Шукати в цьому блозі

Translate

Статистика сайта

Відвідувачі по країнам
Відвідувачі за останні 24 години
пʼятницю, 10 серпня 2012 р.

Житомирська фірма забрала у селян ліс

У Житомирській області якась фірма обгородила ліс парканом і, як стверджують місцеві жителі, нікого не пускає. На руках у нових власників всі необхідні дозволи чиновників.

Але селяни й чути нічого не хочуть і мають намір домагатися справедливості. Адже свій улюблений ліс вони тепер бачать тільки через паркан.

Як так вийшло, що загальне надбання стало приватним – розбиралися журналісти «Подробиць» ( http://podrobnosti.ua/podrobnosti/2012/08/09/851710.html ).

Антоніна все життя прожила в селі Миньківці. Ліс тут прямо за городами. У цьому лісі вона збирала гриби, ягоди. Але тепер все це за гратами. Потрапити в ліс можна, тільки якщо перелізти через паркан. Три метра у висоту і дванадцять кілометрів в довжину спеціальної сталевої сітки з Англії. Перекусити її дуже складно.

Не можуть потрапити в ліс і жителі інших сіл Андрушівського району. Прямо посеред дерев - пропускний пункт, охорона і табличка: "Вхід заборонений, небезпечно для життя".

Чоловік, який представився директором цих угідь, пояснює: тут розводять диких тварин. Рідкісних і дорогих. Тому вхід обмежений. Але запевняє: людям ніхто не забороняє сюди приходити.

У лісі з'явилися козулі, муфлони і навіть благородні олені. Ось тільки мета розведення цих тварин не найблагородніша.

Місцеві мешканці впевнені: за високим парканом створюється полігон для елітної полювання. Але господарі лісу просять не поспішати з висновками.

Андрій Сухін, генеральний директор компанії «Каміа Плюс»: «Давайте обговоримо це питання через пару років, коли вони досягнуть трофейного віку. Можливо, рада директорів компанії поміняє думку. Але на сьогоднішній день наказу про організацію підготовки до полювання не існує».

Ліс дістався київської компанії "Каміа Плюс". Її офіс в цій будівлі. Сфера діяльності нових господарів Андрушівського лісу далека від захисту природи - вантажні залізничні перевезення.

Депутати місцевих сільських рад були проти переходу лісу в приватні руки.

Валентин Гайдай, голова Миньковецької сільради:

- Рідко у нас Такі скандальні сесії проходять. Депутати заявили категорично - відмовити, не надавати їм таке Узгодження.

Але обласні депутати вирішили інакше, зробивши київській фірмі просто царський подарунок: 5700 гектарів лісу у безкоштовне користування на 15 років. В Житомирській облраді запевняють: закон не порушений. Але визнають: інтереси місцевих жителів не врахували.

«Ми зараз зробимо таку нашу депутатську групу. Ще раз вивчимо ситуацію і будемо просто рекомендувати "Камея-плюс", щоб вони ще раз подумали, куди-небудь перенести це вольєрне господарство, або якимось чином його обмежити. Тому що звичайно повинні бути враховані інтереси територіальної громади», - каже Володимир Арешонков, заступник голови обласної ради.

Але на допомогу депутатів селяни вже не вірять. І обіцяють перерізати ненависне огорожу бензопилами.



http://www.1.zt.ua/themes/vlada/zhitomirska-firma-zabrala-u-selyan-lis-video.html

0 коментарі:

Архів блогу