Шукати в цьому блозі

Translate

Статистика сайта

Відвідувачі по країнам
Відвідувачі за останні 24 години
пʼятницю, 27 червня 2014 р.

День Конституції України в Андрушівці

27 червня 2014 року в м. Андрушівка відбулися урочистості з нагоди Дня Конституції України. До присутнх з вітальним словом звернувся голова районної державної адміністрації Р.В.Гаврилович та голова районної ради В.В.Костик. Зокрема голова районної ради В.В.Костик сказав:

Шановні андрушівчани!
Від імені депутатського корпусу районної ради вітаю Вас з Днем Конституції України!
Повноліття Конституції України наша держава відзначає, долаючи фінансові та економічні труднощі, політичну нестабільність, в боротьбі за цілісність країни , спотикаючись на шляху перетворень і намагаючись вдосконалити свій Основний Закон.
Так, власне, було протягом усієї нашої історії, ще від тоді, як у ХУІІІ столітті політичний , державний і військовий діяч часів Козаччини , гетьман Війська Запорізького у вигнанні Пилип Орлик написав свій політичний меморіал, що його прийнято називати «першою в світі Конституцією», «Конституцією Пилипа Орлика». Ще в ньому були закладені ідеї «людського і природного права» козаків на свободу, права народу « протестувати проти гніту».
Довгий і складний шлях політичного самовизначення засвідчив невмирущу волю українців мати свою державність, бути суверенною серед інших вільних народів Європи і світу. Послідовно і мужньо крізь віки крокував до цього український народ.
Конституція 1996 року увійшла в суспільне життя як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності і соборності України.
Її найвища юридична сила , верховенство права, економічна та ідеологічна багатоманітність - ось ці фундаментальні засади , на яких ґрунтується сьогодення, будується майбутнє українського народу.
Прийняття Конституції стало точкою відліку нової епохи в історії нашої держави. Ні в кого не викликає сумніву, що саме цей акт заклав підвалини економічних, соціальних та духовних перетворень у суспільстві.
Проте, не слід забувати, що конституційні норми , якими б вони передовими і демократичними не були, самі по собі не змінять життя на краще.
Сьогодні, аби перетворити зміст на результат, усім нам потрібна підвищена відповідальність, самовіддана праця заради однієї мети - процвітання України як цивілізованої європейської держави.
Конституція – одна для всіх. Тому потрібно шанувати її, завжди пам'ятаючи, що сьогоденню передувала багатовікова історія державотворення.
Доля розпорядилася так, що саме ми стали свідками народження суверенної країни, здійснення одвічного права українського народу на самовизначення.
Саме нам доведеться втілювати у життя реформу місцевого самоврядування , суть якої полягає в тому, щоб віддати право самостійно вирішувати всі питання життєзабезпечення громади місцевому самоврядуванню, соціальна основа якого має стати економічно, матеріально, інформаційно, політично самодостатньою.
І ми, як ніхто інший , відповідальні перед Богом , власною совістю, попередніми, нинішніми та прийдешніми поколіннями за державу, на сторожі якої стоїть Основний Закон.
День Конституції, на жаль, ще не всі громадяни України вважають важливим святом, а відносяться до нього як до чергового вихідного дня.
Таке ставлення спричинено тим, що Основний Закон України, працює не на повну силу, більшість конституційних норм і положень все ще залишаються лише деклараціями.
Всі ми прагнемо, щоб задекларовані права стали реальністю, щоб люди почували себе захищеними і впевнено дивилися у майбутнє.
Коли кожен громадянин України відчує, що його життя, здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека дійсно визнані найвищою цінністю, тоді ми зможемо з гордістю заявити: Україна стала демократичною державою.
Але демократичний розвиток ніколи не був легким, тож наберемося терпіння та віри у те, що наступні покоління українців будуть жити у зовсім іншій країні, яку з гордістю можна буде назвати конституційно розвиненою та правовою європейською державою.
Бажаю, щоб демократичні засади, що закріплені цим надзвичайно важливим документом, стали реаліями нашого сьогодення, а дух законності прийшов до серця кожного громадянина нашої держави.
Давайте сподіватися на краще майбутнє та створювати разом нову європейську державу.
А ще всім нам миру, злагоди, добра та благополуччя.
Зі святом !
На завершення учасники зібрання разом з народним хором будинку культури виконали гімн України.

Вітання голови Андрушівської районної державної адміністрації з нагоди Дня Конституції України

Шановні жителі Андрушівського району!

Вітаю Вас з державним святом - Днем Конституції України!
28 червня 1996 року Україна обрала шлях незалежного розвитку, закріпила це в Конституції, підтвердила своє прагнення розвивати і зміцнювати демократичну, соціальну, правову державу, одним із основних принципів якої є забезпечення прав і свобод людини і громадянина.
Разом з прийняттям Конституції України наша держава та її народ вийшли на новий рівень розвитку. Конституційні засади стали надійним захистом для кожного громадянина і суспільства у цілому, а день – знаменним у історії нашої країни.
Розбудовувати свою державу, піклуватися про її майбутнє – наш почесний громадянський обов’язок.
В день свята щиро бажаю Вам міцного здоров’я, щастя і достатку, любові, миру, натхненної праці і успіхів.

Голова районної державної адміністрації Р.В. Гаврилович

Вітання голови Андрушівської районної державної адміністрації з нагоди Дня молоді

Дорогі представники молодого покоління!
Серед багатьох свят, які відзначає наша країна, День молоді – свято особливе та унікальне, бо саме такою є молодість. Це неповторна та відповідальна пора, коли людина вступає у самостійне життя, ухвалює свої перші власні рішення. Це час становлення, професійного вибору, час кохання та мрій, час планування майбутнього.
Сучасні і освічені, ви – сьогодення нашого краю і його майбутнє. Ваша невичерпна енергія і завзяття, оптимізм і наполегливість знаходять втілення у бізнесі та виробництві, в науці, спорті, мистецтві, громадській та політичній діяльності. Сьогодні, як ніколи, нашій країні потрібні Ваші успіхи, Ваш оптимізм, віра в майбутнє і прагнення до кращого.
З нагоди свята бажаю усім молодим міцного здоров’я, успіхів у навчанні і роботі, творчої енергії, незалежних думок та сил, щоб втілити в життя все до чого Ви прагнете!

Голова районної державної адміністрації Р.В. Гаврилович

четвер, 26 червня 2014 р.

Андрушівщина долучилася до збору допомоги для військових

Андрушівщина долучилася до збору допомоги військовослужбовцям. 26 червня 2014 року голова Андрушівської райдержадміністрації свободівець Роман Гаврилович особисто привіз допомогу до Житомира, звідки кожного тижня її доправляють десантникам 95-ї аеромобільної бригади, яка героїчно виконує найскладніші бойові завдання на Донбасі. "Допомогу збирали всією громадою Андрушівщини, долучилися усі небайдужі: сільські ради району, держслужбовці, приватні підприємці. Закупили засоби гігієни, тютюнові вироби, продукти харчування та питну воду. Ми й надалі долучатимемось до подібного роду допомоги, бо ж там наші побратими!" – наголосив свободівець Роман Гаврилович.

середу, 25 червня 2014 р.

Повідомлення

Шановні жителі м.Андрушівки та Андрушівського району!

Повідомляємо Вас, що у зв’язку з ситуацією в країні Всеукраїнська акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти» (з виїздом пожежного автомобіля) 29 червня 2014 року буде проводитись в КП ДОЗ «Чайка»» за адресою: м.Андрушівкав по вул. Тітова,32. Батьків та рідних відпочиваючих дітей запрошуємо до участі в акції.

Андрушівський РС Управління ДСНС України у Житомирській області
понеділок, 23 червня 2014 р.

З Днем Державної служби

З Днем Державної служби привітав голова районної ради В.В.Костик голову районної державної адміністрації Р.В.Гавриловича та колектив адміністрації.

«Інститут державної служби складає невід'ємну частину країни.- підкреслив Віктор Васильович.Від цілеспрямованої , високопрофесійної та стабільної роботи державного апарату , сумлінного і якісного виконання своїх обов'язків залежить становлення української державності.Сьогодні, в умовах розвитку демократичної, європейського зразка країни , державний службовець не тільки виконавець своїх службових обов'язків та функцій держави, це - єднальна ланка між владою і народом. Від вашого професіоналізму та наполегливості великою мірою залежить вирішення тих важливих соціально-економічних завдань, які стоять перед нашим регіоном та країною в цілому».

В.В.Костик спільно з головою профспілкової організації працівників органів місцевого самоврядування, начальником відділу організаційної роботи районної ради Т.В.Ломберг відвідали також колективи Районного центру зайнятості, Управління пенсійного фонду в Андрушівському районі,відділ Держземагенства в Андрушівському районі та вручив Грамоти районної ради та цінні подарунки з нагоди свята. Усім державним службовцям Віктор Васильович побажав здоров'я, мирного неба, мудрості, витримки у всіх життєвих випробуваннях, добра і добробуту, заслуженої шани і вдячності від людей!

неділю, 22 червня 2014 р.

Андрушівщина відзначає День скорботи і пам'яті жертв війни

22 червня у м. Андрушівка відбулися заходи із вшанування пам'яті жертв Другої світової війни.

Рано-вранці, 73 роки тому, без оголошення війни на територію Радянського Союзу вторглися німецько-фашистські загарбники. У перші ж години на захист Вітчизни піднялися тисячі осіб. Ціна перемоги дуже велика, за роки Великої Вітчизняної війни загинули 26,6 млн осіб, з них понад 15 млн. - мирні жителі.
Великі втрати понесла Україна, на території держави загинуло понад 5,5 млн мирне населення, на фронті загинули 2,5 млн солдатів.
В межах заходів вшанування пам'яті загиблих у Другій світовій війні голова районної ради В.В.Костик , голова районної державної адміністрації Р.В.Гаврилович спільно з громадськістю міста поклали квіти до братської могили на Алеї Слави м.Андрушівка.

В.В.Костик у зверненні до жителів міста з нагоди Дня скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні зазначив, , що Україна в роки Другої світової війни "понесла колосальні людські втрати".
"Сьогодні ми схиляємо голови перед загиблими в найбільшій в історії людства війні, згадуємо мільйони загиблих українців. Ми віддаємо данину поваги і любові ветеранам за їхній героїзм і жертовність. ", - сказав Віктор Васильович. День пам'яті жертв війни був введений напередодні 60-ї річниці початку Великої Вітчизняної війни 1941-1945 рр., війни в історії українського народу, яка забрала життя кожного п'ятого співвітчизника.
5541 житель району не повернулися з фронтів Другої світової війни, 405 земляків пропали безвісти.
На території району загинуло 35 партизанів і підпільників, розстріляно , закатовано в гетто і жандармерії понад дві тисячі мирних жителів.
На військовому кладовищі в селі Івниця та в 54 братських і 17 одинночних могилах в селах району покояться останки 1857 героїв, які віддали своє життя захищаючи та визволяючи наш район.
2568 чоловік, переважно молоді, були насильно вивезені на каторжні роботи до Німеччини. Багато з них не повернулися.
Cвята пам'ять про ту грізну війну залишається з нами як високий зразок мужності, сили духу, самопожертви, тяжкої ратної праці, а водночас вічної скорботи за тими, хто віддав життя за свободу Вітчизни.

Вітали ювіляра

22 червня 2014 року голова районної ради В.В.Костик спільно з Зарубинецьким сільським головою Л.Н.Антонюк та начальником відділу організаційної роботи районної ради Т.В.Ломберг привітали із 70-річним ювілеєм Юрія Григоровича Шашкевича, який двадцять п'ять років очолював районний відділ освіти.

суботу, 21 червня 2014 р.

Потрібні на роботу в Києві прибиральники

Требуются уборщики в Киеве! Работа в ТЦ, Гипермаркетах, Фитнес клубах. График работы посменный, мобильная бригада. Зп от 3 тыс грн. Иногородним помощь с жильем. Выдается спец. одежда.
Телефон: 099 20 44 314

Вітання з Днем державної служби

Шановні держслужбовці!

Щиро вітаємо вас із професійним святом – Днем державної служби!
Державний службовець – це особлива професія, представник якої володіє, з одного боку, широкими повноваженнями, а з іншого – несе подвійну відповідальність за стан справ у суспільстві. Це нелегка праця, яка потребує самовідданості, бажання служити людям та справжньої відданості своїй справі.
Зі здобуттям Україною незалежності поняття державної служби набуло принципово нового значення. Адже саме діяльність державних службовців, як посередників між владою і народом, мала винятково важливе значення в розбудові державності.
Віримо, що ваші зусилля й надалі будуть спрямовані на побудову демократичного суспільства на засадах соціально орієнтованої ринкової економіки, забезпечення конституційних прав і свобод громадян, стабільний розвиток країни, піднесення її престижу на міжнародній арені.
Бажаємо всім вам міцного здоров'я, невичерпної енергії, нових звершень у справі служіння народу та нових здобутків в ім'я великого майбутнього України.
Нехай кожен день вашого життя буде щасливий і радісний, а родинне тепло і затишок допомагають у виконанні почесного і відповідального професійного обов'язку.

З повагою,
Голова районної ради
В.В. Костик

пʼятницю, 20 червня 2014 р.

Туристичні послуги в Андрушівці

Туристична компанія «Алексір Тревел» пропонує організацію відпочинку по Україні та за кордоном.
Адреса компанії: м. Андрушівка, вул. Леніна, 15
Контактний телефон: (066) 828-24-15

середу, 18 червня 2014 р.

Голова райдержадміністрації здійснив робочу поїздку до смт. Червоне

18.06.2014 до ДП "Червоненський ЗПТ" в смт. Червоне з робочим візитом завітали голова Андрушівської РДА Р.В. Гаврилович, перший заступник голови РДА О.А. Борисов, які зустрілися із головним інженером підприємства та трудовим колективом.
Керівник району ознайомився з технологічним процесом виробництва, умовами роботи та оплати праці.
Головний інженер доповів присутнім про технологію виробництва біоетанолу, зазначив, що середня зарплата працівників складає близько двох тисяч гривень. На підприємстві на даний працює 93 людини. У ході спілкування голова цікавився проблемами роботи підприємства та почув думки і пропозиції працівників.
Очільник району зазначив, що районна влада всіляко сприяє та надає підтримку підприємствам, які постійно шукають шляхи розвитку, розширення виробництва та створення нових робочих місць.
«Потрібно розширювати виробництво, створювати нові робочі місця, тому що інакше сьогодні не можна», - підкреслив Р.В. Гаврилович.

вівторок, 17 червня 2014 р.

Відбувся день поля

17 червня 2014 року в м. Андрушівка, вперше на Житомирщині, Групою компаній "VITAGRO" було проведено День поля - 2014. Метою заходу стало обмін досвідом представників агросфери області та науковців, отримання нової інформації про посівний матеріал та засоби захисту рослин.
У заході взяв участь голова райдержадміністрації Роман Гаврилович, який привітав учасників зібрання. У своєму виступі він наголосив, що аграрії повинні працює і на економіку держави, і над створенням нових робочих місць у селі, допомагати у розвитку соціальної сфери населеного пункту. Звертаючись до керівників аграрних підприємств, очільник району акцентував увагу, що влада району готова до плідної співпраці та до спільного вирішення їхніх проблем.
Начальник агропромислового управління Анатолій Горкун розповів присутнім про стан агропромислового комплексу в районі. Зокрема, він зазначив, що середня урожайність сільськогосподарських культур за минулий рік складає 60,2 центнера з гектара, що на 12 центнерів більше проти минулого року. В господарствах впроваджуються новітні технології ведення землеробства.
Директор товариства з обмеженою відповідальністю агрохімічної компанії "VITAGRO" Роман Рибак ознайомив учасників семінару з діяльністю компанії.
Під час Дня поля аграрії мали нагоду зустрітися з провідними науковцями. Також в програмі заходу були заплановані виїзди на демонстраційні посіви та відвідування господарств.

вівторок, 10 червня 2014 р.

Вчимося господарювати на прикладі колег

Згідно плану роботи районної ради на минулій неділі відбувся виїзний семінар – навчання голів місцевих рад на базі Червоненської селищної ради.
Учасники семінару разом з головою районної ради В.В. Костиком та головою районної адміністрації Р.В.Гавриловичем оглянули соціальну сферу селища. Вихованці дитячого садочка «Горобинка» радо зустрічали хлібом-сіллю очільників громад та розповіли про життя закладу та його 47 вихованців. М.М.Сидорчук, завідуюча дитячим дошкільним закладом «Калинка» , провела учасників семінару по квітучій території садочка, яка складає 0.70 га, показала затишні приміщення трьох груп, в яких виховується 76 діток, спортивного залу, поділилася проблемою опалення закладу. А в актовому залі на голів рад чекали вихованці старшої групи із музичною казкою. Відвідали учасники семінару Червоненську ЗОШ І-ІІІ ступенів, в якій навчається 368 учнів. Змістовну екскурсію по музею селища Червоне провели шкільні гіди, а про історію Червоненського цукрового заводу розповіла голова профкому підприємства Т.Г.Андрійчук. Лікар загальної практики сімейної медицини М.В.Стельмах ознайомив голів із роботою медичних установ селища та висловив побажання повернення закладів медицини у комунальну власність селищної та сільських рад. Побували учасники зібрання у капітально відремонтованому відділенні поштового зв’язку та поспілкувалися у бібліотеці із працівниками культури селища. Ділячись перед початком пленарного засідання із колегами досягненнями , проблемами та шляхами вирішення питань життєзабезпечення територіальної громади селищний голова Ящук Ю.В. подякував колективу селищної ради , всім керівникам установ, підприємств та організацій селища, Маломошковецькому сільському голові А.Л.Шелепі за підтримку та надану допомогу при підготовці до семінару та ліквідації стихійного лиха. Правилам благоустрою як основі порядку на території населеного пункту був присвячений виступ С. А. Михайловського, керуючого справами виконавчого апарату районної ради. Про зміни в Законі України «Про місцеве самоврядування в Україні», які були внесені в 2014 році , проінформувала Т. В. Ломберг , начальник відділу організаційної роботи районної ради. Піднімаючи проблеми розвитку освіти начальник відділу освіти райдержадміністрації С.І.Сословська подякувала голів місцевих рад за посильну допомогу, яку надають вони школам та дошкільним закладам. На запитання учасників зібрання дали вичерпні відповіді працівника виконавчого апарату районної ради, які брали участь у семінарі. Голова районної ради В.В.Костик звернути увагу голів рад на особливу ситуацію, яка виникла в зв’язку з погодними умовами та попросив не залишити на одинці з бідою людей похилого віку, одиноких престарілих, батьків воїнів, які ілізовані. Учасникам зібрання були представлені новообрані Іванківський та Новоівницький сільські голови О.П.Лисецька та С.А.Желєзняков, яким вручили квіти, ділові щоденники та побажали плідної праці на ниві подальшого розвитку місцевого самоврядування.

середу, 4 червня 2014 р.

Відбулася сесія Новоівницької сільської ради

3 червня 2014 року голова районної ради Костик В.В. та керуючий справами виконавчого апарату районної ради Михайловський С.А. взяли участь у пленарному засіданні сесії Новоівницької сільської ради, на якій депутати заслухали інформацію про результати позачергових виборів сільського голови. Голова сільської виборчої комісії Дзюмага О.І. повідомила депутатів, що в голосуванні взяли участь 1072 виборці із 1735 включених до списку виборців, що становить 62 %. Із восьми кандидатів на посаду сільського голови 32 % голосів набрав Железняков Сергій Анатолійович. За решту кандидатів віддали свої голоси від 3,4 до 12,2 % виборців. Не дійсними визнано 16 бюлетенів. Голова районної ради Костик Віктор Васильович привітав новообраного сільського голову та побажав плідної праці на благо територіальної громади. В свою чергу Сергій Анатолійович завірив голову районної ради Костика В.В. та депутатів, що прикладе максимум зусиль, щоб виконати свою передвиборну програму.

неділю, 1 червня 2014 р.

З Днем молоді

Шановні представники молодого покоління!

Прийміть щирі вітання зі святом – Днем молоді.

У житті немає пори прекраснішої, ніж молодість.
Бути молодим прекрасно. Сучасна і освічена молодь- сьогодення України, її майбутнє. Ваші енергія і завзяття, оптимізм і наполегливість знаходять втілення у бізнесі, політиці, у науці та на виробництві, у спорті та мистецтві. Але не забувайте, що бути молодим означає ще й бути незалежним, бути неупередженим, бути безстрашним, вірити в свої сили і знати, що немає нічого недосяжного. Тому з нагоди свята бажаю усім молодим творчої енергії, незалежних думок та сил, щоб втілити в життя все до чого прагне ваш розум, душа та тіло.

З повагою

Віктор Костик – голова районної ради

Архів блогу