Шукати в цьому блозі

Translate

Статистика сайта

Відвідувачі по країнам
Відвідувачі за останні 24 години
понеділок, 27 квітня 2015 р.

За порушення законів доведеться відповідати

Про заборону випалювання залишків рослинності йдеться у ст.27 Закону України «Про тваринний світ», ст. 20 Закону України «Про охорону атмосферного повітря», а також Правилах благоустрою територій відповідних населених пунктів.

Шановні мешканці міста та району! Андрушівський РС ДСНС України в Житомирській області ПОПЕРЕДЖАЄ, що згідно ст. 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, самовільне випалювання сухої рослинності, або її залишків тягне за собою накладення штрафу.

Крім цього, за знищення, або пошкодження вогнем об’єктів лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць , а також стерні, сухих дикорослих трав ,рослинності, або її залишків на землях сільськогосподарського призначення відповідно до ст.245 КК України передбачена кримінальна відповідальність у вигляді штрафу від 300 до 500 неоподаткованих мінімумів громадян, або обмеження волі на строк від 2 до 5 років чи позбавлення волі на такий же срок.

Про реалізацію на території Андрушівського району проекту Європейського Союзу та Програми Розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду»

Нагадуємо читачам, що Андрушівський район серед восьми інших районів області став учасником ІІІ фази спільного Проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду»

Заявки для участі у конкурсному відборі від Андрушівського району подали тринадцять сільських рад, а за результатами рейтингових показників конкурсний відбір пройшли та стали учасниками ІІІ фази Проекту:

Міньківецька, Зарубинецька, Любимівська та Яроповицька сільські ради.

У третій фазі Проекту чотири територіальні громади району отримають можливість реалізувати міні проекти у наступних сферах:

- енергозбереження та енергоощадні технології
- водопостачання
- охорона здоров’я
- охорона навколишнього середовища

Максимальна сума гранту на проекти з відновлення комунальної інфраструктури становитиме $10000. Проекти виконуватимуться на умовах спів-фінансування. Так, Проект надаватиме 75%, місцеві бюджети - 20%, громади - 5%. А на кожен енергоощадний мікро-проект, який обере громада, проект ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» виділятиме до $15000.

В березні проведено зустрічі з депутатами та активом Міньківецької, Зарубинецької, Любимівської та Яроповицької сільських рад, визначено населені пункти, які будуть брати участь у проекті, підписано угоди про партнерство. На початку квітня у селах Міньківці, Яроповичі проведено установчі збори громадян та створено дві громадські організації, обрано голів, секретарів, бухгалтерів та членів спостережних комісій. В Зарубинецькій та Любимівській сільських радах такі громадські організації створено в 2008 році коли реалізовувалася на території Андрушівського району перша фаза проекту Європейського Союзу та Програми Розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду».
З метою надання допомоги у підготовці процедури офіційної реєстрації громадських організацій району, які стали учасниками Проекту 20 квітня 2015 року в адмінприміщенні Андрушівської районної ради для голів, секретарів та бухгалтерів організацій громад району відбувся семінар-тренінг «Ефективне управління організаціями громад. Планування діяльності»

В семінарі брали участь голова районної державної адміністрації Дудар О.М. та голова районної ради Костик В.В.

Координатор Житомирського обласного ресурсного центру Георгій Федорук, який проводив тренінг, ознайомив учасників з основними аспектами створення організацій громадян їх реєстрації та діяльності.

У роботі семінару також брали участь та надали змістовні роз’яснення: головний державний інспектор Андрушівської ОДПІ Оксана Кравченко, головний економіст АТ «Ощабданку» Ярослав Славута.

Паралельно з проходженням процедури реєстрації громадських організацій буде визначено потреби членів домогосподарств вищезгаданих населених пунктів шляхом опитування. Після чого, на загальних зборах громадян буде визначено пріоритетну проблему громади. А далі, клопітка праця членів громадських організацій, які будуть спонукати до співпраці жителів територіальних громад. Адже мета Проекту закладена у самій назві – «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду».

пʼятницю, 24 квітня 2015 р.

Підприємство заборгувало до міського бюджету Андрушівки майже 50 тис. грн.

Прокуратурою Андрушівського району, з метою захисту інтересів держави, заявлено позов про стягнення з приватного сільськогосподарського підприємства “Заготзерно” на користь міськради 47,5 тис грн боргу за оренду землі.

Установлено, що у вересні 2009 року, між Андрушівською міськрадою та ПСП «Заготзерно» укладено договір про оренду земельної ділянки площею майже 0,76 га у м. Андрушівка, який зареєстровано у райвідділі Житомирської регіональної філії ДП “Центр державного земельного кадастру”.

Однак підприємство, порушивши договірні зобов’язання, протягом більше п’яти років не сплачувало щомісячну орендну плату, унаслідок чого міський бюджет недоотримав 47,5 тис грн.

Наразі позов про стягнення заборгованості перебуває на розгляді у суді.

Прес-служба прокуратури Житомирської області
четвер, 23 квітня 2015 р.

Прокуратура: «Андрушівський елеватор» не сплатив до місцевого бюджету понад 1,6 млн грн

Прокуратурою Андрушівського району здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Установлено, що службові особи ТОВ „Андрушівський елеватор” провели реконструкцію виробничих потужностей та під’їзної залізничної колії, порушуючи вимоги чинного законодавства, умисно, з корисливих мотивів, не уклали договори про пайову участь у розвитку інфраструктури селища.

Унаслідок таких протиправних дій, до місцевого бюджету м. Андрушівка минулого року приватним підприємством не сплачено понад 1,6 млн грн.

Наразі у кримінальному провадженні триває досудове розслідування, яке здійснюють органи міліції.

пʼятницю, 10 квітня 2015 р.

18 квітня відзначають День пам’яток історії та культури

Культурна спадщина є однією із надзвичайно важливих складових історичної пам’яті будь-якої нації, тому не випадково, що 18 квітня відзначають День пам’яток історії та культури. Цей день – справжнє свято для усіх, хто присвятив своє життя охороні історико-культурної спадщини нашої Батьківщини, хто серцем і ділом причетний до святої справи збереження культурного.

Нам є чим пишатися. На території району знаходиться 177 об’єктів культурної спадщини: 133 - пам’яток історії, 7- пам’яток монументального мистецтва, 37 - пам’яток археології, з них 2 пам’ятки Національного значення - городище літописного міста Ярополч Х-ХІІІ ст. в с.Яроповичі та городище - урочище «Вали» ХІІ-ХІІІ в с. Стара Котельня.

Яскравий слід в історії нашого краю залишила видатна родина Терещенків. У 1869 р. Артемій Терещенко придбав невеликі цукроварні на Андрушівщині для своїх синів: Ніколі – старшому синові цукроварню у графа Бержинського в містечку Андрушівка, молодшому – Федору цукроварню у графа Грохальського в селищі Червоне. Великою популярністю користується збережений до наших днів маєток родини Терещенків в м.Андрушівка. Цей комплекс 2-ї пол. ХІХ ст. (тепер приміщення Андрушівської ЗОШ № 1) є пам’яткою архітектури Національного значення.

На замовлення відомого цукрозаводчика Федора Терещенка в кін. ХІХ ст. було вилито в Західній Європі та встановлено на території його маєтку в селищі Червоне унікальну монументальну пам’ятку – скульптурну композицію «Три Грації». Ця скульптура-фонтан є точною копією знаменитої скульптури «Три Грації» Жермена Пілона, оригінал якої зберігається у Луврі.

В 1913 р. на базі Червоненського цукрозаводу було збудовано перший в Україні літак «Терещенко-І» за ескізами Федора Терещенка. Випробувальні польоти здійснила перша вітчизняна льотчиця Любов Галанчикова.

Славляться своєю історією та комплексом стельових фресок церква в с. Іванків, неймовірною красою та архітектурною вишуканістю – костьол Святої Клари в с. Городківка та костьол Святого Антонія в с. Стара Котельня.

Ми гордимося єдиною приватною обсерваторією в Україні, яка знаходиться в с. Гальчин. Всі ці пам’ятки є привабливими туристичними об’єктами нашого краю.

В кожному населеному пункті Андрушівщини є братські могили, пам’ятники радянським воїнам-визволителям, воїнам-односельчанам, жертвами фашистських репресій та жертвам Голодомору 1932-1933 рр. Названі об’єкти культурної спадщини потребують проведення ремонтно-реставраційних робіт та впорядкування територій навколо них.

Протягом 2014 р. на території району відбулися заміни пам’яток історії, а саме: в с. Лебединці - братська могила радянських воїнів, партизанів та пам’ятний знак на честь загиблих воїнів-земляків в центрі села та в с. В.Мошківці - пам’ятник воїнам-односельчанам в центрі села.

За кошти мецената Є.Я. Гринишина в 2014 р. встановлено пам’ятник в м. Андрушівка Н.А. Терещенку та Т.Г. Шевченку. Скульптор - майстер народної творчості Сергій Когут.

Андрушівщина багата на різні визначні культурні пам’ятки, але чи буде у наших нащадків можливість помилуватися ними, доторкнутись до минулого, цілком залежить від нас. Ми повинні пам’ятати: без історії, без минулого ніколи не буде майбутнього нашого народу. Обов’язок кожного з нас – берегти красу рідного краю.

Колосенко Ірина Миколаївна, методист з охорони культурної спадщини районного Будинку культури
четвер, 9 квітня 2015 р.

Самоорганізація громад задля покращення умов життя

31 березня 2015 року в рамках виконання заходів ІІІ етапу Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» відбулися громадські збори за участю жителів територіальних громад сіл Міньківці, Яроповичі. На зборах громадян територіальних громад були утворені громадські організації, які безпосередньо займатимуться реалізацією проекту.

У Міньківецькій сільській раді утворено громадську організацію «Міньківецька», головою якої обрано Гайдай Л.А., у Яроповицькій сільській раді громадську організацію доручено очолювати Коляді І.М.

В Зарубинецькій та Любимівській сільських радах громадські організації створені з 2008 року. Громадську організацію «Зарубинці» очолює Вікаренко Т. Ф. та громадську організацію «Вербівчанка» Лисюк І.В.

вівторок, 7 квітня 2015 р.

Сеть «Наш Край» увеличились еще на одно заведение в Андрушевке

В Житомирской области на условиях франчайзинга заработало новые торговое заведение «Наш Край». Сейчас в сети насчитывается 174 ТЗ.
7 апреля 2015 года в городе Андрушевка (Житомирская обл.) новый «Наш Край» в формате «у дома» заработал на пл. Шевченка, 3. Торговая площадь 200 кв. м. Покупателей обслуживает два кассовые боксы.
Кроме традиционных отделов в новом заведении присутствует также отдел собственной выпечки, в котором представлен широкий ассортимент сдобных изделий, постных и булочек с самыми разнообразными начинками. Вся продукция произведена в лучших пекарских традициях.
В новом ТЗ «Наш Край» действует программа лояльности, позволяющая собирать бонусы и экономить на следующих покупках.

ГОСТЕПРИИМСТВО, СВЕЖЕСТЬ, ВСЕГДА ВЫГОДНО - ЭТО ПО-НАШЕМУ!

понеділок, 6 квітня 2015 р.

Всього з початку року на території Андрушівського району виникло 32 пожежі

Всього з початку року на території Андрушівського району виникло 32 пожежі,
По причинам пожежі – порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печі та неправильне влаштування та несправність нагрівальних печей та димарів – виникло 9 пожеж. Одним із прикладом по даним причинам, 06 квітня 2015 року виникла пожежа в житловому будинку, за адресою: с.Любимівка, вул. Леніна.

Внаслідок пожежі було знищено дах будівлі та врятовано 3 особи. До приїзду пожежних сусідом, Костюком Сергієм Миколайовичем, який і виявив пожежу, внаслідок його справним діям було врятовано 3 особи, які знаходилися в будинку.

Тому ще раз, Андрушівський районний сектор, нагадує правила користування пічним опаленням:

- опалювальні установки повинні відповідати протипожежним вимогам стандартів, будівельних норм та інших нормативних актів;
- повітронагрівальні та опалювальні прилади повинні розміщуватися так, щоб до них був забезпечений вільний доступ для огляду й очищення;
- очищення димоходів та печей від сажі потрібно проводити перед початком, а також протягом всього опалювального сезону, опалювальних печей періодичної дії на твердому та рідкому паливі – не рідше одного разу на три місяці;
- печі та інші опалювальні прилади повинні мати протипожежні розділки (відступи) від горючих конструкцій відповідно до вимог будівельних норм не менше 38 см. від дерев’яних конструкцій перекриття горища.;
- відстань від печі до товарів, стелажів, шаф та іншого обладнання повинна бути не менше 0,7 м., а від топкових отворів – не менше 1,25 м.;
- біля кожної печі перед топковим отвором на підлозі повинен бути металевий лист розміром не менш 0,5х0,7 м;
- на горищах усі димові труби й стіни, в яких проходять димові канали, мають бути оштукатурені.

Та, якщо лихо все таки трапиться, негайно викликайте оперативно – рятувальну службу за телефоном - 101.

Андрушівський РС Управління ДСНС України у Житомирській області

Через несправне пічне опалення ледь не загинуло троє людей

6 квітня о 02:40 на пункт зв’язку 5-ї Державної пожежно-рятувальної частини міста Андрушівка надійшло повідомлення про пожежу у дерев’яному житловому будинку, що у селі Любимівка.

До служби порятунку «101» зателефонував сусід. Побачивши полум’я, він одразу ж побіг до палаючої оселі. Вибивши двері та потрапивши всередину оселі, чоловік вивів на свіже повітря власницю житла, її сина та співмешканця, які на момент займання спали.

По прибуттю на місце виклику чергового відділення вогнеборців було встановлено, що вогнем охоплено частину даху. Завдяки злагодженим діям рятувальників пожежу локалізовано о 04:30 та остаточно ліквідовано о 06:00, не давши вогню розповсюдитись по всій площі житла. Проте полум’я встигло знищити перекриття.

Ймовірно, займання сталося через неправильне влаштування та експлуатацію пічного опалення. Наразі всі обставини пожежі встановлюються фахівцями.

Шановні мешканці області! Управління ДСНС України у Житомирській області застерігає вас неухильно дотримуватися наступних правил пожежної безпеки під час обігріву власного житла.

Основними вимогами до опалювальних печей є:

- печі повинні мати протипожежні розділки (відступки) від горючих конструкцій;
- слід оглянути зовнішній стан печі, димових труб на наявність тріщин;
- дверцята топки і піддувала мають бути справними;
- на підлозі під топковими дверцятами необхідно прибити металевий лист розмірами 50×70 см;
- усі димові труби та стіни на горищі, в яких проходять димові канали, мають бути заштукатурені й побілені;
- золу та шлак, що видаляють із топки, необхідно заливати водою і виносити в спеціально відведені місця;
- очищати димарі і печі від сажі слід перед початком опалювального сезону і не рідше одного разу на три місяці.

Категорично забороняється:

- залишати печі, що топляться, без нагляду, а також доручати нагляд за ними дітям;
- застосовувати для розпалювання печей легкозаймисті та горючі рідини (бензин, гас і т.п.);
- сушити й складати на печах одяг, дрова, інші горючі предмети та матеріали;
- розташовувати горючі речовини перед піччю;
- закріплювати на димових трубах антени телевізорів, радіоприймачів тощо;
- допускати до експлуатації несправні печі.

Пам’ятайте! Суворе дотримання таких нескладних правил — запорука вашої безпеки!

У ДСНС у Житомирській області
четвер, 2 квітня 2015 р.

Розпочався місячник “Спорт для всіх- спільна турбота”

З 1 по 30 квітня 2015 року стартував Всеукраїнський місячник “Спорт для всіх- спільна турбота”, метою якого є покращення умов для регулярних занять масовою фізичною культурою різних соціальних і вікових груп населення за місцем проживання та у місцях масового відпочинку населення.
Протягом місячника за участю громадськості будуть упорядковані та облаштовані спортивні майданчики.
Просимо приєднатися до акції всіх небайдужих мешканців міста Андрушівка, сіл та селища району, суб’єктів підприємництва, громадські організації.

Архів блогу