Шукати в цьому блозі

Translate

Статистика сайта

Відвідувачі по країнам
Відвідувачі за останні 24 години
суботу, 29 січня 2011 р.

Покарання за вбивство

Життя людини - це найцінніший скарб. Наші закони суворо наказують тих, хто посягає на життя та здоров’я ближнього. Батьки зобов’язані турбуватися про виховання та здоров’я своїх дітей, а діти - доглянути батьків, коли ті хворі чи немічні.
Прикро, але трапляються й інші випадки. Нещодавно Андрушівський районний суд розглянув кримінальну справу про тяжкий злочин - вбивство. Державний обвинувач по справі, прокурор району, радник юстиції Ю. О. Козлов розповідає:
Трагедія сталася 7 березня 2010 року близько 18 години в с. Стара Котельня. Батько із сином, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, на грунті особистих неприязних відносин зчинили сварку, яка переросла у бійку та закінчилася трагічно. Згідно чинного законодавства були проведені досудове слідство, судово-наркологічна та судово-психіатрична експертизи, за результатами яких і було висунуто обвинувачення гр. І. Як пояснив підсудний І., повернувшись додому, він побачив п’яного батька, який обзивав його та матір нецензурними словами, погрожував зарубати. Мати стала розбороняти, але чоловік почав погрожувати дружині-матері. Для того, щоб злякати батька, гр. І. взяв кухонного ножа і сказав: «Якщо будеш розпускати руки, я тебе заріжу». Однак це не допомогло. Під час досудового слідства було спростовано деякі показання гр. І. За словами матері, ніякої сокири в руках сина не було - вона на власні очі бачила в його руках закривавлений ніж. Як підтвердили висновки відповідних експертиз, підсудний страждає алкоголізмом, потребує примусового лікування, але під час вчинення злочину у стані фізіологічного афекту не перебував. Обираючи вид та міру покарання підсудному І., я, як державний обвинувач у судових дебатах, просив суд врахувати, що підсудний повністю визнав свою вину, покаявся, має позитивні характеристики з місця проживання, не був раніше судимим. Суд врахував усе це й призначив покарання - необхідне й достатнє для усвідомлення скоєного та попередження нових злочинів у вигляді 7 років і 6 місяців позбавлення волі.
Так надмірне вживання алкоголю призвело до страшної трагедії - син убив батька, знівечив своє життя, завдав страждань матері. А розповідаю я все це для того, щоб подібні злочини ніде й ніколи не повторювалися.

Марія ОЛЕКСЮК

0 коментарі:

Архів блогу