Шукати в цьому блозі

Translate

Статистика сайта

Відвідувачі по країнам
Відвідувачі за останні 24 години
середу, 15 липня 2015 р.

Піротехніки знищують небезпечні знахідки війни в Андрушівці

13 липня на пункт зв’язку 5-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Андрушівка надійшло повідомлення про те, що в районному центрі людина виявила підозрілий предмет. До служби порятунку «101» зателефонував чоловік, який власне і натрапив на невідому знахідку. Він виконував земельні роботи на власній присадибній ділянці. Як пояснив рятувальникам – хотів розчистити частину ділянки від очерету, адже вона знаходиться біля водойми і часто заростає небажаною рослинністю. Збираючи зрізаний очерет, чоловік помітив, що з-під землі видніється підозрілий металевий предмет. Відкопувати знахідку він не наважився, а одразу звернувся до надзвичайників.
Фахівці ДСНС, які прибули до місця виклику, ідентифікували виявлений предмет як артилерійський снаряд калібру 76 мм. 14 липня піротехніки Управління ДСНС Житомирщини знищили вибухонебезпечний предмет на спеціальному полігоні. Того ж дня було знищено одну мінометну міну, яку виявили у с. Буки Житомирського району.
Рятувальники ж вкотре закликають! Помітивши вибухонебезпечний предмет або щось зовні схоже на нього – негайно телефонуйте за номером «101». Не випробовуйте долю – не чіпайте його! В жодному разі не можна розбирати чи розпилювати боєприпаси. Самостійно не переносьте та не перекочуйте їх з місця на місце. Не збирайте та не здавайте такі предмети в металобрухт. Убезпечте від біди себе та своє оточення!

У ДСНС у Житомирській області
неділю, 12 липня 2015 р.

Застереження!

10 липня о 10 год. 10 хв. на пункт зв’язку части 5 ДПРЧ м. Андрушівки надійшла інформація від чергового Андрушівського РВ УМВС України у Житомирській області, що у воді кар’єру місцевої шахти знайдено тіло чоловіка. Начальник Андрушівського РС разом з 2-ма чоловіками особового складу 5 ДПРЧ виїхали для витягування тіла із води. Силами особового складу 5 ДПРЧ тіло чоловіка було витягнуто.

Шановні жителі району! Щоб не повторилася біда, просимо Вас дотримуватися правил безпеки на водних об’єктах. Пам’ятайте, що найсприятливішою для купання є сонячна і безвітряна погода. Найнебезпечніший ворог відпочиваючих – алкоголь, бо під його впливом людина втрачає самоконтроль. Цінуйте та бережіть власне життя та життя і здоров’я своїх дітей! Зробіть все, щоб Ваш відпочинок був радісним, а головне – безпечним!

Андрушівський РС Управління ДСНС України у Житомирській області
четвер, 9 липня 2015 р.

Дії при пожежі

Про виникнення пожежі негайно повідомити по телефону «101» в оперативно-рятувальну службу. При цьому потрібно чітко повідомити назву населеного пункту або району, вулиці, номер і поверховість будинку, поверх, де сталася пожежа. Назвіть своє прізвище і номер телефону.

Якщо в будинку немає телефону і ви не можете вийти з будинку або квартири, відкрийте вікно і звіть на допомогу, криками «Пожежа!» приверніть увагу перехожих.

Якщо вогнище загорання невелике, то чіткими і упевненими діями його можна загасити.

Якщо ви не можете впоратися з вогнем, і пожежа приймає загрозливі розміри, то необхідно терміново покинути приміщення і допомогти вийти дітям, похилим, хворим. У приміщенні необхідно вимкнути, в міру можливості, електрику і газ.

В першу чергу виводяться люди з приміщень, де в умовах пожежі їм більш всього загрожує небезпека. Дуже важливо в холодну пору року узяти з собою теплий одяг.

При пожежі дим скупчується у верхній частині приміщення, тому при сильному задимленні необхідно нагнутися або лягти на підлогу, де повітря чистіше і прохолодніше. Накривши ніс і рот мокрою хусткою або рушником, потрібно рухатися повзучи до виходу уздовж стіни, аби не втратити напрям.

Пам’ятайте пожежу краще попередити ніж потім гасити!

Андрушівський РС Управління ДСНС України у Житомирській області

На відкритті чергової зміни в дитячому таборі «Чайка», рятувальники провели показово-навчальну акцію «Запобігти! Врятувати! Допомогти!»

8 липня для дітей в дитячому оздоровчому закладі «Чайка» в м. Андрушівка фахівці ДСНС Житомирщини в рамках Акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти.» провели показово-навчальну акцію «Врятувати себе і допомогти іншим». На допомогу рятувальникам також відгукнулися співробітники Андрушівської районної організації Товариства Червоного Хреста України. Організатори заходу поділили територію табору на майданчики. Малюки подорожували «Планетою безпеки», відвідавши три окремі країни.

Наймолодші учАсники акції вирушили до країни «Малюнків на асфальті», де продемонстрували свої образотворчі здібності на тему безпечного відпочинку влітку. Старші діти розділилися на два загони, один з яких зупинився в країні «Спорт» та позмагалася між собою на спритність у пожежній естафеті. Інші ж діти помандрували до країни «Медицина», в якій вчилися надавати першу медичну допомогу та перевірили свої знання з медичної справи.

На останок надзвичайники залишили найцікавіше… Вони продемонстрували свій повсякденний одяг, бойове спорядження, а також пожежно-рятувальну техніку. Вогнеборці розповіли дітворі при яких надзвичайних ситуаціях використовують свою техніку та спорядження, а також дозволили глядачам одягнути будь-який костюм та посидіти за кермом пожежного автомобіля.

- Дуже класно, що мені дозволили приміряти справжній тепловідбивний костюм рятувальників, – із захопленням ділиться враженнями відпочиваюча Марина. – Я вже хвилин 15 ходжу в ньому не знімаючи і розумію, що він важкуватий для мене. І це ще не повне спорядження на мені. Взагалі не уявляю як рятувальники можуть перебувати в ньому довше. Та з часом я думаю звикла б і до нього.

Звичайно, рятувальники не могли не показати свої практичні вміння та навички. У них все ж з’явилася така можливість, адже організатори акції влаштували імпровізовану пожежу. Однак вогнеборці з допомогою дітвори легко впоралися з полум’ям, за що отримали оплески.

У кожному змаганні мають бути переможці та переможені. Цього дня суддівська колегія визначила найкращі малюнки на асфальті, найспритніших майбутніх вогнеборців, а також справжніх знавців медичної справи. Дітлахів нагородили почесними грамотами, а також пам’ятними подарунками зі символікою ДСНС.

Відпочиваючі ще довго фотографувалися з рятувальниками, приміряли їх спорядження… Найголовніше ж для представників героїчної професії – залишити в пам’яті підростаючого покоління прості правила безпечної поведінки, які неодноразово звучали під час акції. Адже це прості знання допоможуть їм вберегти своє життя та здоров’я, а також своїх рідних і близьких.

Також хочемо подякувати всим учасникам за активну участь в Всеукраїнській акції «Запобігти.Врятувати.Допомогти».

Андрушівський РС Управління ДСНС України у Житомирській області
середу, 8 липня 2015 р.

В Андрушівці водій легковика наїхав на дитину, яка гралася на узбіччі дороги

За минулу добу на дорогах Житомирщини було зафіксовано 2 дорожньо-транспортних пригоди, в яких 2 людей отримали тілесні ушкодження.

Про це повідомляє УДАІ УМВС України в Житомирській області.

Близько 19.00 06.07.2015 по вулиці XXII З’їзду Рад в м. Андрушівка Житомирської області, водій автомобіля OPEL ASTRA, житель м. Андрушівка Житомирської області, 1970 р.н., здійснив наїзд на пішохода, жителя м. Андрушівка Житомирської області, 2009 р.н., який грався на узбіччі дороги.

Внаслідок ДТП дитина отримала тілесні ушкодження та був доставлений до медичного закладу.

УДАІ УМВС України в Житомирській області

Архів блогу