Шукати в цьому блозі

Translate

Статистика сайта

Відвідувачі по країнам
Відвідувачі за останні 24 години
понеділок, 12 лютого 2007 р.

Вакансії Андрушівської районної державної адміністрації на 01.02.07р.

Cтаном на 12.02.07 в апараті, відділах та структурних підрозділах райдержадміністрації нараховується 4 вакантні посади а саме:

- начальник фінансового управління райдержадміністрації;
- начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації;
- головний спеціаліст юридичного сектору райдержадміністрації;
- головний спеціаліст сектору по зв’язках з громадськістю райдержадміністрації;
- головний спеціаліст управління економіки райдержадміністрації.

andrushivka.fo.ru
суботу, 3 лютого 2007 р.

Червоне

Житомирська область, за 43 км на південно-захід від райцентру Андрушівка.

Містечко Червоне було засноване у 1624 р. воєводою брест-литовським Яном Тишковичем. Завдяки хитросплетінню родинних зв'язків та шлюбів наприкінці 18 ст. Червоним володів Францішек Ксавері Грохольський, а після його смерті разом з іншими маєтками воно відійшло Адольфові Грохольському. Пізніше Червоне було записане на його другу дружину – Ванду Радзивілл, яка після смерті чоловіка продала володіння Миколі Терещенку, а сама виїхала за кордон. Червоне перебувало у власності родини українських цукрових магнатів до революції 1917 р.

Не відомо, чи була на цьому місті якась інша будівля, а існуючий нині палац було зведено на замовлення Адольфа Грохольського. Розкішна споруда виконана у стилі неґотики, подібному до англійської ґотики. Дві "замкові" вежі (одна двоповерхова, друга - одноповерхова), розташовані по обидва боки палацу і служили павільйонами. Неподалік в неоґотичному ж стилі були споруджені господарчі будівлі та конюшня.

Всередині палацу особливої уваги заслуговував вестибюль зі сходами, викладеними білим мармуром, а також – велика зала для балів з двома венеціанськими кришталевими люстрами. На жаль, від колишнього інтер'єру не збереглося майже нічого. Канули в Лету мармурові каміни, обшита деревом їдальня. Лише домашній театр гнилим вuскалом посміхається до одинокого туриста, що випадково завітає в колишній маєток.

Микола Терещенко трохи був перебудував палац, а неподалік звів своє дитя та джерело прибутків - цукровий завод. Пізніше в ньому розташувалася авіамайстерня.

Палац був оточений великим парком, який межував із садами. Їхня загальна площа складала 58 га. В парку росли старі липи, дуби, каштани. Були тут два озера й альтанка на острівці. Перед палацом плекали декоративні газони.

Пожежа 1928 р. значно пошкодила будівлю й хоча згодом зовнішній вигляд було відтворено, та інтер'єри втрачені назавжди. Через кілька років після здобуття Україною незалежності колишній палац було передано жіночому монастирю Свята Різдва Христового. В монастир мене, як ведеться, не пустили. "Там нічого не збереглося", - сказала монахиня, я так розумію, сестра Мінодора. "Божою поміччю виділили нам кошти на вікна в приміщеннях, де ми живемо". І справді – стоять біленькі склопакети. Вікна нежитлових приміщень затягнуті поліетиленовою плівкою. Як пояснила монахиня, так вони рятують будівлю від перезволоження, внаслідок якого вона руйнується, обвалюється цегла, падають шматки стелі... Держава передала будівлю монастиреві, на цьому допомога пам'ятці архітектури з її боку закінчилася.

Як повідомляє Yaro, палац почали приводити до ладу. Всередині ведуться роботи. Хто фінансує – невідомо.

четвер, 11 січня 2007 р.

Підпільне виробництво копченостей в Андрушівці

Виявляється, у місті Андрушівка існувало двоє виробників копченостей. Правда, один легально і під відомою маркою, інший – підпільно.

Як повідомляє ЦГЗ УМВС України в Житомирській області, 4 січня у приміщенні колишнього коптильного цеху виявили підприємство, що спеціалізувалося на виготовленні копченостей. Напередодні новорічних свят виробники-“підпільники” підготувалися: для виготовлення копченостей закупили дві тонни м’ясопродуктів. Жодних документів на м’ясопродукти сумнівної якості у підприємців не було. Вилучене працівниками міліції сало та фарш невідомого походження, свинний окорок, який згідно з маркуванням прибув з Бразилії, копченості в упаковках та м’ясо індика (за маркуванням - із Польщі) буде відправлено на спеціалізований завод для утилізації.

andrushivkaonline.wordpress.com
понеділок, 8 січня 2007 р.

В м. Андрушівка припинено діяльність підпільної "коптилки"

Андрушівка, що на Житомирщині, у приміщенні колишнього коптильного цеху заготівельної контори працівники міліції виявили підпільне підприємство, яке спеціалізувалось на виготовленні копченостей сумнівної якості, які реалізовувались в торгівельній мережі.

За повідомленням ЦЗГ УМВС України в Житомирській області, під час перевірки встановлено, що походження м’ясопродуктів, які використовувались для виготовлення продукції, не підтверджується жодними документами.

Вилучені 2 тонни м’ясопродуктів, серед яких сало (невідомого походження), шинка свиняча (згідно з маркуванням - виробництва Бразилії), фарш у декількох блоках (невідомого походження), копченості в упаковках та м’ясо індика (згідно з маркуванням - виробництва Польщі), рішенням надзвичайної протиепізоотичної комісії буде відправлено на спеціалізований завод для подальшої утилізації.

Перевірка за даним фактом триває.

Житомир.info
понеділок, 1 січня 2007 р.

Газета Новини Андрушівщини

Газета "Новини Андрушівщини".
Інформаційний тижневик Андрушівського району Житомирської області.
Телефон: (04136) 2-16-30, 2-19-35
Графік роботи: 8:00-17:00; Сб., Нд. - вих.

середу, 15 листопада 2006 р.

ТОВ "Андрушівський маслосирзавод"

ТОВ "Андрушівський маслосирзавод".

Адреса: Житомирська обл., м. Андрушівка, вул. Лисенка, 10
Телефон: (044) 490-72-01, 490-72-04, 490-72-05
Телефон: (04136) 2-27-81, 2-18-96
Факс: (04136) 2-18-96
Графік роботи: 8:00-17:00; Сб., Нд. - вих.
Спеціалізація: Переробка молока та виробництво молочної продукції (творог, масло "Золотава", масло "Попільнянське", молоко пастеризоване "Золотава", сир сичужний твердий "Пікантний", сир сичужний твердий "Охотничий", сир сичужний твердий "Гном", сухе молоко).

andrushivka-foto.pp.ua

ТОВ "Андрушівський маслосирзавод"

Андрушівський маслосирзавод має тридцятирічну історію та славні традиції. Підприємство було створено в 1971 р. і протягом усієї своєї діяльності завжди було серед лідерів регіону, а за потужністю посідало друге місце.

90-ті роки були нелегкими для багатьох підприємств України. На заводі в цей час працювало 90 осіб і за добу перероблялося 20 тонн молока; виготовляли масло «Селянське», сир «Буковинський» та сухе молоко.

У 2000 р. колектив поповнився новими перспективними кадрами, які дали поштовх до нових звершень. Завод було реорганізовано в ТОВ «Андрушівський маслосирзавод», відбулися внутрішньозаводські реорганізації.

Народна мудрість говорить «Хто працює, той і має». Саме з цим гаслом підприємство запрацювало на повну потужність і вийшло на якісно новий сучасний рівень. Головне – не зупинятися на досягнутому, а йти вперед, впроваджувати нові технології, нові ідеї.

Завод одним із перших розпочав виготовляти вершково-рослинне масло. Цей продукт вже десятки років випускається в Європі і має неабиякий попит. Вершково-рослинне масло Андрушівського маслосирзаводу за якістю не поступається європейському.

Сьогодні на підприємстві працюють 676 осіб, протягом доби завод переробляє 200 тонн молока, яке заготовляється в Київській, Хмельницькій, Вінницькій, Рівненській та Житомирській областях. Відкрито понад 30 молочних пунктів, які обладнані холодильними установками (виробник - Франція).

Підприємство активно працює над розширенням асортиментної групи молочних продуктів. Нині на заводі виробляється 13 видів сиру твердого: «Голландський», «Дуплет», «Мраморний», «Гауда», «Едам», «Мисливський», «Знежирений», «Шахматний», «Гном», «Моноліт», «Пікантний», «Янтарний».

Споживачеві пропонуються нові види масла: «Попілянське» рослинно-вершкове, «Попілянське» вершково-рослинне, суміш рослинно-молочних жирів «Андрушівська».

Підприємство також виробляє сухе знежирене молоко і суху сироватку.

Для забезпечення визнання продукції заводу як в Україні, так і поза її межами були створені інформаційний та відділ дистрибуції. Працівники інформаційного відділу відстежують передові наукові розробки у галузі харчових технологій і технологічного устаткування з метою вдосконалення якості продукції та поліпшення умов праці.

Активно діє і розвивається дистрибуція підприємства, яка сьогодні охоплює такі міста, як Київ, Москва, Харків, Донецьк, Дніпропетровськ, Сімферополь, Одеса, Луганськ, Миколаїв, Херсон, Баку та багато інших.

Підприємство – активний учасник різноманітних виставок-ярмарків. Результатом наполегливої праці дружньої команди заводу стали високі нагороди: 16 золотих, 2 срібні та 3 бронзові медалі; гран-прі отримав сир «Голландський». У 2003 р. підприємство здобуло високу нагороду – громадський знак якості «Вища проба» та міжнародну нагороду «Європейська якість» за випуск високоякісної, конкурентоспроможної продукції, яка відповідає міжнародним стандартам. У 2002-2003 рр. завод визнано «Кращим роботодавцем року» серед підприємств Житомирської області.

Підприємство активно займається благодійною діяльністю. У 2003 р. понад 130 тис. грн. спрямовано на розвиток м. Андрушівка та Андрушівського району, на допомогу знедоленим людям, інвалідам та людям похилого віку. Допомогу від заводу отримують 15 інвалідів.

Ефективне вирішення проблем зростаючого виробництва – результат злагодженої роботи працівників усіх ланок підприємства, які виготовляють продукцію, керуючись гаслом: «Зроблено з душею». Саме тому молочні продукти під ТМ «Золотава» мають заслужену довіру споживачів.


Матвієнко Оксана Юріївна
директор

Архів блогу