Шукати в цьому блозі

Translate

Статистика сайта

Відвідувачі по країнам
Відвідувачі за останні 24 години
четвер, 28 вересня 2006 р.

Містом Андрушівкою, що на Житомирщині, прокотилася хвиля крадіжок

Злодій "бомбив" магазини побутової техніки та установи, де стояли комп’ютери. Не пропускав і приватних помешкань.

За півтора роки місцеві мешканці втратили власності на 60 тисяч гривень.

Півтора роки правоохоронці намагалися упіймати серійного крадія у Андрушівці. Спеціалізувався він на побутовій та комп’ютерній техніці. Страждали від візитів злодія магазини, навчальні заклади та приватні садиби.

Ілона Кубкова, заступник директора Андрусівського професійного ліцею: "В січні 2006-го року в Андрусівському ліцеї була скоєна крадіжка комп’ютера. Так як ми готуємо за спеціальністю – оператор комп’ютерного набору і конторський службовець, нам дуже необхідна база комп’ютерна. Але сталася прикра необхідність. Ми звернулися до працівників міліції районної за допомогою".

Не чинила великої перешкоди для крадія й сигналізація у магазинах побутової техніки. Якщо він не міг її вимкнути, просто вичікував зручної нагоди.

Віктор Бабич, власник магазину побутової техніки: "Справа в тому, що того дня ми робили ремонт. Перекривали дах в магазині, асфальтували. І кілька днів була сигналізація відключена. Мабуть, зловмисники знали це, нібито вони місцеві. Вони знали, що сигналізація відключена, і виламали решітку, вирізали решітку. Там достатньо були грубі грати. Мабуть, дуже потужними кусачками. Залізли і винесли мобільні телефони деякі".

Деякі з підприємців потерпали від візитів крадія по кілька разів.

Віктор Сірий, продавець магазину побутової техніки: "12 липня 2005-го року була скоєна крадіжка в нашому магазині. Коли я зайшов в середину, то був сквозняк сильний, були пусті вітрини, були винесені відеокасети, магнітофони, кухонний комбайн було вкрадено і декілька пилососів на загальну суму близько 8 тисяч. Через год так же само виломали решітку і стікло вибито, на магазині побито. І винесено ще на більшу суму - близько 12 тис. В тому числі і музикальний центр, і відеоплеєри і домашні кінотеатри".

Через деякий час правоохоронці вийшли на місцевого мешканця. Вирішили перевірити. Коли завітали до нього додому, то всі сумніви про його причетність до крадіжок відпали остаточно.

Сергій Тушак, в.о. заступника начальника Андрушівського РВ міліції: "В ході проведення обшуку в його помешканні було вилучено ряд речей, які належать до магазинів, з яких було скоєно крадіжки. Загалом непрацюючий громадянин підозрюється у скоєнні 6-ти крадіжок на території Андрушівки на загальну суму більше 60 тисяч. На даний час порушена кримінальна справа, проводиться слідство".

У своєму ремеслі чолов’яга використовував потужні промислові лещата і фізичну силу.

Затриманий раніше вже мав негаразди із законом. Був засуджений за квартирні крадіжки. Цього разу йому загрожує 5 років ув’язнення.

Сергій Кацан, Алла Ващенко
НТН

0 коментарі:

Архів блогу