Шукати в цьому блозі

Translate

Статистика сайта

Відвідувачі по країнам
Відвідувачі за останні 24 години
пʼятницю, 13 лютого 2009 р.

До уваги пішоходів

У період з 28 січня 2009 року та до особливого розпорядження на вулично-дорожній мережі області проводяться профілактичні заходи „Пішохід”, в ході яких основна увага зосереджена на виявлення та припинення порушень ПДР з боку пішоходів.

До відпрацювання задіяно максимальну кількість особового складу Державтоінспекції.
Незважаючи на профілактичні заходи, що вживаються з метою зниження рівня аварійності та тяжкості її наслідків, частка дорожньо-транспортних пригод, скоєних за участю пішоходів, залишається досить значною.
В поточному році в області зареєстровано 41 пригоду, внаслідок яких 12 чоловік загинуло, 35 - травмовано. Із зазначеної кількості 17 ДТП сталися за участю пішоходів, що складає 41,5% від загальної кількості дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, в яких 3 чоловіки загинуло і 14 отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.
7 дорожньо-транспортних пригод скоєно з вини нетверезих пішоходів, в результаті чого 7 чоловік травмовано.
Коли мова заходить про трагедії, в нашій уяві виникають картини стихійних лих, авіаційних та морських катастроф, пожеж. І в останїню чергу з’являється думка про ті трагедії, які щодня відбуваються на автошляхах.
Незважаючи на профілактичні заходи, частка дорожньо-транспортних пригод, скоєних за участю пішоходів, залишається досить значною.
В поточному році на вулично- шляховій мережі Андрушівського району зареєстровано 27 пригод, внаслідок яких 6 чоловік загинуло, 33 - травмовано. Із зазначеної кількості 6 дорожньо-транспортних пригод сталися за участю пішоходів, в яких 2 чоловіки загинуло і 4 отримали тілесні ушкодження різного ступення тяжкості.
Випадки фатальні. Їх важко передбачити, але можна запобігти. Адже це трапляється на дорозі, де діють закони дорожнього руху, які “виносять вирок” тим, хто їх зневажає. Зараз кожен третій загиблий на дорозі пішохід, сам у цьому винен. Життєві негаразди навалюються на плечі горомадян важким тягарем, і людина, йдучи на роботу чи додому, не сприймає навколишнє, думає тільки про свої проблеми, а тому часто ризикує життям.
На жаль, основна кількість наїздів на пішоходів трапляється в темну пору доби, що є одним з основних факторів, які сприяють трагедіям на дорогах.
Слід пам’ятати, що з настанням сутінків необхідно бути максимально пильними та обережними. Рухатися треба тротуарами, а якщо вони відсутні, по краю проїзної частини, назустріч транспорту. В одязі повинні бути світловідбиваючі елементи, білий колір. Люди повинні зрозуміти, що Правила дорожнього руху - це суворий Закон дороги, дотримуючись якого, вони захищають себе від нещасних випадків, від лиха.

Анатолій Тушак,
інспектор відділення ДАІ Андрушівського району, майор міліції
Новини Андрушівщини

0 коментарі:

Архів блогу