Шукати в цьому блозі

Translate

Статистика сайта

Відвідувачі по країнам
Відвідувачі за останні 24 години
пʼятницю, 28 жовтня 2016 р.

Вивчали кадрові перспективи підприємств Андрушівщини

Два великі підприємства, що ведуть свою діяльність на території Андрушівського району, – ПАТ “Червоненський цукровик” і ТОВ “Андрушівський маслосирзавод” - надійні партнери служби зайнятості у працевлаштуванні безробітних.
Підприємство з виробництва цукру у 2016 році забезпечило роботою 344 безробітних, яких направив центр зайнятості, а це – три чверті загальної чисельності працівників. Отримали місце роботи машиністи насосних установок, оператори виробничої дільниці, кагатники, апаратники дифузії, оператори пульту керування, дозувальники продукції, вантажники, вагарі, лаборант хіманалізу, комірник, слюсар – ремонтник.
На заводі з виробництва молочних продуктів цьогоріч було укомплектовано за сприяння районного центру зайнятості 175 вакансій – чверть загальної кількості працівників підприємства. Приступили до виконання своїх обов’язків сировари, машиністи мийних установок, вантажники, укладальники-пакувальники, лаборанти хіміко-бактеріологічного аналізу, технологи, підсобні робітники, диспетчер, апаратники виробництва сухих молочних продуктів.
З метою вивчення перспективних кадрових потреб роботодавців робоча група обласного центру зайнятості у складі директора Ігоря Іщенка, його заступника Тетяни Касімцевої та начальника відділу організації надання послуг роботодавцям Світлани Карпович зустрілась з керівництвом цих підприємств. Генеральний директор ПАТ “Червоненський цукровик” Сергій Зінчук висловив задоволення співпрацею зі службою зайнятості у доборі кадрів. Серед проблемних питань, які мають місце у роботі підприємства – це сезонність виробництва й пов’язана з цим складність збереження великого колективу. Керуючий ТОВ “Андрушівський маслосирзавод” Олександр Гостик поінформував представників служби зайнятості про можливості розширення виробництва, які поки важко реалізувати через кадрові проблеми: дібрати потрібні кадри серед місцевого населення стає дедалі складніше.
І.Іщенко поінформував соціальних партнерів про послуги служби зайнятості з організації професійного навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації, зокрема на робочому місці. Також він ознайомив керівників підприємств з можливістю працевлаштування безробітних на фінансово вигідних умовах: упродовж року роботодавець отримуватиме компенсацію єдиного соціального внеску за кожну влаштовану особу. Учасники діалогу також обговорили інші можливості пошуку потенційних працівників, організацію в подальшому спільних заходів на території сільських населених пунктів та залучення до місцевих виробництв молоді на перше робоче місце.

0 коментарі:

Архів блогу