Шукати в цьому блозі

Translate

Статистика сайта

Відвідувачі по країнам
Відвідувачі за останні 24 години
понеділок, 22 лютого 2010 р.

Діти мають захищати свої права

Для того, щоб ми вміли збудувати щасливе майбутнє, ми повинні знати змалечку, що всі народи і всі люди рівні між собою й мають однакові права на нашій Землі. Дитину жодним чином не можна прирівнювати до дорослої людини, у тому числі й у правових аспектах. Дитина має бути забезпечена особливими правами, особливим захистом, які мають часовий вимір і спеціальне призначення. Дитина, як і кожна людська істота, від народження має права людини.
Існує стереотип, що хороша дитина - слухняна дитина. А слухняна - означає зручна. Коли дитину або підлітка кривдять старші, зазвичай діти в міру своїх можливостей просто чинять опір. Цей опір триває просто на емоціях - і у підсумку ми маємо справу з соціально дезадаптованою поведінкою. Діти, які не вміють чинити опір, або вчаться лавірувати, або виявляються просто пригніченими. В усіх трьох випадках ми маємо негативні наслідки - в жодному з варіантів дитина не вчиться цивілізовано захищати себе, формувати власну точку зору і обстоювати її, тобто виховується безсловесна маса, якою легко потім маніпулювати.
Тому спеціалісти Анрушівського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді 19 лютого 2010 року в Андрушівській ЗОШ 1-11 ступенів провели тренінгове заняття та тему «Діти мають захищати свої права». Метою ознайомлення дітей з основними положеннями Конвенції ООН про права дитини, формування навичок правомірної поведінки дітей і навчання діяти в різноманітних життєвих ситуаціях у відповідності з нормами права.
Розпочався тренінг із вправи «Беріг очікування». Діти з великим задоволенням писали на корабликах свої очікування від заняття. Після вправи дітям був наданий цікавий інформаційний блок. Далі учасники заняття виконували роботу в групах, виконуючи вправу «Чарівна Планета». Учасники були розділені на дві підгрупи: «Банан» та «Апельсин». Вправа «Казка про дівчинку»- проведено з метою сприяти зміні фокуса точки зору учасників на проблему порушення прав дитини. Це дуже сумна історія однієї дівчинки, але вона допомогла кожному відшукати відповідь на запитання: які ж умови необхідні кожній дитині для повноцінного життя та розвитку.Вправа «Мудрий голуб»- з метою підбиття підсумків тренінга, закріплення отриманої інформації, знань та навичок, створення у групі сприятливої емоційної атмосфери.
В ході тренінгового заняття діти ознайомилися із статтями Конвенції ООН про права дитини, сформували навички правомірної поведінки і навчились діяти в різноманітних життєвих ситуаціях у відповідності з нормами права, створено позитивну емоційну атмосферу.На завершення кожний учасник тренінгу отримав буклет «Права дитини» з адресою та телефоном Андрушівського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Андрушівська районна державна адміністрація
andrushevka.blog.ru

0 коментарі:

Архів блогу