Шукати в цьому блозі

Translate

Статистика сайта

Відвідувачі по країнам
Відвідувачі за останні 24 години
вівторок, 27 травня 2008 р.

У Києві у дні святкування міста відбулася презентація всіх регіонів України

Її влаштували обласні земляцтва, в тому числі - й Житомирське. Ця подія мала дві сторони, і обидві - світлі. Перша: генії, як відомо, народжуються в провінції, але працюють у столиці - тож наші видатні земляки мали нагоду доторкнутися до своїх витоків; і друга - запрошені житомиряни мали змогу вдихнути повітря столиці, ще раз показати себе і подивитися культуру цілої України.

Торжества відбулися на схилах Дніпра під аркою, в обрамленні знаменитих каштанів та білої акації. На прес-конференції, де по 20 хв. було надано кожній області, керівники Житомирського земляцтва в Києві іще раз нагадали, що дала Житомирщина і Києву, і всій Україні: це - льон, хміль і граніти, це Леся Українка, Максим Рильський і Сергій Корольов, це - сучасність: Володимир Литвин, Юрій Єхануров, Валентина Семенюк, і сотні керівників підприємств, професорів і докторів, котрі в київських обрісах рухають вперед промисловість, науку, культуру України.

А на великому спільному - зі всіх областей і міста Києва - котрий , до речі, вів теж наш земляк - Володимир Шинкарук - Житомирщину представляв народний вокальний ансамбль "Молодички" з Андрушівського районного будинку культури. Яскраві мелодії з глибинних народних джерел, своєрідний супровід незвичних музичних інструментів викликали щире замилування і захоплення.

Була організована також виставка, де демонструвалися і продавалися вироби народних майстрів. Багато присутніх зачарувала яскрава овруцька вишивка.

Учасники презентації зі всіх областей сподіваються, що з огляду на цю красу і багатство, Київ більше виділятиме інвестицій і для регіонів.

0 коментарі:

Архів блогу