Шукати в цьому блозі

Translate

Статистика сайта

Відвідувачі по країнам
Відвідувачі за останні 24 години
понеділок, 19 березня 2012 р.

Конкурс аматорів художнього читання

«Поезія – це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі», -писала Ліна Костенко. Дійсно, поетичне слово наділене особливим магнетизмом і настроєм, особливо якщо читець промовляє не просто «для годиться», а віддає левову частку внутрішніх сил під час декламації. 16 березня у районному будинку культури відбувся конкурс аматорів художнього читання.

Змагання складалися із двох частин. Перша – читання віршів Вадима Крищенка - і друга, під назвою «Мій улюблений літературний герой». Тож під час другого етапу конкурсу сцена рясніла Червоними Шапочками, Пеппі Довгими Панчохами, була Проня Прокопівна, Наталка-Полтавка і навіть «декілька Сашків» із довженківської «Зачарованої Десни».

Серед членів журі були начальник відділу культури і туризму Білецька Галина Іванівна, завідувач сектору соціальної роботи райдержадміністрації Горкун Володимир Іванович, директор районної бібліотеки Шпаківська Неля Володимирівна, актор Житомирського академічного театру ляльок Ткачук Михайло, представники Житомирського коледжу культури і мистецтв (які блискуче продемонстрували свої декламаторські здібності) та інші.

Через різний віковий діапазон учасників розділили на дві категорії: старшу і молодшу (від 5 до 10 років). Оцінювання проводилося з огляду на виконавчу майстерність, сценічну культуру та оригінальність вирішення художнього твору.

Приз глядацьких симпатій отримали Рубан сергій і Тодоровська Вероніка – наймолодша учасниця конкурсу. Усі учасники одержали почесні дипломи та подарунки. Третє призове місце розділили між собою Охрімчук Аліна із молодшої групи та Дмитренко Людмила (село Івниця). Друге місце посіли Удот Ірина та Обущак Валерія, ну а перші призові місця зайняли Чуб Владислав та Іванченко Катерина (селище Червоне). «Дуже талановита дівчинка, яку ми часто бачимо на сцені ще і як виконавицю українських народних пісень», - зауважила голова журі Галина Іванівна Білецька, коли вручала нашій Катеринці нагороду. Дійсно, мало хто не знає яскравого гурту «Веретенце», у якому співає переможниця.

Брала участь у конкурсі також Струтовська Юлія, яка виступала як представник Малих Мошківець. Гран-прі вибороли Ломачук Данило та Манзебур Іванна. Гарні враження залишив після себе конкурс, який перетворився на свято віршованого слова, здатного робити людей добрішими ,більш відкритими до прекрасного і вічного.

0 коментарі:

Архів блогу