Шукати в цьому блозі

Translate

Статистика сайта

Відвідувачі по країнам
Відвідувачі за останні 24 години
четвер, 9 січня 2014 р.

У смерті машиніста на цукровому заводі в Житомирській області винні директор і його заступник, - Держгірпромнагляд

Спеціальна комісія територіального управління Держгірпромнагляду завершила розслідування нещасного випадку зі смертельним наслідком, що стався 19 листопада 2013 на ПАТ «Червонський Цукровик» в селищі Червоне Андрушівського району.

Про це повідомили в прес-службі ТУ Держгірпромнагляду в Житомирській області.

Трагічний випадок трапився з машиністом гідроагрегатів, котрий впав у агрегат, що призначений для подачі цукрового буряку на завод.

У ході розслідування нещасного випадку при токсикологічному дослідженні крові потерпілого етиловий спирт ні виявлено.

Перевіривши матеріали спеціально проведеного розслідування нещасного випадку з із смертельним наслідком, покази свідків та людей, причетних до нього, комісія прийшла до висновку, що загиблий під час виконання своєї роботи скоріш за все впав на бетонну основу сплавного майданчика. Після цього, він вдарився головою , втратив свідомість і впав в гідротранспортер, який був неогродженим, де захлинувся водою, внаслідок цього робітник опинився під шибером. Там загиблий отримав іще декілька травм металевими частинами агрегату.

"За результатами проведеного дослідження, встановлено кілька причин настання нещасного випадку, а саме - недостатня надійність засобів виробництва і невиконання посадових обов'язків: відсутність контролю за забезпеченням безпечних умов праці.

Відповідальними особами за даний нещасний випадок комісія бачить: виконавчого директора ПАТ «Червонський Цукровик», який не забезпечив працівникам безпечні умови праці, та заступника виконавчого директора з охорони праці ПАТ «Червонський Цукровик», який не здійснював контроль за безпекою праці.", - повідомляють у прес-службі Держгіпромнагляду.

Відповідно до рішення комісії, до адміністративної відповідальності за ухилення від виконання вимог раніше виданого припису, за не належне забезпечення безпечних умов праці і неналежний контроль за дотриманням правил промислової безпеки та охорони праці притягнуті виконавчий директор заводу і його заступник з охорони праці.

Нагадаємо, що в листопаді на цукровому заводі в селищі Червоне в каналі для подачі буряка знайшли труп машиніста.

0 коментарі:

Архів блогу