Шукати в цьому блозі

Translate

Статистика сайта

Відвідувачі по країнам
Відвідувачі за останні 24 години
пʼятницю, 21 серпня 2015 р.

Відвідали поранених учасників антитерористичної операції

Сьогодні голова районної державної адміністрації Дудар О.М., голова районної ради Костик В.В., заступник начальника управління праці та соціального захисту населення Ляшук М.М. відвідали поранених учасників антитерористичної операції Фізера С.Ю. та Поліщука М.В., що проживають в с. Гальчин.
Під час зустрічі голова райдержадміністрації привітав поранених з Днем Незалежності України, подякував за те, що відважно захищали територіальну цілісність країни та побажав міцного здоров’я і мирного неба над головою. Голова районної ради поцікавився, які проблеми існують на даний час в родинах, чи отримують допомогу від органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.
Представником управління праці та соціального захисту населення родинам поранених було вручено продуктові набори.

За інформацією управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації.

четвер, 20 серпня 2015 р.

Вітання з Днем незалежності України

Шановні жителі району!

Щиросердечно вітаю Вас із величним державним святом українського народу – Днем незалежності України!
Незалежність це – найвагоміше надбання, здобуте наполегливою боротьбою і невтомною працею, омріяне в думках численних поколінь багатовікової історії свободолюбивої нашої країни. 24 роки тому, ми отримали право самостійно будувати власну країну, бути господарем на багатій та прекрасній українській землі.

Це не просто день народження держави. Це свято пам'яті про цілі покоління наших предків, що творили націю і боролися за державність, а також день, коли варто подумати про день завтрашній, про майбутнє покоління, про нашу відповідальність перед історією.

24 – ту річницю своєї незалежності Україна змушена відвойовувати, виборюючи власні землі, відстоюючи права та свободи громадян.
Саме час переоцінити себе як частину великої держави, час для єднання, змін і виважених рішень.
Нехай же над нашою державою буде мирним небо, а у серці кожного побільшає добра.
Хай кожен крок вперед буде багатий на перемоги, а кожен успіх робить нашу державу, як і кожного українця, на йоту міцнішим.

Нехай це свято, день незалежності України, вселяє гордість за величний український народ, нашу країну, об'єднує всіх українців, дарує усім нам світлі надії, щоденні звершення та впевненість у завтрашньому дні.

Голова районної ради В.В.Костик

Послуги надання консультацій в режимі Skype

З метою забезпечення швидкого та оперативного надання відповідей громадянам району з питань пенсійного забезпечення в онлайн режимі в управлінні Пенсійного фонду України в Андрушівському районі запроваджено послугу надання консультацій в режимі Skype – зв’язку.
Консультація надається з понеділка по п’ятницю з 8.00 до 17.15 год.
Обідня перерва з 13.00 по 14.00
адреса Skype – зв’язку - andrsh01

вівторок, 18 серпня 2015 р.

Відбувся семінар по питаннях енергозбереження

17 серпня у залі засідань районної ради відбувся семінар по питаннях енергоефективності. На захід було запрошено міського, селищного, сільських голів, депутатів районної ради, керівників структурних підрозділів райдержадміністрації, представників підприємств, установ, організацій району. У роботі семінару взяли участь голова районної державної адміністрації О.М. Дудар та голова районної ради В.В. Костик.
Головною метою заходу було довести до відома присутніх важливість питання енергозбереження та залучення їх до популяризації цієї теми.
Перед учасниками семінару виступив Іщук Ю.О.- керівник Андрушівського відділення АТ «Ощадбанк», який розповів про кредитування на придбання енергозберігаючих товарів. Він зазначив, що «Ощадбанк» надає кредит на купівлю котлів, утеплення будинків, заміну вікон, дверей. Максимальна сума кредиту – 50 тис. грн.. На даний час вже видано 45 кредитів, по 8 з них люди вже отримали відшкодування від держави.
Змістовною була розповідь начальника управління роздрібних продажів Житомирської обласної дирекції УКРГАЗБАНК Байдика К.В.., який ознайомив учасників семінару із умовами кредиту «Тепла оселя», зазначивши, що строк кредитування – від 1 до 3 років, сума – від 1 тис. до 50 тис. грн., власний внесок – від 10%, ставка -25%, одноразова комісія – 3%. Позичальником може бути кожний у віці від 21 до 65 років(на момент закінчення терміну кредиту).
Про систему утеплення фасадів говорив Кравченко Р.В. – регіональний керівник ДП « Капарол Україна». Він розповів присутнім про системи теплоізоляції, її функції та вартість робіт.
Крім того, менеджер зі збуту та технічних консультацій «Хенкель Баутехнік (Україна)» Калмиков А.А. розповів про продукцію та її переваги на ринку енергоефективних технологій.
Оскільки голови місцевих рад та представники підприємств, установ, організацій постійно спілкуються з населенням, то їхня обізнаність у питанні енергоефективності та енергозбереження допоможе поширити отриману на семінарі інформацію серед багатьох жителів району. А інформаційні матеріали, які були передані присутнім стануть путівником та корисною пам’яткою для зацікавлених осіб.

неділю, 16 серпня 2015 р.

У райцентрі Андрушівка, Житомирської області подвір’я фермера закидали коктейлем Молотова

У райцентрі Андрушівка Житомирської області невідомі хотіли спалити автомобіль місцевого фермера.

Камери спостереження зафіксували, як пляшки з коктейлем Молотова летіли у двір чоловіка. Власник вчасно побачив пожежу і встиг її загасити.

«Якби я вчасно не проснувся, обійстя вже не було б», - каже він. На момент скоєння злочину у будинку фермера перебували його дружина і маленька дитина.

Сергій підозрює у підпалі свого конкурента – такого ж фермера, з котрим має неприязні стосунки через землю.

суботу, 15 серпня 2015 р.

На Житомирщині зареєстровано Андрушівський та Попільнянський осередки «ВОЛІ»

Люди ВОЛІ Житомирщини продовжать активну боротьбу з корупцією в місцевій владі та захист прав селян, що потерпають від свавілля несумлінних орендарів. Про це заявив Сергій Марценюк, якого було обрано координатором новостворених осередків партії «ВОЛЯ» в Попільнянському та Андрушівському районах Житомирської області.

«В першу чергу буде звертатись увага на безліч корупційних схем по Андрушівській міській раді. Плануванню бюджетних коштів комунального підприємства ДП «Андрушівкаблагоустрій». Тому що там жахливі зловживання. Далі – підтримка сільгоспвиробників в яких намагається незаконно відібрати землі орендар», - розповів Марценюк.

Він пояснив, що після закінчення строку законної оренди селянське фермерське господарство «Шевченківське» незаконним чином зареєструвало продовження орендного договору в Держземагентстві. Фальшувавши при цьому необхідні документи та особисті підписи власників.

«За нашою ініціативою прокуратура Андрушівського району вже розпочала кримінальне впровадження у цій справі. Ми тримаємо його під контролем. Депутат ВОЛІ Ірина Суслова направила запити в району прокуратуру і в міську раду. Цей же орендар незаконно привласнив і майнові паї – будівлі і автомобілі. Люди фактично залишились без майна. Але зрушення вже є», - сказав Марценюк.

В Попільні люди «ВОЛІ» домагаються відкриття кримінального впровадження проти керівництва Райспоживспілки, яке наразі розпоряджається майном роздержавленого підприємства на власний розсуд.

вівторок, 11 серпня 2015 р.

Персональна відповідальність голів РДА

09.08.2015 року на сільгоспугіддях в Андрушівському районі виникла масштабна пожежа. Вогнем було знищено близько 80 га пшениці. Пожежа була локалізована та ліквідована. Попередньо встановлено, що дане поле не було оборане захисною оранкою та не розкошене на загінки. На даний час проводиться перевірка з боку районного сектору ДСНС та РВ УМВС, встановлюється сума збитків.
У зв’язку з загостренням пожежонебезпечного періоду та з метою попередження виникнення пожеж на сільгосппідприємствах, сільгоспугіддях та екосистемах голова Житомирської обласної державної адміністрації Сергій Машковський провів нараду в Андрушівській райдержадміністрації та оглянув масштаби пожежі.
Перший заступник начальника Андрушівського РВУМВ Тарас Пасічник зазначив, що за даним фактом розпочато кримінальне провадження за статтею 194 «Умисне знищення або пошкодження майна».
В ході наради було вирішено рекомендувати керівникам сільгосппідприємств терміново вжити всіх необхідних заходів по дотриманню правил пожежної безпеки під час збирання врожаю. Також в засобах масової інформації буде опубліковано звернення до громадян про дотримання правил пожежної безпеки у пожежонебезпечний період. Управлінням ДСНС будуть проводитися перевірки стану дотримання пожежної безпеки на сільськогосподарських підприємствах.
Вже з завтрашнього дня будуть проводитися спільні навчання керівників та відповідальних осіб сільгосппідприємств та сільських голів району по дотриманню правил протипожежної безпеки в природних екосистемах.
Сергій Машковський наголосив, що голови райдержадміністрацій несуть персональну відповідальність за готовність протипожежних засобів. «У майбутньому ми маємо попередити такі прикрі випадки. Тому вже найближчим часом я підпишу доручення щодо роботи оперативних штабів для негайного реагування та запобігання пожеж», – зазначив він.

понеділок, 10 серпня 2015 р.

Ліквідовано пожежу посіву пшениці на площі 80 гектарів

09 серпня о 15:42 в смт Червоне на приватному полі площею 160 га виникло загоряння посіву пшениці на площі 80 га. Власник – ПСП «АС Світанок».
На гасіння пожежі було залучено відділення рятувальників 36-го професійного пожежного посту смт Червоне, та ще 7 одиниць техніки від приватного сільськогосподарського підприємства «АС Світанок» та заводу «Червоненський цукровик» - 2 трактори з плугом та відвалом, автогрейдер, 2 цистерни (водовози) та 2 пожежних автомобілі.
О 16.40 год. пожежу вдалося локалізувати. О 17.10 год. – ліквідувати повністю.
Пожежа класифікована як надзвичайна ситуація об’єктового рівня.
Господарі вважають, що причиною займання міг стати підпал. Однак остаточна причина пожежі та сума заподіяного вогнем збитку встановлюється.

За інформацією управління ДСНС у Житомирській області
понеділок, 3 серпня 2015 р.

Міліціонери спололи зарості коноплі за селом на Житомирщині

В Андрушівському районі працівники міліції вилучили близько 500 рослин коноплі, яка буяла на угідді поблизу одного з сіл. За фактом вирощування конопель відкрито кримінальне провадження.

Під час проведення профілактичних заходів «Мак 2015» правоохоронці натрапили на ділянку за одним із сіл Андрушівщини, де серед бур’яну буяли коноплі.

На місце події прибула слідчо-оперативна група, яка й задокументувала факт вирощування нарковмісних рослин. З угіддя було вилучено близько півтисячі рослин коноплі, які нині направлені на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС.

У рамках розпочатого за ч.2 ст.310 (незаконне вирощування конопель у кількості 50 і більше рослин) Кримінального кодексу України досудового розслідування правоохоронці серед іншого встановлюють осіб, які могли використовувати наркосировину для споживання або інших протиправних цілей.

Як повідомив керівник відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків В’ячеслав Безпрозванний, загалом з початку проведення операції «Мак» на Житомирщині правоохоронці обстежили понад 4 тисячі об’єктів і задокументовали більше 70 фактів незаконного посіву і вирощування маку та конопель. За усіма нині відкриті кримінальні провадження. З незаконного обігу вилучено понад 11,5 тисяч нарковмісних рослин. До відповідальності вже притягнуто 33 правопорушника. Профілактичні заходи на теренах області тривають.



Прес-служба УМВС України в Житомирській області

Архів блогу