Шукати в цьому блозі

Translate

Статистика сайта

Відвідувачі по країнам
Відвідувачі за останні 24 години
пʼятницю, 13 лютого 2009 р.

Ідентифікуйте тварин вчасно

Відповідно до п.10 Постанови Кабінету Міністрів України від 1.03.2007 року № 348 до переліку документів, які подаються сільськогосподарськими підприємствами та фізичними особами до районних управлінь агропромислового розвитку для отримання бюджетної дотації за вирощений і проданий на забій молодняк великої рогатої худоби, входить витяг з Реєстру тварин чи довідка, видані місцевою радою, де вказано ідентифікаційний номер тварини, серію і номер паспорта та ветеринарної картки до паспорта.
З огляду на те, що протягом 2007-2008 років власники тварин порушували семиденний термін проведення ідентифікації тварин, тобто ідентифікували і реєстрували худобу безпосередньо перед вибуттям чи забоєм, в кінцевому результаті призвело до неузгодженості при нарахуванні державної дотації.
З метою упередження таких неузгодженостей з 1.01.2009 року велику рогату худобу необхідно ідентифікувати в такі терміни:
- тварин, народжених у 2009 році, - не пізніше 3-місячного терміну від дня народження;
- тварин, народжених у 2010 році, - не пізніше одного місяця від дня народження;
- тварин, народжених у 2011 році, - не пізніше семиденного терміну від дня народження, але раніше, ніж тварина залишить господарство.
Починаючи з 2009 року, для отримання державної дотації на молодняк великої рогатої худоби обов’язково необхідно проідентифікувати тварину до тримісячного віку.
Вартість послуги з ідентифікації і реєстрації ВРХ з 1 грудня 2008 року становить 60 (шістдесят) грн.
З 1.01.09 року вступила в дію заборона на переміщення і забій неідентифікованих свиней від юридичних осіб.
З 1.04.09 року вступить в дію заборона на переміщення і забій неідентифікованих свиней у фізичних осіб. Тому всіх свиней, які знаходяться в підсобних господарствах фізичних та юридичних осіб, необхідно терміново проідентифікувати та зареєструвати в агентстві з ідентифікації і реєстрації тварин.
Вартість послуги становить 39 грн. 60 коп. за одну голову.
Звертатись в управління агропромислового розвитку (ІІ поверх, кабінет № 24).

Микола Сеніч,
агент по забезпеченню ідентифікації і реєстрації тварин в Андрушівському районі
Новини Андрушівщини

0 коментарі:

Архів блогу