Шукати в цьому блозі

Translate

Статистика сайта

Відвідувачі по країнам
Відвідувачі за останні 24 години
четвер, 30 липня 2009 р.

Основа бюджету громади Андрушівського району - раціональне землекористування

В Андрушівському районі відбулося засідання виконавчого комітету. В його засіданні, як член виконкому, взяв участь головний спеціаліст відділу Держкомзему у Андрушівському районі Олександр Байбула.

Основне питання - звіт про результати виконання бюджету міста за перше півріччя цього року. Як відомо, головне джерело його дохідної частини, є надходження за використання земельних ресурсів, зокрема орендна плата та земельний податок з фізичних і юридичних осіб.

На звітний період заплановані кошти надійшли в повному обсязі і як наголосив міський голова Михайло Сушко, для забезпечення повного надходження вищезазначених коштів Андрушівською міською радою налагоджена тісна співпраця з відділом Держкомзему у Андрушівському районі та земельною інспекцією. Завдяки такій співпраці проводиться аналіз даних державного земельного кадастру та спільні перевірки землекористувачів, що дозволяє оперативно встановлювати порушників і приводити їх діяльність до правових норм.

На виконкомі було акцентовано увагу на забезпеченні надходжень до спеціального фонду розвитку міського бюджету. Кошти спецфонду конче потрібні місту, адже використовуються для капітального будівництва, а основним джерелом їх надходжень є продаж земельних ділянок несільськогосподарського призначення, тому міській раді необхідно активізувати ринок земель міста. Із практичних кроків було запропоновано: передбачити в бюджеті кошти на завершення робіт по виготовленню проекту відведення земельної ділянки площею 0,80 га. для промислових потреб, та проведення серій земельних аукціонів.

Вирішено також посилити контроль за виконанням рішень міської ради у сфері земельних відносин суб’єктами господарювання на території міської ради.

Практичну допомогу в цьому питанні міській громаді нададуть спеціалісти районної землевпорядної служби.

0 коментарі:

Архів блогу