Шукати в цьому блозі

Translate

Статистика сайта

Відвідувачі по країнам
Відвідувачі за останні 24 години
понеділок, 13 липня 2009 р.

Підготовка господарств Андрушівського району області до проведення жнив

В південних районах області розпочалися жнива, однак масового розмаху цей процес поки що не набув. Тому на базі сільгосппідприємств Андрушівського рацону був проведений обласний семінар з питань підготовки до збирання ріпаків та зернових культур.
На смінар були запрошені голови райдержадміністрацій, начальники районних управлінь агропромислового розвитку, керівники та спеціалісти обласних служб АПК, науковці. Проходив семінар за участю заступника гови облдержадміністрації Миколи Дейсана та начальника головного управління агропромислового розвитку Миколи Дідківського.
На полі державної сортодослідної станції села Зарубенці присутнім було продемонтсровано обряд зажинків, за давньою традицією керівництву області вручено коровай, а також надано право скосити перший хлібний сніп заступнику голови облдержадміністрації Миколі Дейсану. Затим учасники семінару оглянули посіви зернових культур, ознайомилися із технологією вирощування, дослідними ділянками та підготовкою до збирання врожаю. Як відзначалося, згідно поставленого завдання голови облдержадміністрації, в цьому році до 50 відсотків площ необхідно засіяти районнованими сортами зернових не менше першої рапродукції.
Учасники семінару відвідали пункт очистки насіння дочорнього підприємства «Оранта», де ознайомилися із технологією очистки та зберігання насіння, підготовкою складських приміщень. На підприємстві три очисні лінії, потужність очистки кожної до 75 тонн зерна на годину.
В приватному підприємстві "Імпак" присутні оглянули зведений механізований загін району для збирання зернових культур та ріпаку. Продемонстровано було також наладку і регулювання вущлів та агрегатів зернозбиральної тезхніки, грунтообробних і посівних машин. Особливу увагу було звернуто на охорону праці та проти пожежну безпеку під час проведення жнив. В цьому підприємстві вже завершують збирання ріпаку та озимого ячменю, в середньому отримуючи на круг по 43 центнери зерна. Госпордарство спеціалізується і на вирощуванні картоплі. Під цією культурою тут 600 гектарів. Підприємство співпрацює з німецькою фірмою "Європлан" і рентабельність його більше 50 відсотків. Тому актуальними були питання розвитку насіннєцтва картоплі і поширення сортів через приватний сектор.
На пленарному засідання було обговорено підготовку господарств області до проведення жнив, роботу аграрного фонду на продовольчому ринку і цінову політику на зерно врожаю 2009 року.

0 коментарі:

Архів блогу