Шукати в цьому блозі

Translate

Статистика сайта

Відвідувачі по країнам
Відвідувачі за останні 24 години
понеділок, 20 липня 2009 р.

Особливості жнивної кампанії в Андрушівському районі

В приватних господарствах області розпочалися жнива. Одночасно із обмолотом ріпаків йде збирання озимої пшениці, жита та ячменю. Про особливості жнивної кампанії в Андрушівському районі репортаж нашої знімальної групи.
В оренді у приватної агрофірми "Світанок", яку очолює Герой України Тетяна Засуха 25 тисяч гектарів. Наша знімальна група побувала в господарстві коли йшов обмолот ріпаку, під яким тут 777 гектарів. До речі, ріпак агрофірма вирощує у трьох районах області: Ружинському, Андрушівському і Бердичівському, загальною площею 3150 гектарів. Особливості жнивної кампанії у господарстві в тому, що тут на практиці був задіяний мобільний збирально-транспортний загін, який на семінарі напередодні жнив показували керівникам районів у приватному підприємстві „Імпак”. У „Світанку” в збиральний загін увійшло 27 високопродуктивних комбайнів „Кейс” та „Нью Роланд”, 30 автомобілів, станція технічної допомоги, пожежна машина, заправник та два трактори з плугами для локалізації пожежних осередків.
В середньому за день один такий високопродуктивний комбайн обмолочує більше 20 гектарів, а всі разом збирають ріпак з 450 гектарної площі. Не секрет, що маючи таку потужну техніку господарство за три дні завершить обмолот ріпаку і перейде до збирання пшениць, жита та ячменю. З наявних в області посівів на сьогодні агрофірма вже зібрала ріпак із 48% площ, отримуючи в середньому по 26 центнерів зерна і намолотивши вже понад 4 тисячі тонн.

0 коментарі:

Архів блогу