Шукати в цьому блозі

Translate

Статистика сайта

Відвідувачі по країнам
Відвідувачі за останні 24 години
пʼятницю, 16 січня 2009 р.

На географічному ярмарку

Позакласні заходи в педагогічній практиці тісно переплітаються із засвоєнням пізнавального матеріалу. Це продемонстрували учні Великомошківецької ЗОШ І-ІІ ступенів, коли готували і проводили в себе «Екзотичний географічний ярмарок». Вчителька Марія Йосипівна Саюк мала за мету ознайомити учнів з основними центрами походження культурних рослин, розширити знання про екзотичні овочі та фрукти, які тепер є на прилавках великих і малих магазинів; виховати любов до рослин, почуття прекрасного.
Ярмарок проводили у імпровізованій українській світлиці, прибраній вишиванками та рушниками. Тут же розмістили павільйони з різноманітними плодами: «Знайомі незнайомці», «Заморські гості», «Українська кухня». Ведучі Юля Телечук та Інна Шевчук запросили присутніх познайомитися ближче з рослинами-переселенцями з інших країн, чиї плоди ми залюбки споживаємо, але мало що про них знаємо.
Цікавою і загадковою є історія картоплі, помідорів, кукурудзи та інших культур-прибульців, які в Україну завезені з різних держав і навіть материків.
А ще дорослі і діти дізналися про рослинні дива, зокрема, про те, що в Південно-Східній Азії росте «цукеркове» дерево; у США та Канаді зустрічаються оцтове та мильне дерева, а в тропічній Африці - ковбасне. Останнє назване так через те, що його продовгуваті півметрові плоди справді схожі на ковбасу, але вони, на жаль, не їстівні. А на Кубі є дерево, на якому ростуть… дині.
Ярмаркували з піснями, віршами, гуморесками, пригощали учасників заходу стравами української кухні - борщем і галушками з часником та салом, варениками, різноманітними тістечками. Смачними вдалися картопляні млинці від першокласниці Марини Кузьменко та її мами Руслани Миколаївни.
Коли товари розпродали, гроші полічили, тоді і ярмарок закрили А враження від нього залишились надовго.
В учительки М. Й. Саюк були надійні помічниці - Валерія Холод, Дмитро Пастернак, Олександр Прокопчук, Олег Колодюк, Оксана Синюк.

Ніла Виничук,
вчителька Великомошківецької ЗОШ І-ІІ ступенів
Новини Андрушівщини

0 коментарі:

Архів блогу