Шукати в цьому блозі

Translate

Статистика сайта

Відвідувачі по країнам
Відвідувачі за останні 24 години
понеділок, 23 лютого 2015 р.

В Андрушівському районі бійцям АТО допомагають діти, а в Попільнянському для них ремонтують техніку

Керівники районів області продовжують звітувати на житомирських телеканалах про стан виконання мобілізаційних завдань, готовність до реагування на надзвичайні ситуації, допомогу військовослужбовцям, які беруть участь в АТО, та переселенцям.

Так 18 лютого перший заступник голови Андрушівської райдержадміністрації Олег Борисов взяв участь у записі програми «Актуально!» обласної телерадіокомпанії. За словами посадовця, доведені мобілізаційні завдання в районі виконано на 100%. До лав Збройних Сил України призвано і трьох співробітників райдержадміністрації, один з яких – доброволець.

Місцеві керівники не залишаються осторонь проблем земляків-військовослужбовців. Матеріальну допомогу отримало шестеро поранених. Олег Борисов констатує, що, на жаль, в Андрушівському районі поховали трьох бійців і зараз триває процес оформлення документів на отримання допомоги рідними загиблих, а одна сім’я перебуває на квартирному обліку.

«Військові дії на сході України об’єднали жителів Андрушівщини. Жоден підприємець не відмовив, коли ми зверталися за допомогою. Постійно купуємо засоби захисту і тепловізори, а також нещодавно відремонтували для бійців автомобіль УАЗ. Приємно, що активно допомагають військовим і діти. Напередодні Дня святого Миколая школярі збирали солодощі, каву, чай та малюнки. На знак вдячності із зони АТО бійці передали їм прапор зі своїми автографами. А зараз діти плетуть маскувальні сітки», - розповів Олег Борисов.

За словами першого заступника голови райдержадміністрації, на Адрушівщині проводиться інформаційно-роз’яснювальна кампанія щодо дій населення у разі виникнення надзвичайних ситуацій. Розповсюджуються пам’ятки та діє «гаряча лінія», а також триває перевірка 46 захисних споруд.

Не залишають без уваги і 250 переселенців, які прибувають в район зі сходу держави. Вони проживають переважно в родичів і знайомих. 19 внутрішньо переміщених осіб перебувають на обліку в центрі зайнятості, а дехто вже працевлаштований на ТОВ «Андрушівський маслосирзавод».

19 лютого в телепрограмі «Актуально!» звітував голова Попільнянської райдержадміністрації Роман Суботенко. «Завдання поставки мобілізаційних ресурсів у рамках четвертої хвилі часткової мобілізації виконані на 100%. За весь час військових дій на сході України до лав Збройних Сил мобілізовано 342 жителі району, з яких 20 – це добровольці», - звернув увагу керівник району.

За словами Романа Суботенка, 139 сімей військовослужбовців, задіяних в АТО, в яких є діти, отримали допомогу в розмірі 1 тис. грн. Окрім цього, по 5 тис. грн. надається на лікування пораненим. Щотижня з району відправляють в неспокійний регіон засоби захисту та гігієни, продукти та навіть домашню випічку. Голова райдержадміністрації наголошує, що завдяки волонтерам на Попільнянщині відремонтовано два БТРи, КамАЗ та автобус, які передали 95-ій Житомирській окремій аеромобільній бригаді, а зараз готують ще один БТР і КамАЗ.

Особлива увага зосереджена й навколо заходів, спрямованих на протидію надзвичайним ситуаціям. Так розповсюджуються пам’ятки, уточнюються плани евакуації, проводяться навчання, працює телефонна «гаряча лінія». В Андрушівському районі налічується 53 захисні споруди, з яких перевірено 38, а проінвентраризовано – 10.

Як повідомив Роман Суботенко, у районі зараз перебуває 179 вимушених переселенців, які в основному проживають у рідних і знайомих. Додатково зарезервовано 10 приміщень, в яких зможуть розміститися 42 людини, а також тривають ремонтні роботи в лікувальному закладі, де знайдуть прихисток ще 10 осіб.

0 коментарі:

Архів блогу