Шукати в цьому блозі

Translate

Статистика сайта

Відвідувачі по країнам
Відвідувачі за останні 24 години
середа, 27 червня 2012 р.

Святе джерело Андрушівщини

Святе джерело, яке розміщується неподалік населених пунктів Котівка та Червоне, відоме місцевим жителям з давніх давен.

Як відомо із архівних матеріалів, наприкінці літа 1887 року, місцевий житель, десятилітній хлопчик Онуфрій Березовський, який пішов набрати води до джерела для батька, що косив траву неподалік, побачив ікону Божої Матері.

Внаслідок цієї надзвичайної події в травні 1989 році проводилося розслідування завдяки листу Волинського губернатора до Архієпископа Волинського і Житомирського. Для розслідування була створена комісія у складі двох священників і громадянського чиновника.

З тих пір це джерело має цілющі властивості. Потрібно зазначити, що в цьому місці протікають не одне, а два джерела, які пересікаються хрестообразно, що також є підтвердженням незвичайності цього джерела.

Нещодавно, завдяки місцевому жителю Гілевичу Павлу Сабіновичу, джерело розчистили, впорядкували і освятили.


22 червня 2012 року, у десяту п’ятницю після Пасхи, в Архангело-Михайлівському храмі с. Крилівка була відслужена традиційна Божественна літургія на честь Почаївської ікони Божої Матері, а напередодні всенічна. Після Божественної літургії парафіяни вирушили хресною ходою до святого джерела у Котівці. Також хресна хода вийшла з Миколаївської церкви смт. Червоне. Тоді ж і було освячено це святе джерело.

Тепер кожна людина може втамувати спрагу та відчути цілющі властивості святого джерела, біля якого було видіння Божої Матері.

0 коментарі:

Архів блогу