Шукати в цьому блозі

Translate

Статистика сайта

Відвідувачі по країнам
Відвідувачі за останні 24 години
понеділок, 6 жовтня 2014 р.

Андрушівський районний сектор Управління ДСНС України у Житомирській області застерігає

З настанням осінньо-зимового періоду у пожежно-рятувальну службу дедалі більше надходить повідомлень про пожежі та трагічні випадки на них, причинами яких є порушення правил пожежної безпеки при експлуатації газових приладів, пічного опалення та електрообігрівачів.
Це є результатом того, що у повсякденних турботах, рятуючись від холоду, багато людей проявляють недбалість, не звертають увагу на дотримання протипожежного режиму. Майже всі пожежі виникають в житловому секторі. В основному лихо приходить в будинки інвалідів, пенсіонерів та безробітних громадян. Як наслідок, найбільша кількість пожеж та загиблих людей на них реєструється в осінньо-зимові місяці року, тобто коли люди починають інтенсивно використовувати прилади опалення та електрообігрівачі.
Ще одною і найпоширенішою причиною пожеж та загибеллю на них громадян є куріння у ліжку, найчастіше в нетверезому стані. Враховуючи те, що у холодну пору розпивають алкогольні напої у квартирах, це врешті решт призводить до пожежі. Лише за минулий осінньо-зимовий період 2013-2014 років в Андрушівському районі виникло 20 пожеж.
Основними причинами виникнення пожеж є інтенсивне використання опалювальних приладів, збільшення навантаження на електромережі, використання для опалювання саморобних електроприладів, порушення правил при проведенні електрозварювальних робіт, необережне поводження з вогнем при розігріванні комунікацій систем опалення та водопостачання, дитячі пустощі з вогнем.
В більшості випадків пожежі є наслідком того, що керівники та відповідальні особи послабили увагу до питань організації роботи щодо збереження державного майна від знищення вогнем, недостатньо вимагають з керівників підвідомчих об’єктів забезпечення виконання встановлених норм і правил, спрямованих на запобігання пожеж та загибелі людей на них, послаблення виховної роботи з дітьми у школах щодо попередження дитячих пустощів з вогнем.
Отже, щоб лихо не прийшло до вашої оселі, зробіть своєчасні висновки і будьте уважними та обережними. Не паліть у ліжку, слідкуйте за станом приладів опалення, не допускайте використання електрообігрівальних та нагрівальних приладів саморобного виготовлення, дотримуйтесь протипожежних правил під час користування ними, а при виявленні вогню чи запаху диму негайно телефонуйте за номером 101!

0 коментарі:

Архів блогу