Шукати в цьому блозі

Translate

Статистика сайта

Відвідувачі по країнам
Відвідувачі за останні 24 години
пʼятницю, 22 червня 2012 р.

Виступ у ВРУ — звернення до Генпрокуратури щодо земельного рейдерства на Житомирщині (22.06.2012)

14:11:59

КАПЛІЄНКО В.В.

Дякую. Шановні українці, шановні громадяни! Є на карті України Житомирщина, що має багато славетних традицій і міст. Нам всім відомі попільнянські залізничі традиції, бердичівське пиво, руженське масло, андрушівські спирти та сири або Таращанківський цукровий завод. Наприклад, дріжджі Андрушівсього заводу є брендовими до сьогоднішнього дня, не зважаючи на те, що сам завод вже не працює як сім років.

Але в цього славетного краю є й інша сторона. До мене, народного депутата України Каплієнко Володимира, неодноразово звертаються мешканці Андрушівського району Житомирської області зі скаргами про те, що в них вкрали ліс. Їх не допускають деякі ділки до території лісу, який знаходиться безпосередньо біля Андрушівки.

Розібравшись, констатую: відбулося брутальне захоплення лісової частини загального користування. Як наслідок, андрушавчанам ніде збирати, ягоди та й просто перейти через ліс до ставу. Здається, що ділки, які захопили це силком, силою утримують цей ліс, живуть за принципом: «хто сильніший, той і правий» або «хто нагліший, той і їсть».

Так я скажу, я, народний депутат Каплієнко, по зубам ви отримаєте. Да так, що забудете дорогу до цього лісу. Вважайте це попередженням від Андрушівської громади та особисто від мене. Ми даємо вам місяць на те, щоб ви прибралися з лісу.

Решту виступу присвячую зверненню до Генерального прокурора України і прошу вважати мій виступ офіційним депутатським запитом. Так рішенням Житомирської обласної ради номер 984 від 13 листопада 2009 року товариству з обмеженою відповідальністю «Камея-плюс» дано в користування 5709 гамисливських угідь терміном на 15 років нібито для підтримання чисельності звірів. Але вже при винесенні зазначеного рішення сам голова облради екс пан Француз порушив чотири статті Конституції і дві статті Земельного кодексу, зокрема 8 і 57 Земельного кодексу, а також 2, 3, 13 та 19 статтю Конституції.

Також порушення те, що «Камея-плюс» захопила значно більшу територію, поставила огорожу, жодної угоди не зробила, і на сьогоднішній день спілкується з представниками територіальної громади виключно через кулаки та вимагаючи, спробуючи зробити насильницькі дії проти них.

Я хочу вам сказати, що мешканці населених пунктів цієї території сіл Гальчин, Нехворич, Лебединці, Городківка, Зарубінці та місто Андрушівка одностайно висказалися проти створення такого заповідника. Сесії цих рад, міст та селищ так і не надали згоди на погодження такого користування.

З огляду на це прошу Генерального прокурора України терміново втрутитися в цю ситуацію та ініціювати перевірку діяльності товариства «Камея-плюс» на виділення території та законності створення перешкод громадянам у користуванні природними ресурсами. А також рекомендувати Житомирській обласній раді скасувати своє рішення номер 984. Бо впевнений, якщо цього не зробить влада, люди зберуться та й вилами винесуть цих злодіїв, що вкрали конституційні права в житомирчан…

Стенограма засідання Верховної Ради України
http://static.rada.gov.ua/zakon/new/STENOGR/22061210_53.htm
http://kaplienko.info/reiderstvo_zhitomir/

0 коментарі:

Архів блогу