Шукати в цьому блозі

Translate

Статистика сайта

Відвідувачі по країнам
Відвідувачі за останні 24 години
пʼятницю, 30 травня 2014 р.

Робочий візит голови Р.В. Гавриловича до с. Зарубинці

Сьогодні, 30 травня з робочим візитом в с. Зарубинцях побував голова райдержадміністрації Р.В. Гаврилович.
Під час поїздки керівник району ознайомився із роботою ПОСП «Надія». Директор Семенюк В.І. розповів, що на підприємстві працює 70 чоловік, середня заробітна плата складає біля двох тисяч гривень. Щороку тут виробляється близько 13 млн. яєць. Підприємство виготовляє комбікорм для власних потреб, здійснює реалізацію курей. Проте зараз найбільша проблема, за словами Семенюка В.І., в нечесній конкуренції на ринку яйця.
Роман Васильович, зазначив, що необхідно більше співпрацювати з районними підприємствами, адже тут конкуренція не така велика та ринок більш прозорий. Також очільник району висловив переконання, що необхідно збільшувати кількість працюючих та по мірі можливості розширювати виробництво, адже дана птахофабрика є яскравим прикладом розвитку сільськогосподарського бізнесу та створення нових робочих місць на селі.
Побував голова райдержадміністрації і у Зарубинецькій сільській раді. Спілкуючись з головою Антонюк Л.Д., очільник району цікавився розвитком соціально – культурної сфери села, земельними питаннями та проблемами громади. Керівник району акцентував увагу голови ради на питанні закупівельної ціни на молоко у населення.
В рамках візиту Роман Васильович відвідав Зарубинецьку ЗОШ І-ІІІ ступенів. Голова району ознайомився з умовами навчання дітей, оглянув приміщення школи, поспілкувався з директором та вчителями. Директор школи озвучила проблеми, які необхідно усунути до початку нового навчального року.

Відбулася сесія Іванківської сільської ради

29 травня 2014 року відбулася сесія Іванківської сільської ради, на якій депутати заслухали інформацію про результати позачергових виборів сільського голови. Як повідомила голова сільської виборчої комісії Василик С.Б. із 548 виборців, які були включені до списку виборців у голосуванні взяли участь 389 виборців. Не підтримали жодного кандидата 8 виборців, визнано недійсними 15 бюлетенів. Виборола перемогу Лисецька Олена Петрівна, секретар сільської ради, за яку проголосували 64,5 % виборців. За її опонента Федька Віктора Михайловича віддали свої голоси 119 виборців або 30,6 %.

четвер, 29 травня 2014 р.

В Андрушівській гімназії пролунав останній шкільний дзвоник

Голова Андрушівської районної державної адміністрації Р.В. Гаврилович, голова Андрушівської районної ради В.В. Костик завітали на свято останнього дзвінка до Андрушівської гімназії.
Керівник району Р.В. Гаврилович привітав учнівський, педагогічний і батьківський колективи Андрушівської гімназії. Роман Васильович побажав випускникам успіхів у майбутньому, вдалих перших кроків у самостійному житті, впевненості в собі, здійснення мрій та сподівань. Зазначив, що молодь – це наше майбутнє, і від неї залежить подальше процвітання держави. Висловив сподівання, що незалежно від обраної професії, молоде покоління зробить гідний внесок у розквіт держави і Андрушівського краю зокрема.
На святковій лінійці було відзначено обдарованих дітей, які показали високий рівень знань не тільки в процесі навчання, а й в районних, обласних олімпіадах, конкурсах, змаганнях.
Свято останнього дзвоника продовжилося концертною програмою, яку підготували школярі.
Пролунав останній дзвоник, сповістивши про те, що навчальний рік закінчився і попереду довгоочікувані канікули, а для випускників – вступ до навчальних закладів.
А останній шкільний вальс і останній дзвоник вкотре нагадав про незабутні шкільні роки.

середу, 28 травня 2014 р.

Андрушівське районне управління юстиції інформує

Громадською приймальнею з надання безоплатної первинної правової допомоги при Андрушівському районному управлінні юстиції забезпечується першочергове надання допомоги по наданню правової інформації, консультацій і роз’яснень з правових питань, складення заяв, скарг та інших документів правового характеру (крім документів процесуального характеру), надання допомоги у забезпеченні доступу особи до вторинної правової допомоги та медіації (метод вирішення спорів із залученням посередника (медіатора), який допомагає сторонам спору налагодити процес комунікації і проаналізувати конфліктну ситуацію таким чином, щоб вони змогли самостійно обрати той варіант рішення, який відповідатиме їхнім інтересам і задовольнить їхні потреби), постраждалим учасникам масових акцій громадського протесту та членам їх сімей, що відбулися у період з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року.
Вказана категорія громадян також в першу чергу обслуговується державними нотаріальними конторами при наданні нотаріальних послуг, пов’язаних з оформленням спадщини в порядку, встановленому законодавством.

Голова районної державної адміністрації Р.В. Гаврилович з робочим візитом відвідав Андрушівську ЗОШ І-ІІІ ст. №1

28 травня 2014 року голова районної державної адміністрації Р.В. Гаврилович разом із першим заступником О.А. Борисовим та начальником відділу освіти С. І. Сословською з робочим візитом відвідали Андрушівську ЗОШ І-ІІІ ст. №1.
Роман Васильович ознайомився з роботою закладу, оглянув облаштування навчальних кабінетів, спортивної та актової зали, бібліотеки.
Основними питаннями, якими насамперед цікавився голова, були ремонт фасаду та покрівлі школи, заміна котла.
У ході зустрічі було порушено ряд питань, що стосувалися проведення ремонтних робіт у школі.
Оглянувши школу, Роман Васильович сказав: "Потрібно всебічно розглянути можливості проведення ремонту будівлі школи та негайно залучити до цього всі відповідні служби, адже це пам’ятка архітектури національного значення про яку ми повинні дбати, щоб зберегти для нащадків".

На Житомирщине, в Андрушевке разводят ланей и муфлонов из Европы

В Житомирской области есть охотничье хозяйство, сопоставимое по уровню с европейскими соответствующими предприятиями. Его руководители последние годы усердно работают над сохранением и возрождением животного мира в области, ростом численности существующих видов и завозом новых животных из европейских стран.

Хозяйство «Камиа плюс» нацелено на новый уровень взаимодействия между природой и человеком.

Со слов Романа Логвинчука, заведующего сектором охотничьего хозяйства ЖОУЛОХ, работу «Камиа плюс» можно ставить в пример другим лесоохотничьим хозяйствам.

Андрей Сухин, гендиректор предприятия, рассказал, что не менее важным является возрождение лучших охотничьих традиций как вида активного отдыха, а не банального уничтожения животных.

Также не стоит забывать о воспитании гуманного отношения к окружающей среде у молодого поколения. Предприятие активно сотрудничает с учебными заведениями – проводятся экскурсии, дети привлекаются к различным мероприятиям, оказывается помощь школам.

С начала 2010 года предприятие завезло из европейских стран 62 особы высокопородных парнокопытных – лани, муфлоны, олени благородные. Все животные отлично себя чувствуют и дают приплод.

Відбулося засідання районної узгоджувальної комісії з питань формування цін на молоко

27 травня 2014 року в голови районної державної адміністрації Гавриловича Р.В., за участю голови районної ради Костика В.В., першого заступника голови райдержадміністрації Борисова О.А., начальника та спеціалістів управління агропромислового розвитку Андрушівської районної державної адміністрації, начальника управління ветеринарної медицини в Андрушівському районі Глухова М.Р., сільських голів с. Стара Котельня та Лебединці, представників молокопереробних заводів м. Андрушівка, м. Староконстантинів, смт. Корнин відбулося засідання районної узгоджувальної комісії з питань формування цін на молоко.
Учасники зібрання обговорили ситуацію, що склалася на ринку заготівлі молока. Заступник голови комісії Горкун А.М. ознайомив членів комісії і всіх присутніх із листами облдержадміністрації та департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, Меморандумом «Про узгодження дій між Міністерством аграрної політики та продовольства України і молокопереробними підприємствами». Доповідач наголосив на умовах Меморандуму та запропонованих цінах на закупівлю молока, адже ключовим питанням було недопущення зниження закупівельних цін на молоко у населення.
Під час засідання комісії представники суб’єктів господарювання по заготівлі молока висловили свої пропозиції та зауваження. Вони зазначили, що не проти збалансування ціни, проте є ряд проблем з реалізацією готової продукції. При умові коли буде гарантований збут готової молочної продукції в держрезерв чи аграрний фонд переробники готові дотримуватися умов Меморандуму по цінах.
Окремим питанням зустрічі було дотримання санітарно-ветеринарних вимог при заготівлі молока.
Голова ради вніс пропозицію про написання звернення до депутатів обласної ради щодо стабілізації закупівельних цін на молоко в районі.
За підсумками зустрічі, Роман Васильович зауважив: “Необхідно вжити всіх заходів, щоб тваринництво в особистих селянських господарствах не занепало. Отже, робота щодо забезпечення цивілізованого ринку молока в районі повинна активізуватись. Особливо, щодо встановлення оптимальної ціни на молоко та здорової конкуренції серед заготівельників молока. Сировинна база повинна діставатися тому заготівельнику молока, який запропонує найкращу ціну і створить найкращі умови для розвитку молочного скотарства в районі.”

Небезпека на воді в літній період

Так, 28 травня 2014 р. на пункт зв’язку частини надійшла інформація, проте що в с. Іванків втопився чоловік. Того ж дня силами чергового караулу 5 ДПРЧ було проведено пошукові роботи на водоймі та тіла не знайдено. Тіло знайшли на другу добу.
Андрушівський районний сектор в котре просить дотримуватися простих, але вкрай важливих заходів, щодо забезпечення безпеки людей на водних об'єктах.
Цінуйте власне життя та бережіть здоров’я своїх дітей і не нехтуйте застереженнями.
Найбільш чудовий відпочинок улітку - відпочинок на воді.
Окрім того вода – це чудодійний засіб оздоровлення організму. Плавання зміцнює організм, розвиває силу, спритність, витривалість. Людина, яка вміє плавати, почуває себе у воді спокійно і впевнено. Але, на жаль, для декого відпочинок біля води закінчується трагедією. Серед основних причин загибелі дітей на воді є невміння плавати та купання без нагляду дорослих.

Основні правила поведінки на воді:

•Купатися можна тільки у спеціально відведених та обладнаних для цього місцях.
•Безпечніше відпочивати на воді у світлу частину доби.
•Купатися краще в спокійну безвітряну погоду при температурі води не нижче +200С, повітря - не нижче +240С.
•Після прийняття їжі купатися можна не раніше, ніж через 1,5-2 години.
•У воду заходити слід повільно: постій і почекай, дозволяючи тілу пристосуватися до температури води. Перед зануренням у воду необхідно змочити обличчя і плечі. Це особливо важливо для тих, хто купається вперше в сезоні, а також для тих, хто особливо чутливо сприймає холод.
•У воду слід входити неспішно, обережно пробуючи дно ногою. Якщо не вмієш плавати, не заходь у воду глибше пояса, щоб не оступитися і не потрапити на глибоке місце, в яму, чи не опинитися на сильній течії.
•У воді варто бути не більше 15 хвилин. Перебуваючи у воді, не стій на одному місці, активно рухайся, плавай. Не купайся аж доти, поки тобі не стане холодно, бо при переохолодженні у воді наступає різке скорочення м'язів, що несе за собою зупинку дихання. При перших ознаках переохолодження негайно виходь з води, переодягнися у сухий одяг, зроби декілька фізичних вправ, простих рухів, присідань або побігай.
•Ніколи не плавай наодинці. Не запливай далеко, особливо за буї, оскільки можна не розрахувати свої сили. Навчися відпочивати на воді. Для цього необхідно вміти плавати на спині. Перекинувшись на спину і утримуючи себе на поверхні легкими рухами рук і ніг, ти зможеш відпочити

Ні в якому разі:

•Не купайся без дорослих.
•Не залазь на попереджувальні знаки, буї.
•Не стрибай у воду з човнів, катерів, споруджень, не призначених для цього.
•Не пірнай з містків, дамб, причалів, дерев, високих берегів.
•Не купайся біля крутих і зарослих густою рослинністю берегів.
•Не використовуй для плавання такі небезпечні засоби, як дошки, колоди, камери від автомобільних шин та інше знаряддя, не передбачене для плавання. Пам’ятай, надувні матраци і надувні іграшки вітром або течією може віднести дуже далеко від берега, а хвилею перевернути, з них може вийти повітря, і вони втратять плавучість.
•Не грай у воді в небезпечні ігри, а саме: не слід підпливати під тих, хто купається, хапати їх за руки чи ноги, «топити».
•Не подавай помилкові сигнали про допомогу.
•Не купайся у непогоду, при сильному вітрі, великій хвилі.

Андрушівській районний сектор Управління ДСНС України у Житомирській області
вівторок, 27 травня 2014 р.

В Андрушівському районі вже кілька років живуть незвичні для Житомирщини тварини. І дуже добре себе почувають

В Андрушівському лісництві Попільнянського держлісгоспу є насправді унікальне місце – вольєр, в якому розводять, в тому числі, й рідкісних для Житомирщини тварин. Вольєр цей, площею півтисячі гектарів, знаходиться у складі мисливського господарства ТОВ "КАМІА ПЛЮС", яке у 2009 році рішенням обласної ради отримало у користування понад 5 700 гектарів саме для ведення мисливського господарства. Але від початку – нестандартного мисливського господарства, каже керівник Анатолій Ніколенко "При створенні мисливського господарства основне завдання було зробити вольєр для розведення мисливських тварин. Передусім, це благородний олень, лань, муфлон. Для збільшення популяції також відловлювали в своїх мисливських угіддях кабана і запускали сюди, у вольєр. На сьогоднішній день у вольєрі вже пройшли акліматизацію олені. Зараз у нас тридцять голів оленя, тридцять голів ланей, тридцять голів муфлонів, 127 голів кабана, косулі є. місцеві лише кабани і косулі. А оленів, ланей і муфлонів завозили з мисливських господарств Угорщини".
При цьому купували не аби кого, відбір здійснювався і здійснюється дуже суворий, розповів генеральний директор київської компанії "КАМІА ПЛЮС" Андрій Сухін "В Угорщині ми проводимо конкурс серед господарств. Вони нам надають всі свої сертифікати, всі документи. І, звичайно, показують тварин. Ми обираємо господарство і проводимо там закупку тварин. Останні три роки ми кожного року привозили тварин. І в цьому році ми також привеземо ланей, муфлонів та благородних оленів".

Мисливське господарство – лише один з напрямків роботи компанії, розповідає генеральний директор. Ідея зайнятися цією справою виникла тоді, коли один з напрямків виявився пов’язаним з мисливським господарством. "Зацікавились як чоловіки і як мисливці", – каже Андрій Сухін. Але вже тоді було чітке розуміння, що для них мисливське господарство – це не там, де вбивають тварин. "Ми з'ясували, що на сьогодні в Інтернеті пропонується величезна кількість браконьєрських, незаконних полювань. А законно поїхати на полювання, а особливо просто подивитися на тварин в природі – це нереально. Про тварин, які перебувають у зоопарку, про них дуже важко говорити. Тому що і умови жахливі, і тварини погано виглядають. Зараз вже створюється чимало приватних зоопарків, але щоб тварини жили не в клітках, такого немає. Тому ми й прийняли таке рішення, і відповідно, визначили такий перелік тварин. І щоб це робилося не на рік, не на два, і не просто для себе, приїхати помилуватися, а створювати повноцінне господарство з повноцінною єгерською службою".

Звичайно, з часом, коли буде досягнута оптимальна чисельність тварин, їх планують випускати в лісові угіддя, продавати мисливським господарствам або обмінювати на інших тварин. Проте, полювання за будь-яких обставин має бути цивілізованим, переконаний Андрій Сухін "Коли ми вперше вибирали тварин в Угорщині, чітко визначили один нюанс: культура поводження з тваринами, культура полювання – це культурний спосіб відпочинку, а не спосіб знищення тварини, як у нас ставляться до полювання. Це справді культура, це традиції, які століттями розвиваються в Європі. Тобто, це століття історії і культури розвитку стосунків між природою і людиною. Такий же принцип ми хочемо розвивати і серед мисливців в Україні".

Аби колись, в перспективі, досягти поставленої мети, працювати потрібно довго і наполегливо. Анатолій Ніколенко розповідає, що роз’яснювальну роботу проводять і з мисливцями, і серед місцевого населення, але головна "цільова аудиторія" – діти:"Для дітей з Андрушівки у вольєр проводяться екскурсії. Якщо взяти журнал відвідувань вольєру, з початку року вже провели 85 екскурсій, вольєр відвідали майже три з половиною сотні людей. Для школярів тут проводяться уроки біології, уроки природознавства. Приїжджали діти з Житомира. Щоб зрозуміти, що означає для дітей відвідання вольєру, треба побачити їх обличчя, коли вони, наприклад, гладять оленицю. Я думаю, що якщо дітям з такого віку прищепити любов до тварин, то вони з розумінням будуть відноситися до природи, до тваринного світу".

До слова, єгері і мисливствознавці, які мають досвід роботи не одне десятиліття, говорять про особливе ставлення саме до цієї своєї роботи, про можливості розводити тварин, створювати умови для незвичних гостей, які згодом почуваються тут як удома. "Це ж прекрасно, коли ви ходите і бачите навкруги щось живе. Андрушівка свого часу славилась великою кількістю косулі, стада були до 100-120 голів. Але через важкі зими тварини гинуть. А у вольєрі у них сприятливі умови, тут дванадцять годівниць, дванадцять солонців, водопій, щоденна підгодівля, тому що наші ліси біднуваті трав'янистою рослинністю. В середньому за рік кормів викладається понад 160 тонн".

Звичайно, ніхто не говорить, що все ідеально, але дорогу подолає той, хто йде. З цією істиною цілком погоджується Андрій Сухін. " У нас є, в кого повчитися в тих чи інших аспектах. І я не скажу, що у нас з самого початку все було ідеально. У нас були свої проблеми, свої труднощі. Ми стикалися з розумінням і з нерозумінням, з шкідництвом, халатним ставленням. Можу вам сказати, що лише з території вольєру ми вивезли понад 500 тонн сміття. Сміття побутового, яке тут накопичувалося роками". "Раніше, коли тут не було вольєру, тут було міське звалище, – додає Анатолій Ніколенко. – Всі ями були засипані сміттям, побутовими відходами, чим завгодно. А останні п’ять років кабани допомагають знаходити ці сміттєві схованки, розкопують їх". А люди потім прибирають й надалі збираються це робити, кажуть працівники господарства. Сміття і для звірів шкідливе, і взагалі хіба ж жити серед сміття – це по-людськи?

В цій розповіді не можна обійти ще одну тему – стосунки господарства з місцевим населенням. Мало на кого із 84 користувачів мисливських угідь в нашій області стільки писали скарг і кому робили стільки різних неприємностей. В "КАМІА ПЛЮС" кажуть, що заважають тому, хто працює: "З місцевими жителями у нас чудові стосунки. З усіма, крім незадоволених громадян в особі впійманих або вигнаних браконьєрів, які пишуть скарги в усі інстанції. Скаржаться, що вольєр, бачте, неправильно стоїть, що сюди людей не пускають, або пускають тільки за паспортом, що гриби у вольєрі не дають збирати і так далі. За 2012 рік у нас було вісім перевірок – прокуратура, екологічна інспекції, управління лісового господарства. Присилали комісію райради, ніяких порушень природоохоронного законодавства не знайшли".

При цьому в обласному управлінні лісового та мисливського господарства "КАМІА ПЛЮС" ставлять в приклад іншим і сподіваються, що їх досвід стане у нагоді: "Я сподіваюсь, що коли це господарство у себе розведе необхідну кількість поголів’я, передусім, муфлона, а це дуже цікавий вид для нашої області, то будуть співпрацювати з іншими господарствами. А у інших господарств, в свою чергу, з'явиться зацікавленість впроваджувати у себе новий досвід, буде з кого брати приклад", – сказав начальник управління мисливського господарства обласного управління лісового та мисливського господарства Роман Логвинчук.

…Насправді у вольєрі хочеться залишитися хоча б на деякий час. Принаймні, для того, аби послухати бувальщини з життя лісу. Як каже Анатолій Ніколенко, тут можна навіть навчитися розуміти, про що думають тварини. Але для цього біля них потрібно жити, знати їх і любити Як це роблять в мисливському господарстві "КАМІА ПЛЮС".

Фото надані прес-службою ТОВ "КАМІА ПЛЮС"

В селе Иванков Андрушевского р-на парень спас тонущую сестру, но не успел спасти отца

В селе Иванков Андрушевского района Житомирской области 19-летний парень спас свою тонущую сестру, но не успел спасти отца.

Об этом сообщила пресс-служба управления ГСЧС в Житомирской области.

«26 мая в 17:00 на пункт связи 5-й Государственной пожарно-спасательной части г. Андрушевка от дежурного службы «102 » поступило сообщение с просьбой помочь найти тело мужчины в реке Гуйва, что в селе Иванков. Выяснилось, что в тот день 47-летний мужчина отдыхал у водоема вместе со своим сыном и дочерью. Они приехали в гости к бабушке из Житомира. Отец с дочерью пошли купаться, сын же остался возле берега. Вдруг он услышал крик сестры, которая звала на помощь. Увидев, что она тонет, 19- летний юноша, рискуя собственной жизнью, спас тонущую сестру с 4-метровой глубины. «Скорую» вызывать не пришлось», - рассказали спасатели.

В областном управлении ГСЧС также сообщили, что пока парень спасал 13-летнюю сестру, его отец утонул.

«Отцу парень помочь не успел. Когда он поплыл к сестре, папы на поверхности воды уже не было видно. На следующий день его тело обнаружили водолазы Житомирской областной коммунальной аварийно-спасательной службы на воде», - говорится в сообщении управления ГСЧС.

понеділок, 26 травня 2014 р.

Трагічний випадок на водоймі в с.Іванків

26 травня о 17:00 на пункт зв’язку 5-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Андрушівка від чергового районного відділу міліції надійшло повідомлення з проханням допомогти знайти тіло чоловіка у річці Гуйва, що в селі Іванків.
З’ясувалося, що того дня 47-річний чоловік відпочивав біля водойми разом зі своїми сином та донькою. Вони приїхали в гості до бабусі із Житомира. Батько з донькою пішли купатися, син же купався окремо з іншої сторони містка. Раптом він почув крик сестри, яка благала про допомогу. Побачивши, що вона тоне, 19-річний юнак одразу поспішив на поміч. Ризикуючи власним життям, сміливцеві вдалося врятувати потопаючу сестру. «Швидку» викликати не довелося.
Однак, своєму батькові хлопець допомогти не встиг. Коли він поплив до сестри, тата на поверхні води вже не було видно. Наступного дня його тіло виявили водолази Житомирської обласної комунальної аварійно-рятувальної служби на воді.
Літній період є одним з найнебезпечніших періодів для людей які відпочивають на водоймах.

Головними причинами нещасних випадків на водоймах як і раніше залишаються відсутність культури безпечної поведінки на водоймах:

1) купання в нетверезому стані;
2) катання на човнах без індивідуальних засобів порятунку;
3) знаходження дітей поблизу водоймищ без нагляду дорослих;
4) невміння плавати і недооцінка сил при плаванні;
5) купання людей в необладнаних місцях.

Андрушівський районний сектор Управління ДСНС України у Житомирській області вкотре нагадує:

* слід уникати купання поодинці, оскільки в разі біди надати допомогу буде нікому;
* після прийому сонячної ванни не можна кидатися у воду відразу; купання можна починати лише після деякого відпочинку в тіні або зробити обтирання холодною водою в області серця;
* не заходь на глибоке місце, якщо не умієш плавати або плаваєш погано;
* не купайся в заборонених місцях, користуйся пляжами і місцями, спеціально відведеними для купання;
* не упірнай в незнайомих місцях;
* не запливай за буйки;
* не проводьте у воді ігор, пов'язаних із захватами;
* не можна плавати на надувних матрацах і камерах (якщо погано плаваєш);
* не намагайся плавати на колодах, дошках, саморобних плотах;
* дуже небезпечно купатися і плавати у п'яному стані. «П'яний у воді - наполовину утопленик» - говорить мудре народне прислів'я.

У будь-якій обстановці не втрачайте самовладання, не піддайтеся паніці!

Андрушівський районний сектор Управління ДСНС України у Житомирській області

Відбулися позачергові вибори

Відповідно до Постанов Верховної Ради України від 15 березня 2014 року №№ 910-УІІ, 1055-УІІ 25 травня 2014 року відбулися позачергові вибори Новоівницького та Іванківського сільських голів.
За результатами голосування серед восьми претендентів Новоівницьким сільським головою обрано Железнякова Сергія Анатолійовича, 1964 року народження , освіта вища, військовий пенсіонер, прозапартійний.
Іванківським сільським головою обрано Лисецьку Олену Петрівну, секретаря сільської ради, 1969 року народження , освіта базова вища, позапартійна . Олена Петрівна виборола перемогу у свого опонента , отримавши 64.5 % голосів виборців.

суботу, 24 травня 2014 р.

Міліція припинила круїз металозбирачів селами Андрушівщини

Нелегальні пункти прийому металобрухту на колесах днями закрили дільничні міліціонери, заставши їх одразу у двох населених пунктах Андрушівського району. Нині за фактами порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом розпочато кримінальні провадження.

Невдалими для житомирянина та бердичівлянина, які займалися скуповуванням брухту чорного металу, виявилися рейси до с. Івниці та смт Червоного Андрушівського району Житомирщини. Підприємливих ділків зустріли у цих населених пунктах правоохоронці.

У с. Івниці дільничний інспектор міліції, який відвідував населення за місцем проживання, посеред сільської вулиці виявив автомобіль, водій якого, 41-річний житомирянин, займався скуповуванням металобрухту, не маючи спеціального дозволу на такий вид діяльності. Під час огляду автівки слідчо-оперативною групою, викликаною на місце події, було виявлено та вилучено понад 400 кг металобрухту.

А в селищі Червоному дільничний міліціонер помітив автівку, за кермом якої перебував 22-річний житель м. Бердичева. Як виявилося, за день «круїзу» Андрушівщиною він устиг незаконно зібрати у населення близько півтонни брухту чорного металу.

– Нині за фактом порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом (ст.213 Кримінального кодексу України) відкрито кримінальне провадження. Автомобілі з металобрухтом доставлені до райвідділу міліції , - повідомив начальник Андрушівського РВ УМВС Сергій Бойко.

За чинним кримінальним законодавством подібні дії караються значними штрафними санкціями або громадськими роботами.

СЗГ УМВС України в Житомирській області, за інформацією Андрушівського РВ УМВС
пʼятницю, 23 травня 2014 р.

На Андрушівщині відзначили День Героїв

З метою вшанування людей, які загинули під час визволення України, 23 травня 2014 року у всіх школах району відбулися уроки пам’яті та виховні години. Такий урок відбувся і в Андрушівській гімназії.
Вчитель історії розповіла учням про тих, хто загинув у боротьбі за нашу свободу та незалежність. Звичайно, всіх сьогодні неможливо згадати, тому що насправді історія України дуже трагічна та жертовна. Адже «репресивна машина» Радянського Союзу нещадно працювала, щоб знищувати всі осередки боротьби за волю та незалежність і формувати радянський народ – єдину спільноту без будь – яких національних ознак.
Голова райдержадміністрації Р.В. Гаврилович, який взяв участь в уроці пам’яті в Андрушівській гімназії, наголосив на тому, що проведення таких заходів вкрай важливе, особливо зараз, коли в країні гинуть люди за нашу свободу та незалежність. Такі уроки потрібно проводити, щоб об’єднати наш народ, а наша держава стала міцною, соборною та вільною.
Очільник району також відвідав с. Яроповичі, де біля пам’ятного хреста, який було встановлено в 2006 році на місці останньої збройної сутички боївки ОУН, відбулася виховна година.
Розпочався захід з виконання гімну України, потім сільський голова розповів присутнім про історію села Яроповичі та героїчну боротьбу патріотів.
Учні школи у своїх виступах пригадали величні сторінки історії України, віддавши данину пам’яті її героям.
Роман Васильович висловив переконання, що у це свято всі українці мають об’єднуватися навколо своїх Героїв. Звернувшись до громади, голова зазначив, що коли сільський голова патріот своєї країни та думає про людей, то і в селі лад.
Вшановуючи пам'ять борців за волю України, присутні запалили свічку пам’яті, поклали квіти до пам’ятного знака та вшанували загиблих хвилиною мовчання.

четвер, 22 травня 2014 р.

Прокуратура «взялася» за кафе, у якому отруїлися люди

Прокуратурою Андрушівського району здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за ч. 1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання масовим отруєнням) Кримінального кодексу України.

Установлено, що після святкування весілля в одному з приватних кафе Андрушівки, у зв’язку з різким погіршенням стану здоров’я, до лікувальних закладів госпіталізовано 24 особи з вираженими ознаками харчового отруєння.

На разі триває досудове розслідування, у ході якого призначено проведення усіх необхідних експертиз.

За повідомленням прес-служби прокуратури Житомирської області

Голова райдержадміністрації Р.В. Гаврилович здійснив ряд робочих поїздок по населених пунктах району

22 травня 2014 року голова райдержадміністрації Р.В. Гаврилович здійснив ряд робочих поїздок по населених пунктах району.
З метою вивчення та вирішення проблем соціально-економічного розвитку територіальних громад, керівник району оглянув об’єкти соціальної сфери та поспілкувався з жителями населених пунктів.
Очільник району ознайомився з роботою виборчих дільниць, відмітивши, що на йкраще матеріально – технічно забезпечена виборча дільниця смт.Червоне.
У ході робочої поїздки Роман Васильович відвідав с.Нехворощ. Керівник району позитивно оцінив роботу Нехворощанської ЗОШ, відмітивши благоустрій прилеглих територій та відремонтовані й оснащені кімнати для навчання і виховання. Голова висловив переконання, що зараз у школах педагоги повинні приділяти велику увагу формуванню почуття патріотизму в учнів, формуванню особистості на засадах духовності, моральності та толерантності.
Голова районної державної адміністрації разом з головою місцевої ради також зустрілися з дружиною військовослужбовця Макаревич С.Л., яка звернулася з проханням про допомогу. Гетьман В.М. запевнив, що сільська рада має можливість надати всю необхідну допомогу.
Також керівник району відвідав с. Крилівка, де порушив питання надання матеріальної допомоги родині військовослужбовця Огурківського Романа, який постраждав при виконанні службових обов’язків та на даний час знаходиться в опіковому центрі м. Києва. На лікування військовослужбовця щодоби необхідно біля п’яти тисяч гривень.
У смт. Червоне голова райдержадміністрації також зустрівся з сім’єю військовослужбовця. Зі слів матері, вона дуже хвилюється за життя свого наймолодшого сина, який зараз проходить службу в Збройних силах України. Проте син переконаний, що його святий обов’язок захищати Батьківщину.
Очільник району оглянув об’єкти соціально-гуманітарної сфери та приватного сектору, де особисто ознайомився з їх роботою.
Роман Васильович під час зустрічі з сільським головою М. Мошківців обговорив актуальні питання життєдіяльності територіальної громади, зокрема, щодо покращення благоустрою населеного пункту, стану доріг, подальшого соціально – економічного розвитку села.

Відбулася робоча поїздка керівника району до ТОВ «Андрушівський маслосирзавод»

21 травня 2014 року Роман Васильович відвідав із робочою поїздкою ТОВ «Андрушівський маслосирзавод», зустрівся з його керівництвом, побував у виробничих приміщеннях підприємства, ознайомився з роботою заводу.
Метою поїздки було налагодження співробітництва та розширення участі підприємства в соціально-економічному розвитку району.
Під час зустрічі були розглянуті питання перспективи розвитку виробництва, цінова політика на закупівлю молока у населення та у господарств району.

середу, 21 травня 2014 р.

В Андрушівці відбулося свято обдарованої молоді

21 травня 2014року в залі засідань районної ради відбулося свято обдарованої молоді, покликане відзначити учнів, які посіли призові місця в предметних олімпіадах, конкурсах, змаганнях.
Із вітальним словом до присутніх звернувся голова райдержадміністрації Р.В. Гаврилович, звернувши увагу на актуальність роботи із обдарованою молоддю, необхідність підтримки та надання можливості реалізації творчого та інтелектуального потенціалу. Роман Васильович зазначив, що молоді спеціалісти після закінчення вищих навчальних закладів завжди будуть затребувані роботодавцями. Адже знання не потрібно носити за плечима, їх треба вміло використовувати. Необхідно ставити перед собою чіткі цілі та визначати пріоритети - і все складеться в житті якнайкраще.
Переможців за гідне представлення нашого району на обласних та загальнодержавних учнівських конкурсах, змаганнях, олімпіадах нагороджено Грамотою районної державної адміністрації та цінними подарунками.
Приємною несподіванкою для учасників та гостей свята стали пісні у виконанні талановитої співочої учнівської молоді.

вівторок, 20 травня 2014 р.

На Житомирщині правоохоронці вилучають зброю та боєприпаси

Працівники Андрушівського райвідділу міліції упродовж дня вилучили у жителів району обріз мисливської рушниці та набої до вогнепальної зброї. В обох випадках власники небезпечних речей не поспішали здати їх правоохоронцям, за що й відповідатимуть відповідно до чинного законодавства.

Оперативники карного розшуку, проводячи низку заходів, спрямованих на недопущення незаконного обігу зброї та боєприпасів, на одному з автошляхів Андрушівщини помітили дивного пішохода. Чоловік, наблизившись до міліціонерів, раптом розхвилювався та спробував швидко промайнути повз.

Натомість правоохоронці запропонували йому продемонструвати вміст пакета, який той тримав у руках. Підозри оперативників виявилися небезпідставними – у поліетиленовій торбині вони виявили 22 набої калібру 5,45 мм.

Міліціонерам 37-річний житель районного центру, пояснив, що сподівався обміняти патрони на… горілку. Самі ж набої нібито знайшов на околиці міста.

Цього ж дня у помешканні 34-річного жителя одного з сіл району працівники міліції виявили обріз мисливської рушниці 16-го калібру. Господар намагався виправдати наявність зброї тим, що знайшов її у придбаному ним будинку. Рушницю він вирішив залишити собі, мовляв «у господарстві все згодиться».

- Громадяни, які переховують у себе незареєстровану зброю та боєприпаси, однозначно вчиняють кримінальне правопорушення, - прокоментував начальник Андрушівського РВ УМВС Сергій Бойко. – Вони навіть не замислюються над тим, що зброя може стати причиною трагедії, опинившись, наприклад, у руках дітей, або й у злочинців. Тим більше, це небезпечно у нинішній неспокійний час.

Вилучену зброю та набої направлено на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС, після висновків фахівців і буде прийнято остаточне рішення щодо кваліфікації подій.

Зберігання зброї, боєприпасів та вибухових речовин, знайдених та придбаних за різних обставин, є незаконними. Статтею 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України за носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передачу чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу визначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Разом з тим, відповідно до законодавства, особа, яка добровільно здала зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої, звільняється від кримінальної відповідальності.

Наталя Тимчук
СЗГ УМВС України в Житомирській області

Проблеми дитинства – постійно у полі зору районної влади

Нещодавно відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини райдержадміністрації під головуванням заступника голови Комісії, заступника голови райдержадміністрації Ю.А.Олексюка. З-поміж питань, винесених службою в справах дітей на Комісію, розглянуто питання залучення дітей до навчання, стан виконання окремими батьками своїх обов’язків по вихованню дітей, профілактична робота з дітьми, які схильні до скоєння злочинів та правопорушень, а також питання зняття та перепризначення опіки та піклування. Покращення погодніх умов та підвищення температури повітря призвело до того, що чимало несумлінних учнів ігнорують навчальний процес у школах, надаючи перевагу прогулянкам на свіжому повітрі. Членам Комісії довелося довго переконувати дітей у необхідності отримання визначеної законодавством середньої освіти та прийнято рішення про ініціювання притягнення до адміністративної відповідальності батьків, які не вважають ганебним систематичний пропуск навчання їх дітьми. Початок сезону городньо-польових робіт негативно вплинув на окремих батьків, які не вміють або не хочуть розумно поєднати роботи на городі та догляд за дітьми. Так, гр. С систематично залишала свою малолітню п’ятимісячну дитину на старших діток дошкільного та молодшого шкільного віку, а сама, з її слів, садила чергового города в односельців. Діти самі не отримували необхідної освіти, при цьому гралися і гуляли, а грудна дитина цілими днями залишалася без догляду і харчування. Згідно рішення Комісії працівниками ГКМСД РВ УМВС України в Житомирській області відносно матері складено адміністративний протокол за неналежне виконання батьківських обов’язків. Оскільки мати свою поведінку пояснила скрутним матеріальним становищем, їй рекомендовано тимчасово на період вирішення проблем влаштувати дитину до дитячого закладу. Хочеться ще раз нагадати усім батькам про їх обов’язок належно виховати своїх дітей, а у літній період посилити контроль за їх дозвіллям та колом друзів.

Тетяна Кондратюк, головний спеціаліст служби в справах дітей райдержадміністрації
понеділок, 19 травня 2014 р.

Відбулася двадцять друга сесія районної ради шостого скликання

Відбулася двадцять друга сесія районної ради шостого скликання. У роботі сесії взяв участь голова районної державної адміністрації Р.В. Гаврилович, були присутні заступники голови райдержадміністрації, начальники районних управлінь і служб, сільські, селищний голови, керівники підприємств, установ, організацій, представники засобів масової інформації. На сесії було розглянуто наступні питання: 1. Про затвердження звіту про виконання районного бюджету за І квартал 2014 року. Інформує : Ніна Олексіївна Суботенко – начальник управління фінансів РДА 2. Про внесення змін до районного бюджету на 2014 рік. Інформує : Ніна Олексіївна Суботенко – начальник управління фінансів РДА 3. Про стан утримання доріг державної і комунальної власності в районі. Інформує : Олег Анатолійович Борисов – перший заступник голови РДА 4. Про виконання Програми «Благоустрій населених пунктів Андрушів-ського району на 2011-2013 роки». Інформує : Юрій Миколайович Струць – начальник відділу архітектури, містобудування та Житлово-комунального господарства 5. Про стан розвитку культури в Андрушівському районі. Інформує : Галина Іванівна Білецька – начальник відділу культури РДА 6. Про стан виконання в районі вимог законів України та нормативно-правових актів щодо соціального захисту населення. Інформує : Альона Миколаївна Балюк – начальник управління праці та соціального захисту населення 7. Про хід виконання районної Програми забезпечення пожежної безпеки та захисту населення і території Андрушівського району від надзвичайних ситуацій на період 2013 – 2015 років. Інформує : Микола Вікторович Кобилинський – начальник Андрушівського районного сектору Управління Державної Служби України з Надзвичайних Ситуацій у Житомирській області 8. Звіт голови постійної комісії з питань законності, регламенту, депутат-ської етики та місцевого самоврядування. Інформує : Сергій Анатолійович Гарастівський – голова постійної комісії 9. Про внесення змін до районної цільової соціальної Програми протидії захворюванню на туберкульоз до 2016 року. Інформує : Алла Володимирівна Огір – начальник відділу охорони здоров’я РДА 10. Про затвердження технічної документацій по визначенню нормативної грошової оцінки земельної ділянки. Інформує : Петро Васильович Масира - начальник відділу Держземагенства в Андрушівському районі 11. Про розгляд подання прокуратури Андрушівського району щодо усунення порушень вимог Законів України «Про меліорацію земель», «Про колективне сільськогосподарське підприємство». Інформує : Валерій Броніславович Шпаківський – заступник голови районної ради 12. Про затвердження плану роботи районної ради на ІІ півріччя 2014 року. Інформує : Валерій Броніславович Шпаківський – заступник голови районної ради 13. Питання комунальної власності: 13.1. Про звіт директора комунального архітектурно - проектного ремонтно - експлуатаційного підприємства щодо стану фінансово-господарської діяльності за звітний період. Інформує : Борис Федорович Лисайчук – директор комунального архітектурно - проектного ремонтно - експлуатаційного підприємства 13.2. Про внесення змін до контракту з Лисайчуком Б.Ф. Інформує : Валерій Броніславович Шпаківський – заступник голови районної ради 13.3. Про затвердження тарифів на послуги «Комунального архітектурно - проектного ремонтно-експлуатаційного підприємства» Андрушівської районної ради. Інформує : Валерій Броніславович Шпаківський – заступник голови районної ради 13.4. Про встановлення розміру орендної плати. Інформує : Валерій Броніславович Шпаківський – заступник голови районної ради 13. Про встановлення розмірів грошової компенсації вартості продуктів харчування батькам дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи Інформує : Валерій Броніславович Шпаківський – заступник голови районної ради 14. Різне.

суботу, 17 травня 2014 р.

Інформація про виконання районного бюджету за І квартал 2014 року

До загального фонду районного бюджету впродовж січня – березня 2014 року надійшло 2843,7тис. грн., що на 335,9 тис. грн. більше надходжень за січень – березень 2013 року, тобто плановий показник Міністерства фінансів України за цей період виконано на 104,1 %.
Найбільшу питому вагу у структурі надходжень доходів до районного бюджету (без врахування міжбюджетних трансфертів) за 3 місяці 2014 року провідне місце належало податку на доходи фізичних осіб, питома вага якого становить 98 відсотків від загальної суми надходжень. При плані на січень – березень 2644,9 тис. грн. до бюджету отримано 2811,7 тис. грн. податку. До бюджету додатково надійшло 166,8 тис. грн. Порівняно з аналогічним періодом 2013 року надходження збільшилися на 377,8 тис. грн.
Надходження податку на прибуток підприємств комунальної власності за 3 місяці 2014 року становить 7,4 тис. грн. Порівняно з аналогічним періодом минулого року цей показник зменшився на 14,1 тис. грн.
Питома вага власних надходжень бюджетних установ у структурі доходів районного бюджету становить 23,1%. У січні – березні 2014 року надходження склали 146,5 тис. грн. Порівняно з аналогічним періодом 2013 року надходження зменшилися на 25,1 тис. грн.
Видатки загального фонду районного бюджету за 3 місяці 2014 року склали 31686,7 тис. грн., що перевищує відповідний показник 2013 року на 2193,1 тис. грн.
Наявні ресурси районного бюджету спрямовувались, у першу чергу, на заробітну плату з нарахуваннями, інші соціальні виплати, віднесені до захищених статей бюджету відповідно до статті 55 Бюджетного Кодексу України.
На утримання закладів соціально-культурного призначення спрямовано 38 відсотків обсягу видатків загального фонду районного бюджету, або 12004,5 тис, грн., що перевищує відповідний показник 2013 року на 1019,1 тис. грн.
Найбільшу питому вагу, або 35 % становлять видатки на утримання установ та проведення заходів у галузі „Освіта". На дану галузь спрямовано коштів у сумі 11130,6 тис. грн., що на 896,6 тис. грн. більше показника відповідного періоду 2013 року.
На галузь «Охорона здоров'я» спрямовано коштів у сумі 4426,7 тис. грн., що на 444,1 тис. грн. більше показника відповідного періоду 2013 року.
На соціальний захист та соціальне забезпечення спрямовано 11869,5 тис. грн., або на 174,6 тис. грн. більше, ніж у І кварталі 2013 року.
По установах культури проведені видатки становлять 683,2 тис. грн., що на 112,3 тис. грн. більше показника відповідного періоду 2013 року.
На проведення заходів з фізичної культури і спорту спрямовано 74,4 тис. грн.
Для забезпечення функціонування органів місцевого самоврядування спрямовано коштів у загальній сумі 199,8 тис. грн.
Аналізуючи виконання районного бюджету в розрізі напрямків використання коштів, необхідно, перш за все, відзначити пріоритетне їх спрямування на виплату заробітної плати з нарахуваннями, на що витрачено 13677,7 тис. грн., або на 1489,8 тис. грн. більше, ніж у І кварталі 2013 року.
На придбання продуктів харчування для потреб бюджетних установ та на забезпечення їх медикаментами спрямовано відповідно 313,3 та 45,8 тис. грн. Крім того, на придбання предметів і матеріалів та на надання послуг використано 347,3 тис. грн.
На розрахунки за спожиті бюджетними установами енергоносії та оплату комунальних послуг спрямовано 2442,3 тис. грн., що на 125,2 тис. грн. менше відповідного показника 2013 року.
По спеціальному фонду районного бюджету проведено видатків на загальну суму 473,9 тис. грн.
За 3 місяці 2014 року до районного бюджету надійшло з Державного бюджету 17305,4 тис. грн. дотації вирівнювання. До районного бюджету надійшло субвенції з Державного бюджету на загальну суму 11774,0 тис. грн., в тому числі:
- на виплату допомог сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім'ям та інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам та тимчасової державної допомоги дітям – 9964,6 тис, грн.
- надання пільг і субсидій населенню – 1431,0 тис, грн.;
- на утримання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошове забезпечення батьків-вихователів і прийомних батьків за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім'ях за принципом "Гроші ходять за дитиною» - 222,6 тис. грн.;
- субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах – 155,8 тис. грн.
Начальник управління фінансів райдержадміністрації Н.О.Суботенко

середу, 14 травня 2014 р.

Збір коштів для Огурківського Романа Володимировича

Райдержадміністрація та районна організація Товариства Червоного Хреста звертаються з проханням до всіх небайдужих жителів району долучитися до ТЕРМІНОВОГО збору благодійних коштів для допомоги в лікуванні військовослужбовця Збройних Сил України, жителя села Крилівка Огурківського Романа Володимировича. Огурківський Р.В. був нещодавно мобілізований до ЗСУ та постраждав під час виконання військового обов’язку, зараз перебуває в опіковому центрі м.Києва.
Гроші ви можете переказати на рахунок дружини Огурківського Р.В.: МФО: 305299; ОКПО: 14360570; Приватбанк
Призначення платежу : Благодійний внесок на рахунок №26209603704756
отримувач: ОГУРКІВСЬКА Ольга Дмитрівна або принести до районної організації Червоного Хреста (приміщення управління праці та соціального захисту населення, м.Андрушівка вул.Зозулінського, 5, тел. для довідок : 2-36-72

Служба порятунку інформує

Всього з початку року на території Андрушівського району виникло 19 пожеж на яких загинула 1 особа та одне хибне спрацювання пожежної сигналізації та одна пожежа - інформація, якої не підтвердилась. Протягом квітня місяця виникло 6 пожеж.

Так, 03.04.2014 року на відкритій території, за адресою м. Андрушівка, вул. Лисенко сталося загорання сухої трави. Пожежею не завдано матеріальних збитків, причиною пожежі стало – необережне поводження з вогнем;
04.04.2014 року сталося загорання у господарчій споруді житлового сектору за адресою: с. Городківка, вул. Радянська, 52. Пожежею знищено 400 кг сіна, 6 кв м сінника. Причиною пожежі стало – дитячі пустощі з вогнем;
06.04.2014 року виникло загорання у житловому будинку за адресою: с. Павелки, вул. Жовтнева, 11. В результаті пожежі знищено стелю площею 8 кв м, обшивку в коридорі 10 кв м та 6 листів шифера. Причиною пожежі стало – коротке замкнення електромережі;
08.04.2014 року виникло загорання у житловому будинку за адресою: с. Гальчин, вул. Фестивальна, 33. В результаті пожежі вогнем знищено дах будинку. Причиною пожежі стало – коротке замкнення електромережі;
11.04.2014 року виникло загорання у житловому будинку за адресою: с. Гальчин, вул. Чкалова, 32. В результаті пожежі вогнем знищено мобільний телефон та диван. Причиною пожежі стало – коротке замкнення електромережі;
26.04.2014 року сталося загорання у господарчій споруді житлового сектору за адресою: м. Андрушівка, вул. К.Маркса, 36а. Пожежею знищено дерев’яний ящик. Причиною пожежі стало – коротке замкнення електромережі.

Андрушівський районний сектор в котре просить дотримуватися простих, але вкрай важливих заходів, щодо забезпечення своєї безпеки.
Внаслідок необачності при поводженні з вогнем, наносяться значні матеріальні збитки.
В результаті такої халатності люди гинуть, травмуються та залишаються без даху над головою.
Пам'ятайте стару і відому істину, що пожежа виникає наслідок людської безпечності, її краще попередити, а ніж потім гасити.
Та, якщо лихо все таки трапиться, негайно викликайте оперативно – рятувальну службу за телефоном - 101.

Андрушівський РС Управління ДСНС України у Житомирській області
вівторок, 13 травня 2014 р.

Попереду жнива

Жнива – відповідальний період в житті хліборобів. Щоб жнива пройшли без втрат Андрушівський районний сектор Управління ДСНС України у Житомирській області нагадує керівникам сільськогосподарських та фермерських господарств, що до початку збирання врожаю вся збиральна техніка та агрегати повинні мати відрегульовані системи живлення, змащення, охолодження, запалювання, а також бути оснащені справними іскрогасниками, обладнані первинними засобами пожежегасіння – вогнегасниками. Від того як в господарстві подбали про стан техніки, що задіюється на жнивах та підготували поля, у великій мірі залежить захист врожаю від пожеж. Дрібниць і прорахунків при підготовці до хлібозбирання не повинно бути. З метою не допущення пожеж в період збирання врожаю нагадує правила пожежної безпеки, яких необхідно дотримуватись в період підготовки та збирання зернових: перед початком дозрівання колосових, хлібні масиви необхідно обкосити та оборати захисною смугою шириною не менше 4 метрів; хлібні масиви необхідно розбити на ділянки площею не більше 50 гектарів; безпосередньо на масиві площею понад 25 гектарів, з якого збирається врожай, необхідно мати трактор з плугом на випадок пожежі; у період збирання забороняється спалювання стерні, після жнивних залишків та розведення багать; площа основи однієї скирти не повинна перевищувати 300 квадратних метрів; протипожежні розриви між скиртами мають бути не менше 20 метрів, відстань від скирт до ліній електропередач – 15, до доріг – 20, до будівель та споруд - 50 метрів; скирти на відстані 5 метрів від основи повинні бути проорані захисними смугами не менше 4 метрів завширшки.
Дотримання цих правил пожежної безпеки допоможе уникнути пожеж на хлібних нивах.

Андрушівський РС Управління ДСНС України у Житомирській області

Щоб подорож до лісу була приємною

Ніжне, ласкаве сонце, п’янке повітря так і манять до лісу, де після довгого зимового сну прокидається природа. З’являються перші зелені паростки, квіти, оживають дерева. Попереду кілька вихідних та Травневі свята. І багато хто захоче провести їх на природі.
Звертаємо увагу, що протягом пожежонебезпечного періоду Правилами пожежної безпеки в лісах України забороняється розведення багать. Памятайте, порушення вимог пожежної безпеки в лісах тягне за собою адміністративну відповідальність громадян у вигляду штрафу.
Якщо ж без багаття не обійтися то його краще розпалювати у спеціально відведених місцях зон відпочинку або на місці попереднього. Якщо ж такого місця немає, його слід облаштувати. Обкопайте або обкладіть камінцями чи обсипте землею (піском), не залишайте вогнище без нагляду навіть на короткий час. Невеликі займання, які виникли в результаті викиду жаринок з вогнища, необхідно гасити негайно, заливаючи водою, засипаючи землею чи піском, покриваючи брезентом, затоптуючи взуттям, збиваючи мокрими ганчірками, віниками, гілками. Залишаючи місце відпочинку, обов’язково залийте вогнище водою чи засипте землею чи піском. Переконайтеся, що воно зовсім погасло і вітер не роздмухає його, адже це може стати причиною пожежі.
У більшості випадків лісова пожежа виникає через необережність людей: непогашеного вогнища, кинутого недопалка, тліючого патронного пижа, який впав у суху траву після пострілу, тощо (близько 70 відсотків усіх лісових пожеж), рідше – в результаті удару блискавки (10-15 відсотків). Найбільш пожежонебезпечні ліси в середині та в кінці весни, коли на поверхні ґрунту багато торішнього листя та сухої трави.
Якщо ж пожежа виникла – не панікуйте. Перш за все зателефонуйте до найближчого лісового господарства та пожежно-рятувального підрозділу (101, 2-18-09). Не приймайте поспішних, необдуманих рішень, не тікайте від полум’я, що швидко наближається, у протилежний бік. Закривши голову і обличчя – йдіть проти вітру. При цьому треба зняти з себе всі горючі, легкозаймисті речі та одяг, що плавиться. Органи дихання захистіть тканиною, складеною в кілька шарів та змоченою у воді.
Пожежі можна уникнути, дотримуючись простих правил і тоді ваш відпочинок буде радісним, а спогади приємними і довгими.

Андрушівський РС Управління ДСНС України у Житомирській області

Спільне звернення до батьків

Державна служба України з надзвичайних ситуацій та Міністерство освіти і науки України стурбовані станом безпеки життєдіяльності населення України. Лише з початку 2014 року на території Житомирської області під час виникнення надзвичайних ситуацій та подій різного характеру загинуло 211 осіб та 388 отримали травми.
Із настанням літніх канікул щороку зростає загроза загибелі та травмування дітей при необережному поводженні з вогнем, на водних об’єктах, при організації дозвілля, отруєння різного походження тощо. Відтак постає нагальна потреба посилити роботу щодо навчання дітей правилам поведінки при виникненні надзвичайних ситуацій різного характеру.
Кількість смертельних випадків та травмування серед дітей змушує звернутися до кожного громадянина країни, особливо до батьків.

Андрушівський районний сектор Управління ДСНС України у Житомирській області

На Андрушівщині міліція разом з громадськими активістами зупинили браконьєрство

Днями міліціонери спільно з громадськими помічниками з охорони довкілля проінспектували водоймища в Андрушівському районі задля виявлення та припинення фактів незаконного вилову риби.

Наразі на території Житомирщини працівники міліції проводять спільні з іншими природоохоронними інстанціями профілактичні заходи, направлені на попередження вчинення порушень діючого законодавства, пов’язаного з браконьєрством та незаконним виловом риби під час нересту.

В Андрушівському районі міліціонери заручилися підтримкою активістів від громадськості та разом проінспектували місцеві водоймища, націлившись на виявлення та припинення фактів незаконного вилову риби.

Під час обстеження одного зі ставків просто з води правоохоронці витягнули рибальські сітки загальною довжиною до тисячі метрів, що була дбайливо розставлена браконьєрами. Окрім того, з тієї ж таки водойми було вилучено ще й сім так званих «ятерів» - саморобних металевих пасток, призначених для вилову риби.

– Редувальники поспіли вчасно, - каже начальник Андрушівського райвідділу міліції Сергій Бойко. – Сітки та пастки були тільки-но кимось розставлені у водоймищі, й риба до них ще не потрапила. Знаряддя незаконного вилову вилучено.

Шановні громадяни! Правоохоронці нагадують, що у весняно-літній період заборонено перебування на річках, озерах та інших водоймищах маломірних суден промислового та кустарного виробництва, а також користування ними на водних об’єктах. Неприпустимою вважається й риболовля із застосуванням зброї, використанням електроструму, а також вибухових або отруйних речовин.

Окрім адміністративної відповідальності, що передбачена за порушення правил рибальства (ст.85 КУпАП), за незаконне заняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом законодавством передбачено також відповідальність кримінальну. Зокрема, ст.249 Кримінального кодексу України попереджає про сплату штрафу до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років з конфіскацією знарядь та засобів промислу та всього здобутого у разі вчинення подібних дій особою, яка раніше була притягнута до відповідальності за аналогічні дії.

СЗГ УМВС України в Житомирській області, за інформацією Андрушівського РВ УМВС
понеділок, 5 травня 2014 р.

Продам ВАЗ 21063 у хорошому стані

Продам ВАЗ 21063 у хорошому стані.
170000км.
Один власник.
Двигун перероблений під А-80.
Без вм`ятин, нове лобове скло.
Фаркоп, зверху-багажник.
Продається тільки з оформленням договору куплі-продажу.
Телефон: (099)225-70-08

неділю, 4 травня 2014 р.

Фото Андрушівка. Червона гірка. Стаськова гребля. Захід сонця. Травень 2014

Місце фотозйомки: Червона гірка (м. Андрушівка, Житомирська обл., Україна).
Дата фотозйомки: 03.05.2014 року.

Автор фото: Сергій Іонніков.
http://ionnikov.at.ua
http://ok.ru/ionnikov
http://vk.com/ionnikov
http://twitter.com/ionnikov
http://www.facebook.com/ionnikov
http://my.mail.ru/mailua/ionnikov
http://club.foto.ru/author/ionnikov
http://fotki.yandex.ru/users/ionnikov/
http://www.flickr.com/photos/ionnikov/
http://www.panoramio.com/user/ionnikov
https://www.google.com/+SergeyIonnikov
http://www.dailymotion.com/ionnikov
http://www.youtube.com/ionnikov
http://www.vimeo.com/ionnikov

Андрушевка. Красная горка. Стаськова гребля. Закат солнца. Май 2014


Андрушевка. Красная горка. Стаськова гребля. Закат солнца. Май 2014


Андрушевка. Красная горка. Стаськова гребля. Закат солнца. Май 2014


Андрушівка. Червона гірка. Стаськова гребля. Захід сонця. Травень 2014


Андрушівка. Червона гірка. Стаськова гребля. Захід сонця. Травень 2014


Andrushivka. Red Hill. Staskova dam. Sunset. May 2014


Andrushivka. Red Hill. Staskova dam. Sunset. May 2014

суботу, 3 травня 2014 р.

Фото Андрушівка. Червона гірка. Стаськова гребля. Захід сонця. Картина маслом. Травень 2014

Місце фотозйомки: Червона гірка (м. Андрушівка, Житомирська обл., Україна).
Дата фотозйомки: 03.05.2014 року.

Автор фото: Сергій Іонніков.
http://ionnikov.at.ua
http://ok.ru/ionnikov
http://vk.com/ionnikov
http://twitter.com/ionnikov
http://www.facebook.com/ionnikov
http://my.mail.ru/mailua/ionnikov
http://club.foto.ru/author/ionnikov
http://fotki.yandex.ru/users/ionnikov/
http://www.flickr.com/photos/ionnikov/
http://www.panoramio.com/user/ionnikov
https://www.google.com/+SergeyIonnikov
http://www.dailymotion.com/ionnikov
http://www.youtube.com/ionnikov
http://www.vimeo.com/ionnikov

Андрушевка. Красная горка. Стаськова гребля. Закат солнца. Картина маслом. Май 2014


Андрушевка. Красная горка. Стаськова гребля. Закат солнца. Картина маслом. Май 2014


Андрушевка. Красная горка. Стаськова гребля. Закат солнца. Картина маслом. Май 2014


Андрушівка. Червона гірка. Стаськова гребля. Захід сонця. Картина маслом. Травень 2014


Андрушівка. Червона гірка. Стаськова гребля. Захід сонця. Картина маслом. Травень 2014


Andrushivka. Red Hill. Staskova dam. Sunset. Oil painting. May 2014


Andrushivka. Red Hill. Staskova dam. Sunset. Oil painting. May 2014

пʼятницю, 2 травня 2014 р.

Виготовлення та ремонт м'яких меблів в Андрушівці

Виготовлення та ремонт м'яких меблів під замовлення в Андрушівці.
Недорого!
Телефон: 097 6564681

четвер, 1 травня 2014 р.

Гнатів дуб, Миньківці, Андрушівського району

В урочищі Миньківці, Андрушівського району на Житомирщині майже на 40 м підійняв свої віти могутній дуб. Біля нього табличка «1467» — рік посадки. Його називають Гнатів дуб. Під час Коліївщини, за переказами, тут стратили одного з найактивніших учасників повстання — Гната.

Відділ освіти Андрушівської райдержадміністрації

Відділ освіти Андрушівської райдержадміністрації знаходиться за адресою: 134000, Житомирська область, м. Андрушівка, вул. Леніна, 11, тел.(факс) 804136 21533, електронна адреса – avorda@ukr.tel

Начальник відділу освіти - Сословська Світлана Іванівна
Головний спеціаліст відділу освіти – Бобер Василь Арсентійович
Головний бухгалтер відділу освіти – Вальчук Людмила Василівна
Голова райкому профспілки працівників освіти – Вербицька Катерина Володимирівна
Головний спеціаліст апарату відділу освіти – Ніколайчук Андрій Вікторович
Завідувачка районним методичним кабінетом – Коваль Алла Валентинівна

Архів блогу