Шукати в цьому блозі

Translate

Статистика сайта

Відвідувачі по країнам
Відвідувачі за останні 24 години
понеділок, 8 червня 2015 р.

Збережемо ліс від вогню

Повідомляємо Вас, що в даний період року зростає небезпека виникнення пожежу лісових масивах.

Основною причиною такого лиха є байдужість та безтурботність окремих громадян ,які, відпочивши на лісовій галявині , залишають після себе чорну вигорілу землю , не загашене багаття. Поряд можна побачити й тліючі недопалки, навмисне підпалення для втіхи страху трави. В ті хвилини такі горе-відпочивальники не задумуються над тим, яку шкоду своїми вчинками вони наносять навколишньому середовищі і самим собі.

Наша служба застерігає: розводити багаття забороняється. Але коли ви вже вирішили проігнорувати цю заборону, то, принаймі, зробіть так, щоб від вогнища не загорівся ліс. Для цього місце, де воно розводиться, треба обов’язково обкопати, щоб не дати вогню поширитись на суху траву, торішнє листя, сухостій. А коли після дозвілля на лоні природи ви повертаєтесь до дому, не забудьте загасити багаття, заливши його водою чи прикидавши землею. Переконайтесь, що «червоний півень» не оживе в попелі і не наробить лиха.

Не забувайте, що сірники та цигарки після паління можна викинути тільки після того, коли переконаєтесь , що вони вже повністю погасли . Отже , йдучи до лісу на відпочинок , не забувайте простих правил, нагадуйте про них своїм дітям, сусідам, знайомим.

Андрушівський РС Управління ДСНС України у Житомирській області

0 коментарі:

Архів блогу