Шукати в цьому блозі

Translate

Статистика сайта

Відвідувачі по країнам
Відвідувачі за останні 24 години
четвер, 24 вересня 2015 р.

В Андрушівському районі люди самовільно займають земельні ділянки

В Андрушівському районі виявлено дев’ять фактів самовільного зайняття земельних ділянок та їх використання з метою отримання прибутку без оформленого належним чином права власності або користування, – повідомляє прес-служба головного управлінням Держгеокадастру у Житомирській області.

«Із залученням державного інспектора сільського господарства у Житомирській області ми провели моніторинг фактичного використання земель Андрушівського району, під час якого виявили факти самовільного зайняття земельних ділянок на території Волосівської, Новокотельнянської та Старокотельнянської сільських рад на загальній площі 489,3 га. Всі дані передані до управління протидії злочинності у сфері економіки УМВС у Житомирській області для вжиття відповідних заходів до порушників земельного законодавства», – розповів начальник відділу управління землеустрою та охорони земель головного управління Сергій Музиченко.

На Житомирщині проведення моніторингу фактичного використання земель до кінця року планується здійснити на території всіх районів області.

Сім'я з Дебальцевого розпочала нове життя в Андрушівці

Рік тому молоді люди Віталій та Анна з Дебальцевого тимчасово переїхали в м.Андрушівка, поки не закінчаться військові дії, які розпочалися на Донбасі. Тоді вони не знали, що залишаться тут надовго, можливо й назавжди.

Із документів у Віталія та Анни були тільки паспорти, з речей – лише літні. Тому, коли зрозуміли, що повертатися нікуди, попросили допомоги у Андрушівської райдержадміністрації та управління праці та соціального захисту. Адміністрація виділила кімнату у гуртожитку, УПСЗН допомогло з речами першої необхідності, посудом. Згодом звернулися до Андрушівського райцентру зайнятості щодо працевлаштування. За словами Віталія всі, до кого зверталися, відносилися з розумінням, швидко все допомагали оформити. А всі виплати були дуже вагомою підтримкою.

За сприяння центру зайнятості молоді люди були працевлаштовані на громадські роботи в ТОВ «Андрушівський маслосирзавод», де і працюють сьогодні.

Пройшовши нелегкий шлях разом, Віталій та Анна вирішили побратися. Церемонія одруження молодят відбулася в Андрушівському ДРАЦсі. Примітною цю подію робить те, що це перше весілля молодих переселенців із зони АТО в Андрушівці. Привітати молодих прийшли не лише друзі, але й представники влади міста.

«Ми давно знайомі, але війна перервала плани одружитися. Свою мрію ми не залишили і здійснили в Андрушівці. Любов допомогла нам здолати життєві труднощі» - розповідає Анна.

Повертатися на Донбас новостворена родина поки не збирається, тому плани щодо майбутнього великі – прагнуть започаткувати власний бізнес та отримати або збудувати власний будиночок, інформують у службі зайнятості.

понеділок, 7 вересня 2015 р.

Відчутна економія

Ресурсний центр розвитку громад Андрушівського району повідомляє, що 31 серпня 2015 року громадською організацією «Зарубинці» (с. Зарубинці) проведено тендер по відбору ліцензованих підрядників для реалізації мікропроекту «Енергозберігаючі заходи у Зарубинецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів в с. Зарубинці Андрушівського району. Капітальний ремонт по заміні вікон та дверей на металопластикові».
Загальна вартість мікропроекту складає 164,4 тис. грн. З них: 105,9 тис. грн - кошти Проекту МРГ, 8,7 тис. грн. - кошти громади та 49,9 тис. грн. - кошти місцевого бюджету. Громада с. Зарубинці власними силами проводитиме роботи на суму 8,8 тис. грн.

Подали цінові пропозиції та виявили бажання брати участь в тендерних процедурах сім учасників:

Пропозицiя ВК «Марк» - 74750,22 грн.;
Пропозицiя ФОП «Сторожук» - 87302,00 грн.;
Пропозицiя ПП «Вiкна-Центр»- 91946,16 грн.;
Пропозицiя ПГI «Енергоекосервiс» - 92139,44 грн.;
Пропозицiя ФОП «Матвійчук» - 114950,00 грн.;
Пропозицiя ПП «Компанiя Рос» - 120233,00 грн.;
Пропозицiя ФОП «Скакалъський» - 121849,00 грн.
Переможцем відбору стала ВК «Марк» м. Житомир з найнижчою ціновою пропозицією 74,8тис.грн.

За результатами проведеного тендеру після відповідних процедур громадська організація укладе договір з обраною підрядною організацією на виконання робіт та закупівлю матеріалів в рамках зазначеного проекту.
Завдяки застосуванню процедури тендеру громаді с. Зарубинці вдалося зекономити (51%) - 78129,78 грн., які буде використано на встановлення додатково 19 металопластикових вікон.

четвер, 3 вересня 2015 р.

Увага! Рекомендації щодо поведінки в умовах задимлення

У зв’язку зі встановленням найвищого класу пожежної небезпеки та збільшення кількості пожеж на Житомирщині, виникає задимленість повітря, особливо у вранішній час. Проте, ситуація в області не критична, незначне перевищення забруднення атмосферного повітря не несе шкоди здоров’ю громадян. Потреби в закритті навчальних закладів чи скорочення навчального процесу немає.
З метою обмеження та попередження впливу шкідливих речовин рекомендуємо дотримуватися профілактичних заходів:
1. Намагатися обмежити перебування на відкритому повітрі, уникати тривалого перебування на відкритому повітрі рано вранці (у повітрі знаходиться максимальна кількість смогу) та у найспекотніший час доби. Дітям і вагітним жінкам слід відмовитися від тривалих прогулянок.
2. Слід тримати вікна зачиненими, особливо вночі і рано вранці. При відкритті вікон завішувати місця надходження атмосферного повітря (вікна, кватирки тощо) зволоженою тканиною і періодично її змінювати.
3. При можливості використовувати у побуті та на робочих місцях системи кондиціонування та очищення повітря.
4. Проводити вологе прибирання в житлових приміщеннях і на робочих місцях; корисно також поставити в житлових та робочих приміщеннях ємності з водою, щоб підвищити вологість повітря.
5. При посиленні запаху диму рекомендується надягати захисні маски, які слід зволожувати, а віконні та дверні прорізи ізолювати вологою тканиною.
6. Збільшити споживання рідини до 2-3 літрів на день для дорослих. Для відшкодування втрати солей та мікроелементів рекомендується пити підсолену і мінеральну лужну воду, молочно-кислі напої (знежирене молоко, молочну сироватку), соки, мінералізовані напої, киснево-білкові коктейлі.
7. У разі виникнення симптомів гострого захворювання або нездужання (поява ознак задишки, кашлю, безсоння) необхідно звернутися до лікаря.
8. Продукти із власних городів мешканцям в зоні впливу пожежі перед вживанням необхідно обов’язково ретельно мити, а у разі підозри щодо їх доброякісності (сліди нальоту, сажі тощо) направляти продукцію для дослідження до територіальних органів Держсанепідслужби.
9. Уникати потрапляння під дію опадів, у випадку неможливості уникнення – за першої можливості прийняти душ.
10. Обмежити контакт дітей з піском та ґрунтом на ігрових майданчиках у населених пунктах, розташованих в зоні впливу пожежі.

В Андрушівці жінка за кермом іномарки збила велосипедиста

У місті Андрушівці 2 вересня близько 12:00 водій автомобіля Ford збила велосипедиста, – повідомляє прес-служба УДАІ УМВС України в Житомирській області.

«53-річна жінка за кермом автомобіля Ford, рухаючись в напрямку центра, не впоравшись з керуванням виїхала на смугу зустрічного руху та здійснила наїзд на велосипедиста - 39-річного чоловіка, який рухався в зустрічному напрямку. З отриманими тілесними ушкодженнями велосипедист опинився у лікарні», – йдеться у повідомленні.

середу, 2 вересня 2015 р.

У громадській організації «Зарубинці» с.Зарубинці проведено тендер

Ресурсний центр розвитку громад Андрушівського району повідомляє, що 31 серпня 2015 року громадською організацією «Зарубинці» села Зарубинці проведено тендер по відбору ліцензованих підрядників для реалізації мікропроекту «Енергозберігаючі заходи у Зарубинецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів в с. Зарубинці Андрушівського району. Капітальний ремонт по заміні вікон та дверей на металопластикові», в селі Зарубинці Андрушівського району Житомирської області.
Подали цінові пропозиції та виявили бажання брати участь в тендерних процедурах сім учасників.
За результатами проведеного тендеру після відповідних процедур громадська організація укладе договір з обраною підрядною організацією на виконання робіт та закупівлю матеріалів в рамках зазначеного проекту.
Контактна особа проекту в Андрушівському районі Надія Хом’як

Архів блогу