Шукати в цьому блозі

Translate

Статистика сайта

Відвідувачі по країнам
Відвідувачі за останні 24 години
понеділок, 3 серпня 2015 р.

Міліціонери спололи зарості коноплі за селом на Житомирщині

В Андрушівському районі працівники міліції вилучили близько 500 рослин коноплі, яка буяла на угідді поблизу одного з сіл. За фактом вирощування конопель відкрито кримінальне провадження.

Під час проведення профілактичних заходів «Мак 2015» правоохоронці натрапили на ділянку за одним із сіл Андрушівщини, де серед бур’яну буяли коноплі.

На місце події прибула слідчо-оперативна група, яка й задокументувала факт вирощування нарковмісних рослин. З угіддя було вилучено близько півтисячі рослин коноплі, які нині направлені на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС.

У рамках розпочатого за ч.2 ст.310 (незаконне вирощування конопель у кількості 50 і більше рослин) Кримінального кодексу України досудового розслідування правоохоронці серед іншого встановлюють осіб, які могли використовувати наркосировину для споживання або інших протиправних цілей.

Як повідомив керівник відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків В’ячеслав Безпрозванний, загалом з початку проведення операції «Мак» на Житомирщині правоохоронці обстежили понад 4 тисячі об’єктів і задокументовали більше 70 фактів незаконного посіву і вирощування маку та конопель. За усіма нині відкриті кримінальні провадження. З незаконного обігу вилучено понад 11,5 тисяч нарковмісних рослин. До відповідальності вже притягнуто 33 правопорушника. Профілактичні заходи на теренах області тривають.



Прес-служба УМВС України в Житомирській області

0 коментарі:

Архів блогу