Шукати в цьому блозі

Translate

Статистика сайта

Відвідувачі по країнам
Відвідувачі за останні 24 години
пʼятницю, 16 січня 2009 р.

Перші кроки на зоряному шляху

Цьогорічний традиційний конкурс серед обдарованих дітей «Крок до зірок», який проходив минулої п’ятниці в районному будинку культури, відкрили його торішні переможці і призери. Це додало впевненості новачкам, які мали виступити у двох турах - якнайкраще виконати українську народну пісню та сучасну авторську під фонограму.
Конкурс започаткувала і проводить Андрушівська школа мистецтв, тож зрозуміло, що конкурсанти - її вихованці, з якими розділяли хвилювання й викладачі. Оцінки авторитетне і доброзичливе журі виставляло за 6- та 8-бальною системами. До нього увійшли: голова райдержадміністрації К. І. Курсон, заступник голови райдержадміністрації В. І. Горкун, керуючий справами районної ради С. А. Михайловський, начальник відділу культури РДА Г. І. Білецька, директор Андрушівської школи мистецтв О. В. Яремчук, директор РБК, хормейстер В. Ф. Рожко, викладач школи мистецтв М. Є. Свєтлова.
Успіху юних талантів сприяли і доброзичлива аура в залі, і підтримка рідних та близьких людей, що вболівали за юних співаків.
Тут звучали календарно-обрядові пісні, пов’язані з порами року, народними святами, звичаями. Діти вражали не лише майстерністю виконання, а й вдало, зі смаком підібраними національними костюмами, артистичними манерами вільно триматися на сцені.
Зал не втомлювався захоплено аплодувати всім шістнадцяти конкурсантам, кожен з яких після першого туру вже набрав певну кількість балів, але до перемоги було ще далеко - маленькі артисти з нетерпінням чекали свого чергового виходу на сцену.
Ведучі оголошують глядачам і журі імена конкурсантів. Ось вони, оригінальні і неперевершені, - Аня Тарасюк, Аліна Огородник, Давид Микитич, Вікторія Бурякова, Таня Горкун, Олена Войтюк, Віка Весельська, Дарина Шумська, Софія Білоус, Надія Максимчук, Ірина Кучменко, Ліза Савченко, Аня Тарадай, Юля Берладин, Павло Шинкарук, Інга Голубівська. Кожного нагороджували довгими, нестихаючими оплесками, а коли Богдана Логвинова, минулорічна дипломантка цього ж конкурсу, виконала пісню про неньку, конкурсанти зійшли зі сцени в зал і вручили квіти своїм матусям. Жаль, що в рамках цього матеріалу немає можливості розповісти про всіх виконавців окремо, адже кожен має неповторний голос, свою манеру співу, костюм, що відповідає тематиці номера. Всі діти красиві, талановиті. І в цій ситуації журі було нелегко вибрати найкращих.
Протягом всього конкурсу чарували присутніх своїм співом дипломанти попередніх років: Аліна Висоцька, Марина Сторощук, Олена Захлібна, Михайло Закабула, Інна Зіневич, Ксенія Пастовенська, Іванна Лук’янчук, Юлія Повальчук, Лілія Маліновська, Руслан Комаров, Анастасія Олійник, Аня Коксун, Артур Оганян, Катруся Іванченко та Даша Лобецька, які щороку піднімаються вгору сходинками майстерності.
А ось нарешті після тривалої конкурсної програми оголошено результати: гран-прі дістався Юлі Берладин (викладач Н. І. Виставкіна), диплом І ступеня вручили Надії Максимчук (О. В. Яремчук), диплом ІІ ступеня - Ані Тарадай (А. В. Яцюк), ІІІ ступеня - Лізі Савченко (Н. І. Виставкіна); приз глядацьких симпатій завоювала найменша учасниця - Аня Тарасюк (викладач Е. Г. Лучкіна).
Нагороди переможцям конкурсу, а також подяки та цінні подарунки місцевим композиторам - В. В. Повальчуку, О. О. Давидюк, М. В. Крутаніч, О. В. Яремчук, П. П. Пташнику, І. П. Пташнику за творчу ініціативу та пропаганду музичного мистецтва вручали голова райдержадміністрації К. І. Курсон та керуючий справами районної ради С. А. Михайловський. Такими ж подяками були відзначені хореограф школи мистецтв Н. К. Пташник, звукооператор О. Д. Чуйко, автор фонограм В. І. Самплавський, незмінний сценарист конкурсів 2005-2009 років Н. Б. Борисова, викладач Т. О. Богайчук.
Це було справжнє свято пісні - щирої, світлої, променистої, яка лунала з дитячих вуст як пророцтво жити в мирі, любові, надії, як вічна мелодія на шляху юних до самовдосконалення. Адже досягти вершин мистецтва - це незрадлива мрія кожного учасника конкурсу «Крок до зірок».

Валентина Василюк
Новини Андрушівщини

0 коментарі:

Архів блогу