Шукати в цьому блозі

Translate

Статистика сайта

Відвідувачі по країнам
Відвідувачі за останні 24 години
пʼятницю, 16 січня 2009 р.

Андрушівчани - мусимо бути ощадливими

Кожен з нас, незважаючи на розмір гаманця, останнім часом відчув на собі підступність фінансової кризи. Та передусім відчуває і реагує на такі зміни звичайнісінький покупець, купівельна спроможність якого є індикатором споживчого ринку.
Ті, хто віддавав перевагу комфортним умовам супермаркетів, стали не гостями, а постійними клієнтами на ринках. А покупці останніх зменшують кількість відвідувань і покупок на них. Придбання товарів не першої необхідності відкладається до кращих часів. І хоч до яких хитрих рекламних трюків не вдаються виробники й продавці дорогих товарів (як-то побутової техніки, автомобілів), з розкруткою продажу, очевидно, доведеться зачекати. В сім’ях середнього класу в моді ощадливість.
Це й не дивно, адже споживач залишився незахищеним. Але ж саме він є фігурою номер один на ринку і з ним треба рахуватися. До того нещедрий «споживчий кошик», позиції якого не переглядали з 2000 року, за нинішніх умов схуд іще більше. Звичайно, повного затишшя у продовольчій торгівлі не настане. Але як людині вкластися у суму прожиткового мінімуму? Нині основні соціальні й демографічні групи населення мають прожити на мінімальну зарплатню. Яким чином? У кожного власний секрет...
Здавалося б, рецепт українського борщу за вмістом необхідних складових однаковий. Проте вартість його основних компонентів суттєво різниться. Приміром, на Андрушівщині, щоб приготувати борщ з м’ясом, слід розраховувати на такі ціни (за кілограм): картопля - 2 грн., капуста - 1,5 грн., столовий буряк - 1,7 грн, морква - 2 грн., цибуля - 1,5 грн., свинина - 45 грн., яловичина - 46-50 грн. Отож ми повинні правильно оцінити свої фінансові можливості, перш ніж приступити до приготування борщу, а, головне, навчитися вести домашнє господарство ощадливо.

Ольга Мельник
Новини Андрушівщини

0 коментарі:

Архів блогу