Шукати в цьому блозі

Translate

Статистика сайта

Відвідувачі по країнам
Відвідувачі за останні 24 години
четвер, 19 листопада 2015 р.

Відбувся День відкритих дверей з питань захисту конкуренції

19 листопада 2015 року відбувся День відкритих дверей з питань захисту конкуренції в Андрушівському районі.
У зазначеному заході участь взяли: голова Житомирського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Безсмертний О.В., голова Андрушівської районної державної адміністрації Дудар О.М., голова Андрушівської районної ради Костик В.В., сільські голови, керівники підприємств, установ, організацій району.
Під час заходу О. В. Безсмертний підкреслив, що за 10 місяців діяльності у 2015 році відділення спрямувало зусилля, в першу чергу, на адвокатуванні конкуренції – проведенні заходів з підтримки конкуренції, не пов'язаних з державним примусом.
Одним з найбільш вагомих напрямів адвокатування конкуренції є оцінка впливу на конкуренцію регуляторних актів. З цією метою було опрацьовано 72 проекти рішень та розпоряджень органів влади та органів місцевого самоврядування, до 16 з них надано зауваження або у погодженні відмовлено, оскільки їх прийняття могло б негативно позначитися на розвитку конкуренції.
В ході наради О. В. Безсмертний звернув увагу на найбільш резонансні справи Житомирського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України за останні три роки (2012-2014) та доповів щодо підсумків діяльності відділення за 10 місяців 2015 року.
Повідомив, що у вересні 2015 року Антимонопольний комітет України прийняв рекомендаційні роз'яснення в частині підходів до визначення розміру штрафів за порушення законодавства про захист економічної конкуренції, в тому числі порушень законодавства про захист від недобросовісної конкуренції з метою забезпечення правової визначеності та передбачуваності застосування положень зазначених законів.
У подальшій роботі відділення спрямує зусилля на питаннях захисту та розвитку конкуренції, перш за все, на соціально важливих ринках, зокрема, електро,- та газопостачання, лікарських засобів, утримання будинків і споруд та прибудинкових територій та інших.
Крім того, буде здійснюватись державний контроль за дотриманням законодавства про захист економічної конкуренції на інших ринках відповідно до плану роботи на 2015 рік та за дорученнями Антимонопольного комітету України.
У рамках програми заходу голова Житомирського обласного територіального відділення АМКУ відповів на запитання присутніх, провів особистий прийом громадян з питань дотримання конкуренційного законодавства.

0 коментарі:

Архів блогу