Шукати в цьому блозі

Translate

Статистика сайта

Відвідувачі по країнам
Відвідувачі за останні 24 години
середу, 13 серпня 2008 р.

Житомирская область: Скандал вокруг спирта и собственности

Як приватизувати підприємство, якщо за законом цього зробити не можна?

Шляхів – безліч, і про один з них розповіли спеціалісти обласного КРУ. Як повідомила Житомир.info радіостанція «Житомирська хвиля», йдеться про Державне підприємство “Коростишівський спиртовий комбінат”, який за документами, створили на базі Коростишівського та Андрушівського спиртових заводів ще у 2005-му році: «Фактично, сам Коростишівський спиртзавод не був ліквідований, а був перереєстрований в ДП “Коростишівський спиртовий комбінат”. І лише в жовтні 2006 року до цього підприємства було передано майно Андрушівського спиртзаводу.

Проте, на сьогоднішній день Андрушівський спиртзавод не знятий з реєстрації в органах статистики. А Коростишівський спирткомбінат може діяти за умови, якщо два попередніх підприємства зняті з реєстрації і ліквідовані», – розповів начальник відділу аудиту у сфері державної та комунальної власності обласного КРУ Віктор Мошківський.

Він наголошує – Коростишівський та Андрушівський спиртзаводи були внесені до переліку об’єктів, що не підлягають приватизації, а Коростишівський спирткомбінат – ні. І в такий спосіб фактично відкрито шлях для приватизації підприємства. До того ж, зовсім нескладно зробити його збитковим та довести до банкрутства. Наприклад, примусивши реалізовувати спирт за ціною нижче від собівартості: «Справа в тому, що ліцензії на реалізацію підприємство не має, і реалізація відбувається через об’єднання “Київспирт” та корпорацію “Укрспирт”. При цьому ціна реалізації набагато нижча за собівартість – в середньому, якщо брати в доларовому еквіваленті, 4-5 доларів за декалітр».

При цьому собівартість одного декалітру складає в середньому шість доларів, а експортується спирт вже за ціною 7 – 9 євро за декалітр. (При цьому начальник КРУ в Житомирській області – зазначає: можливо, все це робилося і ненавмисно, проте факти все-таки річ уперта).

Житомир.info
www.zhitomir.info

0 коментарі:

Архів блогу