Шукати в цьому блозі

Translate

Статистика сайта

Відвідувачі по країнам
Відвідувачі за останні 24 години
пʼятницю, 13 лютого 2015 р.

Слизька дорога - небезпечна

Взимку найчастіше люди травмуються через слизьку дорогу. Минулого тижня на території автостанції впав літній чоловік, від сильного забою втратив свідомість. Люди, що були поряд, надали потерпілому першу допомогу, викликали “швидку”.
Уберегтися від травм під час ожеледиці можна, якщо дотримуватися простих правил поведінки. Перед виходом із будинку натріть наждачним папером підошву або наклейте на неї лейкопластир чи ізоляційну стрічку. Людям похилого віку та вагітним жінкам в сильну ожеледицю краще взагалі не виходити з дому. Ходіть по тротуарах, посипаних піском або сіллю, вибирайте непротоптану стежку. Під час ходьби по слизькій дорозі максимальне навантаження робіть не на п’яту, а на носок. Ходіть не поспішаючи, злегка розслаблюйте ноги в колінах.
Не тримайте руки в кишенях - це збільшує ймовірність падіння й отримання тяжких травм, особливо переломів. Бережіться ковзанок, припорошених снігом, ходіть по освітленій частині тротуару. Під час відлиги небезпечні бурульки, тому не ходіть близько попід стінами будинків.
При падінні на руку можливий перелом кісток передпліччя або кисті. В цьому випадку накладіть потерпілому шину з підручного матеріалу на внутрішню поверхню руки, в напівзігнуті пальці вкладіть валик та зафіксуйте руку. При переломі стопи або гомілки дві шини закріпіть по бокових поверхнях ноги з фіксацією стопи та коліна. Якщо травмований перебуває на холоді, переламану кінцівку необхідно додатково утеплити. Потерпілого треба якнайшвидше відвезти в лікарню.
Будьте обережними, не наражайтеся на небезпеку!

Районний сектор управління ДСНС в Житомирській області

0 коментарі:

Архів блогу