Шукати в цьому блозі

Translate

Статистика сайта

Відвідувачі по країнам
Відвідувачі за останні 24 години
суботу, 23 листопада 2013 р.

У селі Міньківці відбулося урочисте освячення відбудованого храму

Сільська православна громада десятки років облаштовувала церкву в пристосованих приміщеннях і довго жила мрією відродити храм у своєму селі, в приміщенні якого за різних часів були ... то зерносклад, то школа. Коли для навчального закладу переобладнали колишню контору колгоспу, сельчани взялися за роботу.
Настоятель місцевого храму протоієрей Павло Гуцалюк та його помічник Володимир Сафонюк понад вісім років щоденно жили єдиними прагненнями, єдиними клопотами - відроджували храм. Добре, що серед односельців знайшлися люди, які допомагали і будівельними матеріалами, і робочою силою, і коштами - скільки хто міг, інші підтримували морально.
З благоговінням, трепетом в серці заходили в церкву міньківчани, котрі живуть тут постійно, і ті, що з'їхались звідусіль на свято, сельчани з сусідніх сіл, прибули і високопоставлені гості з духовенства - секретар Житомирської єпархії, Архімандрит Олексій (Овсянніков), духівник Житомирської єпархії Архімандрит Гавриїл (Вардаєв), клірик Спасо-Преображенського кафедрального собору м. Житомира прот. Григорій Рогальський, священики ближніх приходів, а також голова районної ради О. В. Мельник.
Віряни взяли участь у хресному ході навколо храму, під час якого відновлену церкву було окроплено святою водою.
З проповіддю звернувся до присутніх Архім. Гавриїл (Вардаєв). А потім були вшановані найактивніші благодійники, хто найбільше посприяв у відновленні церкви. Високі нагороди Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви Володимира було вручено: найактивнішому благодійнику - міньківчанину М. О. Суботенку - орден св. Миколая Чудотворця, ордени - Ю. А. Олексюку, П. І. Карнаруку, В. І. Сафонюку, грамоти - монаху Макарію, редактору районної газети М. Г. Олексюк. Нагороди від українського козацтва одержали Благочинний Андрушівського округу Ієромонах Макарій (Гаврилів), ієрей Святослав Гаврилів, І. В. Школьний, В. І. Сафонюк, П. І. Карнарук.
Від імені районної державної адміністрації, депутатського корпусу районної ради всіх присутніх з освяченням храму вітав голова районної ради О. В. Мельник, який вручив настоятелю храму протоієрею Павлу Гуцалюку подяку і подарунок, зичив громаді усіх земних благ, зберігати і примножувати національні традиції, традиції своїх предків.
Зі словами щирих привітань звернувся до прихожан та гостей настоятель храму протоієрей Павло Гуцалюк, він дякував усім, хто за велінням совісті наближав це свято, і запросив на святкову трапезу.

0 коментарі:

Архів блогу