Шукати в цьому блозі

Translate

Статистика сайта

Відвідувачі по країнам
Відвідувачі за останні 24 години
пʼятницю, 23 квітня 2010 р.

Про останні дзвоники, випускні вечори та ЗНО

Цьогорічне завершення навчального року для учнів загальноосвітніх шкіл зазнає значних змін. Прокоментувати їх ми попросили заступника голови районної державної адміністрації Володимира Івановича Горкуна.
Державна підсумкова атестація, тобто випускні екзамени, перенесені з червня на травень. Пов’язано це з тим, що наступний етап перевірки знань випускників шкіл - зовнішнє незалежне оцінювання - виведене зі структури навчального року.
- Коли ж закінчується навчальний рік? Коли будуть останні дзвоники та випускні вечори?
- Згідно з директивою Міністерства освіти і науки України, державна підсумкова атестація для випускників 11-х класів проводитиметься з 11 по 18 травня. Усних екзаменів не буде, натомість учні писатимуть контрольні роботи з трьох предметів: українська мова (переказ), математика чи історія України; третій предмет з інваріантної складової навчального плану учень вибирає за бажанням. Навчальний рік для учнів усіх класів завершиться 27 травня і цього ж дня в школах пролунають останні дзвоники. Документи про повну загальну освіту випускникам мають бути вручені 28-30 травня.
- А як і коли буде проходити ЗНО?
- Зовнішнє незалежне оцінювання розпочинається 2 червня. На відміну від попередніх років, за участь молодих людей у тестуванні школа не відповідає: це вже є турботою батьків, бо ЗНО, по суті, є першим кроком до вступної кампанії у вищі навчальні заклади. - Чи змінилися правила прийому документів для вступу у вузи?
- Міносвіти України затвердило нові правила для абітурієнтів. Зокрема, абітурієнт має право подавати сертифікат Українського центру оцінювання якості знань, виданий у 2008 р., 2009 р. або в 2010 р. (при цьому він не втрачає права проходити зовнішнє незалежне оцінювання щорічно) не більш, ніж у 5 вузів, і не більше, ніж на 3 напрямки підготовки. Вузи мають право допускати до участі в конкурсі абітурієнтів із сертифікатом, кількість балів у якому з непрофільних предметів нижче 124 балів, за умови, якщо кількість балів з профільних предметів становить не нижче 170 балів по кожному предмету. Серед нововведень міністерства - початок проведення незалежного тестування об 11-ій годині (раніше було о 9-ій).
- А коли розпочнуться канікули для учнів молодших та середніх класів?
- Що ж стосується учнів молодших і середніх класів, то перші - із 31 травня по 3 червня побувають на навчальних екскурсіях; для других - із 31 травня по 15 червня передбачені навчальні екскурсії й навчальна практика.
- Скажіть, а хто робитиме ремонт у школах, щоб належним чином підготувати їх до нового навчального року?
- Зазвичай, ремонт у класних кімнатах організовують і проводять батьки разом з вчителями, залучаючи для цього кошти спонсорів.

Розмову вела Марія Кобилянська

Новини Андрушівщини

0 коментарі:

Архів блогу