Шукати в цьому блозі

Translate

Статистика сайта

Відвідувачі по країнам
Відвідувачі за останні 24 години
середу, 26 березня 2014 р.

Правоохоронці закликають громадян остерігатися шахраїв

В Андрушівському районі дві віщунки, «знімаючи порчу» з літнього подружжя, перетворили декілька тисяч гривень на вирізки з газет. Міліція шукає шахрайок і звертається до громадян із застереженнями.

Днями до Андрушівського райвідділку міліції надійшло повідомлення про те, що в с. Бровках дві невідомі жінки видурили у літнього подружжя усі грошові заощадження.

Коли за вказаною адресою прибула слідчо-оперативна група, згорьована 83-річна господиня зі своїм 87-річним чоловіком розповіли, що уранці до їхньої оселі увійшли дві жінки. Мету свого візиту вони спочатку пояснили перевіркою показників електролічильника. Старенькі не відмовили, а непрохані гості скористалися можливістю оглянути їхню хатину.

Раптово одна з жінок заявила, що на господарів наведено страшну порчу, яка незабаром має вкоротити обом віку (!), звідси й усі негаразди – життєві та зі здоров’ям. Дивно, але літні люди повірили кожному слову й ні на секунду не засумнівалися у почутій нісенітниці. Відтак, аби позбавитися від навроченого, господиня з острахом віддала в руки невідомих усі заощадження – 30 тисяч гривень!

«Віщунка» діловито загорнула гроші в газету й поклала згорток під подушку, наказавши господарям не діставати його впродовж декількох годин. Дочекавшись визначеного часу, господиня таки розгорнула пакунок і ледь не знепритомніла: замість грошей у ньому знаходилися лише вирізки з таких самих газет.

– Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом шахрайства, - каже начальник Андрушівського райвідділу міліції Сергій Бойко. – На жаль, поважний вік подружжя завадив комусь із господарів запам’ятати зовнішні прикмети «віщунок», лише загальні їх риси. Проте правоохоронці розпочали комплекс заходів, направлених на встановлення їх осіб та безпосереднє затримання.

Водночас міліція попереджає громадян, як не стати жертвою чергової кримінальної історії:

ні в якому разі не впускайте до своєї оселі незнайомих та малознайомих осіб і нізащо не встановлюйте з ними контакт. Не реагуйте на будь-які їхні прохання, як от „переповити дитину”, „напитися води”, „зняти порчу”, „поворожити” і таке інше. Шахраї – тонкі психологи. Це єдиний дар, яким вони володіють, відчуваючи ваш настрій, і вдало користуються ним. Не слід забувати, що, відкриваючи двері вашої домівки незнайомцям, ви автоматично наражаєтесь на небезпеку.

Працівники органів внутрішніх справ вживають всіх заходів, щоб попередити можливі шахрайства та розкрити вже скоєнні злочини. Але без вашої допомоги, яка полягає у дотриманні елементарних правил безпеки, робота правоохоронців значно ускладнюється. Завжди будьте розумнішими за шахраїв.

Якщо на вашій вулиці з’явились незнайомці, поведінка яких викликає у вас підозру, запам’ятайте або запишіть їх прикмети, марку автомобіля, на якому вони приїхали, а також його колір та номерний знак. Це допоможе правоохоронцям у подальшому відшукати можливих зловмисників.

Якщо ж ви стали жертвою подібного злочину, негайно зверніться до міліції. Телефон 102 працює цілодобово.

Ольга Номерчук, СЗГ УМВС України в Житомирській області, за повідомленням Андрушівського РВ УМВС

0 коментарі:

Архів блогу