Шукати в цьому блозі

Translate

Статистика сайта

Відвідувачі по країнам
Відвідувачі за останні 24 години
четвер, 9 липня 2015 р.

Дії при пожежі

Про виникнення пожежі негайно повідомити по телефону «101» в оперативно-рятувальну службу. При цьому потрібно чітко повідомити назву населеного пункту або району, вулиці, номер і поверховість будинку, поверх, де сталася пожежа. Назвіть своє прізвище і номер телефону.

Якщо в будинку немає телефону і ви не можете вийти з будинку або квартири, відкрийте вікно і звіть на допомогу, криками «Пожежа!» приверніть увагу перехожих.

Якщо вогнище загорання невелике, то чіткими і упевненими діями його можна загасити.

Якщо ви не можете впоратися з вогнем, і пожежа приймає загрозливі розміри, то необхідно терміново покинути приміщення і допомогти вийти дітям, похилим, хворим. У приміщенні необхідно вимкнути, в міру можливості, електрику і газ.

В першу чергу виводяться люди з приміщень, де в умовах пожежі їм більш всього загрожує небезпека. Дуже важливо в холодну пору року узяти з собою теплий одяг.

При пожежі дим скупчується у верхній частині приміщення, тому при сильному задимленні необхідно нагнутися або лягти на підлогу, де повітря чистіше і прохолодніше. Накривши ніс і рот мокрою хусткою або рушником, потрібно рухатися повзучи до виходу уздовж стіни, аби не втратити напрям.

Пам’ятайте пожежу краще попередити ніж потім гасити!

Андрушівський РС Управління ДСНС України у Житомирській області

0 коментарі:

Архів блогу