Шукати в цьому блозі

Translate

Статистика сайта

Відвідувачі по країнам
Відвідувачі за останні 24 години
понеділок, 27 квітня 2015 р.

Про реалізацію на території Андрушівського району проекту Європейського Союзу та Програми Розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду»

Нагадуємо читачам, що Андрушівський район серед восьми інших районів області став учасником ІІІ фази спільного Проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду»

Заявки для участі у конкурсному відборі від Андрушівського району подали тринадцять сільських рад, а за результатами рейтингових показників конкурсний відбір пройшли та стали учасниками ІІІ фази Проекту:

Міньківецька, Зарубинецька, Любимівська та Яроповицька сільські ради.

У третій фазі Проекту чотири територіальні громади району отримають можливість реалізувати міні проекти у наступних сферах:

- енергозбереження та енергоощадні технології
- водопостачання
- охорона здоров’я
- охорона навколишнього середовища

Максимальна сума гранту на проекти з відновлення комунальної інфраструктури становитиме $10000. Проекти виконуватимуться на умовах спів-фінансування. Так, Проект надаватиме 75%, місцеві бюджети - 20%, громади - 5%. А на кожен енергоощадний мікро-проект, який обере громада, проект ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» виділятиме до $15000.

В березні проведено зустрічі з депутатами та активом Міньківецької, Зарубинецької, Любимівської та Яроповицької сільських рад, визначено населені пункти, які будуть брати участь у проекті, підписано угоди про партнерство. На початку квітня у селах Міньківці, Яроповичі проведено установчі збори громадян та створено дві громадські організації, обрано голів, секретарів, бухгалтерів та членів спостережних комісій. В Зарубинецькій та Любимівській сільських радах такі громадські організації створено в 2008 році коли реалізовувалася на території Андрушівського району перша фаза проекту Європейського Союзу та Програми Розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду».
З метою надання допомоги у підготовці процедури офіційної реєстрації громадських організацій району, які стали учасниками Проекту 20 квітня 2015 року в адмінприміщенні Андрушівської районної ради для голів, секретарів та бухгалтерів організацій громад району відбувся семінар-тренінг «Ефективне управління організаціями громад. Планування діяльності»

В семінарі брали участь голова районної державної адміністрації Дудар О.М. та голова районної ради Костик В.В.

Координатор Житомирського обласного ресурсного центру Георгій Федорук, який проводив тренінг, ознайомив учасників з основними аспектами створення організацій громадян їх реєстрації та діяльності.

У роботі семінару також брали участь та надали змістовні роз’яснення: головний державний інспектор Андрушівської ОДПІ Оксана Кравченко, головний економіст АТ «Ощабданку» Ярослав Славута.

Паралельно з проходженням процедури реєстрації громадських організацій буде визначено потреби членів домогосподарств вищезгаданих населених пунктів шляхом опитування. Після чого, на загальних зборах громадян буде визначено пріоритетну проблему громади. А далі, клопітка праця членів громадських організацій, які будуть спонукати до співпраці жителів територіальних громад. Адже мета Проекту закладена у самій назві – «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду».

0 коментарі:

Архів блогу