Шукати в цьому блозі

Translate

Статистика сайта

Відвідувачі по країнам
Відвідувачі за останні 24 години
четвер, 3 вересня 2015 р.

Увага! Рекомендації щодо поведінки в умовах задимлення

У зв’язку зі встановленням найвищого класу пожежної небезпеки та збільшення кількості пожеж на Житомирщині, виникає задимленість повітря, особливо у вранішній час. Проте, ситуація в області не критична, незначне перевищення забруднення атмосферного повітря не несе шкоди здоров’ю громадян. Потреби в закритті навчальних закладів чи скорочення навчального процесу немає.
З метою обмеження та попередження впливу шкідливих речовин рекомендуємо дотримуватися профілактичних заходів:
1. Намагатися обмежити перебування на відкритому повітрі, уникати тривалого перебування на відкритому повітрі рано вранці (у повітрі знаходиться максимальна кількість смогу) та у найспекотніший час доби. Дітям і вагітним жінкам слід відмовитися від тривалих прогулянок.
2. Слід тримати вікна зачиненими, особливо вночі і рано вранці. При відкритті вікон завішувати місця надходження атмосферного повітря (вікна, кватирки тощо) зволоженою тканиною і періодично її змінювати.
3. При можливості використовувати у побуті та на робочих місцях системи кондиціонування та очищення повітря.
4. Проводити вологе прибирання в житлових приміщеннях і на робочих місцях; корисно також поставити в житлових та робочих приміщеннях ємності з водою, щоб підвищити вологість повітря.
5. При посиленні запаху диму рекомендується надягати захисні маски, які слід зволожувати, а віконні та дверні прорізи ізолювати вологою тканиною.
6. Збільшити споживання рідини до 2-3 літрів на день для дорослих. Для відшкодування втрати солей та мікроелементів рекомендується пити підсолену і мінеральну лужну воду, молочно-кислі напої (знежирене молоко, молочну сироватку), соки, мінералізовані напої, киснево-білкові коктейлі.
7. У разі виникнення симптомів гострого захворювання або нездужання (поява ознак задишки, кашлю, безсоння) необхідно звернутися до лікаря.
8. Продукти із власних городів мешканцям в зоні впливу пожежі перед вживанням необхідно обов’язково ретельно мити, а у разі підозри щодо їх доброякісності (сліди нальоту, сажі тощо) направляти продукцію для дослідження до територіальних органів Держсанепідслужби.
9. Уникати потрапляння під дію опадів, у випадку неможливості уникнення – за першої можливості прийняти душ.
10. Обмежити контакт дітей з піском та ґрунтом на ігрових майданчиках у населених пунктах, розташованих в зоні впливу пожежі.

0 коментарі:

Архів блогу