керівники району, ветерани війни поклали вінки на Алеї Слави, вклонились усім захисникам Вітчизни - і мертвим, і живим.

На короткому мітингу від ветеранів війни виступив М. О. Семенов, вітав всіх присутніх з цією датою і голова райдержадміністрації Б. В. Мазур. Вони наголошували, що подвиг тих, хто звільняв Україну і всю Батьківщину, житиме вічно, закликали берегти мир на планеті, докладати всіх зусиль, аби розквітала наша незалежна Україна.

Всі присутні вшанували пам’ять про загиблих воїнів хвилиною мовчання.

Валентина Василюк

Андрушівська міськрада підтримала євроінтеграцію, звільнення Юлії Тимошенко та удосконалення процедури імпічменту

Андрушівська «Батьківщина» на Житомирщині відстояла звернення до президента щодо євроінтеграції та удосконаленої процедури імпічменту. Депутати Андрушівської міськради 30 жовтня більшістю проголосували «за». Про це повідмоляє прес-служба Житомирської обласної партійної організації «ВО «Батьківщина».

«Міська рада на чолі з мером від «Батьківщини» більшістю підтримала звернення до президента, прем’єр-міністра та Голови Верховної Ради України із закликом до керівництва держави та всіх політичних сил згуртуватись, щоб прискорити євроінтеграційні процеси, а також вирішити питання звільнення Юлії Тимошенко. Також, блокуючи деякі питання провладних партій, ми відстояли звернення щодо удосконалення процедури імпічменту. Народ обирає президента, тому має право і відкликати його», - пояснює депутат міськради, голова Андрушівської партійної організації Костянтин Спірін.

Нагадаємо, 10-го жовтня сесію Житомирської міськради зірвала «Партія регіонів», яка виступила проти звернення щодо інтеграції та помилування Юлії Тимошенко.

пʼятницю, 25 жовтня 2013 р.

Семінар – навчання секретарів рад

25 жовтня на базі Гальчинської сільської ради відбувся виїзний семінар секретарів місцевих рад. Сільський голова Сушко М.Г. з гордістю показував учасникам зібрання відремонтований будинок культури, знайомив з роботою бібліотеки, дитячого дошкільного закладу та лікарської амбулаторії . Після ознайомлення з веденням документів управлінської діяльності Гальчинської сільської ради начальник відділу організаційної роботи районної ради Т.В.Ломберг зупинилася на недоліках, які допускають секретарі рад при оформленні документів управлінської діяльності. З питанням організаторської роботи виконкомів місцевих рад щодо впровадження в практичну діяльність вимог Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та забезпечення ними делегованих повноважень державної виконавчої влади виступив А. А. Козловець, начальник відділу організаційної і кадрової роботи РДА.. Про зміни в законодавстві щодо легалізації об'єднань громадян повідомила секретарів рад В.В.Сіра, начальник районного управління юстиції. Т.В.Юрченко, начальник відділу державної реєстрації актів цивільного стану, провела практичне зайняття з питань державної реєстрації актів цивільного стану . Начальник архівного відділу РДА Н.Л.Леус звернула увагу секретарів на стан упорядкування архівних документів в радах та передача їх на державне зберігання. Підводячи підсумки семінару голова районної державної адміністрації Б.В.Мазур та голова районної ради О.В.Мельник наголосили на важливості кожного з піднятих питань , а також на ролі секретаря ради при оформленні документів управлінської діяльності , виконанні Законів України та постанов Кабінету Міністрів України місцевими радами.

неділю, 20 жовтня 2013 р.

Андрушевка. Житомирская область

Андрушевка, впервые упомянутая в 1683 г., веками была деревушкой, только в 1859 г. получила статус города, а городом смогла называться только с 1975 года. Когда-то название поселения было несколько иное – Андрусовка. Житомирщина была едва ли не самым восточным краем, входившего некоторое время к Речи Посполитой, здесь было - и есть - много католиков.

Уже с конца XVII в. Адрусовка досталась роду Бержинських. Возможно, именно польским влиянием можно объяснить изменение названия деревни. Особенно радоваться Бержинським было ничего: село оставалось пустым после какого из нападений восточных захватчиков.

Бержинськи все же освоились и возвели на берегу пруда дворец, разбили парк. Так бы и оставалась Андрушевка селом, если бы не сахар. Именно здесь было в 1848 г. построен первый в крае сахарный завод. Сахарозаводчики Терещенко обратили внимание на Андрушевку довольно скоро, и в 1869 г. и завод, и графский особняк достался им.

Парк был расширен за Артемия Терещенко, кирпичный дворец сложной формы во времена М.И. Терещенко перестроено в стиле французского неоренессанса. В 1883-1914 гг происходит перестройка и модернизация местного завода - он, расположенный на окраине райцентра, и сейчас функционирует.

Дворец, в котором сейчас разместилась общеобразовательная школа № 1, сохранился довольно неплохо. И даже перестройка 1975 г. не сгубила его окончательно. Тогда был достроен второй этаж над оранжереей, соединявшая дворец и хозяйственный корпус. Возможно, этому помог и тот факт, что дворец вошел в революционную историю. Сначала 25 января 1919 здесь была организована матросом-балтийцем М. Попелем первый Вол (инь) ревком, а в июне 1920 г. в этих стенах разместился штаб Первой конной армии, о чем до сих пор извещает мемориальная доска.

Усадьба сегодня

Издалека белое здание дворца выглядит очень красиво - белое, двухэтажное, сложное в плане, с комбинированными объемами. Ансамбль состоит из нескольких сооружений: парадных въездных ворот, трех башен ограды (четвертая не сохранилась) и хозяйственного здания. Находившееся на террасе у р. Ивенки двухэтажное здание дворца разобрано в XIX в. В 1975 г его немного перестроили - над оранжереей достроили второй этаж, капитально отремонтировали хозяйственные помещения. Дворец расположен над прудом, среди старого парка. Парадный вход с противоположной от фонтана стороны, смотрит на пруд. Со стороны пруда видна пристройка в форме башенки. Над входом - легендарный балкон Буденного. Кроме того на территории усадьбы растут старые деревья возрастом 200 лет. Парк и сейчас сохранил свою первозданную красоту - липовую аллею, которая достигает 250 метров. Два озера, спрятались в тени деревьев, частично напоминают, что в прошлом здесь селилась множество белокрылых лебедей-красавцев.

вівторок, 15 жовтня 2013 р.

1 жовтня - День ветерана. Міжнародний день громадян похилого віку

1 жовтня голова районної державної адміністрації Мазур Б. В. та голова райкому профспілки працівників АПК Дергай А. Б. вітали ветеранів війни і праці з Міжнародним днем громадян похилого віку та Днем ветерана, відвідували їх дома, цікавилися умовами проживання.

Побували і в андрушівчанки БРАЖЕВСЬКОЇ Юзефи Андріївни, яка багато років трудилася в районному управлінні сільського господарства. Свою роботу вона завжди виконувала старанно і добросовісно. Колишні колеги добре пам'ятають її як відповідального працівника, чиї поради завжди були вчасними і доречними. Юзефа Андріївна, хоча й має поважний вік, але без сторонньої допомоги обробляє город, веде нехитре господарство.
Гості зичили Бражевській Ю. А. здоров'я і довголіття та вручили продуктовий набір.
Віра Федорівна ГОРДІЄНКО родом з Кіровоградщини, але давно живе в Андрушівці. За своє довге трудове життя - їй уже 85, працювала на різних роботах, аби прогодувати родину, заробити, як каже старенька, достойну пенсію. Трудилась і на фермі, і в школі, на пенсію пішла із ЗАТ фабрика «Восход».
Так склалося, що тепер вона мешкає одиноко, а через проблеми із здоров'ям без сторонньої допомоги жінці не обійтися. Тож справжніми її покровителями і помічниками стали соціальний робітник В. В. Кравчук, яка опікується пенсіонеркою вже 10 років, та сусідка Т. М. Богач.
В Міжнародний день громадян похилого віку стареньку відвідали начальник управління соціального захисту населення А. М. Балюк та директор терцентру Н. В. Подік, які вручили жінці продуктовий набір, розпитали про проблеми, зичили їй здоров'я.

Пожежа в смт. Червоне

15 жовтня о 03:05 на пункт зв’язку 5-ї Державної пожежно-рятувальної частини міста Андрушівка надійшло повідомлення про пожежу в селищі Червоне.

На місце пригоди було одразу направлено відділення 36 професійного пожежного посту смт Червоне. Про займання повідомила власниця магазину. Її торгівельний заклад знаходився від місця загоряння практично у кількох метрах.

По прибуттю на місце виклику бійці ДСНС встановили, що горить дерев’яний сінник. Завдяки оперативним діям рятувальників пожежу швидко вдалося локалізувати. Адже зволікання могло призвести до пожежі у магазині.

Через легкозаймистість будівля згоріла вщент. Разом із нею – близько 5 т грубих кормів.

15-летний парень нашел мелкокалиберную винтовку и решил пострелять в Андрушевском районе

В рамках уголовного производства житомирские милиционеры выясняют, откуда взялось и как попало в детские руки нарезное огнестрельное оружие в виде мелкокалиберной винтовки, которую на днях изъяли правоохранители у несовершеннолетнего жителя Андрушевского района.

Во время проведения оперативно-розыскных мероприятий по выявлению и изъятию из незаконного оборота огнестрельного оружия в Андрушевском районе Житомирской области на местной речке Гуйва сотрудники милиции заметили лодку, в которой находился подросток. Парень, увидев стражей порядка, торопливо начал что-то прятать на дно лодки. Поведение подростка не могло не вызвать у милиционеров подозрение.

Как оказалось в ходе осмотра плавсредства, на его дне 15-летний житель Андрушевки, пытался спрятать мелкокалиберную винтовку и один патрон к ней.

При таких обстоятельствах парня доставили в Андрушевский райотдел милиции, где в присутствии родителей подросток рассказал, что оружие нашел в лесу и решил немного пострелять на местном водоеме.

«Информация о событии внесена в Единый реестр досудебных расследований, предварительная правовая квалификация - ст.263 (Незаконное обращение с оружием, боевыми припасами или взрывчатыми веществами) Уголовного кодекса Украины, - рассказал начальник Андрушевского райотдела УМВД Украины в Житомирской области Сергей Бойко.

Сейчас изъятая винтовка направлена на экспертное исследование. А милиционеры в рамках открытого уголовного производства устанавливают обстоятельства, при каких в детских руках оказалась опасная и далеко недетская игрушка.

суботу, 12 жовтня 2013 р.

Біля школи в м.Андрушівка, Житомирської області загорілися "Жигулі"

У Житомирській області рятувальники ліквідували загоряння автомобіля. Про це повідомили в прес-службі управління ГСЧС в Житомирській області.

10 жовтня, в 8:22, на пункт зв'язку 5 Державної пожежно - рятувальної частини міста Андрушівка надійшло повідомлення про загорання автомобіля ВАЗ-21043. «Власниця автомобіля, 37- річна жінка, відвозила дитину до школи автомобілем. Після цього жінка сіла в авто, почала заводити мотор, і машина загорілася. Місце біля школи людне, тому випадкові очевидці одразу зателефонували на номер «101», - повідомляють у службі з надзвичайних ситуацій.

Пожежна частина від навчального закладу, біля якого загорілися «Жигулі» , знаходитися недалеко - всього в двохстах метрах. Рятувальники протягом 5 хвилин ліквідували загоряння.

У пригоді ніхто не постраждав. Вогонь пошкодив моторний відсік автомобіля.

понеділок, 7 жовтня 2013 р.

В Андрушевке электрообогреватель стал причиной пожара

7 октября в 01:55 на пункт связи 5-й Государственной пожарно-спасательной части Андрушевского района поступило сообщение о пожаре в жилом доме, расположенный в районном центре.

Как сообщили в В ГСЧС в Житомирской области, на момент возгорания 21-летний владелец находился дома. В службу спасения «101» позвонили соседи, которые пришли на помощь юноше. Прибыв на место происшествия спасателями было установлено, что горит одна из комнат жилого дома. Благодаря оперативным действиям бойцов ГСЧС возгорание было ликвидировано в кратчайшие сроки. Кроме того, спасатели не допустили распространение огня до других комнат дома. Однако огонь успел существенно повредить домашнее имущество и обустройство одной из комнат.

Предположительная причина возгорания: нарушение правил пожарной безопасности при эксплуатации электрообогревателя. Окончательная причина пожара, ущерб и сумма спасенных материальных ценностей сейчас устанавливается специалистами.

суботу, 5 жовтня 2013 р.

Бійці ДСО завадили чоловікові поцупити чужі буряки

Днями близько восьмої години вечора в Андрушівському районі на полях одного із приватних аграрних товариств, що знаходяться під охороною Управління державної служби охорони при УМВС Житомирщини, був затриманий чоловік, який примудрився самотужки натягати з поля на підводу майже триста кілограмів буряку.

На цей час двоє працівників УДСО, рухаючись на службовому автомобілі, патрулювали навколо охоронюваних об’єктів – полів. На краю одного з них вони помітили якогось чоловіка, що вантажив до своєї підводи буряки.

Під час спілкування з невідомим з’ясувалося, що 54-річний місцевий житель жодного стосунку до сільськогосподарського товариства не мав, а вирішив у такий спосіб здійснити зимову заготівлю буряків для власних потреб. До зустрічі з правоохоронцями чоловік устиг завантажити на підводу майже 300 кілограмів коренеплодів.

На місце події було викликано слідчо-оперативну групу Андрушівського райвідділу міліції, яким працівники ДСО й передали затриманого разом із підводою та буряками.

Слід зазначити, подібні дії розцінюються Кримінальним кодексом України, як крадіжка (ст.185 ККУ), та караються штрафом, громадськими або виправними роботами, арештом строком до півроку або трирічним ув’язненням.

УДСО при УМВС України в Житомирський області

Свято вчителів

3 жовтня в Житомирському обласному драматичному театрі імені І. Кочерги відбулися урочисті збори з нагоди професійного свята Дня працівників освіти.

Делегацію очолював голова Андрушівської районної ради О. В. Мельник, заступник голови районної державної адміністрації Ю. А. Олексюк та начальник відділу освіти С. І. Сословська.

середу, 2 жовтня 2013 р.

День працівників освіти

2 жовтня 2013 року в районному будинку культури відбулися урочисті збори з нагоди Дня працівників освіти. Освітян району вітали голова районної державної адміністрації Б.В.Мазур, заступник голови районної ради В.Б.Шпаківський, начальник відділу освіти райдержадміністрації С.І. Сословська, заступник голови районної ради жінок , начальник відділу організаційної роботи районної ради Т.В.Ломберг, помічник народного депутата А.В.Лабунської М.І. Ляшук.

Архів блогу