Шукати в цьому блозі

Translate

Статистика сайта

Відвідувачі по країнам
Відвідувачі за останні 24 години
пʼятницю, 5 червня 2015 р.

За посів маку і конопель - до відповідальності

З травня по вересня цього року відповідно до Плану основних заходів УМВС на 2015 рік на території області передбачено проведення профілактичних заходів, спрямованих на виявлення і знищення нелегальних посівів маку та конопель, перекриття каналів надходження наркозасобів до споживачів під умовною назвою „МАК”.

З метою недопущення витоку в незаконний обіг наркосировини рослинного походження працівники міліції приймають активну участь в заходах з недопущення незаконного культивування нарковмісних рослин.

На сьогодні законодавством за незаконний посів та вирощування снодійного маку та конопель передбачено як адміністративну, так і кримінальну відповідальність.

Згідно зі статті 106-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, ці дії караються накладенням штрафу у розмірі від 306 до 1 тис. 700 гривень.

Незаконний посів маку чи конопель карається, згідно зі ст. 310 КК України, штрафом до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, арештом на строк до шести місяців чи обмеженням волі строком до 3 років. А якщо кількість вирощених рослин маку чи конопель перевищує 500 рослин, неминуче позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Зберігання наркотичних засобів навіть без мети збуту тягне за собою обмеження чи позбавлення волі на строк до 3 років, якщо ж наркотичні засоби зберігались повторно чи у великій кількості, то особа несе покарання у вигляді позбавлення волі строком від 2 до 8 років.

Інспектор по РНГФ Оксана Огір

0 коментарі:

Архів блогу