Шукати в цьому блозі

Translate

Статистика сайта

Відвідувачі по країнам
Відвідувачі за останні 24 години
вівторок, 7 лютого 2017 р.

За принципової позиції прокуратури Житомирщини до державної власності повернуто майновий комплекс хлібоприймального підприємства вартістю 7,7 млн грн.

За принципової позиції прокуратури Житомирщини до державної власності повернуто майновий комплекс хлібоприймального підприємства вартістю 7,7 млн грн

Прокуратурою Житомирської області вживаються системні заходи представницького характеру з метою захисту інтересів держави.

Зокрема, під час здійснення моніторингу щодо стану законності у сфері державної власності виявлено факт протиправної передачі у приватну власність майнового комплексу хлібоприймального підприємства площею понад 11 тис м кв. вартістю 7,7 млн грн.

Йдеться про те, що у 2012 році рішенням виконавчого комітету Бровківської сільської ради Андрушівського району, в порушення вимог Закону України «Про управління об’єктами державної власності», надано публічному акціонерному товариству дозвіл на оформлення права приватної власності на майновий комплекс, який перебував у державній власності.

З метою повернення майна до державної власності, органами прокуратури в інтересах Міністерства аграрної політики та продовольства України, заявлено позов про визнання недійсним і скасування зазначеного рішення та свідоцтва на право власності на об’єкти нерухомого майна, виданого товариству, у задоволенні якого судом відмовлено.

Принципово відстоюючи інтереси держави, прокуратура області оскаржила рішення суду першої інстанції до Рівненського апеляційного господарського суду, яким винесено постанову про скасування відмови та задоволення позову у повному обсязі.

Таким чином, за втручання прокуратури, у власність держави повернуто майно хлібоприймального підприємства площею понад 11 тис м. кв.

Прес-служба прокуратури Житомирської області

0 коментарі:

Архів блогу