Шукати в цьому блозі

Translate

Статистика сайта

Відвідувачі по країнам
Відвідувачі за останні 24 години
середу, 18 лютого 2015 р.

Обговорювалися проблеми переселенців

Нещодавно під головуванням керівника апарату райдержадміністрації Савенка О.Ю. проведено засідання районного координаційного Штабу з питань розміщення громадян, які прибувають з тимчасово окупованих територій і районів проведення антитерористичної операції.
Керівник Штабу звернув увагу присутніх, що для оперативного вирішення питань, які пов’язані з розміщенням прибулих на територію району громадян та розв’язанням їх соціально-побутових проблем внутрішньо – переміщені особи можуть звертатися до райдержадміністрації (площа Т.Г. Шевченка, 1, каб. 36) та до управління праці та соціального захисту населення (вул. Зазулінського, 5 каб.12).
Начальник управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Балюк А.М. довела до відома присутніх, що станом на 11.02.2015 року на обліку перебуває 217 внутрішньо переміщені особи (203 перебуває на обліку на даний час, 14 – знято з обліку). 113 сім’ям призначено адресну допомогу у розмірі 442 грн. для працездатних осіб, 884 грн. – для непрацездатних осіб.
Працівники районного центру зайнятості допомогли знайти роботу семи особам, 19 перебувають на обліку, з них мають статус безробітного та отримують допомогу по безробіттю – 12.
За даними відділу освіти райдержадміністрації, Андрушівщина прийняла поповнення – в учнівські колективи влилося 30 дітей – мешканців Донецької та Луганської областей.
Аби забезпечити прибулих дахом над головою у районі створено резерв житла в гуртожитку Андрушівського професійного ліцею та терапевтичному відділенні №2 ЦРЛ в с. Стара Котельня. Зараз в гуртожитку Андрушівського професійного ліцею проживає 9 внутрішньо переміщених осіб. Завдяки спільним зусиллям влади та небайдужих громадян для переселенців зібрано продукти харчування, придбано електроплиту, електрочайник, посуд, ліки. Працівниками відділу Держземагенства в Андрушівському районі для користування надано б/у телевізор та холодильник.
В терапевтичному відділенні №2 ЦРЛ в с. Стара Котельня поселено 2 пенсіонерки, одна з них з обмеженими можливостями. Вони забезпеченні предметами побуту першої необхідності, а з продуктами харчування допомагають місцеві жителі.
Усі присутні члени координаційного Штабу висловили свою думку стосовно подальших дій, пов’язаних з розміщенням переселенців, розв’язання їх проблем соціального характеру, надання допомоги у працевлаштуванні, продовженні навчання у навчальних закладах району тощо.
Районний координаційний Штаб з питань розміщення громадян, які прибувають з тимчасово окупованих територій і районів проведення антитерористичної операції, дякує всім небайдужим громадянам за надану допомогу, спрямовану на підтримку людей та їх сімей, які були змушені залишити свої домівки і виїхати з Донецької та Луганської областей в надії зберегти своє життя та життя своїх рідних.
Дякуємо всім Вам за Ваші добрі і відкриті серця!

0 коментарі:

Архів блогу